Skip to content
No results
No results
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Pinterest Facebook Instagram Email
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog

Karrykål med oksekød

Gå til opskrift Udskriv
Nem og enkelt karrykål med oksekød.

Karrykål med oksekød er en utroligt nem og enkel ret. Den smager virkelig godt, og så er den sund og mættende på grund af de grove grøntsager. Karrykålen kan både spises som en selvstændig ret, uden tilbehør, eller du kan eksempelvis spise kogte kartofler, ris eller fladbrød dertil.

Jeg foretrækker at spise karrykål som en selvstændig ret. Det gør jeg, fordi der både er masser af lækker kål og oksekød, som giver god mæthed for få kalorier.

Personligt kan jeg rigtig godt lide at lave karrykål med oksekød, fordi det minder mig om gisou, som jeg spiste virkelig meget af som barn. Er du mere til kylling eller svinekød, kan du blot udskifte oksekødet med den ønskede kødtype. Det er blot en smagssag, men altså ikke noget der ændre retten helt vildt.

Har du, ligesom jeg ofte gør, lavet mere end i spiser til aftensmad, så kan den færdige karrykål fint holde sig 3 dages tid i en lufttæt beholder i køleskabet, eller du kan komme den i fryseren. Så har du altid en portion til de dage, hvor alternativet ville være takeaway.

Nem og enkelt karrykål med oksekød på pinje grøn tallerken.
Nem og enkelt karrykål med oksekød på pinje grøn tallerken.

Få opskriften på karrykål med oksekød her:

Reklamelinks er markeret med*
Nem og enkelt karrykål med oksekød på pinje grøn tallerken.

Karrykål med oksekød

Karrykål med oksekød er en utroligt nem og enkel ret. Den smager virkelig godt, og så er den sund og mættende på grund af de grove grøntsager.
Karrykålen kan både spises som en selvstændig ret, uden tilbehør, eller du kan eksempelvis spise kogte ris eller fladbrød dertil.
Opskriften passer til 4 personer hvis den serveres som en selvstændig ret, eller til 6 personer, hvis du supplerer med kartofler ris eller brød ved siden af.
5 fra 3 stemmer
Antal: 4 personer som selvstændig ret
Forberedelse10 min
Tilberedelse20 min
I alt30 min

Ingredienser

  • 400 g hakket oksekød 4-7% (det kan erstattes af hakket kylling eller hakket gris)
  • 150 g løg (ca. 3 små)
  • 800 g hvidkål
  • 450 g gulerødder
  • 4 tsk karry* (smag til så det passer til dine smagsløg)
  • 3 tsk paprika*
  • 1 oksebuillon terning
  • 2 dl vand
  • salt og peber

Tilberedelse

  • Skyl gulerødder og hvidkål.
  • Fjern skallen fra løgene, og skær dem i tern.
  • Giv gulerødderne på det grove rivejern.
  • Snit hvidkålen i ca 3-4 mm tykke strimler.
  • Kom olien i en stor gryde, varm det op og brun løgene til de er klare og gyldne.
  • Tilføj hakket oksekød i gryden, og brun det af.
  • Tilføj nu karry og paprika, og steg det med et minut.
  • Kom hvidkål, gulerødder, oksebuillon terning og vand i gryden med kødet. Vend det sammen og lad det simre under låg i ca. 10 minutter. Rør eventuelt undervejs. Jeg foretrækker at der er bid og kålen knaser, men ønsker du den mere blød, tilberedes det blot længere tid.
  • Smag til med salt og peber, og eventuelt mere karry.
  • Servér karrykålen med det samme.

Noter

  • Karrykålen holder fint 3 dage i køleskabet i en lufttæt beholder.
  • Retten er fryseegnet.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest

Sense håndfuldsfordeling af karrykål med oksekød

Hf 1+2: hvidkål, løg, gulerod.
Hf 3: hakket oksekød.
Hf 4: intet.
Fedt: olienolie.
Smagsgiver / Gratis: karry, paprika, salt, peber, okse bouillon terning.

Næringsindhold
Karrykål med oksekød
Indhold per portion (100 g)
Kalorier (kcal) 64.75 Kalorier fra fedt 20
% Dagligt indtag*
Fedt 2.21g3%
Kulhydrater 4.86g2%
Fibre 2.05g9%
Sukker 3.72g4%
Protein 5.83g12%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor meget karrykål kan du spise?

Du kan som udgangspunkt fint spise en fjerdedel af karrykålen og tælle den som 3 håndfulde grøntsager (hf 1+2), en håndfuld protein (hf 3) og en hvor spiseskefuld fedt.

Du kan også nøjes med en sjettedel af karrykålen, og tælle det som 2 håndfulde grøntsager (hf 1+2), en håndfuld protein (hf 2) og en kvart spiseskefuld fedt.

Hvad kan du spise ved siden af?

For en fyldt spisekasse efter sensemodellen er der to muligheder.

Følger du den første løsning, og spiser din karrykål som en selvstændig ret, har du mulighed for selv at supplere med op til 2 1/2 spiseksefulde fedt.

Vælger du den sidste løsning og spiser noget tilbehør til retten, kan du spise en håndfuld stivelse (hf 4) i form af eksempelvis kogte kartofler, kogte ris eller en godt fladbrød til. Dertil kan du spise om til 2 1/2 spiseskefulde fedt sammen med.

Få mere inspiration

  • Efterår, Forår, Kød og fjerkræ, Salater og andet tilbehør, Sense opskrifter frokost, Sense opskrifter med oksekød, Sommer, Vinter
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Broccoli fladbrød

Broccoli fladbrød

bagt grød med figner og tahin

Bagt grød med figner og tahin

Bagt-rodfrugtsalat-med-granataeble-og-salatost

Bagt rodfrugtsalat med granatæble og salatost

græsk kylling på spyd, med oregano

Græsk kylling på spyd med citron og oregano

Samosa-med-graeskar-og-kaal_mariasilje

Samosa med græskar og kål

Pasta med kylling og chorizo

Pasta med kylling og chorizo

Sproed-blomkaalssalat-med-mango_mariasilje

Sprød blomkålssalat med mango

Grillet torsk med hyldeblomst

Grillet torsk med hyldeblomst

Open
Nem hverdagsmad 🤩

Reklame for @nemligcom 

@nemligcom har som noget helt nyt lanceret en måltidskasse i samarbejde med Thomas Rode og @rigtigmad.dk 🤩

Det er en måltidskasse med fokus på økologi og dyrevelfærd, spækket med færdigretter der smager virkelig godt! 😄

Måltidskassen er oplagt i en travl hverdag hvor overskuddet til at stå i køkkenet måske er minimalt, og maden derfor skal være nem, men uden at gå på kompromis med smag og kvalitet 🥰

Inden spisetid skal du blot varme maden i ovn og gryder som anvist på pakke, og så er du ellers klar til at sætte tænderne i de lækre retter.

Er du også fan af måltidskasser i hverdagen?

@allersparksdanmark #farmtotable #måltidskasse #aftensmad #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundmad #hverdagsmad #økologi #dyrevelfærd #sensekost #færdigretter #nemligcom
Open
Kan du li’ champignoner? 😄

Hvis svaret er ja, så er jeg sikker på, at du vil elske denne champignontærte, den smager nemlig helt fantastisk!

Men ud over at smagen sidder lige i skabet er der også andre fordele ved at spise den.

De lækre champignoner indeholder nemlig nogle rigtig gode egenskaber, læs bare med her 👇🏻
- da de primært består af vand er de kalorielette.
- få kulhydrater.
- fedtfattige.
- højt indhold af protein.
- ingen kolesterol.
- højt fiber indhold.
- rige på vitaminer og mineraler, deriblandt D-vitamin.

Det er blot nogle at fordelene ved at spise champignoner, desuden kan du også reducere kødforbruget pga smag og konsistens i svampene, hvad mere kan vi be’ om? 😄

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #champignon #tærte
Open
Egyptisk kylling i fad, er den oplagte ret næste gang du inviterer gæster 🥰

Kyllingen er saftig, har knasende sprødt skind, samt syre og sødme. Det er en skøn ret, som både forkæler dine øjne og smagsløg. Og så er det faktisk men yndlings ret med kylling 🤤🤩

Jeg har flottet mig i dag, og foræret dig opskriften direkte her på insta, du skal blot swipe mellem billederne 😉 Velbekomme!

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #kylling #kyllingifad
Open
Er du klar til fastelavnsbollerne? 🎭⁠
⁠
De begyndte allerede for en uges tid siden at florere her på insta, og jeg kan også se at de nu er at finde hos den lokale bager 😄⁠
⁠
Har du lyst til at give dig i kast med at lave hjemmebagte fastelavnsboller så finder du mine bedste opskrifter inde på bloggen 🥰⁠
⁠
Der er både den klassiske med creme og syltetøj, en med pistacie, en vandbakkelse med kaffeskum og en low carb med creme hvis du køre en sundere januar 😄⁠
⁠
#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #fastelavn #fastelavnsboller
Open
Jeg er stor fan af at handle hos nemlig.com særligt når der skal handles lidt ekstra ind 😄

Reklame for @nemligcom

Det er så nemt at lægge de ønskede varer i kurven, og så er der endda mulighed for at få udvalgte varer til priser som hvis du handlede i Rema1000.

Desuden kan du med blot et enkelt klik lægge varerne til en hel opskrift i kurven, så du ikke selv skal lede efter alle råvarerne enkeltvis. Det er altså både mega nemt og hurtigt 🤩

Når du har “handlet” er det blot at vælge hvornår du ønsker at få varerne leveret. Nemmere bliver det altså ikke 😄

Er du også glad for at handle hos Nemlig.com?

@allersparksdanmark #Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #nemligcom #nemlig
Open
Rigtig godt nytår, lad os håbe at 2023 bliver helt fantastisk, med endnu mere at det der gør os glade 🥳🤩

#instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #jomfruhummer #suppe #deldinmad #nytår #madinspiration #oksemørbrad #selleri #grøntsager #fest #festmad #læsø #confetti #festogfarver
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
Opskrifter
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad og brunch
  • Kolde og varme drikke
  • Brød og boller
Sense Opskrifter
  • Alle Sense opskrifter
  • Sense morgenmad
  • Sense frokost
  • Sense aftensmad
Sæson
  • Forår
  • Sommer
  • Efterår
  • Vinter
Find rundt
  • Forside
  • Om Maria Silje
  • Artikler

Powered by Bloggerspace

© 2014 - 2023 Mariasilje.dk. All right reserved.