Annonce

Karrykål med oksekød

Nem og enkelt karrykål med oksekød.

Karrykål med oksekød er en utroligt nem og enkel ret. Den smager virkelig godt, og så er den sund og mættende på grund af de grove grøntsager. Karrykålen kan både spises som en selvstændig ret, uden tilbehør, eller du kan eksempelvis spise kogte kartofler, ris eller fladbrød dertil.

Jeg foretrækker at spise karrykål som en selvstændig ret. Det gør jeg, fordi der både er masser af lækker kål og oksekød, som giver god mæthed for få kalorier.

Personligt kan jeg rigtig godt lide at lave karrykål med oksekød, fordi det minder mig om gisou, som jeg spiste virkelig meget af som barn. Er du mere til kylling eller svinekød, kan du blot udskifte oksekødet med den ønskede kødtype. Det er blot en smagssag, men altså ikke noget der ændre retten helt vildt.

Har du, ligesom jeg ofte gør, lavet mere end i spiser til aftensmad, så kan den færdige karrykål fint holde sig 3 dages tid i en lufttæt beholder i køleskabet, eller du kan komme den i fryseren. Så har du altid en portion til de dage, hvor alternativet ville være takeaway.

Nem og enkelt karrykål med oksekød på pinje grøn tallerken.
Nem og enkelt karrykål med oksekød på pinje grøn tallerken.

Få opskriften på karrykål med oksekød her:

Nem og enkelt karrykål med oksekød på pinje grøn tallerken.

Karrykål med oksekød

Karrykål med oksekød er en utroligt nem og enkel ret. Den smager virkelig godt, og så er den sund og mættende på grund af de grove grøntsager.
Karrykålen kan både spises som en selvstændig ret, uden tilbehør, eller du kan eksempelvis spise kogte ris eller fladbrød dertil.
Opskriften passer til 4 personer hvis den serveres som en selvstændig ret, eller til 6 personer, hvis du supplerer med kartofler ris eller brød ved siden af.
5 fra 4 stemmer
Antal: 4 personer som selvstændig ret
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse20 minutter
I alt30 minutter

Ingredienser

  • 400 g hakket oksekød 4-7% (det kan erstattes af hakket kylling eller hakket gris)
  • 150 g løg (ca. 3 små)
  • 800 g hvidkål
  • 450 g gulerødder
  • 4 tsk karry* (smag til så det passer til dine smagsløg)
  • 3 tsk paprika*
  • 1 oksebuillon terning
  • 2 dl vand
  • salt og peber

KØB HOS NEMLIG

    Tilberedelse

    • Skyl gulerødder og hvidkål.
    • Fjern skallen fra løgene, og skær dem i tern.
    • Giv gulerødderne på det grove rivejern.
    • Snit hvidkålen i ca 3-4 mm tykke strimler.
    • Kom olien i en stor gryde, varm det op og brun løgene til de er klare og gyldne.
    • Tilføj hakket oksekød i gryden, og brun det af.
    • Tilføj nu karry og paprika, og steg det med et minut.
    • Kom hvidkål, gulerødder, oksebuillon terning og vand i gryden med kødet. Vend det sammen og lad det simre under låg i ca. 10 minutter. Rør eventuelt undervejs. Jeg foretrækker at der er bid og kålen knaser, men ønsker du den mere blød, tilberedes det blot længere tid.
    • Smag til med salt og peber, og eventuelt mere karry.
    • Servér karrykålen med det samme.

    Noter

    • Karrykålen holder fint 3 dage i køleskabet i en lufttæt beholder.
    • Retten er fryseegnet.

    Sense håndfuldsfordeling af karrykål med oksekød

    Hf 1+2: hvidkål, løg, gulerod.
    Hf 3: hakket oksekød.
    Hf 4: intet.
    Fedt: olienolie.
    Smagsgiver / Gratis: karry, paprika, salt, peber, okse bouillon terning.

    Næringsindhold
    Karrykål med oksekød
    Indhold per portion (100 g)
    Kalorier (kcal) 64.75 Kalorier fra fedt 20
    % Dagligt indtag*
    Fedt 2.21g3%
    Kulhydrater 4.86g2%
    Fibre 2.05g9%
    Sukker 3.72g4%
    Protein 5.83g12%
    * De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

    Hvor meget karrykål kan du spise?

    Du kan som udgangspunkt fint spise en fjerdedel af karrykålen og tælle den som 3 håndfulde grøntsager (hf 1+2), en håndfuld protein (hf 3) og en hvor spiseskefuld fedt.

    Du kan også nøjes med en sjettedel af karrykålen, og tælle det som 2 håndfulde grøntsager (hf 1+2), en håndfuld protein (hf 2) og en kvart spiseskefuld fedt.

    Hvad kan du spise ved siden af?

    For en fyldt spisekasse efter sensemodellen er der to muligheder.

    Følger du den første løsning, og spiser din karrykål som en selvstændig ret, har du mulighed for selv at supplere med op til 2 1/2 spiseksefulde fedt.

    Vælger du den sidste løsning og spiser noget tilbehør til retten, kan du spise en håndfuld stivelse (hf 4) i form af eksempelvis kogte kartofler, kogte ris eller en godt fladbrød til. Dertil kan du spise om til 2 1/2 spiseskefulde fedt sammen med.

    Del med nogen du holder af
    Abonner
    Giv besked om
    2 Comments
    Ældste
    Nyeste
    Inline Feedbacks
    View all comments