Karrykål med oksekød
Karrykål med oksekød er en utroligt nem og enkel ret. Den smager virkelig godt, og så er den sund og mættende på grund af de grove grøntsager. Karrykålen kan både spises som en selvstændig ret, uden tilbehør, eller du kan eksempelvis spise kogte kartofler, ris eller fladbrød dertil.
Jeg foretrækker at spise karrykål som en selvstændig ret. Det gør jeg, fordi der både er masser af lækker kål og oksekød, som giver god mæthed for få kalorier.
Personligt kan jeg rigtig godt lide at lave karrykål med oksekød, fordi det minder mig om gisou, som jeg spiste virkelig meget af som barn. Er du mere til kylling eller svinekød, kan du blot udskifte oksekødet med den ønskede kødtype. Det er blot en smagssag, men altså ikke noget der ændre retten helt vildt.
Har du, ligesom jeg ofte gør, lavet mere end i spiser til aftensmad, så kan den færdige karrykål fint holde sig 3 dages tid i en lufttæt beholder i køleskabet, eller du kan komme den i fryseren. Så har du altid en portion til de dage, hvor alternativet ville være takeaway.
Få opskriften på karrykål med oksekød her:
Karrykål med oksekød
Ingredienser
Tilberedelse
- Skyl gulerødder og hvidkål.
- Fjern skallen fra løgene, og skær dem i tern.
- Giv gulerødderne på det grove rivejern.
- Snit hvidkålen i ca 3-4 mm tykke strimler.
- Kom olien i en stor gryde, varm det op og brun løgene til de er klare og gyldne.
- Tilføj hakket oksekød i gryden, og brun det af.
- Tilføj nu karry og paprika, og steg det med et minut.
- Kom hvidkål, gulerødder, oksebuillon terning og vand i gryden med kødet. Vend det sammen og lad det simre under låg i ca. 10 minutter. Rør eventuelt undervejs. Jeg foretrækker at der er bid og kålen knaser, men ønsker du den mere blød, tilberedes det blot længere tid.
- Smag til med salt og peber, og eventuelt mere karry.
- Servér karrykålen med det samme.
Noter
- Karrykålen holder fint 3 dage i køleskabet i en lufttæt beholder.
- Retten er fryseegnet.
Sense håndfuldsfordeling af karrykål med oksekød
Hf 1+2: hvidkål, løg, gulerod.
Hf 3: hakket oksekød.
Hf 4: intet.
Fedt: olienolie.
Smagsgiver / Gratis: karry, paprika, salt, peber, okse bouillon terning.
Hvor meget karrykål kan du spise?
Du kan som udgangspunkt fint spise en fjerdedel af karrykålen og tælle den som 3 håndfulde grøntsager (hf 1+2), en håndfuld protein (hf 3) og en hvor spiseskefuld fedt.
Du kan også nøjes med en sjettedel af karrykålen, og tælle det som 2 håndfulde grøntsager (hf 1+2), en håndfuld protein (hf 2) og en kvart spiseskefuld fedt.
Hvad kan du spise ved siden af?
For en fyldt spisekasse efter sensemodellen er der to muligheder.
Følger du den første løsning, og spiser din karrykål som en selvstændig ret, har du mulighed for selv at supplere med op til 2 1/2 spiseksefulde fedt.
Vælger du den sidste løsning og spiser noget tilbehør til retten, kan du spise en håndfuld stivelse (hf 4) i form af eksempelvis kogte kartofler, kogte ris eller en godt fladbrød til. Dertil kan du spise om til 2 1/2 spiseskefulde fedt sammen med.