Karrykål med oksekød er en utroligt nem og enkel ret. Den smager virkelig godt, og så er den sund og mættende på grund af de grove grøntsager. Karrykålen kan både spises som en selvstændig ret, uden tilbehør, eller du kan eksempelvis spise kogte ris eller fladbrød dertil.
5 fra 4 stemmer
Servings: 4personer som selvstændig ret
Forberedelse10 minuttermin
Tilberedelse20 minuttermin
I alt30 minuttermin
Ingredienser
400ghakket oksekød 4-7%(det kan erstattes af hakket kylling eller hakket gris)
150gløg(ca. 3 små)
800ghvidkål
450ggulerødder
4tskkarry*(smag til så det passer til dine smagsløg)
Kom olien i en stor gryde, varm det op og brun løgene til de er klare og gyldne.
Tilføj hakket oksekød i gryden, og brun det af.
Tilføj nu karry og paprika, og steg det med et minut.
Kom hvidkål, gulerødder, oksebuillon terning og vand i gryden med kødet. Vend det sammen og lad det simre under låg i ca. 10 minutter. Rør eventuelt undervejs. Jeg foretrækker at der er bid og kålen knaser, men ønsker du den mere blød, tilberedes det blot længere tid.
Smag til med salt og peber, og eventuelt mere karry.
Servér karrykålen med det samme.
Noter
Karrykålen holder fint 3 dage i køleskabet i en lufttæt beholder.