Hjemmelavet jordbær-rabarber kompot, med en skøn smag af vanilje og et strejf af citron. Kompotten har ikke blot en smuk farve, den smager nemlig også, rigtig godt. Og det bedste af det hele, er at det er så nemt at lave, at alle kan være med
5 fra 2 stemmer
Servings: 3glas
Forberedelse5 minuttermin
Tilberedelse15 minuttermin
I alt20 minuttermin
Ingredienser
400grabarber(friske eller fra frost)
250gjordbær(friske eller fra frost)
3tskflydende perfect sød fra Easis(kan erstattes af 150 gram sukker eller sukrin gold)
Skyl rabarber og jordbær, skær toppen af jordbærene og top og bund af rabarberne.
Skær rabarberne i tynde skiver og kom dem i en gryde sammen med jordbærene
Tilføj flydende perfect sød, vanilje, citronsaft og citronskal til gryden med jordbær og rabarber, tænd for varmen og bring gryden i kog.
Lad frugten koge i cirka 15 minutter under låg.
Når det har kogt i 15 minutter, rører du godt rundt i det med et piskeris, imens du tilsætter atamon. Jeg kan godt lide når konsistensen er cremet og forholdsvis glat. Foretrækker du en grovere konsistens, så undlader du bare at røre så meget i den.
Skold 3 glas med kogende vand, og fordel den varme jordbær-rabarber kompot i glassene. Kom låg på med det samme, og lad det køle ned.
Den færdige jordbær-rabarber kompot opbevares på køl.
Noter
Jordbær rabarberkompotten holder fint i køleskabet i 1 - 1 1/2 uge