Hjemmelavet koldskål med tykmælk og æg

hjemmelavet-koldskal-med-tykmaelk-og-aeg

Jeg foretrækker hjemmelavet koldskål med tykmælk og æg. Det tager ingen tid at lave, smager endnu bedre end købe koldskål og kan tilpasse med syre og sødme lige som du selv ønsker det. Det synes jeg er dejligt.

Nogen foretrækker koldskål uden æg, andre med letpisket flødeskum og andre igen foretrækker en med ren kærnemælk.

Som barn, havde vi stort set altid kærnemælk i køleskabet, det var nemlig det eneste mælk jeg kunne lide, og jeg fik sågar kærnemælk som skolemælk. Om sommeren kunne jeg godt lide at tilføje vanilje og sødemiddel det var dengang min yndlings koldskål. Faktisk den allernemmeste af slagsen.

Jeg foretrækker at toppe min koldskål med kammerjunkere og jordbær-rabarber kompot. Men jeg kan nu også godt lide, at tilføje bananskiver, friske jordbær eller ristet havregryn. Særligt hvis det skal være endnu sundere, så ryger kammerjunkerne altså ud til højre

Hvad foretrækker du, at komme oven på din hjemmelavede koldskål?

hjemmelavet-koldskaal-med-tykmælk-og-aeg

Få opskriften på hjemmelavet koldskål med tykmælk og æg her:

5 fra 5 stemmer
hjemmelavet-koldskaal-med-tykmælk-og-aeg
Hjemmelavet koldskål med tykmælk og æg
Tilb. tid
15 min
Samlet tid
15 min
 
Antal: 6 portioner
Ingredienser
  • 4 æggeblommer (jeg bruger helt almindelige rå æggeblommer)
  • 2 1/2 spsk sukker (kan erstattes af 2 1/2 spsk. sukrin gold eller eller ca. en lille tsk. flydende 'perfect sød' fra easis)
  • 1 knsp vaniljepulver
  • 1 ltr tykmælk
  • 1 ltr kærnemælk
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
Dertil
Sådan gør du
  1. Pisk dem i æggemassen. Pisk tykmælken i ad 3-4 omgange så det bliver blandet godt sammen med æggemassen. Bland til sidst kærnemælken i og smag til med citronsaften. Server i skåle med jordbær og kammerjunkere. Hvis der bliver noget tilbage stilles det i køleskabet med de tomme vaniljestænger i koldskålen.

  2. Pisk æggeblommer, sukker og vanilje, til det er helt lyst og luftigt.

  3. Hæld tykmælk, kærnemælk og citronsaft i en skål, og vend det godt sammen med den luftige æggemasse, til du har en glat koldskål.

  4. Servér koldskålen iskold, med jordbær-rabarber kompot og kammerjunkere.

Sense håndfuldsfordeling af hjemmelavet koldskål med tykmælk og æg:

Spiser du efter sense principperne, kan du med fordel udskifte sukker med sødemiddel. Gør du dette, kan koldskålen nemlig tælles som din mælkeration.

Jeg ville tage 3 deciliter hjemmelavet koldskål, som dagens mælkeration. Derudover medregner jeg 1 spsk. fedt.
Jeg topper koldskålen med en halv håndfuld jorbær-rabarber kompot, som jeg tælles som en halv håndfuld grøntsager (hf 1+2), og en halv håndfuld kammerjunkere, som jeg tæller for en hel håndfuld stivelse (hf 4). Det gør jeg af den årsag, at kammerjunkere er ligesom småkager.

Ved siden af en portion hjemmelavet koldskål, har du plads til 1 1/2 håndfuld grøntsager (hf 1+2), en håndfuld protein (hf 3) og 2 spsk. fedt.

Hf 1+2: jordbær-rabarber kompot.
Hf 3: intet.
Hf 4: kammerjunker.
Fedt: æggeblommer.
Smagsgiver / gratis: sukker, vaniljepulver, citronsaft.
Mælkeprodukt: tykmælk, kærnemælk.


 

Hvis du har nogle spørgsmål, eller kommentarer til mine indlæg, finder du et kommentarfelt herunder. Jeg elsker når i deler jeres meninger og tanker med mig, og jeg er meget taknemmelig for at i tager jer tid til det.

Hvis du giver dig i kast med mine opskrifter, så brug endelig hashtagget #MariaSilje så jeg kan følge med hos dig, det er så hyggeligt.

Kærlig hilsen

Maria Silje

Skriv en kommentar

avatar

  Tilmeld dig  
Underret om
xanax