Skip to content
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk

Hjemmelavet koldskål med tykmælk og æg

Hjemmelavet koldskål med tykmælk og æg

Jeg foretrækker hjemmelavet koldskål med tykmælk og æg. Det tager ingen tid at lave, smager endnu bedre end købe koldskål og kan tilpasse med syre og sødme lige som du selv ønsker det. Det synes jeg er dejligt.

Nogen foretrækker koldskål uden æg, andre med letpisket flødeskum og andre igen foretrækker en med ren kærnemælk.

Som barn, havde vi stort set altid kærnemælk i køleskabet, det var nemlig det eneste mælk jeg kunne lide, og jeg fik sågar kærnemælk som skolemælk. Om sommeren kunne jeg godt lide at tilføje vanilje og sødemiddel det var dengang min yndlings koldskål. Faktisk den allernemmeste af slagsen.

Jeg foretrækker at toppe min koldskål med kammerjunkere og jordbær-rabarber kompot. Men jeg kan nu også godt lide, at tilføje bananskiver, friske jordbær eller ristet havregryn. Særligt hvis det skal være endnu sundere, så ryger kammerjunkerne altså ud til højre

Hvad foretrækker du, at komme oven på din hjemmelavede koldskål?

Hjemmelavet koldskål med tykmælk og æg
Hjemmelavet koldskål med tykmælk og æg
Hjemmelavet koldskål med tykmælk og æg

Få opskriften på hjemmelavet koldskål med tykmælk og æg her:

Reklamelinks er markeret med*
hjemmelavet-koldskaal-med-tykmælk-og-aeg

Hjemmelavet koldskål med tykmælk og æg

5 fra 8 stemmer
Antal: 6 portioner
Tilberedelse15 min
I alt15 min

Ingredienser

  • 4 æggeblommer ((jeg bruger helt almindelige rå æggeblommer))
  • 2 1/2 spsk sukker ((kan erstattes af 2 1/2 spsk. sukrin gold eller eller ca. en lille tsk. flydende 'perfect sød' fra easis))
  • 1 knsp vaniljepulver
  • 1 ltr tykmælk
  • 1 ltr kærnemælk
  • 2 spsk friskpresset citronsaft

Dertil

  • jorbær-rabarber kompot
  • kammerjunkere

Sådan gør du

  • Pisk dem i æggemassen. Pisk tykmælken i ad 3-4 omgange så det bliver blandet godt sammen med æggemassen. Bland til sidst kærnemælken i og smag til med citronsaften. Server i skåle med jordbær og kammerjunkere. Hvis der bliver noget tilbage stilles det i køleskabet med de tomme vaniljestænger i koldskålen.
  • Pisk æggeblommer, sukker og vanilje, til det er helt lyst og luftigt.
  • Hæld tykmælk, kærnemælk og citronsaft i en skål, og vend det godt sammen med den luftige æggemasse, til du har en glat koldskål.
  • Servér koldskålen iskold, med jordbær-rabarber kompot og kammerjunkere.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af hjemmelavet koldskål med tykmælk og æg:

Hf 1+2: jordbær-rabarber kompot.
Hf 3: intet.
Hf 4: kammerjunker.
Fedt: æggeblommer.
Smagsgiver / gratis: sukker, vaniljepulver, citronsaft.
Mælkeprodukt: tykmælk, kærnemælk.

Spiser du efter sense principperne, kan du med fordel udskifte sukker med sødemiddel. Gør du dette, kan koldskålen nemlig tælles som din mælkeration.

Jeg ville tage 3 deciliter hjemmelavet koldskål, som dagens mælkeration. Derudover medregner jeg 1 spsk. fedt.
Jeg topper koldskålen med en halv håndfuld jorbær-rabarber kompot, som jeg tælles som en halv håndfuld grøntsager (hf 1+2), og en halv håndfuld kammerjunkere, som jeg tæller for en hel håndfuld stivelse (hf 4). Det gør jeg af den årsag, at kammerjunkere er ligesom småkager.

Ved siden af en portion hjemmelavet koldskål, har du plads til 1 1/2 håndfuld grøntsager (hf 1+2), en håndfuld protein (hf 3) og 2 spsk. fedt.

Hjemmelavet koldskål med tykmælk og æg

Få mere inspiration

  • Alle opskrifter, Forår, Morgenmad og brunch, Sense opskrifter, Sommer
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Abonner
Giv besked om
guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Loading...
Kartoffelsuppe
Kartoffelsuppe med bacon og persille
Granola med mørk chokolade 8
Granola med mørk chokolade
Proteinpandekager
Proteinpandekager med hytteost
Kylling i blomkaaalskarry
Kylling i blomkålskarry
Open
I sidste uge spurgte jeg, om i helst ville have opskriften på denne virkeligt gode blomkålssalat, eller opskriften på mørbradgryde med blomkålssovs. 😁

Mørbradgryden vandt, men i var en del der skrev til mig, at i virkelig glædede jer til denne salat kom.

Så den er nu online, og opskriften finder du på min blog (mariasilje.dk) 😍

Skynd dig ind op snup opskriften på denne absurd lækre blomkålssalat med solbær vinaigrette😁 jeg siger dig, den er bare god!🤤

#blomkål #blomkålssalat #brombær #hasselnødder #brøndkarse #vinaigrette #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Jeg elsker at lade mig inspirere til at spise flere lækre salater og flere grøntsager i al almindelighed 😁

Jeg kombinerer det gerne med lidt kød, for at få proteiner nok. Ellers har jeg ikke en ærlig chance for at nå det daglige indtag af 100g ren protein 😬

Hvem inspirerer dig, til at spise flere spændende salater og grøntsager? 

#salat #grønkål #grønkålssalat #grøntsager #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
En mexikansk inspireret klassiker, kylling fajita 😁

Jeg spiser det altid med hvidløgsris og limedressing, og toppet med friske koriander. Det er virkelig nem aftensmad, som passer sig selv, og er klar på 30 minutter.

Hvad er din yndlings mexi-inspirerede ret?

#fajita #kyllingfajita #chickenfajita #kylling #peberfrugt #majs #løg #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Med mere end 5 gange så mange stemmer vandt mørbradgryden med blomkålssauce over blomkålssalaten 😁

Blomkålssalaten slipper i dog ikke for, men nu får i denne skønne og lidt sundere mørbradgryde i første omgang 😉

Det er den gryderet jeg har spist Aller mest af igennem mit 27 år lange liv, og jeg er stadig lige så glad for en god mørbradgryde som jeg altid har været 😍

I denne version er flødesaucen skiftet ud med en cremet og lækker blomkålssauce, uden at gå på kompromis med smagen.

Opskriften er netop lagt online på min blog (mariasilje.dk)

#mørbradgryde #mørbrad #blomkålssauce #blomkål #blomkålssovs #gryderet #gryderetter #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Kylling satay serveret med peanutsauce er blevet en af mine klare favoritter herhjemme 😁

Når jeg laver kyllingespyd laver jeg gerne en større portion, end jeg skal bruge. Jeg er alligevel igang med at lave marinade, og kan derfor nemt lave nogle til fryseren.

Jeg har netop taget sådan en portion spyd op af fryseren, som vi skal ha’ til aftensmad 😁

Hvad skal du ha’ at spise til aften?

#kylling #kyllingespyd #satay #sataychicken #peanutsauce #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Flødekartofler er en ægte klassiker, som altid er skøn tilbehør til diverse kød og salat, samt på buffetbordet. Men har du egentlig prøvet at lave dem med søde kartofler? 🤤⁠
⁠
Jeg tør godt at love, at det bliver en ny favorit. og som om smagen ikke er nok grund til at servere flødekartofler af sød kartoffel i aften, så tælles den søde kartoffel endda som grøntsag, hvis du felt at mærke følger sense principper. ⁠
⁠
#flødekartofler #sødkartoffel #kartofler #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
  • Powered by BloggerSpace
© 2014 - 2021 Mariasilje.dk. All right reserved.
Luk menu