Skip to content
No results
No results
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Pinterest Facebook Instagram Email
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog

Hjemmelavet koldskål med tykmælk og æg

Gå til opskrift Udskriv
Hjemmelavet koldskål med kammerjunker og jordbær, serveret i hjemmelavet lyserød keramik skål

Jeg foretrækker hjemmelavet koldskål med tykmælk og æg. Det tager ingen tid at lave, smager endnu bedre end købe koldskål og kan tilpasses med syre og sødme lige som du selv ønsker det. Det synes jeg er dejligt.

Nogen foretrækker koldskål uden æg, andre med letpisket flødeskum og andre igen foretrækker en med ren kærnemælk.

Som barn, havde vi stort set altid kærnemælk i køleskabet, det var nemlig det eneste mælk jeg kunne lide, og jeg fik sågar kærnemælk som skolemælk. Om sommeren kunne jeg godt lide at tilføje vanilje og sødemiddel det var dengang min yndlings koldskål. Faktisk den allernemmeste af slagsen.

Jeg foretrækker at toppe min koldskål med kammerjunkere og friske jordbær, banan eller jordbær-rabarber kompot.

Hvad foretrækker du, at komme oven på din hjemmelavede koldskål?

Hjemmelavet koldskål med kammerjunker og jordbær, serveret i hjemmelavet lyserød keramik skål
Hjemmelavet koldskål med kammerjunker og jordbær, serveret i hjemmelavet lyserød keramik skål
Hjemmelavet koldskål med kammerjunker og jordbær, serveret i hjemmelavet lyserød keramik skål

Få opskriften på hjemmelavet koldskål med tykmælk og æg her:

Reklamelinks er markeret med*
Hjemmelavet koldskål med kammerjunker og jordbær, serveret i hjemmelavet lyserød keramik skål

Hjemmelavet koldskål med tykmælk og æg

5 fra 11 stemmer
Antal: 6 portioner
Tilberedelse15 min
I alt15 min

Ingredienser

  • 4 æggeblommer (jeg bruger helt almindelige rå æggeblommer)
  • 2 ½ spsk sukker (kan erstattes af 2 1/2 spsk. sukrin gold eller eller ca. en lille tsk. flydende 'perfect sød' fra easis)
  • 1 knsp vaniljepulver
  • 1 ltr tykmælk
  • 1 ltr kærnemælk
  • 2 spsk friskpresset citronsaft

Dertil

  • friske jordbær
  • kammerjunkere

Tilberedelse

  • Pisk æggeblommer, sukker og vanilje, til det er helt lyst og luftigt.
  • Hæld tykmælk, kærnemælk og citronsaft i en skål, og vend det sammen med den luftige æggemasse, til du har en glat koldskål.
  • Servér koldskålen iskold, med friske jordbær og kammerjunkere.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest

Sense håndfuldsfordeling af hjemmelavet koldskål med tykmælk og æg:

Hf 1+2: jordbær.
Hf 3: intet.
Hf 4: kammerjunker.
Fedt: æggeblommer.
Smagsgiver / gratis: sukker, vaniljepulver, citronsaft.
Mælkeprodukt: tykmælk, kærnemælk.

Næringsindhold
Hjemmelavet koldskål med tykmælk og æg
Indhold per portion
Kalorier (kcal) 212.66 Kalorier fra fedt 77
% Dagligt indtag*
Fedt 8.5g13%
Kulhydrater 16.58g6%
Protein 12.83g26%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor meget hjemmelavet koldskål kan du spise?

Spiser du efter sense principperne, kan du med fordel udskifte sukker med sødemiddel. Gør du dette, kan koldskålen nemlig tælles som din mælkeration.

Jeg ville tage 3 deciliter hjemmelavet koldskål, som dagens mælkeration. Derudover medregner jeg 1 spsk. fedt fra æggeblommen.

Jeg topper koldskålen med en halv håndfuld jorbær, som jeg tæller som en halv håndfuld frugt/grøntsager (hf 1+2), og en halv håndfuld kammerjunkere, som jeg tæller for en hel håndfuld stivelse (hf 4). Det gør jeg af den årsag, at kammerjunkere er ligesom småkager, og indeholder en hel del kalorier.

Hvad kan du spise ved siden af?

For at ende ud med en fyldt spisekasse efter sense principperne, kan du med fordel spise halvanden håndfuld grøntsager (hf 1+2), en håndfuld protein (hf 3) og op til to spiseskefulde fedt i et måltid før eller efter koldskålen, eller bruge det som et mellemmåltid i løbet af dagen.

Få mere inspiration

  • Dessert, kage, is og søde sager, Forår, Morgenmad og brunch, Sense opskrifter kage og søde sager, Sense opskrifter morgenmad, Sommer
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Sprød, rå blomkålssalat med feta, æbler og sennepsdressing

Blomkålssalat med feta, æble og sennepsdressing

Boennesalat-med-granataeble-og-paprika-saltmandler_mariasilje

Bønnesalat med granatæble og paprika saltmandler

Galette-med-abrikos-og-rosmarin

Galette med abrikos og rosmarin – Uden tilsat sukker

bagt blomkål

Orientalsk bagt blomkål

Hjemmelavet rødkål med kanel og laurbærblade, serveret i lille skål.

Hjemmelavet rødkål

Tomattaerte-med-basilikum_mariasilje

Tomattærte med basilikum

Portionsanrettet laksemousse med varmrøget laks. Pyntet med dild og serveret med salat og brød.

Varmrøget laksemousse med fennikel

Belgiske-vafler-Uden-tilsat-sukker_mariasilje2

Belgiske vafler uden tilsat sukker

Open
Jeg har det helt perfekt, og stor nyder skønne Læsø 🥰

Vi er på besøg hos min kusine, hendes mand og deres dejlige unger, som tog springet og blev ø-boere. Og nøj hvor kan jeg godt forstå dem, her er helt fantastisk 🤩

Vi nyder godt af gode tips til steder at besøge og opleve. Igår tilbragte vi en virkelig hyggelig eftermiddag i @storhaven ☀️

Vi fik hilst på alle gårdens dyr, leget, grinet, slappet af og spist deres ovenud lækre solbærsoftice (jeg toppede den lige med æble guf) shit hvor var det lækkert! 
Det er virkelig er besøg værd, hvis du kommer til Læsø 🐓🐈🐐🦃

Idag står den på nye oplevelser og mere kvalitetstid med familien, inden vi imorgen skal hjem fra Læsø igen 😭 Jeg kunne godt blive … for evigt! 

#mariasilje #instagramakademiet #læsø #visitlæsø #storhaven #storhavenlæsø #solbær #softice #perlehøne #ged #geder #æsel #æsler #høns #gårdliv #garden #sommer #sommerferie #bondegård #dyreliv #børn #familie #familietid
Open
I går besøgte vi @laesosalt, jeg havde læst på deres hjemmeside, at man kunne syde sit eget salt, dét var jeg nødt til at prøve 🤩

Det var en mega fed oplevelse at se de små saltkrystaller dukke op i vandet, og følge processen fra saltvand med en saltprocent på cirka 25, til salt som efterfølgende blot skal hjem og tørres 😄

Det koster 100kr at syde en pande med salt (der giver cirka 200g færdig salt i en smuk stofpose) og det tager 45-60 minutter. Det kan varmt anbefales at prøve, og det er en oplevelse for både børn og voksne 😄

Har du prøvet at syde dit eget salt hos @laesosalt?

Jeg glæder mig til at krydre mit morgenæg med hjemmesydet salt, det kan da kun smage fantastisk 😋

#læsø #læsøsalt #læsøsaltsyderi #salt #sydesalt #visitlæsø #visitlaesoe #visitdenmark #instagramakademiet #sommer #sommerferie #mariasilje #farmtotable #deldinmad #madinspiration #madblog #madlavning #hjemmelavetmad @visitlaesoe
Open
I eftermiddag starter vores sommerferie, og imorgen meget tidligt, går turen afsted mod Læsø 🦞

Vi skal op og besøge vores skønne familie, og nyde det rolige ø-liv, hygge os en masse og bare slappe af 🥰

Har du nogle gode tip til hvad vi skal opleve på Læsø, så smid endelig en kommentar herunder ☀️

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #tortilla #æggekage #læsø
Open
I år foregår min sommerferie på nogle af de skønne Danske øer 🥰

Men ferie i Danmark betyder ikke at jeg har tænkt mig at gå glip af græsk mad! Ikke om det kommer til at ske på min vagt 😂

Har du det ligesom jeg med græsk mad, så har jeg fundet opskriften på de har græske kyllingespyd frem til dig, så mangler du blot at lave græsk salat, tzatziki og eventuelt et stak græske pita og så er der  altså græsk fest 🇬🇷

Snup opskriften via linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #græskmad #græsk #kylling
Open
Kold kartoffelsalat med karry 🤩

Den er cremet, nem at lave og så smager den helt vildt godt med karry, rødløg og purløg 😋

Det er faktisk min yndlings kartoffelsalat, og derfor fik jeg lyst til at dele opskriften med jer 😄 i skal i hvertfald også ha’ chancen foren at lave en drøn lækker hjemmelavet kartoffelsalat 😄

Opskriften får du ved at swipe til venstre mellem billederne ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #kartoffelsalat #kartofler #karry #sommermad
Open
Er du hjemmelavet- eller købe koldskåls typen? 🥣

Jeg er mest den første type, men skal dæleme heller ikke sige mig fri for at snuppe en karton fra køleren i supermarkedet i ny og næ 😂

Egentlig synes jeg at der findes et fint udvalg af rigtig gode koldskål(e) - hedder det egentlig koldskåle i flertal? 🤷🏻‍♀️😂

Jeg foretrækker dog stadig den hjemmelavede, fordi at smagen kan justeres efter humør og fra gang til gang. 

Jeg har med tiden fundet frem til min yndlings koldskål, og opskriften får du via linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #koldskål #sommermad #dansksommer #jordbær #kammerjunker
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

Powered by Bloggerspace

© 2014 - 2022 Mariasilje.dk. All right reserved.