Græskarmos

Cremet neutral græskarmos

Græskarmos eller græskarpuré er velsmagende og helt perfekt til en lang rækker lækkerier. I dette blogindlæg vil vi udforske de mange fordele ved græskarpuré og dele nogle spændende måder, du kan bruge det i dit køkken.

Græskarmos er en næringsrig sag, der er fyldt med vigtige vitaminer og mineraler. Det er en fremragende kilde til A-vitamin, som er essentielt for øjen- og hudens sundhed, samt C-vitamin, som styrker immunforsvaret. Derudover indeholder det også gode fibre, som er gavnligt for fordøjelsessystemet, og antioxidanter, der hjælper med at bekæmpe frie radikaler.

Det har en naturlig sødme og en cremet konsistens, der gør det til et ideelt valg for dem, der ønsker at reducere sukkerindholdet i deres opskrifter.

En af de mest spændende ting ved græskarpuré er dens alsidighed i køkkenet. Det kan bruges i både søde og salte retter. I søde retter kan du tilføje det til kager, muffins, pandekager og smoothies for en skøn og naturlig sødme. I salte retter kan det bruges til at lave lækre supper, gryderetter, risotto og endda græskarbrød. Mulighederne er uendelige.

Nem hjemmelavet græskarmos

Græskarmos er mega er nemt at lave selv. Du skal blot købe en frisk hokkaido græskar og bage det, indtil det er mørt, og derefter blende det til en glat og ensartet mos.

Cremet neutral græskarmos
Cremet neutral græskarmos

Få opskriften på græskarmos her:

Cremet neutral græskarmos

Græskarmos

5 fra 2 stemmer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse1 time
I alt1 time 5 minutter

Ingredienser

  • 1 hokkaido græskar

Tilberedelse

  • Vask dit hokkaido græskar, tør det med et rent viskestykke.
  • Halvér dit græskar.
  • Fjern kernerne med en ske.
  • Læg græskaret med skærefladen nedad på en bladeplade eller et ildfast fad med bagepapir.
  • Bag I ovnen 45-60 minutter ved 200 grader varmluft, til græskarret er helt mørt og kan skrabes ud af skallen.
  • Lad det køle lidt af så du kan håntere græskaret uden at brænde dig.
  • Skrab kødet ud af skallen med en ske, kom det i en blender, foodprocessor eller minihakker og blend til det er helt cremet.
  • Kom den færdige græskarmos i et rent glas eller plastbøtte og oppebar i køleskabet op til en uges tid.
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af græskarmos

Hf 1+2: hokkaido græskar.
Hf 3: intet.
Hf 4: intet.
Fedt: intet.

Hvor meget græskarmos kan du spise?

Denne græskarmos består kun af én ingrediens, nemlig græskar, derfor kan du spise op til 2 håndfulde og tælle som grøntsager (hf 1+2)

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments