Havregrynssmåkager med tranebær

En stak sprøde havregrynssmåkager med tranebær.

Knasende sprøde havregrynssmåkager, med søde tørrede tranebær og kanel. De er sindsygt nemme at bage, og smager så englene synger. Bag gerne en god portion, for jeg kan altså skrive under på at de forsvinder ret hurtigt.

Det var i alle tilfælde dét der skete da jeg havde bagt en portion, til at tage med til bornholm for et par uger siden, da jeg var derovre på tøsetur med min mor, hendes kusine og min grankusine. Jeg er helt sikker på, at der gik mus i dem, for de forsvant lige så hurtigt som bøtten blev åbnet.

Jeg under heldigvis ”musene” det godt, og jeg nåede da også selv at hapse et par af de sprøde havregrynssmåkager, inden de var væk. Heldige mig.

Har du, ligesom jeg, en sød tand, så har jeg en masse lækre opskrifter på dessert, kage, is og søde sager her.

En hånd der holder en havregrynssmåkage med tranebær.
Havregrynssmåkager med tranebær, set oppefra.
Havregrynssmåkager med tranebær

Havregrynssmåkager med tranebær

Knasende sprøde havregrynssmåkager, uden tilsat sukker, er en lækker småkage til kaffen, eller når den søde tand melder sig.
5 fra 6 stemmer
Antal: 58 stk
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse10 minutter
I alt20 minutter

Ingredienser

Tilberedelse

  • Tænd ovnen på 170 grader varmluft.
  • Rør den bløde smør, æg, kanel, bagepulver og salt sammen. Det kan være en fordel af røre dejen på en røremaskine, da den bliver ret fast.
  • Rør hvedemel og perfect fit sammen, inden du tølføjer det til de våde ingredienser. Rør det efter efter godt sammen, til en ensartet masse.
  • Tilføjt de tørrede tranebær og havregryn. Rør dejen til tranebær og havregryn er godt fordelt.
  • Del småkagedejen i 58 små kugler, af cirka 9 gram stykket. Giv kuglen et tryk med hånroden og fordel dem på enbageplader beklædt med bagepapir.
  • Bag havregrynssmåkagerne ved 170 grader varmluft i 9-10 minutter. Da ovne er forskellige, anbefaler jeg at du holder øje med dem undervejs.
  • Lad småkagerne køle af på en rist til at er helt sprøde. Herefter kan de opbevares i en lufttæt beholder ganske lang tid. Hvis de da altså ikke bliver spist på et par dage, som mine gjorde.
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af havregrynssmåkager med tranebær

Hf 1+2: intet.
Hf 3: æg.
Hf 4: hvedemel, tørrede tranebær, havregryn.
Fedt: smør.
Smagsgiver / Gratis: stødt kanel, bagepulver, salt, Easis perfect fit.

Næringsindhold
Havregrynssmåkager med tranebær
Indhold per portion
Kalorier (kcal) 33.7 Kalorier fra fedt 9
% Dagligt indtag*
Fedt 1g2%
Kulhydrater 4.1g1%
Fibre 2.6g11%
Sukker 1.5g2%
Protein 0.5g1%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor mange havregryns cookies kan du spise?

Vi kan vist godt kalde disse småkager for Sense småkager, da de passer fint ind i en ellers varieret sensekost, og så er de uden tilsat sukker.

Jeg tæller havregryns småkagerne som ren stivelse (hf 4) til trods for at der er lidt smør og æg i. Fordi at de hovedsageligt indeholder stivelse, og fordi at det er en småkage.

Jeg ville tælle 3 havregrynssmåkager som en hel håndfuld stivelse, og altså regne dem med ind i dagens spisekasser.

Grunden til at jeg vælger at regne dem med ind i dagens spisekasser er, at jeg synes det er nemmere at undgå for mange ekstra kalorier på den måde.

Andre vælger at sige pyt, det er bare et par småkager, og dét er også en måde at gøre det på. Men så kan men nemt ende ud i at sige pyt mange gange i løbet af en dag, og så vil vægttabet udeblive. Derfor fungere det aller bedst for mig, at regne det med ind i måltiderne.

Hvad kan du spise ved siden af?

Ved siden af de sukkerfri havregrynskager kan du spise to håndfulde grøntsager (hf 1+2), en håndfuld protein (hf 3) og 1-3 spiseskefulde fedt. Det vil alt i alt give en fyldt spisekasse, med 3 havrekager til kaffen.

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments