Skip to content
No results
No results
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Pinterest Facebook Instagram Email
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog

Havregrynssmåkager med tranebær

Gå til opskrift Udskriv
En stak sprøde havregrynssmåkager med tranebær.

Knasende sprøde havregrynssmåkager, med søde tørrede tranebær og kanel. De er sindsygt nemme at bage, og smager så englene synger. Bag gerne en god portion, for jeg kan altså skrive under på at de forsvinder ret hurtigt.

Det var i alle tilfælde dét der skete da jeg havde bagt en portion, til at tage med til bornholm for et par uger siden, da jeg var derovre på tøsetur med min mor, hendes kusine og min grankusine. Jeg er helt sikker på, at der gik mus i dem, for de forsvant lige så hurtigt som bøtten blev åbnet.

Jeg under heldigvis ”musene” det godt, og jeg nåede da også selv at hapse et par af de sprøde havregrynssmåkager, inden de var væk. Heldige mig.

Har du, ligesom jeg, en sød tand, så har jeg en masse lækre opskrifter på dessert, kage, is og søde sager her.

En hånd der holder en havregrynssmåkage med tranebær.
Havregrynssmåkager med tranebær, set oppefra.
Reklamelinks er markeret med*
Havregrynssmåkager med tranebær

Havregrynssmåkager med tranebær

Knasende sprøde havregrynssmåkager, uden tilsat sukker, er en lækker småkage til kaffen, eller når den søde tand melder sig.
5 fra 5 stemmer
Antal: 58 stk
Forberedelse10 min
Tilberedelse10 min
I alt20 min

Ingredienser

  • 60 g blødt smør
  • 1 æg
  • 1 tsk stødt kanel*
  • 1 ½ tsk bagepulver*
  • 1 knsp salt
  • 100 g hvedemel*
  • 150 g Easis perfect fit* (det kan erstattes af 200g sukker eller 200g sukrin)
  • 125 g tørrede tranebær*
  • 100 g havregryn*

Tilberedelse

  • Tænd ovnen på 170 grader varmluft.
  • Rør den bløde smør, æg, kanel, bagepulver og salt sammen. Det kan være en fordel af røre dejen på en røremaskine, da den bliver ret fast.
  • Rør hvedemel og perfect fit sammen, inden du tølføjer det til de våde ingredienser. Rør det efter efter godt sammen, til en ensartet masse.
  • Tilføjt de tørrede tranebær og havregryn. Rør dejen til tranebær og havregryn er godt fordelt.
  • Del småkagedejen i 58 små kugler, af cirka 9 gram stykket. Giv kuglen et tryk med hånroden og fordel dem på enbageplader beklædt med bagepapir.
  • Bag havregrynssmåkagerne ved 170 grader varmluft i 9-10 minutter. Da ovne er forskellige, anbefaler jeg at du holder øje med dem undervejs.
  • Lad småkagerne køle af på en rist til at er helt sprøde. Herefter kan de opbevares i en lufttæt beholder ganske lang tid. Hvis de da altså ikke bliver spist på et par dage, som mine gjorde.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest

Sense håndfuldsfordeling af havregrynssmåkager med tranebær

Hf 1+2: intet.
Hf 3: æg.
Hf 4: hvedemel, tørrede tranebær, havregryn.
Fedt: smør.
Smagsgiver / Gratis: stødt kanel, bagepulver, salt, Easis perfect fit.

Næringsindhold
Havregrynssmåkager med tranebær
Indhold per portion
Kalorier (kcal) 33.7 Kalorier fra fedt 9
% Dagligt indtag*
Fedt 1g2%
Kulhydrater 4.1g1%
Fibre 2.6g11%
Sukker 1.5g2%
Protein 0.5g1%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor mange havregryns cookies kan du spise?

Vi kan vist godt kalde disse småkager for Sense småkager, da de passer fint ind i en ellers varieret sensekost, og så er de uden tilsat sukker.

Jeg tæller havregryns småkagerne som ren stivelse (hf 4) til trods for at der er lidt smør og æg i. Fordi at de hovedsageligt indeholder stivelse, og fordi at det er en småkage.

Jeg ville tælle 3 havregrynssmåkager som en hel håndfuld stivelse, og altså regne dem med ind i dagens spisekasser.

Grunden til at jeg vælger at regne dem med ind i dagens spisekasser er, at jeg synes det er nemmere at undgå for mange ekstra kalorier på den måde.

Andre vælger at sige pyt, det er bare et par småkager, og dét er også en måde at gøre det på. Men så kan men nemt ende ud i at sige pyt mange gange i løbet af en dag, og så vil vægttabet udeblive. Derfor fungere det aller bedst for mig, at regne det med ind i måltiderne.

Hvad kan du spise ved siden af?

Ved siden af de sukkerfri havregrynskager kan du spise to håndfulde grøntsager (hf 1+2), en håndfuld protein (hf 3) og 1-3 spiseskefulde fedt. Det vil alt i alt give en fyldt spisekasse, med 3 havrekager til kaffen.

Få mere inspiration

  • Dessert, kage, is og søde sager, Efterår, Forår, Sense opskrifter, Sense opskrifter kage og søde sager, Sommer, Vinter
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Butterdejspakker

Butterdejspakker med Asparges

Laksesalat med koldrøget laks, agurk og dild, på en bund af salat

Laksesalat med koldrøget laks

Vegetar-frikadeller-med-bulgur-og-feta_MariaSilje

Vegetar frikadeller med bulgur og feta

Klassisk nem citronfromager, med flødeskum og chokolade

Citronfromage

Blomkål med hvid bønnecrem

Blomkål med hvid bønnecreme

Tomattaerte-med-basilikum_mariasilje

Tomattærte med basilikum

Vaniljekranse lavet med sprøjtepose

Vaniljekranse

Nem persillepesto

Persillepesto med solsikkekerner

Open
Saftig krydret gris med pak choi og broccoli

I samarbejde med @smaekpaasmagen og @landbrugogfoedevarer 🐷

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi er glade for at spise gris herhjemme. Gris smager af mere og har mange muligheder, derfor er det også på menuen stort set hver uge hos os.

Grisekød giver krydderi, umami og mæthed, og det er bare nogle af grundene til at vi er glade for det 😄

Derud over havde min farmor og farfar grise på gården i min barndom, og jeg har derfor altid elsket det, og det er forbundet med mange gode minder 🥰🐷

I dag har jeg valgt at bruge grisekødet til denne asiatisk inspirerede ret, hvor jeg virkelig synes at grisen kommer til sin ret og selvfølgelig smager helt fantastisk 🤩

Ingredienser
Saftig, krydret gris
- 3 koteletter fra gris, 2 cm tykke, 400 g
- ½ dl risvin eller tør hvidvin
- ½ dl sojasauce
- 1 spsk hvidløgspulver eller 1 presset hvidløg
- 1 spsk løgpulver eller 1 lille revet løg
- 1 spsk peber
- 2 dl hvedemel
- ½ dl olie
Tilbehør:
- 1 bundt forårsløg, 100 g
- 1 lime
-  100 g saltede peanuts
- 1 bundt koriander, 10 g
- 1 broccoli, 500 g
- 4 pak choy, 375 g
- 1 spsk olie
- 1 tsk salt
- 300 g ris
General Tso´s sauce:
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk revet ingefær eller tørret ingefær
- 1 frisk chili eller efter smag
- 1 spsk olie
- ½ dl risvin eller tør hvidvin
- ½ dl eddike
- ½ dl soya sauce
- 50 g sukker
- ½ spsk vand
- ½ spsk majsstivelse

Find fremgangsmåden på smækpåsmagen.dk eller vis link i bio 🫶🏻

#Mariasilje #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad @smaekpaasmagen @landbrugogfoedevarer #smækpåsmagen
Open
Jeg har brug for din hjælp ✨

Meget snart deler jeg opskriften på min yndlings pasta bolognese (selvfølgelig med pasta fra altid yndlings @pastariget) med jer 😄

Hvilket billede synes du skal være frontbilledet? 🫶🏻📸

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #bolognese #pasta #kødsovs
Open
I bad om opskriften på de aller lækreste asiatiske kyllingekødboller, og ved i hvad? Den får i lige her 👇🏻

Husk at gem opskriften med det lille bogmærke, så har du den altid ved hånden når du skal bruge den 🫶🏻

OPSKRIFT:
1 æg
1 dl panko rasp
2 forårsløg
1 lille løg
1 tsk knust ingefær på glas (kan erstattes af friskrevet ingefær, prøv dig frem alt efter hvor glad du er for ingefær)
1 fed hvidløg
1 spsk soya
¼ tsk peber
400 g hakket kylling
2 spsk sort sesam

Sauce:
50 g teriyaki
1 fed hvidløg
1 spsk sort sesam
1 spsk alm sesamfrø

Tilberedelse:
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Skyl og skær dine forårsløg i skiver, pres eller riv hvidløg, og skær løg i små tern.
- I en skål blandes æg, panko rasp, forårsløg, hvidløg, løg, ingefær, soya, sort sesam og peber.
- Tilføj hakket kylling til skålen, ælt det sammen med hånden, eller brug en ske hvis du synes det er nemmere.
- Med en teske og en håndflade formes 36 små kødboller. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 20 minutter ved 200 grader varmluft

Sauce:
- Imens kødbollerne er i ovnen laves saucen.
-Bland teriyaki, sorte og hvide sesamfrø samt et fed hvidløg revet eller presset.
- Når kødbollerne er færdige, vendes de med saucen som giver dem en lækker smagfuld sticky overflade.
- Nu er de klar til servering, enten på små spyd eller som de her.

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #asiatiskekødboller #asiatisk #kødboller
Open
Jeg har simpelthen smovset asiatiske kyllingekødboller 5-6 gange de sidste 2 ugers tid, du smager SÅ godt jo! 🤤🤤🤤

Vil du ha’ opskriften?

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #asiatiskekødboller #kyllingekødboller #kødboller #asiatisk
Open
Der er virkelig sket noget på fastelavnsbolle-fronten de senere år i Danmark. Og der lader næsten til at være kamp om rampelyset og pladserne som årets BEDSTE fastelavnsboller 😄

Er det stukket lidt af? Måske, men jeg elsker alt ved det 🤩

Derfor er jeg i år hoppet med på bølgen og lavet sådan en fancy fastelavnsbolle med en fransk navn jeg end ikke kan udtale 😅😋

Jeg har fyldt min ‘choux au craqueline’ men den lækreste hindbærskum og toppet den med en lækker chokoladeganache, og wow siger jeg bare, den smager for sindssygt 🤩🥰

Har du fået lyst til at kaste sig ud i at bage dem selv, finder du opskriften på min blog via linket i min profil 🫶🏻

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #fastelavnsboller #fastelavn #chouxaucraquelin #vandbakkelse #vandbakkelser @callebautnordic
Open
Var det noget med en lækker brownie uden mel og sukker? 

Så er det altså denne bønnebrownie du skal ha fingrene i 🤩 Den smager virkelig godt, er som sagt uden tilsat sukker, lavet på en base af sorte bønner og er dermed et sundere alternativ til eftermiddags kagen 😋

Haps opskriften her 👇🏻

1 dåse sorte bønner
60 g kokosolie
2 tsk vaniljesukker
2 spsk espresso (dette kan erstattes af vamt (kogt) vand)
2 æg
120 g sukrin gold (dette kan erstattes med sukker)
60 g usødet kakaopulver (bagekakao)
½ tsk bagepulver
¼ tsk salt
60 g mørk chokolade 70% (gerne som chokoladeknapper)

Tilberedelse
- Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn.
- Dræn de sorte bønner og kom dem i en blender sammen med kokosolie, vaniljesukker og espresso. - - Blend til du har en helt glat og ensartet konsistens.
- Kom æggene i blenderen sammen med bønnemassen om blend cirka 10 sekunder til det er blendet sammen.
- I en ren skål blandes sukrin gold, kakaopulver, bagepulver, salt og vaniljesukker.
- Hæld den blendede bønnemasse op i skålen med de tørre ingredienser, og vend det godt sammen.
- Læg to spiseskefulde chokolade til side og vend resten i dejen.
- Beklæd en form (cirka 20×26 cm) med bagepapir, fordel dejen i formen og top med det resterende chokolade.
- Bag kagen 25-30 minutter i ovnen til kagen er blank og fast.
- Lad kagen køle lidt af på en rist. Opbevar herefter kagen i køleskabet hvor den kan holde et par dage.

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #brownie #bønnebrownie #sortebønner
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
Opskrifter
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad og brunch
  • Kolde og varme drikke
  • Brød og boller
Sense Opskrifter
  • Alle Sense opskrifter
  • Sense morgenmad
  • Sense frokost
  • Sense aftensmad
Sæson
  • Forår
  • Sommer
  • Efterår
  • Vinter
Find rundt
  • Forside
  • Om Maria Silje
  • Artikler

Powered by Bloggerspace

© 2014 - 2023 Mariasilje.dk. All right reserved.