Annonce

Grønkålssalat med mormordressing

grønkålssalat med mormordressing

Sprød og på samme tid cremet grønkålssalat med mormordressing, appelsin, pære, dadler og mandler. Helt perfekt til på hverdags- og julemiddagen.

Imorgen er det juleaften, og jeg har i den anledning fået salattjansen. Valget er faldet på en anderledes grønkålssalat med mormordressing, pære. Alt i alt en rigtig julesalat, som giver et syrligt modspil til juleanden og flæskestegen.

Hos os, variere det om vi spiser grønkålssalat eller rødkålssalat. Nogle år kan vi ikke blive enige, og så har vi en af hver.. jaja, jeg ved godt det er skørt, men jeg synes nu at grønkålssalaten høre sig bedst til julemiddagen.

Hvis du lige som jeg, er vild med de sprøde grønne salater, så snup opskriften og hiv ekstra point hjem imorgen aften.

Spiser I salat juleaften?

Hvis du, ligesom jeg er glad for salater med grønkål, så skal du også prøve at denne grønkålssalat med pekannødder og granatæble eller denne vinter kålsalat med granatæble.

grønkålssalat med mormordressing

Få opskriften på grønkålssalat med mormordressing her:

grønkålssalat med mormordressing

Grønkålssalat med mormordressing

4,75 fra 4 stemmer
Antal: 4
Tilberedelse15 minutter

Ingredienser

  • 1 ½ dl piskefløde
  • 4 spsk citronsaft
  • 1 ½ spsk sukrin
  • et lille drys salt
  • 50 g mandler
  • 300 g hakket grønkål
  • 2 appelsiner
  • 2 pærer
  • 8 små dadler ((gerne snackdadler med kanel fra Earth control))

Tilberedelse

  • Mormordressingen laves i en lille skål, eller et lille glas, ved at blande piskefløde, citronsaft, salt og sukrin. Lav den som det første, så sukringen kan stå og opløses, og så dressingen kan stå og tykne en lille smule.
  • Skyld den hakkede grønkål, eller hak den selv, hvis du foretrækker det.
  • Skær skralden af appelsinerne og skær dem i tynde skiver.
  • Skær pærerne i tynde både.
  • Skær dadlerne i skiver.
  • Bland grønkål og mormordressing sammen, og masser kålen en lille smule, så det bliver lidt blødere.
  • Tilsæt appelsiner, pærer, dadler og mandler og vend det sammen.
  • Du er nu klar til at servere en lækker grønkålssalat med mormordressing.

Sense håndfuldsfordeling af grønkålssalat med mormordressing

Hf 1+2: grønkål, appelsin, pære.
Hf 3: intet.
Hf 4: dadler.
Fedt: piskefløde, mandler.
Smagsgiver / Gratis: citronsaft, sukrin, salt.

Næringsindhold
Grønkålssalat med mormordressing
Indhold per portion
Kalorier (kcal) 367.25 Kalorier fra fedt 173
% Dagligt indtag*
Fedt 19.25g30%
Kulhydrater 37g12%
Fibre 8.25g34%
Sukker 24.25g27%
Protein 8.75g18%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor meget grønkålssalat kan du spise?

Spiser du hvad der svarer til en fjerdedel af salaten, vil det være fornuftigt at tælle det som to håndfulde frugt og grønt (hf 1+2), en håndfuld stivelse (hf 4) og 3 spiseskefulde fedt.

Hvad kan du spise ved siden af?

For en fyldt og fornuftig spisekasse efter sense principperne kan du selv supplerer med en håndfuld protein (hf 3).

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments