Grønkålssalat med mormordressing
Grønkålssalat med mormordressing er en velsmagende salat, der kombinerer den nærende grønkål med den søde og syrlige smag af appelsiner, pærer og dadler. Denne skønne salat er en fryd for ganen.
Mormordressing
Dressingen er en ægte klassiker med et sundt tvist. For at lave den, skal du bruge 1 dl piskefløde, 4 spiseskefulde citronsaft, 1 ½ spiseskefulde sukrin og en smule salt for at balancere smagene. Piskefløden tilføjer en dejlig cremethed, mens citronsaften giver en frisk syrlighed til dressingen. Sukrin giver den nødvendige sødme uden at tilføje unødvendige kalorier, og saltet forstærker smagen.
I selve salaten spiller grønkål hovedrollen. Med dens fyldige, nærende blade er grønkål en skattekiste af vitaminer og mineraler. Appelsiner og pærer tilføjer en saftig sødme og en eksplosion af C-vitamin, mens dadler bidrager med naturlig sødme og en lækker karamelliseret smag.
Grønkålssalat
For at lave denne lækre grønkålssalat med mormordressing, skal du hakke 300 g grønkål fint og blande det med saftige appelsinfiletter, søde pæreskiver og skiver af søde dadler. Dressingen skal hældes over salaten kort før servering, så ingredienserne forbliver friske og sprøde.
Grønkålssalat med mormordressing er ikke kun en smagsoplevelse, men også en fest for øjnene. Den farverige kombination af grøn, orange og brune nuancer gør den til et smukt og indbydende syn på ethvert julemiddagsbord.
Hvis du, ligesom jeg er glad for salater med grønkål, så skal du også prøve at denne grønkålssalat med pekannødder og granatæble eller denne vinter kålsalat med granatæble.
Få opskriften på grønkålssalat med mormordressing her:
Grønkålssalat med mormordressing
Ingredienser
- 1 dl piskefløde
- 4 spsk citronsaft
- 1 ½ spsk sukrin
- et lille drys salt
- 300 g hakket grønkål
- 2 appelsiner
- 2 pærer
- 8 dadler
Tilberedelse
- Mormordressingen laves i en lille skål, eller et lille glas, ved at blande piskefløde, citronsaft, salt og sukrin. Lav den som det første, så sukringen kan stå og opløses, og så dressingen kan stå og tykne en lille smule.
- Skyld den hakkede grønkål, eller hak den selv, hvis du foretrækker det.
- Skær skralden af appelsinerne og skær dem i tynde skiver.
- Skær pærerne i tynde både.
- Skær dadlerne i skiver.
- Bland grønkål og mormordressing sammen, og masser kålen en lille smule, så det bliver lidt blødere.
- Tilsæt appelsiner, pærer, og dadler, vend det sammen.
- Du er nu klar til at servere en lækker grønkålssalat med mormordressing.
Sense håndfuldsfordeling af grønkålssalat med mormordressing
Hf 1+2: grønkål, appelsin, pære.
Hf 3: intet.
Hf 4: dadler.
Fedt: piskefløde.
Smagsgiver / Gratis: citronsaft, sukrin, salt.
Hvor meget grønkålssalat kan du spise?
Spiser du hvad der svarer til en fjerdedel af salaten, vil det være fornuftigt at tælle det som to håndfulde frugt og grønt (hf 1+2), en håndfuld stivelse (hf 4) og 2 spiseskefulde fedt.
Hvad kan du spise ved siden af?
For en fyldt og fornuftig spisekasse efter sense principperne kan du selv supplerer med en håndfuld protein (hf 3).