Skip to content
No results
No results
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Pinterest Facebook Instagram Email
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog

Gateau marcel

Gå til opskrift Udskriv
gateau marcel - kage med mousse

Chokolade desserten over dem alle, er den klassiske franske gateau marcel. Det er en vanvittigt lækker kage, som består af en intens og luftig chokolademousse, hvor halvdelen er bagt, og den anden halvdel er ubagt.

Det lyder som en ret krævende kage, men det er det altså virkelig ikke. Giv dig god tid, og lav den stille og roligt, så har du altså en nem dessert, som vil imponere enhver gæst, og som endda kan laves dagen før den skal serveres.

Gæsterne vil tro at du har stået i køkkenet hele dagen, hvem vil ikke gerne hive det kort op ad lommen?

Den egner sig rigtig godt til store såvel som små middagsselskaber, og grundet den store smagseksplosion, er det for mig også den ultimative nytårsdessert. Pyntet med lidt guld kan det ganske enkelt ikke gå galt, vel?

Er du glad for intense chokolade desserter? Så skal du prøve denne lækre chokolade fondant, som altid imponerer, med sin flydende midte.

gateau marcel - kage med mousse
gateau marcel - kage med mousse
Reklamelinks er markeret med*
gateau marcel - kage med mousse

Gateau marcel

En gateau marcel er en klassisk kage med intens smag af chokolade. Bunden består er bagt mousse, og herefter toppet med mousse som ikke skal bages. Det er en rigtig luksus dessert-kage.
5 fra 4 stemmer
Antal: 8 stykker

Ingredienser

Bund

  • 100 g mørk chokolade 70%
  • 60 g sukker (sammen med chokoladen)
  • 100 g smør
  • 2 bægre pasteuriserede æggeblommer
  • 2 bægre pasteuriserede æggehvider
  • 40 g sukker (til marengs)

Mousse

  • 100 g mørk chokolade 70%
  • 60 g sukker (sammen med chokoladen)
  • 100 g smør
  • 2 bægre pasteuriserede æggeblommer
  • 2 bægre pasteuriserede æggehvider
  • 40 g sukker (til marengs)

Pynt

  • kakaopulver, chokoladespåner, guld eller hvad du har lyst til at pynte med.

Tilberedelse

Bund

  • Over vandbad smeltes chokolade, sukker og smør. Varm massen op til cirka 80 grader.
  • Imens du pisker (gerne med elpisker), tilsættes chokolade, sukker og smør til æggeblommerne lidt ad gangen. Gør du det for hurtigt, vil æggene sætte sig lige som røræg.
  • Lad massen køle lidt ned, og pisk (gerne med elpisker) så æggehvide og sukker sammen til en stiv marengs.
  • Vend chokolademassen forsigtigt sammen med den piskede marengs. Brug gerne en dejskraber, da det er nemmest for at bevare luften i dejen.
  • Hæld dejen i en rund springform (20cm) foret med bagepapir. Hcis du gør bagepapiret vådt, og krøller det sammen, kan det nemt komme helt ud i kanterne af formen.
  • Bag kagen i ovnen ved 180 grader i cirka 20-25 minutter.
  • Køl bunden helt af, før du laver moussen, da moussen ellers bare vil smelte.

Mousse

  • Over vandbad smeltes chokolade, sukker og smør. Varm massen op til cirka 80 grader.
  • Imens du pisker (gerne med elpisker), tilsættes chokolade, sukker og smør til æggeblommerne lidt ad gangen. Gør du det for hurtigt, vil æggene sætte sig lige som røræg.
  • Lad massen køle lidt ned, og pisk (gerne med elpisker) så æggehvide og sukker sammen til en stiv marengs.
  • Vend chokolademassen forsigtigt sammen med den piskede marengs. Brug gerne en dejskraber, da det er nemmest for at bevare luften i dejen.
  • Befri kanten kagen fra bagepapiret (lad bagepapiret sidde under kagen, da det gør det nemmere for dig senere), og beklæd indersiden af springformens kant med kaleplast.
  • Fordel moussen oven på den helt afkølede kage, og sæt den på køl i 3-4 timer, eller eventuelt natten over.
  • Når kagen har sat sig, fjernes kageplast og den anrettes pænt på et fad og pyntes som du ønsker.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest

Sense håndfuldsfordeling af gateau marcel

Hf 1+2: intet.
Hf 3: æg.
Hf 4: intet.
Fedt: mørk chokolade 70%, smør.
Smagsgiver / Gratis: sukker.

Næringsindhold
Gateau marcel
Indhold per portion
Kalorier (kcal) 468.87 Kalorier fra fedt 302
% Dagligt indtag*
Fedt 33.5g52%
Kulhydrater 33.37g11%
Sukker 26.87g30%
Protein 6.87g14%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor meget kan du spise?

Denne kage tæller stort set som rent fedt og sukker, og lidt protein. Jeg synes ikke at jeg som sådan kan tælle den som nogen håndfulde, da ét stykke (hvis vi kun kigger på kalorierne) svarer til en hel spisekasse efter sense modellen.

Hvad bør du spise ved siden af?

Jeg ville ikke spise noget ved siden af. Jeg ville tælle et stykke som en hel spisekasse, og gemme en af dagens 3 spisekasser, sådan at jeg kan spise et helt stykke til dessert.

Du kan eventuelt spise en halv spisekasse til morgen, en halv spisekasse til frokost og så en hel spisekasse til aften, plus dessert, som vi her tæller som en hel spisekasse. På den måde holder du dig inde for dagens 3 spisekasser.

Få mere inspiration

  • Alle opskrifter, Dessert, kage, is og søde sager, Efterår, Forår, Sommer, Vinter
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
En skålfuld af saftigt asiatisk pulled pork - Perfekt til bao

Asiatisk pulled pork

Vegetarisk pastasalat med rød peberfrugt

Vegetarisk pastasalat med rød peberfrugt

Gulerodssuppe med røde linser og pistachenødde

Gulerodssuppe med røde linser og pistacienødder

Hjemmelavet rabarbersaft med vanilje, i glas med stribede sugerør

Rabarbersaft

burgerroulade

Burgerroulade

Frisk kartoffelsalat med spinat

Sukkerfri og glutenfri brunkager

Sukkerfri brunkager

Græskinspirerede kyllingespyd

Græskinspirerede kyllingespyd med forårsløg

Open
Nem hverdagsmad 🤩

Reklame for @nemligcom 

@nemligcom har som noget helt nyt lanceret en måltidskasse i samarbejde med Thomas Rode og @rigtigmad.dk 🤩

Det er en måltidskasse med fokus på økologi og dyrevelfærd, spækket med færdigretter der smager virkelig godt! 😄

Måltidskassen er oplagt i en travl hverdag hvor overskuddet til at stå i køkkenet måske er minimalt, og maden derfor skal være nem, men uden at gå på kompromis med smag og kvalitet 🥰

Inden spisetid skal du blot varme maden i ovn og gryder som anvist på pakke, og så er du ellers klar til at sætte tænderne i de lækre retter.

Er du også fan af måltidskasser i hverdagen?

@allersparksdanmark #farmtotable #måltidskasse #aftensmad #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundmad #hverdagsmad #økologi #dyrevelfærd #sensekost #færdigretter #nemligcom
Open
Kan du li’ champignoner? 😄

Hvis svaret er ja, så er jeg sikker på, at du vil elske denne champignontærte, den smager nemlig helt fantastisk!

Men ud over at smagen sidder lige i skabet er der også andre fordele ved at spise den.

De lækre champignoner indeholder nemlig nogle rigtig gode egenskaber, læs bare med her 👇🏻
- da de primært består af vand er de kalorielette.
- få kulhydrater.
- fedtfattige.
- højt indhold af protein.
- ingen kolesterol.
- højt fiber indhold.
- rige på vitaminer og mineraler, deriblandt D-vitamin.

Det er blot nogle at fordelene ved at spise champignoner, desuden kan du også reducere kødforbruget pga smag og konsistens i svampene, hvad mere kan vi be’ om? 😄

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #champignon #tærte
Open
Egyptisk kylling i fad, er den oplagte ret næste gang du inviterer gæster 🥰

Kyllingen er saftig, har knasende sprødt skind, samt syre og sødme. Det er en skøn ret, som både forkæler dine øjne og smagsløg. Og så er det faktisk men yndlings ret med kylling 🤤🤩

Jeg har flottet mig i dag, og foræret dig opskriften direkte her på insta, du skal blot swipe mellem billederne 😉 Velbekomme!

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #kylling #kyllingifad
Open
Er du klar til fastelavnsbollerne? 🎭⁠
⁠
De begyndte allerede for en uges tid siden at florere her på insta, og jeg kan også se at de nu er at finde hos den lokale bager 😄⁠
⁠
Har du lyst til at give dig i kast med at lave hjemmebagte fastelavnsboller så finder du mine bedste opskrifter inde på bloggen 🥰⁠
⁠
Der er både den klassiske med creme og syltetøj, en med pistacie, en vandbakkelse med kaffeskum og en low carb med creme hvis du køre en sundere januar 😄⁠
⁠
#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #fastelavn #fastelavnsboller
Open
Jeg er stor fan af at handle hos nemlig.com særligt når der skal handles lidt ekstra ind 😄

Reklame for @nemligcom

Det er så nemt at lægge de ønskede varer i kurven, og så er der endda mulighed for at få udvalgte varer til priser som hvis du handlede i Rema1000.

Desuden kan du med blot et enkelt klik lægge varerne til en hel opskrift i kurven, så du ikke selv skal lede efter alle råvarerne enkeltvis. Det er altså både mega nemt og hurtigt 🤩

Når du har “handlet” er det blot at vælge hvornår du ønsker at få varerne leveret. Nemmere bliver det altså ikke 😄

Er du også glad for at handle hos Nemlig.com?

@allersparksdanmark #Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #nemligcom #nemlig
Open
Rigtig godt nytår, lad os håbe at 2023 bliver helt fantastisk, med endnu mere at det der gør os glade 🥳🤩

#instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #jomfruhummer #suppe #deldinmad #nytår #madinspiration #oksemørbrad #selleri #grøntsager #fest #festmad #læsø #confetti #festogfarver
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
Opskrifter
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad og brunch
  • Kolde og varme drikke
  • Brød og boller
Sense Opskrifter
  • Alle Sense opskrifter
  • Sense morgenmad
  • Sense frokost
  • Sense aftensmad
Sæson
  • Forår
  • Sommer
  • Efterår
  • Vinter
Find rundt
  • Forside
  • Om Maria Silje
  • Artikler

Powered by Bloggerspace

© 2014 - 2023 Mariasilje.dk. All right reserved.