Skip to content
No results
No results
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Pinterest Facebook Instagram Email
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog

Chokoladefondant – Uden tilsat sukker

Annonce i samarbejde med

Gå til opskrift Udskriv
Chokoladefondant - Uden tilsat sukker

For nylig besøgte jeg en god veninde, som foreslog at vi lavede chokoladefondant til eftermiddagstheen. Lad mig bare være helt ærlig. Jeg har aldrig turde, at kaste mig ud i kunsten af lave chokoladefondant, mest af alt, fordi jeg altid har hørt hvor svært det er, hvor ofte det går galt, og midten bliver helt gennembagt. Min veninde overbeviste mig om, at det er en af verdens nemmeste kager at bage, og jeg kan kun give hende ret. Mine fordomme blev bragt fuldstændigt til skamme, faktisk gik jeg direkte hjem og lavede en sukkerfri version dagen efter. Jeg tror at jeg fik en helt masse point i bogen hos min mand. For nøj hvor han roste dem.

Vil du også gerne score en masse point hos familie og venner næste gang du inviterer på middag, eller bliver bedt om, at medbringe desserten, så snup opskriften på denne chokoladekage med blødende indre herunder.
Du vil med garanti få desserttjansen igen næste gang.

Er du ikke til kage, men vil gerne stadig lave en sense dessert, som tager kegler? Så snup min opskrift på citronfromage lige her.

Chokoladefondant - Uden tilsat sukker
Chokoladefondant - Uden tilsat sukker
Reklamelinks er markeret med*
Chokoladefondant-uden-tilsat-sukker_mariasilje

Chokoladefondant – Uden tilsat sukker

5 fra 7 stemmer
Antal: 4 stk

Ingredienser

  • 100 g mørk chokolade fra Easis *
  • 100 g smør
  • 35 g perfect fit* ((Dette kan erstattes af 30 g sukrin melis, eller 50 g sukker))
  • 40 g hvedemel*
  • 1 knsp vaniljepulver*
  • 5 æggeblommer
  • 2 æggehvider
  • smør til formene

Pynt

  • Perfect florsød fra easis * ((Kan erstattes af sukrin melis eller almindelig flormelis))

Tilberedelse

  • Smelt smør og perfect fit i en kasserolle, ved svag varme. Det tager lidt tid at opløse perfect fit, da det bliver helt klistret og karamelagtigt når det bliver vådt. Men med lidt tålmodighed, smelter det stille og roligt under omrøring.
  • Når smør og perfect fit er smeltet, tages det af varmen.
  • Chokoladen hakkes groft, og kommes ned i kasserollen, til den varme smør. Rør rundt til chokoladen er smeltet.
  • Kom æggehvide og æggeblomme i en skål. Tilføj chokolademassen og rør det sammen.
  • Tilføj hvedemel og vaniljepulver. Rør det hele sammen, til en ensartet masse.
  • Smør dine 4 forme med lidt smør, og fordel kagedejen i formene.
  • Dæk formene med husholdningsfilm, og stil dem i køleskabet i mindst en halv time, inden de bages.
  • Bag kagerne i ovnen ved 180 grader varmluft, i ca 7-9 minutter. Dette afhænger af din ovn. De skal være bløde i midten.
  • Lad dem køle let af, inden de forsigtigt løsnes fra formene, og vendes ved bunden op, på en tallerken.
  • Drys med perfect florsød, og servér dem med det samme.

Køkkenudstyr

  • Kasserolle*
  • Skærebræt*
  • Kokkekniv*
  • Skål*
  • Dejskraber*
  • Små forme*

Noter

Du kan sagtens forberede dejen, og komme dem i formene dagen før, de skal serveres. Du lader dem bare stå i køleskabet.
 
Udskriv opskrift Gem på Pinterest

Sense håndfuldsfordeling af chokoladefondant

Hf1+2: intet
Hf3: æg
Hf4: mel
Fedt: mørk chokolade, smør
Smagsgiver: perfect fit, vaniljepulver, perfect florsød

Lad mig lige starte med at slå fast, at kage er kage. Det bør ikke være på menuen hver dag, men kan fint spises engang imellem, i en ellers sund og varieret kost.

Jeg vil anbefale at tælle én chokolade fondant som en hel håndfuld stivelse (hf4) og 3 spsk fedt. Det gør jeg, selvom der ikke er mel til en hel hf4, men fordi jeg vurderer at det vil være fornuftigt. Det vil sige, at du for at fylde en hel spisekasse, har 2 håndfulde grøntsager (hf1+2) og en håndfuld protein (hf3) at gøre godt med. Du kan eksempelvis spise grøntsager og protein til aftensmaden og en chokoladefondant til dessert.

Chokoladefondant - Uden tilsat sukker

Få mere inspiration

  • Alle opskrifter, Dessert, kage, is og søde sager, Efterår, Forår, Sense opskrifter kage og søde sager, Sommer, Vinter
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Bagt-rodfrugtsalat-med-granataeble-og-salatost

Bagt rodfrugtsalat med granatæble og salatost

Floedekartofler-med-soed-kartoffel-mariasilje3

Flødekartofler med sød kartoffel

Butterdejspakker

Butterdejspakker med Asparges

Lun-efteraarssalat-med-palmekaal_mariasilje9

Lun efterårssalat med palmekål

bøf stroganoff

Bøf stroganoff og kartoffelmos med blomkål

lækre retter med kylling

19 nemme retter med kylling

græsk salat med oliven

Græsk salat med oliven

Små tacotærter med oksekød og grøntsager

Små tacotærter med oksekød og grøntsager

Open
Saftig krydret gris med pak choi og broccoli

I samarbejde med @smaekpaasmagen og @landbrugogfoedevarer 🐷

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi er glade for at spise gris herhjemme. Gris smager af mere og har mange muligheder, derfor er det også på menuen stort set hver uge hos os.

Grisekød giver krydderi, umami og mæthed, og det er bare nogle af grundene til at vi er glade for det 😄

Derud over havde min farmor og farfar grise på gården i min barndom, og jeg har derfor altid elsket det, og det er forbundet med mange gode minder 🥰🐷

I dag har jeg valgt at bruge grisekødet til denne asiatisk inspirerede ret, hvor jeg virkelig synes at grisen kommer til sin ret og selvfølgelig smager helt fantastisk 🤩

Ingredienser
Saftig, krydret gris
- 3 koteletter fra gris, 2 cm tykke, 400 g
- ½ dl risvin eller tør hvidvin
- ½ dl sojasauce
- 1 spsk hvidløgspulver eller 1 presset hvidløg
- 1 spsk løgpulver eller 1 lille revet løg
- 1 spsk peber
- 2 dl hvedemel
- ½ dl olie
Tilbehør:
- 1 bundt forårsløg, 100 g
- 1 lime
-  100 g saltede peanuts
- 1 bundt koriander, 10 g
- 1 broccoli, 500 g
- 4 pak choy, 375 g
- 1 spsk olie
- 1 tsk salt
- 300 g ris
General Tso´s sauce:
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk revet ingefær eller tørret ingefær
- 1 frisk chili eller efter smag
- 1 spsk olie
- ½ dl risvin eller tør hvidvin
- ½ dl eddike
- ½ dl soya sauce
- 50 g sukker
- ½ spsk vand
- ½ spsk majsstivelse

Find fremgangsmåden på smækpåsmagen.dk eller vis link i bio 🫶🏻

#Mariasilje #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad @smaekpaasmagen @landbrugogfoedevarer #smækpåsmagen
Open
Jeg har brug for din hjælp ✨

Meget snart deler jeg opskriften på min yndlings pasta bolognese (selvfølgelig med pasta fra altid yndlings @pastariget) med jer 😄

Hvilket billede synes du skal være frontbilledet? 🫶🏻📸

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #bolognese #pasta #kødsovs
Open
I bad om opskriften på de aller lækreste asiatiske kyllingekødboller, og ved i hvad? Den får i lige her 👇🏻

Husk at gem opskriften med det lille bogmærke, så har du den altid ved hånden når du skal bruge den 🫶🏻

OPSKRIFT:
1 æg
1 dl panko rasp
2 forårsløg
1 lille løg
1 tsk knust ingefær på glas (kan erstattes af friskrevet ingefær, prøv dig frem alt efter hvor glad du er for ingefær)
1 fed hvidløg
1 spsk soya
¼ tsk peber
400 g hakket kylling
2 spsk sort sesam

Sauce:
50 g teriyaki
1 fed hvidløg
1 spsk sort sesam
1 spsk alm sesamfrø

Tilberedelse:
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Skyl og skær dine forårsløg i skiver, pres eller riv hvidløg, og skær løg i små tern.
- I en skål blandes æg, panko rasp, forårsløg, hvidløg, løg, ingefær, soya, sort sesam og peber.
- Tilføj hakket kylling til skålen, ælt det sammen med hånden, eller brug en ske hvis du synes det er nemmere.
- Med en teske og en håndflade formes 36 små kødboller. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 20 minutter ved 200 grader varmluft

Sauce:
- Imens kødbollerne er i ovnen laves saucen.
-Bland teriyaki, sorte og hvide sesamfrø samt et fed hvidløg revet eller presset.
- Når kødbollerne er færdige, vendes de med saucen som giver dem en lækker smagfuld sticky overflade.
- Nu er de klar til servering, enten på små spyd eller som de her.

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #asiatiskekødboller #asiatisk #kødboller
Open
Jeg har simpelthen smovset asiatiske kyllingekødboller 5-6 gange de sidste 2 ugers tid, du smager SÅ godt jo! 🤤🤤🤤

Vil du ha’ opskriften?

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #asiatiskekødboller #kyllingekødboller #kødboller #asiatisk
Open
Der er virkelig sket noget på fastelavnsbolle-fronten de senere år i Danmark. Og der lader næsten til at være kamp om rampelyset og pladserne som årets BEDSTE fastelavnsboller 😄

Er det stukket lidt af? Måske, men jeg elsker alt ved det 🤩

Derfor er jeg i år hoppet med på bølgen og lavet sådan en fancy fastelavnsbolle med en fransk navn jeg end ikke kan udtale 😅😋

Jeg har fyldt min ‘choux au craqueline’ men den lækreste hindbærskum og toppet den med en lækker chokoladeganache, og wow siger jeg bare, den smager for sindssygt 🤩🥰

Har du fået lyst til at kaste sig ud i at bage dem selv, finder du opskriften på min blog via linket i min profil 🫶🏻

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #fastelavnsboller #fastelavn #chouxaucraquelin #vandbakkelse #vandbakkelser @callebautnordic
Open
Var det noget med en lækker brownie uden mel og sukker? 

Så er det altså denne bønnebrownie du skal ha fingrene i 🤩 Den smager virkelig godt, er som sagt uden tilsat sukker, lavet på en base af sorte bønner og er dermed et sundere alternativ til eftermiddags kagen 😋

Haps opskriften her 👇🏻

1 dåse sorte bønner
60 g kokosolie
2 tsk vaniljesukker
2 spsk espresso (dette kan erstattes af vamt (kogt) vand)
2 æg
120 g sukrin gold (dette kan erstattes med sukker)
60 g usødet kakaopulver (bagekakao)
½ tsk bagepulver
¼ tsk salt
60 g mørk chokolade 70% (gerne som chokoladeknapper)

Tilberedelse
- Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn.
- Dræn de sorte bønner og kom dem i en blender sammen med kokosolie, vaniljesukker og espresso. - - Blend til du har en helt glat og ensartet konsistens.
- Kom æggene i blenderen sammen med bønnemassen om blend cirka 10 sekunder til det er blendet sammen.
- I en ren skål blandes sukrin gold, kakaopulver, bagepulver, salt og vaniljesukker.
- Hæld den blendede bønnemasse op i skålen med de tørre ingredienser, og vend det godt sammen.
- Læg to spiseskefulde chokolade til side og vend resten i dejen.
- Beklæd en form (cirka 20×26 cm) med bagepapir, fordel dejen i formen og top med det resterende chokolade.
- Bag kagen 25-30 minutter i ovnen til kagen er blank og fast.
- Lad kagen køle lidt af på en rist. Opbevar herefter kagen i køleskabet hvor den kan holde et par dage.

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #brownie #bønnebrownie #sortebønner
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
Opskrifter
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad og brunch
  • Kolde og varme drikke
  • Brød og boller
Sense Opskrifter
  • Alle Sense opskrifter
  • Sense morgenmad
  • Sense frokost
  • Sense aftensmad
Sæson
  • Forår
  • Sommer
  • Efterår
  • Vinter
Find rundt
  • Forside
  • Om Maria Silje
  • Artikler

Powered by Bloggerspace

© 2014 - 2023 Mariasilje.dk. All right reserved.