Annonce

Chokoladefondant – Uden tilsat sukker

Chokoladefondant - Uden tilsat sukker

For nylig besøgte jeg en god veninde, som foreslog at vi lavede chokoladefondant til eftermiddagstheen. Lad mig bare være helt ærlig. Jeg har aldrig turde, at kaste mig ud i kunsten af lave chokoladefondant, mest af alt, fordi jeg altid har hørt hvor svært det er, hvor ofte det går galt, og midten bliver helt gennembagt. Min veninde overbeviste mig om, at det er en af verdens nemmeste kager at bage, og jeg kan kun give hende ret. Mine fordomme blev bragt fuldstændigt til skamme, faktisk gik jeg direkte hjem og lavede en sukkerfri version dagen efter. Jeg tror at jeg fik en helt masse point i bogen hos min mand. For nøj hvor han roste dem.

Vil du også gerne score en masse point hos familie og venner næste gang du inviterer på middag, eller bliver bedt om, at medbringe desserten, så snup opskriften på denne chokoladekage med blødende indre herunder.
Du vil med garanti få desserttjansen igen næste gang.

Er du ikke til kage, men vil gerne stadig lave en sense dessert, som tager kegler? Så snup min opskrift på citronfromage lige her.

Chokoladefondant - Uden tilsat sukker
Chokoladefondant - Uden tilsat sukker
Chokoladefondant-uden-tilsat-sukker_mariasilje

Chokoladefondant – Uden tilsat sukker

5 fra 7 stemmer
Antal: 4 stk

Ingredienser

  • 100 g mørk chokolade fra Easis *
  • 100 g smør
  • 35 g perfect fit ((Dette kan erstattes af 30 g sukrin melis, eller 50 g sukker))
  • 40 g hvedemel*
  • 1 knsp vaniljepulver*
  • 5 æggeblommer
  • 2 æggehvider
  • smør til formene

Pynt

  • Perfect florsød fra easis * ((Kan erstattes af sukrin melis eller almindelig flormelis))

Tilberedelse

  • Smelt smør og perfect fit i en kasserolle, ved svag varme. Det tager lidt tid at opløse perfect fit, da det bliver helt klistret og karamelagtigt når det bliver vådt. Men med lidt tålmodighed, smelter det stille og roligt under omrøring.
  • Når smør og perfect fit er smeltet, tages det af varmen.
  • Chokoladen hakkes groft, og kommes ned i kasserollen, til den varme smør. Rør rundt til chokoladen er smeltet.
  • Kom æggehvide og æggeblomme i en skål. Tilføj chokolademassen og rør det sammen.
  • Tilføj hvedemel og vaniljepulver. Rør det hele sammen, til en ensartet masse.
  • Smør dine 4 forme med lidt smør, og fordel kagedejen i formene.
  • Dæk formene med husholdningsfilm, og stil dem i køleskabet i mindst en halv time, inden de bages.
  • Bag kagerne i ovnen ved 180 grader varmluft, i ca 7-9 minutter. Dette afhænger af din ovn. De skal være bløde i midten.
  • Lad dem køle let af, inden de forsigtigt løsnes fra formene, og vendes ved bunden op, på en tallerken.
  • Drys med perfect florsød, og servér dem med det samme.

Noter

Du kan sagtens forberede dejen, og komme dem i formene dagen før, de skal serveres. Du lader dem bare stå i køleskabet.
 
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af chokoladefondant

Hf1+2: intet
Hf3: æg
Hf4: mel
Fedt: mørk chokolade, smør
Smagsgiver: perfect fit, vaniljepulver, perfect florsød

Lad mig lige starte med at slå fast, at kage er kage. Det bør ikke være på menuen hver dag, men kan fint spises engang imellem, i en ellers sund og varieret kost.

Jeg vil anbefale at tælle én chokolade fondant som en hel håndfuld stivelse (hf4) og 3 spsk fedt. Det gør jeg, selvom der ikke er mel til en hel hf4, men fordi jeg vurderer at det vil være fornuftigt. Det vil sige, at du for at fylde en hel spisekasse, har 2 håndfulde grøntsager (hf1+2) og en håndfuld protein (hf3) at gøre godt med. Du kan eksempelvis spise grøntsager og protein til aftensmaden og en chokoladefondant til dessert.

Chokoladefondant - Uden tilsat sukker
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments