Skip to content
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk

Chokoladefondant – Uden tilsat sukker

Annonce i samarbejde med

Chokoladefondant - Uden tilsat sukker

For nylig besøgte jeg en god veninde, som foreslog at vi lavede chokoladefondant til eftermiddagstheen. Lad mig bare være helt ærlig. Jeg har aldrig turde, at kaste mig ud i kunsten af lave chokoladefondant, mest af alt, fordi jeg altid har hørt hvor svært det er, hvor ofte det går galt, og midten bliver helt gennembagt. Min veninde overbeviste mig om, at det er en af verdens nemmeste kager at bage, og jeg kan kun give hende ret. Mine fordomme blev bragt fuldstændigt til skamme, faktisk gik jeg direkte hjem og lavede en sukkerfri version dagen efter. Jeg tror at jeg fik en helt masse point i bogen hos min mand. For nøj hvor han roste dem.

Vil du også gerne score en masse point hos familie og venner næste gang du inviterer på middag, eller bliver bedt om, at medbringe desserten, så snup opskriften på denne chokoladekage med blødende indre herunder.
Du vil med garanti få desserttjansen igen næste gang.

Er du ikke til kage, men vil gerne stadig lave en dessert, som tager kegler? Så snup min opskrift på citronfromage lige her.

Chokoladefondant - Uden tilsat sukker
Chokoladefondant - Uden tilsat sukker
Reklamelinks er markeret med*
Chokoladefondant-uden-tilsat-sukker_mariasilje

Chokoladefondant – Uden tilsat sukker

5 fra 7 stemmer
Antal: 4 stk

Ingredienser

  • 100 g mørk chokolade fra Easis *
  • 100 g smør
  • 35 g perfect fit* ((Dette kan erstattes af 30 g sukrin melis, eller 50 g sukker))
  • 40 g hvedemel*
  • 1 knsp vaniljepulver*
  • 5 æggeblommer
  • 2 æggehvider
  • smør til formene

Pynt

  • Perfect florsød fra easis * ((Kan erstattes af sukrin melis eller almindelig flormelis))

Sådan gør du

  • Smelt smør og perfect fit i en kasserolle, ved svag varme. Det tager lidt tid at opløse perfect fit, da det bliver helt klistret og karamelagtigt når det bliver vådt. Men med lidt tålmodighed, smelter det stille og roligt under omrøring.
  • Når smør og perfect fit er smeltet, tages det af varmen.
  • Chokoladen hakkes groft, og kommes ned i kasserollen, til den varme smør. Rør rundt til chokoladen er smeltet.
  • Kom æggehvide og æggeblomme i en skål. Tilføj chokolademassen og rør det sammen.
  • Tilføj hvedemel og vaniljepulver. Rør det hele sammen, til en ensartet masse.
  • Smør dine 4 forme med lidt smør, og fordel kagedejen i formene.
  • Dæk formene med husholdningsfilm, og stil dem i køleskabet i mindst en halv time, inden de bages.
  • Bag kagerne i ovnen ved 180 grader varmluft, i ca 7-9 minutter. Dette afhænger af din ovn. De skal være bløde i midten.
  • Lad dem køle let af, inden de forsigtigt løsnes fra formene, og vendes ved bunden op, på en tallerken.
  • Drys med perfect florsød, og servér dem med det samme.

Køkken noter

Du kan sagtens forberede dejen, og komme dem i formene dagen før, de skal serveres. Du lader dem bare stå i køleskabet.
 

Køkkenudstyr

  • Kasserolle*
  • Skærebræt*
  • Kokkekniv*
  • Skål*
  • Dejskraber*
  • Små forme*
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af chokoladefondant

Hf1+2: intet
Hf3: æg
Hf4: mel
Fedt: mørk chokolade, smør
Smagsgiver: perfect fit, vaniljepulver, perfect florsød

Lad mig lige starte med at slå fast, at kage er kage. Det bør ikke være på menuen hver dag, men kan fint spises engang imellem, i en ellers sund og varieret kost.

Jeg vil anbefale at tælle én chokolade fondant som en hel håndfuld stivelse (hf4) og 3 spsk fedt. Det gør jeg, selvom der ikke er mel til en hel hf4, men fordi jeg vurderer at det vil være fornuftigt. Det vil sige, at du for at fylde en hel spisekasse, har 2 håndfulde grøntsager (hf1+2) og en håndfuld protein (hf3) at gøre godt med. Du kan eksempelvis spise grøntsager og protein til aftensmaden og en chokoladefondant til dessert.

Chokoladefondant - Uden tilsat sukker

Få mere inspiration

  • Alle opskrifter, Dessert, kage, is og søde sager, Efterår, Forår, Sense opskrifter, Sommer, Vinter
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Abonner
Giv besked om
guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Loading...
pappardelle pasta og kødboller i cremet tomatsovs
Annonce
Pasta og kødboller i cremet tomatsovs
Quinoa salat med ristede kikærter
Quinoa salat med ristede kikærter og fetaost
Fiskepakker i ovn
Fiskepakker i ovn
Tarteletter med høns i asparges
Tarteletter med høns i asparges
Open
Pasta er en utroligt nem og billig spise, og det er formentlig én af grundene til at pastaretter er så populært på middagsbordet 😄

En anden grund er, at det smager rigtig dejligt, og er virkelig nemt at variere ud i det uendelige. Hvem har ikke lavet kreative pastaretter med varierende resultat, efter at man flyttede hjemmefra? 😅

Jeg kan i hvertfald ikke sige mig helt fri fra det. De fleste endte dog med at smage rigtig godt, og det er dem, som altså har hængt ved. Nye er kommet til repertoiret i årenes løb, og gudsketak og lov for det. For de er altså blevet lifesavers i en travl hverdag her hjemme. 

Savner du nogle gange inspiration til pastaretterne, så har jeg netop udgivet et blogindlæg med mine bedste pastaretter. Find indlægget via linket i min profil 😁

#pasta #pastaretter #spaghetti #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Skal maden være lidt ekstra lækker i aften? 🤩⁠
⁠
Jeg er svært glad for fyldt svinemørbrad med blandt andet philadelphia, citronskal og persille. citronskallen giver altså lige det helt perfekte pift til retten. Serveret med ovnbagte kartofler og en sprød salat er middagen hurtigt i hus.⁠
⁠
Hvis vi måtte have et socialt liv med gæster, havde jeg straks inviteret gæster på middag, til denne lækre fyldte mørbrad.⁠
⁠
Istedet har jeg planer om en stille og rolig aften med god mad og x-factor i tv'et sammen med drømmemanden. Dét kan altså også noget 😉⁠
⁠
Opskriften har jeg netop udgivet på bloggen i dag, og du finder som altid opskriften ved hjælp af linket i min profil.⁠
⁠
#svinemørbrad #fyldtmørbrad #mørbrad #fyldtsvinemørbrad #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Spiser du den frugt og grønt som er i sæson? 🍎🥦🥔⁠
⁠
Der bliver importeret alverdens frugt og grønt fra udlandet, og dermed kan vi finde både friske røde jordbær og sprøde grønne asparges i supermarkederne året rundt. ⁠
⁠
Men selvom vi har adgang til alverdens friske frugter og grøntsager, er det ikke dem alle, som smager lige godt hele året.⁠
⁠
Faktisk det er ikke kun smagen der er stor forskel på. Når du køber grøntsager i sæson, er de friske og nyhøstede, de indeholder desuden også langt flere gode vitaminer og mineraler. 🥔🌱⁠
⁠
Eksempelvis indeholder en nyopgravet kartoffel mere end dobbelt så meget c-vitamin, som en kartoffel der har ligget opbevaret i flere måneder. Det er da lidt vildt, ik?⁠
⁠
Find min store guide til frugt og grønt i sæson, og få et overblik over hvornår de er i sæson via linket på min profil 😁⁠
⁠
#råvarer #råvarerisæson #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost⁠
⁠
⁠
⁠
Open
Karry kylling i fad er en virkelig nem og lækker hverdagsret, brug 5 minutters forberedelse, og så passer den sig selv i ovnen til det er spisetid. Hvad mere kan man forlange?😁

Jeg elsker karryretter, og jeg kan også ret godt lide at bruge friske æbler i maden, de giver en dejlig sødme til karrysovsen. I samspil med den milde kylling får du en familievenlig ret, der vil være et hit på aftenbordet. 🍴

Den er på menuen her hjemme i den kommende uge 😍

Hvad er din yndlingsret med karry?

#karry #karrykylling #kyllingikarry #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Hvad gør du med rester af kogte ris eller bulgur?

Jeg er langt fra den eneste, som af og til kommer til at koge for mange ris eller bulgur til aftensmaden. Jeg hader at smide dem ud, fordi de intet fejler, men er kedelige når de bliver genopvarmet næste dag 😬

I stedet gemmer jeg mine rester i en lille beholder i fryseren, og når jeg har nok, laver jeg mine absolut yndlings vegetarfrikadeller 🤩

Det er vel en form for “stop madspild” deller, med blandt andet grøntsager og feta. Og så smager de altså bare himmelsk 🤤

Opskriften finder du på min blog (mariasilje.dk) du skal blot søge efter vegetarfrikadeller, så kommer opskriften frem.

#vegetarfrikadeller #vegetardeller #fetaost #feta #vegetar #bulgur #ris #stopmadspild #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
I sidste uge spurgte jeg, om i helst ville have opskriften på denne virkeligt gode blomkålssalat, eller opskriften på mørbradgryde med blomkålssovs. 😁

Mørbradgryden vandt, men i var en del der skrev til mig, at i virkelig glædede jer til denne salat kom.

Så den er nu online, og opskriften finder du på min blog (mariasilje.dk) 😍

Skynd dig ind op snup opskriften på denne absurd lækre blomkålssalat med solbær vinaigrette😁 jeg siger dig, den er bare god!🤤

#blomkål #blomkålssalat #brombær #hasselnødder #brøndkarse #vinaigrette #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
  • Powered by BloggerSpace
© 2014 - 2021 Mariasilje.dk. All right reserved.
Luk menu