Skip to content
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk

Galette med abrikos og rosmarin – Uden tilsat sukker

Galette med abrikos og rosmarin - Uden tilsat sukker

En lækker sprød galette med abrikos og et tvist af rosmarin, kan noget helt særligt. Nuvel det er bare en tærte uden form, som har fået et fancy navn, men det virker altså.

Der er både en særlig karakter over smagen, som overrasker, når man forventer en sød abrikos galette. I stedet får smagsløgene lov til at gå på opdagelse. Der er nemlig rigtig meget karakter i rosmarin, særligt når det bliver anvendt i det søde køkken.

Galette med abrikos og rosmarin - Uden tilsat sukker

Tærte eller galette?

Det er efterhånden en del år siden, jeg stiftede bekendtskab med den rustikke tærtelignende galette. Nærmere bestemt 7 år siden, dengang Ditte udgav opskriften på denne vanedannende galette med bagte grøntsager og gedeost.

Efterfølgende glemte jeg alt om tærter uden form, og bagte en masse lækkerier i tærtefade. I alverdens skønne afskygninger.

I sommer genoplivede min veninde Anna igen tankerne om galette, med denne virkeligt indbydende bær galette. Så jeg måtte jo selv have gang i produktionen igen, og da jeg så opdagede de smukke orange abrikoser i føtex, gik det hele op i en højere enhed.

Hvad er dit yndlingsfyld i en sød galette eller tærte?

Galette med abrikos og rosmarin - Uden tilsat sukker
Galette med abrikos og rosmarin - Uden tilsat sukker

Få opskriften på galette med abrikos og rosmarin her:

Reklamelinks er markeret med*
Galette med abrikos og rosmarin - Uden tilsat sukker 5

Galette med abrikos og rosmarin – Uden tilsat sukker

5 fra 3 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse35 min
Tilberedelse35 min
I alt1 t 10 min

Ingredienser

Mørdej

  • 50 g koldt smør ((rigtig smør, den som er helt hård og pakket i papir))
  • 70 g hvedemel
  • 30 g fuldkorns spelt mel
  • 1 spsk easis perfect fit ((eller din foretrukne sukkererstatning eller sukker))
  • 2 spsk koldt vand

Fyld

  • 250 g friske abrikoser
  • 2 spsk fibersirup gold ((eller agavesirup, flydende sødemiddel eller hvad du har i skabet))
  • 1/4 tsk frisk rosmarin ((finthakket))
  • 1 knsp vaniljepulver ((jeg bruger rigtig vaniljepulver fra urtekram))

Dertil

  • creme fraiche max 9% ((1-2 spsk. pr. person))

Sådan gør du

Mørdej

  • Bland de tørre ingredienser, som hvedemel, fuldkorns speltmel og easis perfect fit i en skål. Skær den kolde smør i små tern. Kom smør og vand i skålen med de tørre ingredienser og ælt det godt sammen til du har en glat og smidig dej.
  • Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet i en halv times tid.

Fyld

  • Imens dejen ligger og bliver kold igen i køleskabet, forberedes fyldet.
  • Skyl abrikoserne, og skær dem i små både.
  • Vend dem sammen med fibersirup gold, finthakket frisk rosmarin og vaniljepulver.
  • Når dejen er blevet kølig og mere fast, rulles den ud på et stykke bagepapir, til den er rund og ca 25-27 cm i diameter.
  • Fordel fyldet på midten mørdejen, så der er ca. 5 cm mørdej uden fyld, hele vejen rundt.
  • Fold mørdejen op omkring fyldet, så du danner en lille tærte.
  • Bag galetten i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 30-35 minutter. Tag den ud af ovnen, og lad den køle lidt af inden servering.
  • Servér den færdigbagte galette sammen med cremefraiche og en god kop kaffe.

Køkken noter

Tærten kan sagtens laves i forvejen og opbevares på køl. Inden servering varmes den i ovnen ved ca. 150 grader i 5-10 minutter.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af galette med abrikos og rosmarin:

Hf 1+2: friske abrikoser.
Hf 3: intet.
Hf 4: hvedemel, fuldkorns speltmel.
Fedt: smør.
Mælkedressing: creme fraiche 5%.
Smagsgiver / Gratis: easis perfect fit, vand, fibersirup gold, rosmarin.

Lad mig som altid, starte med at slå fast, at kage er kage. uanset om det er med eller uden sukker. Det bør altså nydes i begrænsede mængder. Jeg ser i langt de fleste tilfælde at det tælles som nydelses element. Det betyder at det ikke bliver placeret i nogen spisekasse, men kommer oven i dagens madindtag.

Jeg kan rigtig godt lide, når man bliver opmærksom på, at et stykke kage, ikke nødvendigvis er ensbetydende med flere kalorier indenbords. For det er altså tilladt at kompensere, for det kage man gerne vil spise.

I dette tilfælde hvor der er tale om en galette med abrikos, er der naturligvis både stivelse og frugt involveret. I sense kan man selv vælge om man tæller frugten med som stivelse, eller som den ene af måltidets to håndfulde grøntsager. Derfor gør jeg ofte sidstnævnte.

Jeg vil tælle ét stykke abrikos galette med i dagens 3 spisekasser. Jeg tæller det som én håndfuld grøntsager / frugt (hf 1+2). Én håndfuld stivelse (hf 4). Samt én spiseske fedt og to spiseskeer mælkedressing.

For en fuld spisekasse kan du tilføje én håndfuld grøntsager (hf 1+2), én håndfuld protein (hf 3) og to spiseskeer fedt. Det kan eksempelvis være at du spiser grøntsager, protein og fedt til morgenmad og gemmer resten til at få et stykke abrikos galette senere på dagen.

Galette med abrikos og rosmarin - Uden tilsat sukker

Få mere inspiration

  • Alle opskrifter, Dessert, kage, is og søde sager, Efterår, Sense opskrifter
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Loading...
Kulfi-med-kardemomme-indisk-kardemommeis
Kulfi – Indisk is med kardemomme
Champignontærte med timian og feta
Champignontærte med timian og feta
Jordbærsalat med serano og mozzarella
Jordbærsalat med serano og mozzarella
Sproed-blomkaalssalat-med-mango_mariasilje
Sprød blomkålssalat med mango
Open
It's pasta time 🍝😋⁠
⁠
Denne pasta er en virkelig lækker sag med kylling og chorizo, vendt i en cremet tomatsauce.⁠
Nemt, enkelt og drøn lækkert 😄⁠
⁠
Har du en yndlings pastaret?⁠
⁠
#pasta #pastamedkylling #kylling #chorizo #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Søde og syrlige, syltede rødløg 🤩⁠
⁠
Jeg kan spise dem til ALT! Pariserbøf, hotdogs, burger, pitabrød, i salater, på leverpostejsmaden, ostemaden og så videre. ⁠
⁠
Hvad spiser du syltede rødløg sammen med?⁠
⁠

#syltederødløg #rødløg #sensekost #nemmad #madinspiration #deldinmad #grøntsager #lækkermad #sundlivsstil #madmedmedfølelse #madglad #godmad #hjemmelavet #nemopskrift #opskrift #everydayfood #dinnerrecipes #easydinnerideas #dinnertime
Open
Det er fredag, og det kalder på lækker mad og selvfølgelig den lækreste sauce 🤩⁠
⁠
Min ultimative yndlingssauce er en kraftig og cremet hvidvinssauce med estragon. Det er sådan en sauce jeg laver igen og igen – og igen. ⁠
⁠
Den smager vanvittig godt, og jeg har kun fået positive tilbagemeldinger fra gæsterne, og drømmemanden selvfølgelig.⁠
⁠
Inden du lader dig skræmme af, at det er en hvidvinssauce, så lov mig at du giver den en chance. Uanset om det er røde bøffer, en oksesteg, svinemørbrad eller et stykke saftig kylling du sætter på menuen, vil den gøre underværker.⁠
⁠
#sovs #sauce #hvidvinssauce #hvidvinssovs #madlavning #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #opskrifter #instagramakademiet #madblog #nemaftensmad #madglæde #sundkost #madopskrifter #sundaftensmad #sunderelivsstil #nemtoglækkert #visdinmad #aftensmadinspiration #dinnerrecipe
Open
Blomkåls bisque, eller blomkålssuppe, som det også kan kaldes er blevet min nye yndlingssuppe – hvis du ser bort fra hyldebærsuppe eller blommesuppe 🥣⁠
⁠
Den hvide, fløljsbløde suppe er røget direkte ind på en førsteplads på min suppeliste. Det er ganske vist, en meget sparsom suppeliste jeg har. Faktisk indeholder den kun en håndfuld forskellige.⁠
⁠
Jeg er rigtig glad for at toppe blomkålssuppen med friske ærter, når de er i sæson, og ellers smager det skønt med friske krydderurter, sprødstegt seranoskinke eller et stykke fisk. Mulighederne er mange, og jeg er sikker på at det er lækkert, uanset hvad du vælger at toppe den med 😍⁠
⁠
#blomkålssuppe #suppe #blomkål #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Sprød og vanvittigt skøn grønkålssalat med appelsin 😄⁠
⁠
Jeg elsker at kombinere dem lækre kål med friske appelsiner, søde pecannødder samt skønne blåbær og granatæble kerner, det kan altså bare ikke gå galt.⁠
⁠
Jeg er glad for at spise den sammen med et meste, men sådan en gang ovnstegte kyllingelår er altså bare suverænt sammen med en god grønkålssalat.⁠
⁠
Hvad spiser ud sammen med grønkål?⁠
⁠
#grønkål #grønkålssalat #salat #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost⁠
⁠
Open
Spansk tortilla, eller æggekage om man vil 🍳⁠
⁠
Kært barn har mange navne, og i bund er grund er det jo stort set det samme.⁠
⁠
En spansk tortilla med chorizo og kartoffel, er nem og enkel at lave, den smager skønt og er lækker til både morgen- frokost og aftensmad. ⁠
⁠
Hvad kan du godt lide at komme i din æggekage? 😄⁠
⁠
Jeg deler her min version af den spanske æggekage via linket i min profil.⁠
⁠
#spansktortilla #tortilla #æggekage #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost⁠
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
  • Powered by BloggerSpace
© 2014 - 2021 Mariasilje.dk. All right reserved.
Luk menu