Skip to content
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk

Galette med abrikos og rosmarin – Uden tilsat sukker

Galette med abrikos og rosmarin - Uden tilsat sukker

En lækker sprød galette med abrikos og et tvist af rosmarin, kan noget helt særligt. Nuvel det er bare en tærte uden form, som har fået et fancy navn, men det virker altså.

Der er både en særlig karakter over smagen, som overrasker, når man forventer en sød abrikos galette. I stedet får smagsløgene lov til at gå på opdagelse. Der er nemlig rigtig meget karakter i rosmarin, særligt når det bliver anvendt i det søde køkken.

Galette med abrikos og rosmarin - Uden tilsat sukker

Tærte eller galette?

Det er efterhånden en del år siden, jeg stiftede bekendtskab med den rustikke tærtelignende galette. Nærmere bestemt 7 år siden, dengang Ditte udgav opskriften på denne vanedannende galette med bagte grøntsager og gedeost.

Efterfølgende glemte jeg alt om tærter uden form, og bagte en masse lækkerier i tærtefade. I alverdens skønne afskygninger.

I sommer genoplivede min veninde Anna igen tankerne om galette, med denne virkeligt indbydende bær galette. Så jeg måtte jo selv have gang i produktionen igen, og da jeg så opdagede de smukke orange abrikoser i føtex, gik det hele op i en højere enhed.

Hvad er dit yndlingsfyld i en sød galette eller tærte?

Galette med abrikos og rosmarin - Uden tilsat sukker
Galette med abrikos og rosmarin - Uden tilsat sukker

Få opskriften på galette med abrikos og rosmarin her:

Reklamelinks er markeret med*
Galette med abrikos og rosmarin - Uden tilsat sukker 5

Galette med abrikos og rosmarin – Uden tilsat sukker

5 fra 3 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse35 min
Tilberedelse35 min
I alt1 t 10 min

Ingredienser

Mørdej

  • 50 g koldt smør ((rigtig smør, den som er helt hård og pakket i papir))
  • 70 g hvedemel
  • 30 g fuldkorns spelt mel
  • 1 spsk easis perfect fit ((eller din foretrukne sukkererstatning eller sukker))
  • 2 spsk koldt vand

Fyld

  • 250 g friske abrikoser
  • 2 spsk fibersirup gold ((eller agavesirup, flydende sødemiddel eller hvad du har i skabet))
  • 1/4 tsk frisk rosmarin ((finthakket))
  • 1 knsp vaniljepulver ((jeg bruger rigtig vaniljepulver fra urtekram))

Dertil

  • creme fraiche max 9% ((1-2 spsk. pr. person))

Sådan gør du

Mørdej

  • Bland de tørre ingredienser, som hvedemel, fuldkorns speltmel og easis perfect fit i en skål. Skær den kolde smør i små tern. Kom smør og vand i skålen med de tørre ingredienser og ælt det godt sammen til du har en glat og smidig dej.
  • Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet i en halv times tid.

Fyld

  • Imens dejen ligger og bliver kold igen i køleskabet, forberedes fyldet.
  • Skyl abrikoserne, og skær dem i små både.
  • Vend dem sammen med fibersirup gold, finthakket frisk rosmarin og vaniljepulver.
  • Når dejen er blevet kølig og mere fast, rulles den ud på et stykke bagepapir, til den er rund og ca 25-27 cm i diameter.
  • Fordel fyldet på midten mørdejen, så der er ca. 5 cm mørdej uden fyld, hele vejen rundt.
  • Fold mørdejen op omkring fyldet, så du danner en lille tærte.
  • Bag galetten i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 30-35 minutter. Tag den ud af ovnen, og lad den køle lidt af inden servering.
  • Servér den færdigbagte galette sammen med cremefraiche og en god kop kaffe.

Køkken noter

Tærten kan sagtens laves i forvejen og opbevares på køl. Inden servering varmes den i ovnen ved ca. 150 grader i 5-10 minutter.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af galette med abrikos og rosmarin:

Hf 1+2: friske abrikoser.
Hf 3: intet.
Hf 4: hvedemel, fuldkorns speltmel.
Fedt: smør.
Mælkedressing: creme fraiche 5%.
Smagsgiver / Gratis: easis perfect fit, vand, fibersirup gold, rosmarin.

Lad mig som altid, starte med at slå fast, at kage er kage. uanset om det er med eller uden sukker. Det bør altså nydes i begrænsede mængder. Jeg ser i langt de fleste tilfælde at det tælles som nydelses element. Det betyder at det ikke bliver placeret i nogen spisekasse, men kommer oven i dagens madindtag.

Jeg kan rigtig godt lide, når man bliver opmærksom på, at et stykke kage, ikke nødvendigvis er ensbetydende med flere kalorier indenbords. For det er altså tilladt at kompensere, for det kage man gerne vil spise.

I dette tilfælde hvor der er tale om en galette med abrikos, er der naturligvis både stivelse og frugt involveret. I sense kan man selv vælge om man tæller frugten med som stivelse, eller som den ene af måltidets to håndfulde grøntsager. Derfor gør jeg ofte sidstnævnte.

Jeg vil tælle ét stykke abrikos galette med i dagens 3 spisekasser. Jeg tæller det som én håndfuld grøntsager / frugt (hf 1+2). Én håndfuld stivelse (hf 4). Samt én spiseske fedt og to spiseskeer mælkedressing.

For en fuld spisekasse kan du tilføje én håndfuld grøntsager (hf 1+2), én håndfuld protein (hf 3) og to spiseskeer fedt. Det kan eksempelvis være at du spiser grøntsager, protein og fedt til morgenmad og gemmer resten til at få et stykke abrikos galette senere på dagen.

Galette med abrikos og rosmarin - Uden tilsat sukker

Få mere inspiration

  • Alle opskrifter, Dessert, kage, is og søde sager, Efterår, Sense opskrifter
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Abonner
Giv besked om
guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Nem hummus med spidskommen og hvidløg 8
Nem hummus med spidskommen og hvidløg
Broccolisalat
Broccolisalat med bacon og skyr
Gulerodssuppe med røde linser og pistachenødde
Annonce
Gulerodssuppe med røde linser og pistacienødder
Floedekartofler-med-soed-kartoffel-mariasilje3
Flødekartofler med sød kartoffel
Open
Flødekartofler er en ægte klassiker, som altid er skøn tilbehør til diverse kød og salat, samt på buffetbordet. Men har du egentlig prøvet at lave dem med søde kartofler? 🤤⁠
⁠
Jeg tør godt at love, at det bliver en ny favorit. og som om smagen ikke er nok grund til at servere flødekartofler af sød kartoffel i aften, så tælles den søde kartoffel endda som grøntsag, hvis du felt at mærke følger sense principper. ⁠
⁠
#flødekartofler #sødkartoffel #kartofler #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Det er fredag, det er koldt, og vi skal alle sammen blive der hjemme sammen med vores nærmeste. Det kræver da en dejlig dessert til weekenden 😄⁠
⁠
Denne weekend synes jeg at du skal bage denne lune chokoladefondant med blødende midte. Du kan jo toppe den med en kugle vanilje is, for ekstra luksus.⁠
⁠
Hånden op hvis du også godt ku' spise sådan her i weekenden 🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️⁠

På bloggen finder du opskriften på denne chokoladefondant, og så er den endda sukkerfri 😉
⁠
#chokoladefondant #chokolade #dessert #kage #chokoladekage #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost⁠
Open
Tærte med champignoner, feta og timian 🤩⁠
⁠
Forleden dag efterspurgte @vforvegetarisk gode ideer til retter med champignoner, og det fik mig straks til at tænke på denne skønne champignontærte med timian og feta 😄⁠
⁠
Det er sådan en dejlig tærte, fyldt med umami fra svampene, og den går altså rent ind, hvis du har en svampeelsker til bords.⁠
⁠
Har du nogen noge ideer til lækkert tærtefyld?⁠
⁠
#tærte #champignontærte #champignon #champignoner #tærter #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Jeg ville sådan ønske at denne bøf stroganoff var på menuen i aften 🤩⁠
⁠
Fyldt med skønne svampe og serveret med den lækreste kartoffel- blomkålsmos smagt til med peberrod er der ikke noget bedre her i vinterkulden.⁠
⁠
#bøfstroganoff #stroganoff #beufstroganoff #gryderet #vintermad #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Nem og vanvittigt lækker opskrift på peanutsauce er i fokus i dag 😁⁠
⁠
Har du nogle gode tips til hvad jeg skal servere sammen med den næste gang jeg laver dem?⁠
⁠
Jeg spiser gerne den lækre peanutdip til grøntsagsstave og til vietnamesiske forårsruller, altså de der lækre ruller med rispapir, grøntsager og en form for protein.⁠
⁠
Peanutsauce er også den perfekte dressing til en kålsalat eller til saftige kyllingespyd 🤩⁠
⁠
Den opper lige gamet, og giver ekstra pluspoint på smagskontoen, næste uanset hvornår den bliver serveret. ⁠
⁠
#peanutsauce #peanutdip #sauce #peanutsovs #peanuts #dip #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Jeg er tosset med blomkålssalater, i alle afskygninger. Det er nok den type salat jeg laver oftest 😁

Blomkålen smager ikke af meget i sig selv, og netop derfor, kan man tilføre den smag man ønsker.

I denne salaten får blomkålen fint besøg af blandt andet granatæble, persille og mandler. Mums for en lækker kombi 😍

Hvad synes du smager godt sammen med blomkål? 😁

#blomkål #blomkålssalat #kål #kålsalat #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
  • Powered by BloggerSpace
© 2014 - 2021 Mariasilje.dk. All right reserved.
Luk menu