Skip to content
No results
No results
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Pinterest Facebook Instagram Email
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog

Galette med abrikos og rosmarin – Uden tilsat sukker

Gå til opskrift Udskriv
Galette med abrikos og rosmarin - Uden tilsat sukker

En lækker sprød galette med abrikos og et tvist af rosmarin, kan noget helt særligt. Nuvel det er bare en tærte uden form, som har fået et fancy navn, men det virker altså.

Der er både en særlig karakter over smagen, som overrasker, når man forventer en sød abrikos galette. I stedet får smagsløgene lov til at gå på opdagelse. Der er nemlig rigtig meget karakter i rosmarin, særligt når det bliver anvendt i det søde køkken.

Galette med abrikos og rosmarin - Uden tilsat sukker

Tærte eller galette?

Det er efterhånden en del år siden, jeg stiftede bekendtskab med den rustikke tærtelignende galette. Nærmere bestemt 7 år siden, dengang Ditte udgav opskriften på denne vanedannende galette med bagte grøntsager og gedeost.

Efterfølgende glemte jeg alt om tærter uden form, og bagte en masse lækkerier i tærtefade. I alverdens skønne afskygninger.

I sommer genoplivede min veninde Anna igen tankerne om galette, med denne virkeligt indbydende bær galette. Så jeg måtte jo selv have gang i produktionen igen, og da jeg så opdagede de smukke orange abrikoser i føtex, gik det hele op i en højere enhed.

Hvad er dit yndlingsfyld i en sød galette eller tærte?

Galette med abrikos og rosmarin - Uden tilsat sukker
Galette med abrikos og rosmarin - Uden tilsat sukker

Få opskriften på galette med abrikos og rosmarin her:

Reklamelinks er markeret med*
Galette med abrikos og rosmarin - Uden tilsat sukker 1

Galette med abrikos og rosmarin – Uden tilsat sukker

5 fra 4 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse35 min
Tilberedelse35 min
I alt1 t 10 min

Ingredienser

Mørdej

  • 50 g koldt smør ((rigtig smør, den som er helt hård og pakket i papir))
  • 70 g hvedemel*
  • 30 g fuldkorns spelt mel
  • 1 spsk easis perfect fit ((eller din foretrukne sukkererstatning eller sukker))
  • 2 spsk koldt vand

Fyld

  • 250 g friske abrikoser
  • 2 spsk fibersirup gold ((eller agavesirup, flydende sødemiddel eller hvad du har i skabet))
  • ¼ tsk frisk rosmarin ((finthakket))
  • 1 knsp vaniljepulver ((jeg bruger rigtig vaniljepulver fra urtekram))

Dertil

  • creme fraiche max 9% ((1-2 spsk. pr. person))

Tilberedelse

Mørdej

  • Bland de tørre ingredienser, som hvedemel, fuldkorns speltmel og easis perfect fit i en skål. Skær den kolde smør i små tern. Kom smør og vand i skålen med de tørre ingredienser og ælt det godt sammen til du har en glat og smidig dej.
  • Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet i en halv times tid.

Fyld

  • Imens dejen ligger og bliver kold igen i køleskabet, forberedes fyldet.
  • Skyl abrikoserne, og skær dem i små både.
  • Vend dem sammen med fibersirup gold, finthakket frisk rosmarin og vaniljepulver.
  • Når dejen er blevet kølig og mere fast, rulles den ud på et stykke bagepapir, til den er rund og ca 25-27 cm i diameter.
  • Fordel fyldet på midten mørdejen, så der er ca. 5 cm mørdej uden fyld, hele vejen rundt.
  • Fold mørdejen op omkring fyldet, så du danner en lille tærte.
  • Bag galetten i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 30-35 minutter. Tag den ud af ovnen, og lad den køle lidt af inden servering.
  • Servér den færdigbagte galette sammen med cremefraiche og en god kop kaffe.

Noter

Tærten kan sagtens laves i forvejen og opbevares på køl. Inden servering varmes den i ovnen ved ca. 150 grader i 5-10 minutter.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest

Sense håndfuldsfordeling af galette med abrikos og rosmarin:

Hf 1+2: friske abrikoser.
Hf 3: intet.
Hf 4: hvedemel, fuldkorns speltmel.
Fedt: smør.
Mælkedressing: creme fraiche 5%.
Smagsgiver / Gratis: easis perfect fit, vand, fibersirup gold, rosmarin.

Lad mig som altid, starte med at slå fast, at kage er kage. uanset om det er med eller uden sukker. Det bør altså nydes i begrænsede mængder. Jeg ser i langt de fleste tilfælde at det tælles som nydelses element. Det betyder at det ikke bliver placeret i nogen spisekasse, men kommer oven i dagens madindtag.

Jeg kan rigtig godt lide, når man bliver opmærksom på, at et stykke kage, ikke nødvendigvis er ensbetydende med flere kalorier indenbords. For det er altså tilladt at kompensere, for det kage man gerne vil spise.

I dette tilfælde hvor der er tale om en galette med abrikos, er der naturligvis både stivelse og frugt involveret. I sense kan man selv vælge om man tæller frugten med som stivelse, eller som den ene af måltidets to håndfulde grøntsager. Derfor gør jeg ofte sidstnævnte.

Jeg vil tælle ét stykke abrikos galette med i dagens 3 spisekasser. Jeg tæller det som én håndfuld grøntsager / frugt (hf 1+2). Én håndfuld stivelse (hf 4). Samt én spiseske fedt og to spiseskeer mælkedressing.

For en fuld spisekasse kan du tilføje én håndfuld grøntsager (hf 1+2), én håndfuld protein (hf 3) og to spiseskeer fedt. Det kan eksempelvis være at du spiser grøntsager, protein og fedt til morgenmad og gemmer resten til at få et stykke abrikos galette senere på dagen.

Galette med abrikos og rosmarin - Uden tilsat sukker

Få mere inspiration

  • Alle opskrifter, Dessert, kage, is og søde sager, Efterår, Sense opskrifter kage og søde sager
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Skål med kylling fajita serveret med hvidløgsris og limedressing

Kylling fajita med hvidløgsris og limedressing

Romkugler med kaffe, uden tilsat sukker

Romkugler med kaffe, uden tilsat sukker

tarteletter

Tarteletter med varmrøget laks

fyldte-peberfrugter-med-grillost_mariasilje4

Fyldte peberfrugter med grillost

grove spinat snurrer

Grove spinat snurrer

Cremet tomatsuppe med pasta, serveret i keramikskåle.

Tomatsuppe med pasta

Nem vegansk chokolademousse med kokosmælk, toppet med friske hindbær og mynte

Vegansk chokolademousse

Citronfromage

Sukkerfri citronfromage uden fløde

Open
Nem hverdagsmad 🤩

Reklame for @nemligcom 

@nemligcom har som noget helt nyt lanceret en måltidskasse i samarbejde med Thomas Rode og @rigtigmad.dk 🤩

Det er en måltidskasse med fokus på økologi og dyrevelfærd, spækket med færdigretter der smager virkelig godt! 😄

Måltidskassen er oplagt i en travl hverdag hvor overskuddet til at stå i køkkenet måske er minimalt, og maden derfor skal være nem, men uden at gå på kompromis med smag og kvalitet 🥰

Inden spisetid skal du blot varme maden i ovn og gryder som anvist på pakke, og så er du ellers klar til at sætte tænderne i de lækre retter.

Er du også fan af måltidskasser i hverdagen?

@allersparksdanmark #farmtotable #måltidskasse #aftensmad #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundmad #hverdagsmad #økologi #dyrevelfærd #sensekost #færdigretter #nemligcom
Open
Kan du li’ champignoner? 😄

Hvis svaret er ja, så er jeg sikker på, at du vil elske denne champignontærte, den smager nemlig helt fantastisk!

Men ud over at smagen sidder lige i skabet er der også andre fordele ved at spise den.

De lækre champignoner indeholder nemlig nogle rigtig gode egenskaber, læs bare med her 👇🏻
- da de primært består af vand er de kalorielette.
- få kulhydrater.
- fedtfattige.
- højt indhold af protein.
- ingen kolesterol.
- højt fiber indhold.
- rige på vitaminer og mineraler, deriblandt D-vitamin.

Det er blot nogle at fordelene ved at spise champignoner, desuden kan du også reducere kødforbruget pga smag og konsistens i svampene, hvad mere kan vi be’ om? 😄

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #champignon #tærte
Open
Egyptisk kylling i fad, er den oplagte ret næste gang du inviterer gæster 🥰

Kyllingen er saftig, har knasende sprødt skind, samt syre og sødme. Det er en skøn ret, som både forkæler dine øjne og smagsløg. Og så er det faktisk men yndlings ret med kylling 🤤🤩

Jeg har flottet mig i dag, og foræret dig opskriften direkte her på insta, du skal blot swipe mellem billederne 😉 Velbekomme!

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #kylling #kyllingifad
Open
Er du klar til fastelavnsbollerne? 🎭⁠
⁠
De begyndte allerede for en uges tid siden at florere her på insta, og jeg kan også se at de nu er at finde hos den lokale bager 😄⁠
⁠
Har du lyst til at give dig i kast med at lave hjemmebagte fastelavnsboller så finder du mine bedste opskrifter inde på bloggen 🥰⁠
⁠
Der er både den klassiske med creme og syltetøj, en med pistacie, en vandbakkelse med kaffeskum og en low carb med creme hvis du køre en sundere januar 😄⁠
⁠
#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #fastelavn #fastelavnsboller
Open
Jeg er stor fan af at handle hos nemlig.com særligt når der skal handles lidt ekstra ind 😄

Reklame for @nemligcom

Det er så nemt at lægge de ønskede varer i kurven, og så er der endda mulighed for at få udvalgte varer til priser som hvis du handlede i Rema1000.

Desuden kan du med blot et enkelt klik lægge varerne til en hel opskrift i kurven, så du ikke selv skal lede efter alle råvarerne enkeltvis. Det er altså både mega nemt og hurtigt 🤩

Når du har “handlet” er det blot at vælge hvornår du ønsker at få varerne leveret. Nemmere bliver det altså ikke 😄

Er du også glad for at handle hos Nemlig.com?

@allersparksdanmark #Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #nemligcom #nemlig
Open
Rigtig godt nytår, lad os håbe at 2023 bliver helt fantastisk, med endnu mere at det der gør os glade 🥳🤩

#instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #jomfruhummer #suppe #deldinmad #nytår #madinspiration #oksemørbrad #selleri #grøntsager #fest #festmad #læsø #confetti #festogfarver
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
Opskrifter
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad og brunch
  • Kolde og varme drikke
  • Brød og boller
Sense Opskrifter
  • Alle Sense opskrifter
  • Sense morgenmad
  • Sense frokost
  • Sense aftensmad
Sæson
  • Forår
  • Sommer
  • Efterår
  • Vinter
Find rundt
  • Forside
  • Om Maria Silje
  • Artikler

Powered by Bloggerspace

© 2014 - 2023 Mariasilje.dk. All right reserved.