Skip to content
No results
No results
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Pinterest Facebook Instagram Email
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog

Croque monsieur

Gå til opskrift Udskriv
Croque monsieur med røget skinke, vesterhavsost og bechamel sauce.

En sprød, nem og virkelig lækker croque monsieur skal man ikke kimse af. Sådan en fransk toast kan virkelig sætte prikken over i’et til enhver brunch eller frokost.

Hver gang jeg spiser brunch hos Wulff & Konstali, bestiller jeg også en parisertoast, så hvorfor ikke også lave den derhjemme, når nu den er så nem? Sådan tænkte jeg i hvertfald. Så voila, her har i den lækreste pariser toast af dem alle, en croque monsieur.

Måske har du også hørt om søsteren, croque madame, og smækker du en velstegt spejlæg oven på, har du lige netop sådan en, klar til servering.

Croque monsieur
Croque monsieur
Reklamelinks er markeret med*
Croque monsieur

Croque monsieur

5 fra 2 stemmer
Antal: 6 stk

Ingredienser

  • 6 skiver brød (det kan både være friskt, eller daggamlet, da det alligevel bliver bagt)
  • 150 g vesterhavsost (kan erstattes af gruyere eller emmentaler)
  • 150 g røget skinke (jeg køber en hos slagteren som bliver skåret i tynde skiver, det smager fantastisk. Men du kan bruge den du selv foretrækker)
  • 3 tsk sennep

Beschamel sauce

  • 10 g smør
  • 1 spsk hvedemel*
  • 1 ½ dl minimælk
  • 1 knsp stødt muskatnød*
  • salt og peber

Tilberedelse

Bechamel sauce

  • Smelt smøren i en gryde, kom hvememelet i, og pisk det godt sammen med et lille piskeris. Rist smør og mel af, og tilsæt herefter mælken lidt ad gange, imenms du pisker det hele godt sammen.
  • Når saucen er pisket sammen, smages den til med muskatnød, salt og peber.

Croque monsieur

  • Skær 6 skiver brød. Smør 3 af skiverne med sennep. Smør 3 af skiverne med sennep, kom skinken ovenpå.
  • Fordel 100 gram ost oven på skinken. De sidste 50 gram ost gives på et rivejern.
  • oven på de 3 skiverbrød med sennep, skinke og ost, kommes nu de andre brødskiver, således at du nu har 3 toasts. Del de 3 toast på midten, så du har 6 stk. i alt.
  • Smør hver toast med bechamel og top med revet ost.
  • Bag dine croque monsieur på en bageplade beklædt med bagepapir, i ovnen ved 180 grader varmluft i 18-20 minutter. Til de er gyldne.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest

Sense håndfuldsfordeling af CROQUE MONSIEUR

Hf 1+2: intet.
Hf 3: røget skinke.
Hf 4: brød, hvedemel.
Fedt: vesterhavsost, smør.
Smagsgiver / Gratis: sennep, stødt muskatnød, salt, peber.
Mælk: minimælk.

Hvor meget kan du spise?

Det vil være ganske fint og fornuftigt at spise en enkelt croque monsieur. Den kan du tælle som en kvart håndfuld protein (hf 3), en håndfuld stivelse (hf 4) og 2 spiseksefulde fedt.

Hvad kan du spise ved siden af?

For at få en fyldt spisekasse efter sense principperne kan du selv supplerer med to håndfulde grøntsager (hf 1+2), 3/4 håndfuld protein (hf 3) og 1 spiseksefuld fedt.

På den måde vil du få et rigtig fornuftigt måltid.

Få mere inspiration

  • Efterår, Forår, Kød og fjerkræ, Morgenmad og brunch, Sense opskrifter frokost, Sense opskrifter morgenmad, Sommer, Vinter
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Vegansk falafelvaffel med tabouleh salat

Vegansk falafelvaffel med tabouleh salat

Cremet pasta med kantareller, persille og fløde.

Pasta med kantareller

Kulfi-med-kardemomme-indisk-kardemommeis

Kulfi – Indisk is med kardemomme

Marokkansk kylling

Marokkansk kylling med sød kartoffel

Farverig-blomkaalssalat-med-persille-og-granataeble_mariasilje6

Farverig blomkålssalat med persille og granatæble

Tomattaerte-med-basilikum_mariasilje

Tomattærte med basilikum

Vinter kålsalat

Vinter kålsalat med granatæble

Nem og smagfuld spidskålssalat med ærter og granatæble, serveret i smuk keramik skål.

Spidskålssalat med ærter og granatæble

Open
Nem hverdagsmad 🤩

Reklame for @nemligcom 

@nemligcom har som noget helt nyt lanceret en måltidskasse i samarbejde med Thomas Rode og @rigtigmad.dk 🤩

Det er en måltidskasse med fokus på økologi og dyrevelfærd, spækket med færdigretter der smager virkelig godt! 😄

Måltidskassen er oplagt i en travl hverdag hvor overskuddet til at stå i køkkenet måske er minimalt, og maden derfor skal være nem, men uden at gå på kompromis med smag og kvalitet 🥰

Inden spisetid skal du blot varme maden i ovn og gryder som anvist på pakke, og så er du ellers klar til at sætte tænderne i de lækre retter.

Er du også fan af måltidskasser i hverdagen?

@allersparksdanmark #farmtotable #måltidskasse #aftensmad #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundmad #hverdagsmad #økologi #dyrevelfærd #sensekost #færdigretter #nemligcom
Open
Kan du li’ champignoner? 😄

Hvis svaret er ja, så er jeg sikker på, at du vil elske denne champignontærte, den smager nemlig helt fantastisk!

Men ud over at smagen sidder lige i skabet er der også andre fordele ved at spise den.

De lækre champignoner indeholder nemlig nogle rigtig gode egenskaber, læs bare med her 👇🏻
- da de primært består af vand er de kalorielette.
- få kulhydrater.
- fedtfattige.
- højt indhold af protein.
- ingen kolesterol.
- højt fiber indhold.
- rige på vitaminer og mineraler, deriblandt D-vitamin.

Det er blot nogle at fordelene ved at spise champignoner, desuden kan du også reducere kødforbruget pga smag og konsistens i svampene, hvad mere kan vi be’ om? 😄

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #champignon #tærte
Open
Egyptisk kylling i fad, er den oplagte ret næste gang du inviterer gæster 🥰

Kyllingen er saftig, har knasende sprødt skind, samt syre og sødme. Det er en skøn ret, som både forkæler dine øjne og smagsløg. Og så er det faktisk men yndlings ret med kylling 🤤🤩

Jeg har flottet mig i dag, og foræret dig opskriften direkte her på insta, du skal blot swipe mellem billederne 😉 Velbekomme!

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #kylling #kyllingifad
Open
Er du klar til fastelavnsbollerne? 🎭⁠
⁠
De begyndte allerede for en uges tid siden at florere her på insta, og jeg kan også se at de nu er at finde hos den lokale bager 😄⁠
⁠
Har du lyst til at give dig i kast med at lave hjemmebagte fastelavnsboller så finder du mine bedste opskrifter inde på bloggen 🥰⁠
⁠
Der er både den klassiske med creme og syltetøj, en med pistacie, en vandbakkelse med kaffeskum og en low carb med creme hvis du køre en sundere januar 😄⁠
⁠
#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #fastelavn #fastelavnsboller
Open
Jeg er stor fan af at handle hos nemlig.com særligt når der skal handles lidt ekstra ind 😄

Reklame for @nemligcom

Det er så nemt at lægge de ønskede varer i kurven, og så er der endda mulighed for at få udvalgte varer til priser som hvis du handlede i Rema1000.

Desuden kan du med blot et enkelt klik lægge varerne til en hel opskrift i kurven, så du ikke selv skal lede efter alle råvarerne enkeltvis. Det er altså både mega nemt og hurtigt 🤩

Når du har “handlet” er det blot at vælge hvornår du ønsker at få varerne leveret. Nemmere bliver det altså ikke 😄

Er du også glad for at handle hos Nemlig.com?

@allersparksdanmark #Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #nemligcom #nemlig
Open
Rigtig godt nytår, lad os håbe at 2023 bliver helt fantastisk, med endnu mere at det der gør os glade 🥳🤩

#instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #jomfruhummer #suppe #deldinmad #nytår #madinspiration #oksemørbrad #selleri #grøntsager #fest #festmad #læsø #confetti #festogfarver
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
Opskrifter
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad og brunch
  • Kolde og varme drikke
  • Brød og boller
Sense Opskrifter
  • Alle Sense opskrifter
  • Sense morgenmad
  • Sense frokost
  • Sense aftensmad
Sæson
  • Forår
  • Sommer
  • Efterår
  • Vinter
Find rundt
  • Forside
  • Om Maria Silje
  • Artikler

Powered by Bloggerspace

© 2014 - 2023 Mariasilje.dk. All right reserved.