Skip to content
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Pinterest Facebook Instagram Email
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog

Croque monsieur

Gå til opskrift Udskriv
Croque monsieur med røget skinke, vesterhavsost og bechamel sauce.

En sprød, nem og virkelig lækker croque monsieur skal man ikke kimse af. Sådan en fransk toast kan virkelig sætte prikken over i’et til enhver brunch eller frokost.

Hver gang jeg spiser brunch hos Wulff & Konstali, bestiller jeg også en parisertoast, så hvorfor ikke også lave den derhjemme, når nu den er så nem? Sådan tænkte jeg i hvertfald. Så voila, her har i den lækreste pariser toast af dem alle, en croque monsieur.

Måske har du også hørt om søsteren, croque madame, og smækker du en velstegt spejlæg oven på, har du lige netop sådan en, klar til servering.

Croque monsieur
Croque monsieur
Reklamelinks er markeret med*
Croque monsieur

Croque monsieur

5 fra 2 stemmer
Antal: 6 stk

Ingredienser

  • 6 skiver brød (det kan både være friskt, eller daggamlet, da det alligevel bliver bagt)
  • 150 g vesterhavsost (kan erstattes af gruyere eller emmentaler)
  • 150 g røget skinke (jeg køber en hos slagteren som bliver skåret i tynde skiver, det smager fantastisk. Men du kan bruge den du selv foretrækker)
  • 3 tsk sennep

Beschamel sauce

  • 10 g smør
  • 1 spsk hvedemel*
  • 1 ½ dl minimælk
  • 1 knsp stødt muskatnød*
  • salt og peber

Tilberedelse

Bechamel sauce

  • Smelt smøren i en gryde, kom hvememelet i, og pisk det godt sammen med et lille piskeris. Rist smør og mel af, og tilsæt herefter mælken lidt ad gange, imenms du pisker det hele godt sammen.
  • Når saucen er pisket sammen, smages den til med muskatnød, salt og peber.

Croque monsieur

  • Skær 6 skiver brød. Smør 3 af skiverne med sennep. Smør 3 af skiverne med sennep, kom skinken ovenpå.
  • Fordel 100 gram ost oven på skinken. De sidste 50 gram ost gives på et rivejern.
  • oven på de 3 skiverbrød med sennep, skinke og ost, kommes nu de andre brødskiver, således at du nu har 3 toasts. Del de 3 toast på midten, så du har 6 stk. i alt.
  • Smør hver toast med bechamel og top med revet ost.
  • Bag dine croque monsieur på en bageplade beklædt med bagepapir, i ovnen ved 180 grader varmluft i 18-20 minutter. Til de er gyldne.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest

Sense håndfuldsfordeling af CROQUE MONSIEUR

Hf 1+2: intet.
Hf 3: røget skinke.
Hf 4: brød, hvedemel.
Fedt: vesterhavsost, smør.
Smagsgiver / Gratis: sennep, stødt muskatnød, salt, peber.
Mælk: minimælk.

Hvor meget kan du spise?

Det vil være ganske fint og fornuftigt at spise en enkelt croque monsieur. Den kan du tælle som en kvart håndfuld protein (hf 3), en håndfuld stivelse (hf 4) og 2 spiseksefulde fedt.

Hvad kan du spise ved siden af?

For at få en fyldt spisekasse efter sense principperne kan du selv supplerer med to håndfulde grøntsager (hf 1+2), 3/4 håndfuld protein (hf 3) og 1 spiseksefuld fedt.

På den måde vil du få et rigtig fornuftigt måltid.

Få mere inspiration

  • Efterår, Forår, Kød og fjerkræ, Morgenmad og brunch, Sense opskrifter frokost, Sense opskrifter morgenmad, Sommer, Vinter
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Citronfromage

Sukkerfri citronfromage uden fløde

Grillede asparges med laks og ruccola

Grillede asparges med laks og rucola

Små tacotærter med oksekød og grøntsager

Små tacotærter med oksekød og grøntsager

Sproed-blomkaalssalat-med-mango_mariasilje

Sprød blomkålssalat med mango

Kalkun-i-peanutbutter-og-tomat-sovs_mariasilje

Kalkun i peanutbutter og tomat sovs

Nem og smagfuld spidskålssalat med ærter og granatæble, serveret i smuk keramik skål.

Spidskålssalat med ærter og granatæble

Gammeldags frikadeller

Frikadeller

Belgiske-vafler-Uden-tilsat-sukker_mariasilje2

Belgiske vafler uden tilsat sukker

Open
Jeg elsker sommerens udvalg af råvarer, det er nemlig nu at alle de søde og syrlige sommerbær bliver modne🍓🫐🍒

Måske er du så heldig, at du har dine egne bær buske og jordbærplanter i haven. Hvis ikke, så kan de heldigvis også findes i supermarkedet, om ikke andet, så på frost 😉

Og hvilken bedre måde at skyde sommermånederne i gang, end ved at lave en portion rødgrød med fløde, helt uden tiltalt sukker 🥳☀️🍒

Snup min opskrift på hjemmelavet rødgrød med fløde via linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #rødgrød #rødgrødmedfløde #sommermad
Open
I dag går turen endnu engang til skønne Bornholm, og jeg glæææder mig 🥰☀️

Hvid du også snart skal til solskinsøen, så snup min guide til intet mindre end 23 steder du skal spise på Bornholm 🐟

Guiden finder du via linket i mon profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #solovergudhjem #bornholm #sild
Open
I dag er det hele 4 år siden, at min mand og jeg sagde “JA” til hindanden i Danmarks nok smukkeste @grundtvigskirke, og i dag fejre vi dagen på bedste tænkelige måde 🥰

Med en fridag, i selvskab med hinanden, LÆKKER mad og comedy i aften 🥳

Vi snuppede den bedste og mest overraskende frokost hos @capacph, hvor Emil selvfølgelig skulle prøve deres vanvittigt lækre bøfsandwich. Jeg fik lyngrillet laks med karseis, det smagte intet mindre end fantastisk, og karseisen var et både smukt og overraskende lækkert element, til en ellers ret enkel ret 🤩

Desserten bød på jordbær til Emil, og rabarber til mig, og vi var begge meget enige om, at det er de bedste desserter vi har smagt 🤤

Et lille tip hvis du spiser hos @capacph, deres lichi lemonade smager vanvittigt, og sådan helt perfekt blomster agtigt 🌸

#capacph #instagramakademiet #laks #bøfsandwich #karse #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #rabarber #grøntsager #jordbær #scandisensediet #sensekost #bryllupsdag @caspersobczyk @emil.louis1892
Open
Var det noget med en portion skipper skræk vafler? 🍃

Jeg er svært glad for de her knald grønne vafler, både fordi de smager af spinat, og fordi det helt ærligt er ret så hyggeligt at stå og bage vafler 🤩

Når jeg laver den her hjemme, topper vi dem altid med lige det vi hver især lyster, jeg synes at laks, creme cheese, avocado, dild og salat passer virkelig dertil 🥳🥰

Hvad ville du spise oven på sådan en lækker spinatvaffel?

Jeg har været i det gavmilde hjørne i dag, og givet jer hele opskriften her på IG, du skal bare swipe mellem billederne ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #spinat #spinatvafler #vafler
Open
Svampede, luftige og mega lækre proteinrige bananmuffins 🧁🍌

Jeg ELSKER banankage og jeg elsker når den rent faktisk også er nærende og har et ekstra skud protein i sig 💪🏻

De her bananmuffins fungerer rigtig godt både til eftermiddagskaffen når gæsterne kigger forbi eller som et lækker mellemmåltid helt uden tilsat sukker 🥳

Snup opskriften via linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #banan #bananmuffins  #proteinmuffins #protein #vægttab #gastricsleeve
Open
Spiser du hveder torsdag aften (dagen før store bededag) eller fredag (på store bededag)? 

I gamle dage var Store Bededag sådan en helligdag hvor alle skulle holde fri fra arbejde, indtil gudstjenesterne var ovre. Det betød, at bageren ikke kunne bage brød, og dermed måtte bage og sælge brødet aftenen i forvejen.

Dagen efter, på Store Bededag, kunne man så skære hvedeknopperne over, og riste dem, så de blev sprøde som tvebakker 😄

Jeg spiser dem nu gerne både aftenen før og på dagen, og uanset hvornår du spiser dine hveder finder du min bedste opskrifter på lækre hveder via linket i min profil 😄

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #hveder #hvedeknopper #storebededag
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

Powered by BloggerSpace

© 2014 - 2022 Mariasilje.dk. All right reserved.