Annonce

Croque monsieur

Croque monsieur med røget skinke, vesterhavsost og bechamel sauce.

En sprød, nem og virkelig lækker croque monsieur skal man ikke kimse af. Sådan en fransk toast kan virkelig sætte prikken over i’et til enhver brunch eller frokost.

Hver gang jeg spiser brunch hos Wulff & Konstali, bestiller jeg også en parisertoast, så hvorfor ikke også lave den derhjemme, når nu den er så nem? Sådan tænkte jeg i hvertfald. Så voila, her har i den lækreste pariser toast af dem alle, en croque monsieur.

Måske har du også hørt om søsteren, croque madame, og smækker du en velstegt spejlæg oven på, har du lige netop sådan en, klar til servering.

Croque monsieur
Croque monsieur
Croque monsieur

Croque monsieur

5 fra 4 stemmer
Antal: 6 stk

Ingredienser

  • 6 skiver brød (det kan både være friskt, eller daggamlet, da det alligevel bliver bagt)
  • 150 g vesterhavsost (kan erstattes af gruyere eller emmentaler)
  • 150 g røget skinke (jeg køber en hos slagteren som bliver skåret i tynde skiver, det smager fantastisk. Men du kan bruge den du selv foretrækker)
  • 3 tsk sennep

Beschamel sauce

  • 10 g smør
  • 1 spsk hvedemel*
  • 1 ½ dl minimælk
  • 1 knsp stødt muskatnød*
  • salt og peber

Tilberedelse

Bechamel sauce

  • Smelt smøren i en gryde, kom hvememelet i, og pisk det godt sammen med et lille piskeris. Rist smør og mel af, og tilsæt herefter mælken lidt ad gange, imenms du pisker det hele godt sammen.
  • Når saucen er pisket sammen, smages den til med muskatnød, salt og peber.

Croque monsieur

  • Skær 6 skiver brød. Smør 3 af skiverne med sennep. Smør 3 af skiverne med sennep, kom skinken ovenpå.
  • Fordel 100 gram ost oven på skinken. De sidste 50 gram ost gives på et rivejern.
  • oven på de 3 skiverbrød med sennep, skinke og ost, kommes nu de andre brødskiver, således at du nu har 3 toasts. Del de 3 toast på midten, så du har 6 stk. i alt.
  • Smør hver toast med bechamel og top med revet ost.
  • Bag dine croque monsieur på en bageplade beklædt med bagepapir, i ovnen ved 180 grader varmluft i 18-20 minutter. Til de er gyldne.
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af CROQUE MONSIEUR

Hf 1+2: intet.
Hf 3: røget skinke.
Hf 4: brød, hvedemel.
Fedt: vesterhavsost, smør.
Smagsgiver / Gratis: sennep, stødt muskatnød, salt, peber.
Mælk: minimælk.

Hvor meget kan du spise?

Det vil være ganske fint og fornuftigt at spise en enkelt croque monsieur. Den kan du tælle som en kvart håndfuld protein (hf 3), en håndfuld stivelse (hf 4) og 2 spiseksefulde fedt.

Hvad kan du spise ved siden af?

For at få en fyldt spisekasse efter sense principperne kan du selv supplerer med to håndfulde grøntsager (hf 1+2), 3/4 håndfuld protein (hf 3) og 1 spiseksefuld fedt.

På den måde vil du få et rigtig fornuftigt måltid.

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments