croissanter med skinke og ost

Sprøde croissanter med skinke og ost, toppet med oregano

Nemme sprøde croissanter med skinke og ost, perfekte til morgenmad, frokost, brunch bordet eller som en snack når den lille sult melder sig.

De lækre bløde croissanter med knasende sprød skal, smeltet ost, god skinke og oregano, så bliver det altså ikke bedre. I denne opskrift har jeg rullet skinke og ost med ind i croissanten, på den måde er den ekstra lækker, i hvertfald hvis du spørger mig.

Tips til croissanter med skinke og ost

Croissant dej – Jeg bruger croissant dej fra Danerolles på dåse. Det synes jeg er det nemmeste, men du kan bruge den du vil, eller lave den selv hvis du har mod på det.

Skinke – Brug en ordentlig skinke, det giver altså bare en langt bedre smag hvis du bruger en skinke af god kvalitet, landskinke eller lign.

Ost – I opskriften her har jeg brugt Havarti ost, det er sådan én som alle kan li’, Men må osten gerne ha’ lidt mere smag, så brug fx. gruyere, masdammer eller din favoritost.

Sennep – Er du til sennep? Så kan du med fordel tilføje en lille klar i hver croissant, det giver en dejlig smag sammen med ost og skinke.

Sprøde croissanter med skinke og ost, toppet med oregano
Sprøde croissanter med skinke og ost, toppet med oregano

Få opskriften på croissanter med skinke og ost her:

Sprøde croissanter med skinke og ost, toppet med oregano

croissanter med skinke og ost

5 fra 4 stemmer
Antal: 6 stk
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse12 minutter
I alt17 minutter

Ingredienser

  • 1 dåse croissantdej (jeg bruger den fra Danerolles)
  • 6 skiver god skinke
  • 6 tynde skiver havarti ost (eller den du foretrækker)
  • 1 æg
  • tørret oregano

Tilberedelse

  • Åben dåsen, fold dejen ud på bordet og del den i 6 croissanter efter de stiblede linjer.
  • Læg en skive skinke i den brede ende af dejen, og et stykke ost oven på.
  • Rul croissanterne så skinke og ost er inde i dejen.
  • Pisk et æg sammen med en gaffel og pensl alle croissanter, drys med tørret oregano.
  • Bag dine croissanter ved 180 grader varmluft i 12-15 minutter.
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af croissanter med skinke og ost

Hf 1+2: intet.
Hf 3: skinke, æg.
Hf 4: croissantdej.
Fedt: meget smør i croissantdej, havarti ost.
Smagsgiver / Gratis: oregano.

Hvor mange croissanter kan du spise?

Jeg ville nøjes med én croissant med skinke og ost, den ville jeg tælle som en kvert håndfuld protein (hf 3), en håndfuld stivelse (hf 4) og 3 spiseskefulde fedt.

Hvad kan du spise ved siden af?

Ved siden af croissanten kan du selv supplere med 2 håndfulde grøntsager og 3/4 håndfuld protein (hf 3).

Sprøde croissanter med skinke og ost, toppet med oregano
Sprøde croissanter med skinke og ost, toppet med oregano
Del med nogen du holder af
5 from 4 votes (3 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments