Kaffe shake med saltkaramel

Iskold kaffe shake med saltkaramel proteinpulver

Cremet, sød og helt vildt lækker kaffe shake. Nyd den iskold, som en del af morgenmaden, eller når den søde tand og eftermiddags sulten melder sig.

Efter jeg fik min gastric sleeve mave, har jeg fået et stort fokus på protein, i alle dagens måltider. Det er simpelthen en nødvendighed, nu hvor jeg ikke spiser ret meget af gangen kommer jeg meget hurtigt i proteinunderskud. Men selvom du ikke er gastric sleeve opereret, kan du også sagtens nyde den lækre kaffe shake.

Derfor er jeg utroligt glad for diverse proteintilskud man kan købe rundt omkring, og laver så mine egne små, nemme og lækre opskrifter med det. Lige for tiden er det særligt sådan en kold, cremet kaffeshake jeg laver om morgenen. Det går man altså aldrig galt i byen med, og jeg deler blot en portion op til 2-3 små måltider, og dermed er dét min mad frem til frokost.

Gastrig sleeve note:

Min lille gastric sleeve mave kan ikke drikke en hel shake på en gang, men jeg laver stadig en hel shake, den drikker jeg over et par timer.

Afhængigt af hvor sulten jeg er, kan jeg nogle dage nøjes med én shake fordelt til morgenmad og formiddagsmad, andre gange får den lige selskab af et halvt-helt hårdkogt æg eller lidt frugt eller ligende.

Det høje proteinindhold mætter mig rigtig godt, og min mave får sådan en dejlig ro, af sådan en shake.

Iskold kaffe shake med saltkaramel proteinpulver
Iskold kaffe shake med saltkaramel proteinpulver
Iskold kaffe shake med saltkaramel proteinpulver

Få opskriften på den lækre kaffe shake med saltkaramel her:

Iskold kaffe shake med saltkaramel proteinpulver

Kaffe shake med saltkaramel

5 fra 5 stemmer
Antal: 1 glas
Tilberedelse2 minutter

Ingredienser

  • 1,5 mini mælk (kan erstattes af din foretrukne mælk eller plantedrik)
  • 1 shot espresso (eller 40 ml stærk kaffe)
  • 1 frossen banan
  • 30 g salted caramel milkshake proteinpulver* (prøv også med vanilje proteinpulver, det smager skønt)
  • evt. isterninger

Tilberedelse

  • Kom frossen banan, minimælk og espresso i en blender og blend til du har en ensartet shake.
  • Tilføj proteinpulver og blend videre 5 sekunder. Jeg kommer det først i til sidst, da det gerne fluffer op når det blendes og dermed kan det ikke være i ét glas. ER du ligeglad med det, så kommer du bare proteinpulveret i fra start.
  • Servér din færdige kaffe shake i et glas med et par isterninger.

Noter

Min lille gastric sleeve mave kan ikke drikke en hel shake lige så hurtigt som andre, men jeg laver stadig en hel shake, den drikker jeg over et par timer.
Afhængigt af hvor sulten jeg er, bliver den nogle gange til både morgenmad og formiddagsmad, andre gange får den lige selskab af et halvt æg eller et halv stykke frugt.
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af kaffe shake

Hf 1+2: intet.
Hf 3: proteinpulver.
Hf 4: banan.
Fedt: intet.
Smagsgiver / Gratis: espresso, isterninger.
Mælk: mini mælk.

Næringsindhold
Kaffe shake med saltkaramel
Indhold per portion
Kalorier (kcal) 271 Kalorier fra fedt 28
% Dagligt indtag*
Fedt 3.1g5%
Kulhydrater 31.7g11%
Fibre 1.92g8%
Sukker 27.4g30%
Protein 27.7g55%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor meget kaffeshake kan du drikke?

Du kan sagtens drikke hele shaken til ét måltid. Det vil tælles som en halv håndfuld protein (hf 3) da der ifølge sense anbefales to scoop proteinpulver til en spisekasse. Samt 1 håndfuld stivelse (hf 4) og 1,5 dl mælk.

Hvor meget kan du spise ved siden af?

For at ende ud med en fyldt spisekasse efter senseprincipperne kan du sagtens supplere op med mere mad ved siden af din shake, hvis du er mere sulten.

Ved siden af din kaffe shake kan du selv tilføje to håndfulde grøntsager (hf 1+2), en halv håndfuld protein (hf 3) og 1-3 spiseskefulde fedt.

Det væsentlige er bare at du skal kunne holde dig ordentligt mæt helt til frokost, hvis du starter dagen med sådan en shake.

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments