Skip to content
No results
No results
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Pinterest Facebook Instagram Email
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog

Kaffe shake med saltkaramel

Gå til opskrift Udskriv
Iskold kaffe shake med saltkaramel proteinpulver

Cremet, sød og helt vildt lækker kaffe shake. Nyd den iskold, som en del af morgenmaden, eller når den søde tand og eftermiddags sulten melder sig.

Efter jeg fik min gastric sleeve mave, har jeg fået et stort fokus på protein, i alle dagens måltider. Det er simpelthen en nødvendighed, nu hvor jeg ikke spiser ret meget af gangen kommer jeg meget hurtigt i proteinunderskud. Men selvom du ikke er gastric sleeve opereret, kan du også sagtens nyde den lækre kaffe shake.

Derfor er jeg utroligt glad for diverse proteintilskud man kan købe rundt omkring, og laver så mine egne små, nemme og lækre opskrifter med det. Lige for tiden er det særligt sådan en kold, cremet kaffeshake jeg laver om morgenen. Det går man altså aldrig galt i byen med, og jeg deler blot en portion op til 2-3 små måltider, og dermed er dét min mad frem til frokost.

Gastrig sleeve note:

Min lille gastric sleeve mave kan ikke drikke en hel shake på en gang, men jeg laver stadig en hel shake, den drikker jeg over et par timer.

Afhængigt af hvor sulten jeg er, kan jeg nogle dage nøjes med én shake fordelt til morgenmad og formiddagsmad, andre gange får den lige selskab af et halvt-helt hårdkogt æg eller lidt frugt eller ligende.

Det høje proteinindhold mætter mig rigtig godt, og min mave får sådan en dejlig ro, af sådan en shake.

Iskold kaffe shake med saltkaramel proteinpulver
Iskold kaffe shake med saltkaramel proteinpulver
Iskold kaffe shake med saltkaramel proteinpulver

Få opskriften på den lækre kaffe shake med saltkaramel her:

Reklamelinks er markeret med*
Iskold kaffe shake med saltkaramel proteinpulver

Kaffe shake med saltkaramel

5 fra 3 stemmer
Antal: 1 glas
Tilberedelse2 min

Ingredienser

  • 1,5 mini mælk (kan erstattes af din foretrukne mælk eller plantedrik)
  • 1 shot espresso (eller 40 ml stærk kaffe)
  • 1 frossen banan
  • 30 g salted caramel milkshake proteinpulver* (prøv også med vanilje proteinpulver, det smager skønt)
  • evt. isterninger

Tilberedelse

  • Kom frossen banan, minimælk og espresso i en blender og blend til du har en ensartet shake.
  • Tilføj proteinpulver og blend videre 5 sekunder. Jeg kommer det først i til sidst, da det gerne fluffer op når det blendes og dermed kan det ikke være i ét glas. ER du ligeglad med det, så kommer du bare proteinpulveret i fra start.
  • Servér din færdige kaffe shake i et glas med et par isterninger.

Noter

Min lille gastric sleeve mave kan ikke drikke en hel shake lige så hurtigt som andre, men jeg laver stadig en hel shake, den drikker jeg over et par timer.
Afhængigt af hvor sulten jeg er, bliver den nogle gange til både morgenmad og formiddagsmad, andre gange får den lige selskab af et halvt æg eller et halv stykke frugt.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest

Sense håndfuldsfordeling af kaffe shake

Hf 1+2: intet.
Hf 3: proteinpulver.
Hf 4: banan.
Fedt: intet.
Smagsgiver / Gratis: espresso, isterninger.
Mælk: mini mælk.

Næringsindhold
Kaffe shake med saltkaramel
Indhold per portion
Kalorier (kcal) 271 Kalorier fra fedt 28
% Dagligt indtag*
Fedt 3.1g5%
Kulhydrater 31.7g11%
Fibre 1.92g8%
Sukker 27.4g30%
Protein 27.7g55%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor meget kaffeshake kan du drikke?

Du kan sagtens drikke hele shaken til ét måltid. Det vil tælles som en halv håndfuld protein (hf 3) da der ifølge sense anbefales to scoop proteinpulver til en spisekasse. Samt 1 håndfuld stivelse (hf 4) og 1,5 dl mælk.

Hvor meget kan du spise ved siden af?

For at ende ud med en fyldt spisekasse efter senseprincipperne kan du sagtens supplere op med mere mad ved siden af din shake, hvis du er mere sulten.

Ved siden af din kaffe shake kan du selv tilføje to håndfulde grøntsager (hf 1+2), en halv håndfuld protein (hf 3) og 1-3 spiseskefulde fedt.

Det væsentlige er bare at du skal kunne holde dig ordentligt mæt helt til frokost, hvis du starter dagen med sådan en shake.

Få mere inspiration

  • Dessert, kage, is og søde sager, Efterår, Forår, Kolde og varme drikke, Morgenmad og brunch, Sense opskrifter kage og søde sager, Sense opskrifter morgenmad, Sommer, Vinter
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
citronsmåkager

Citronsmåkager

Carpaccio salat

Hakkebøffer i paprika grøntsagssovs

Hakkebøffer i paprika grøntsagssovs

luftigt og svampet surdejs foccacia med fuldkorn

surdejs foccacia med fuldkorn

fuldkorns risalamande

Fuldkorns risalamande med jordbærsovs

Bløde Bao - Dampede boller med fyld.

Bao – Dampede boller med fyld

Fyldt kyllingebryst med spinat og pikantost, pakket ind i serrano skinke.

Fyldt kyllingebryst med spinat og pikantost

bøf stroganoff

Bøf stroganoff og kartoffelmos med blomkål

Open
Saftig krydret gris med pak choi og broccoli

I samarbejde med @smaekpaasmagen og @landbrugogfoedevarer 🐷

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi er glade for at spise gris herhjemme. Gris smager af mere og har mange muligheder, derfor er det også på menuen stort set hver uge hos os.

Grisekød giver krydderi, umami og mæthed, og det er bare nogle af grundene til at vi er glade for det 😄

Derud over havde min farmor og farfar grise på gården i min barndom, og jeg har derfor altid elsket det, og det er forbundet med mange gode minder 🥰🐷

I dag har jeg valgt at bruge grisekødet til denne asiatisk inspirerede ret, hvor jeg virkelig synes at grisen kommer til sin ret og selvfølgelig smager helt fantastisk 🤩

Ingredienser
Saftig, krydret gris
- 3 koteletter fra gris, 2 cm tykke, 400 g
- ½ dl risvin eller tør hvidvin
- ½ dl sojasauce
- 1 spsk hvidløgspulver eller 1 presset hvidløg
- 1 spsk løgpulver eller 1 lille revet løg
- 1 spsk peber
- 2 dl hvedemel
- ½ dl olie
Tilbehør:
- 1 bundt forårsløg, 100 g
- 1 lime
-  100 g saltede peanuts
- 1 bundt koriander, 10 g
- 1 broccoli, 500 g
- 4 pak choy, 375 g
- 1 spsk olie
- 1 tsk salt
- 300 g ris
General Tso´s sauce:
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk revet ingefær eller tørret ingefær
- 1 frisk chili eller efter smag
- 1 spsk olie
- ½ dl risvin eller tør hvidvin
- ½ dl eddike
- ½ dl soya sauce
- 50 g sukker
- ½ spsk vand
- ½ spsk majsstivelse

Find fremgangsmåden på smækpåsmagen.dk eller vis link i bio 🫶🏻

#Mariasilje #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad @smaekpaasmagen @landbrugogfoedevarer #smækpåsmagen
Open
Jeg har brug for din hjælp ✨

Meget snart deler jeg opskriften på min yndlings pasta bolognese (selvfølgelig med pasta fra altid yndlings @pastariget) med jer 😄

Hvilket billede synes du skal være frontbilledet? 🫶🏻📸

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #bolognese #pasta #kødsovs
Open
I bad om opskriften på de aller lækreste asiatiske kyllingekødboller, og ved i hvad? Den får i lige her 👇🏻

Husk at gem opskriften med det lille bogmærke, så har du den altid ved hånden når du skal bruge den 🫶🏻

OPSKRIFT:
1 æg
1 dl panko rasp
2 forårsløg
1 lille løg
1 tsk knust ingefær på glas (kan erstattes af friskrevet ingefær, prøv dig frem alt efter hvor glad du er for ingefær)
1 fed hvidløg
1 spsk soya
¼ tsk peber
400 g hakket kylling
2 spsk sort sesam

Sauce:
50 g teriyaki
1 fed hvidløg
1 spsk sort sesam
1 spsk alm sesamfrø

Tilberedelse:
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Skyl og skær dine forårsløg i skiver, pres eller riv hvidløg, og skær løg i små tern.
- I en skål blandes æg, panko rasp, forårsløg, hvidløg, løg, ingefær, soya, sort sesam og peber.
- Tilføj hakket kylling til skålen, ælt det sammen med hånden, eller brug en ske hvis du synes det er nemmere.
- Med en teske og en håndflade formes 36 små kødboller. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 20 minutter ved 200 grader varmluft

Sauce:
- Imens kødbollerne er i ovnen laves saucen.
-Bland teriyaki, sorte og hvide sesamfrø samt et fed hvidløg revet eller presset.
- Når kødbollerne er færdige, vendes de med saucen som giver dem en lækker smagfuld sticky overflade.
- Nu er de klar til servering, enten på små spyd eller som de her.

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #asiatiskekødboller #asiatisk #kødboller
Open
Jeg har simpelthen smovset asiatiske kyllingekødboller 5-6 gange de sidste 2 ugers tid, du smager SÅ godt jo! 🤤🤤🤤

Vil du ha’ opskriften?

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #asiatiskekødboller #kyllingekødboller #kødboller #asiatisk
Open
Der er virkelig sket noget på fastelavnsbolle-fronten de senere år i Danmark. Og der lader næsten til at være kamp om rampelyset og pladserne som årets BEDSTE fastelavnsboller 😄

Er det stukket lidt af? Måske, men jeg elsker alt ved det 🤩

Derfor er jeg i år hoppet med på bølgen og lavet sådan en fancy fastelavnsbolle med en fransk navn jeg end ikke kan udtale 😅😋

Jeg har fyldt min ‘choux au craqueline’ men den lækreste hindbærskum og toppet den med en lækker chokoladeganache, og wow siger jeg bare, den smager for sindssygt 🤩🥰

Har du fået lyst til at kaste sig ud i at bage dem selv, finder du opskriften på min blog via linket i min profil 🫶🏻

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #fastelavnsboller #fastelavn #chouxaucraquelin #vandbakkelse #vandbakkelser @callebautnordic
Open
Var det noget med en lækker brownie uden mel og sukker? 

Så er det altså denne bønnebrownie du skal ha fingrene i 🤩 Den smager virkelig godt, er som sagt uden tilsat sukker, lavet på en base af sorte bønner og er dermed et sundere alternativ til eftermiddags kagen 😋

Haps opskriften her 👇🏻

1 dåse sorte bønner
60 g kokosolie
2 tsk vaniljesukker
2 spsk espresso (dette kan erstattes af vamt (kogt) vand)
2 æg
120 g sukrin gold (dette kan erstattes med sukker)
60 g usødet kakaopulver (bagekakao)
½ tsk bagepulver
¼ tsk salt
60 g mørk chokolade 70% (gerne som chokoladeknapper)

Tilberedelse
- Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn.
- Dræn de sorte bønner og kom dem i en blender sammen med kokosolie, vaniljesukker og espresso. - - Blend til du har en helt glat og ensartet konsistens.
- Kom æggene i blenderen sammen med bønnemassen om blend cirka 10 sekunder til det er blendet sammen.
- I en ren skål blandes sukrin gold, kakaopulver, bagepulver, salt og vaniljesukker.
- Hæld den blendede bønnemasse op i skålen med de tørre ingredienser, og vend det godt sammen.
- Læg to spiseskefulde chokolade til side og vend resten i dejen.
- Beklæd en form (cirka 20×26 cm) med bagepapir, fordel dejen i formen og top med det resterende chokolade.
- Bag kagen 25-30 minutter i ovnen til kagen er blank og fast.
- Lad kagen køle lidt af på en rist. Opbevar herefter kagen i køleskabet hvor den kan holde et par dage.

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #brownie #bønnebrownie #sortebønner
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
Opskrifter
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad og brunch
  • Kolde og varme drikke
  • Brød og boller
Sense Opskrifter
  • Alle Sense opskrifter
  • Sense morgenmad
  • Sense frokost
  • Sense aftensmad
Sæson
  • Forår
  • Sommer
  • Efterår
  • Vinter
Find rundt
  • Forside
  • Om Maria Silje
  • Artikler

Powered by Bloggerspace

© 2014 - 2023 Mariasilje.dk. All right reserved.