Brombærsnitter
Sprøde, nemme og helt vildt lækre brombærsnitter med hjemmelavet brombærmarmelade. De smager helt fantastisk, og så er de perfekte til sensommerens kaffegæster.
Kan du klare endnu en brombæropskrift? Det håber jeg, for det er altså lige hvad du får i dag. Denne gang kræver det at du svinger forbi min opskrift på den bedste brombærmarmelade, den har nemlig fået hovedrollen i de her skønne brombærsnitter.
Vil du hellere lave hindbærsnitter, skifter du blot brombærmarmeladen ud med en god hindbærmarmelade, voila, så er der hindbærsnitter på menuen istedet. Nemt ik?
Uanset hvilken marmelade du vælger at bruge til snitterne, så ønskes du god bagning, og velbekomme når de skal spises.
Få opskriften på brombærsnitter her:
Brombærsnitter
Ingredienser
Mørdej
- 250 g hvedemel
- 45 g perfect fit (dette kan erstattes af 70g flormelis)
- 1 tsk vaniljesukker* (dette kan erstattes af vaniljepulver, vaniljepaste eller vaniljestang)
- 1 tsk bagepulver
- 150 g blødt smør (det fungerer bedst med rigtigt smør, det som er i papirs indpakning, som har stået på køkkenbordet til det er blødt)
- ½ dl vand
Fyld:
- 150 g brombærmarmelade (dette kan udskiftes med din favorit marmelade)
Glasur:
- 75 g flormelis
- 1 spsk brombærmarmelade
- vand efter behov
Tilberedelse
Mørdej:
- Bland de tørre ingredienser sammen i en skål.
- Ælt smøren sammen med alle de tørre ingredienser. Tilføj vandet og ælt dejen smidig og glat.
- Kom dejen på køl i 30 minutter, så er den nemmere at arbejde med bagefter.
- Tænd ovnen på 190 grader almindelig ovn.
- Rul den kolde mørdej ud på et meldrysset bord til den er cirka 4-5mm. tyk. Udstik 28 cirkler med en udstikker på cirka 8 cm. i diameter. Om nødvendig æltes dejen sammen igen og rulles ud på ny, til du har 28 runde kager.
- Læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Bag mørdejen cirka 8-9 minutter ved 190 grader almindelig ovn, til de er let gyldne. De skal ikke være helt sprøde, det bliver de når de køler af.
- Lad mørdejskagerne køle af på en rist.
Sådan samler du kagerne
- Lav en glasur af flormelis og brombærmarmelade. Jeg synes det bliver pænest hvis marmeladen er kørt igennem en lille si. Det gør jeg ved at røre, trykke og arbejde marmeladen igennem si'en med en dejskraber. Når jeg kun har kernerne tilbage oppe i sien, skraber jeg den helt glatte marmelade af sien nedenunder. Dette blander jeg med flormelis. Tilføj vand efter behov til glasuren.
- Placér 14 mørdejskager på bordet, fordel brombærmarmeladen oven på, og top med en ny mørdejskage. Pynt med glasur, og eventuelt hakkede pistacienødder, krymmel, guldglimmer eller lad dem være som de er.
- Velbekomme
Sense håndfuldsfordeling af brombærsnitter
Hf 1+2: intet.
Hf 3: intet.
Hf 4: hvedemel, brombærmarmelade.
Fedt: smør.
Smagsgiver / Gratis: perfect fit, vaniljesukker, bagepulver, vand, flormelis.
Hvor mange brombærsnitter kan du spise?
Selvom disse brombærsnitter er uden tilsat sukker, lige pånær glasuren, vil jeg lige starte med at slå fast, at kage er kage, uanset hvordan vi vender og drejer det. Der findes altså ikke en magisk sense kage, omend du finder en masse lækre bud på søde sager der er tilpasset sense principperne her… Det kan fint indgå i en ellers sund og varieret kost, hvis du blot husker at tælle det med i dagens spisekasser.
Jeg ville spise én enkelt brombærsnitte og tælle den som en håndfuld stivelse (hf 4) og en spiseskefuld fedt.
Hvad kan du spise ved siden af?
Ved siden af brombærsnitten, eller måske nok nærmere før eller efter, kan du spise to håndfulde grøntsager (hf 1+2), en håndfuld protein (hf 3) samt 1-2 spiseskefulde fedt. På den måde vil du få en spisekasse som passer til sense principperne, og du vil stadig ende med et kalorieunderskud når dagen er omme.