Skip to content
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk

Blomkålsgratin med pikantost og forårsløg

Blomkålsgratin med pikantost og forårsløg

Blomkålsgratin med pikant ost og forårsløg er en drønlækker ret til de kødfri dage. Jeg foretrækker at spise den som en selvstændig ret med et stykke groft brød og smør, men du kan også servere den som tilbehør til lige det du ønsker.

Gratin med blomkål

Jeg husker første gang jeg fik serveret blomkålsgratin. Det var tilbage i 2008 da jeg gik på efterskole. De søde køkkendamer serverede den sammen med kogte kartofler, nybagt brydebrød og koldt smør. Behøver jeg at sige, at jeg var fan fra starten?

Jeg har altid været særligt glad for blomkål, grundet konsistensen og den milde smag. Og jeg spiser det stadig meget ofte, måske er det endda den grøntsag jeg spiser aller mest.

Jeg har ændret lidt på den klassiske blomkålsgratin, først og fremmest fordi at jeg elsker smagen af æg og pikant ost sammen (hvis du ikke har prøvet at lave røræg med pikant ost, så skylder du dig selv af prøve, mums siger jeg bare!) og dernæst for at få en udgave uden smør og mel. Resultatet er en luftig gratin med skøn pikant smag og mørt blomkål. Dét er bare godt!

Blomkålsgratin med pikantost og forårsløg

Få opskriften på blomkålsgratin med pikantost og forårsløg her:

Reklamelinks er markeret med*
Blomkålsgratin med pikantost og forårsløg

Blomkålsgratin med pikantost og forårsløg

4.8 fra 5 stemmer
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 700 g blomkål
  • 1 bundt forårsløg
  • 200 g pikantost
  • 1/2 dl minimælk
  • 8 æg ((del i hvider og blommer))
  • 3 stængler frisk timian
  • salt og peber
  • 1 spsk olie

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft, og sæt en gryde med vand til at koge på komfuret.
  • Skyl blomkålen og del den i små buketter. Når vandet koger, kommes blomkålsbuketterne i det kogende vand. De skal have ca. 5 minutter, til de er let møre men stadig har bid. Hæld blomkålen op i en si, og lad det dryppe helt af.
  • Skyl forårsløgene, skær enderne af og smid ud. Skær resten af forårsløgene i skiver.
  • Pisk æggehviderne stive, til du kan vende bunden i vejret på skålen, uden de ryger ud.
  • Pisk æggeblommer, pikantost, mælk, salt, peber og timian let luftigt.
  • Vend forsigtigt de stift piskede æggehvider sammen med æggeblommemassen, til du har en ensartet og luftigt konsistens.
  • Smør et fad med en spsk olie, og fordel blomkål og forårsløg deri. Fordel derefter æggemassen over grøntsagerne.
  • Bag blomkålsgratinen i ovnen 30 minutter ved 175 grader varmluft.

Køkkenudstyr

  • Gryde*
  • Skål*
  • Håndmixer*
  • Grøntsagskniv*
  • Skærebræt*
  • Ovnfast fad*
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af blomkålsgratin med pikantost og forårsløg

Hf 1+2: blomkål, forårsløg.
Hf 3: æg.
Hf 4: intet.
Fedt: pikantost, olie.
Smagsgiver / Gratis: salt, peber, timian.

Næringsindhold
Blomkålsgratin med pikantost og forårsløg
Indhold per portion (1 portion)
Kalorier (kcal) 302.25 Kalorier fra fedt 149
% Dagligt indtag*
Fedt 16.5g25%
Kulhydrater 10g3%
Protein 25.25g51%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Du kan fint og fornuftigt spise 1/4 af denne blomkålsgratin, det dækker to håndfulde grøntsager (hf 1+2), en håndfuld protein (hf 4) samt 3 spsk fedt. Du har altså mulighed for at supplere med en håndfuld stivelse (hf 4). Det kunne eksempelvis være i form af en skive groft brød.

Blomkålsgratin med pikantost og forårsløg 4

Få mere inspiration

  • Alle opskrifter, Efterår, Salater og andet tilbehør, Sense opskrifter, Sommer, Vegetar
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Abonner
Giv besked om
guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Loading...
Rød peberfrugt dip
Rød peberfrugt dip med hvidløg
Brunkager-den-bedste-opskrift-web
Brunkager – Den bedste opskrift
chili con carne
Chili con carne med kylling
Quinoa salat med ristede kikærter
Quinoa salat med ristede kikærter og fetaost
Open
I sidste uge spurgte jeg, om i helst ville have opskriften på denne virkeligt gode blomkålssalat, eller opskriften på mørbradgryde med blomkålssovs. 😁

Mørbradgryden vandt, men i var en del der skrev til mig, at i virkelig glædede jer til denne salat kom.

Så den er nu online, og opskriften finder du på min blog (mariasilje.dk) 😍

Skynd dig ind op snup opskriften på denne absurd lækre blomkålssalat med solbær vinaigrette😁 jeg siger dig, den er bare god!🤤

#blomkål #blomkålssalat #brombær #hasselnødder #brøndkarse #vinaigrette #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Jeg elsker at lade mig inspirere til at spise flere lækre salater og flere grøntsager i al almindelighed 😁

Jeg kombinerer det gerne med lidt kød, for at få proteiner nok. Ellers har jeg ikke en ærlig chance for at nå det daglige indtag af 100g ren protein 😬

Hvem inspirerer dig, til at spise flere spændende salater og grøntsager? 

#salat #grønkål #grønkålssalat #grøntsager #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
En mexikansk inspireret klassiker, kylling fajita 😁

Jeg spiser det altid med hvidløgsris og limedressing, og toppet med friske koriander. Det er virkelig nem aftensmad, som passer sig selv, og er klar på 30 minutter.

Hvad er din yndlings mexi-inspirerede ret?

#fajita #kyllingfajita #chickenfajita #kylling #peberfrugt #majs #løg #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Med mere end 5 gange så mange stemmer vandt mørbradgryden med blomkålssauce over blomkålssalaten 😁

Blomkålssalaten slipper i dog ikke for, men nu får i denne skønne og lidt sundere mørbradgryde i første omgang 😉

Det er den gryderet jeg har spist Aller mest af igennem mit 27 år lange liv, og jeg er stadig lige så glad for en god mørbradgryde som jeg altid har været 😍

I denne version er flødesaucen skiftet ud med en cremet og lækker blomkålssauce, uden at gå på kompromis med smagen.

Opskriften er netop lagt online på min blog (mariasilje.dk)

#mørbradgryde #mørbrad #blomkålssauce #blomkål #blomkålssovs #gryderet #gryderetter #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Kylling satay serveret med peanutsauce er blevet en af mine klare favoritter herhjemme 😁

Når jeg laver kyllingespyd laver jeg gerne en større portion, end jeg skal bruge. Jeg er alligevel igang med at lave marinade, og kan derfor nemt lave nogle til fryseren.

Jeg har netop taget sådan en portion spyd op af fryseren, som vi skal ha’ til aftensmad 😁

Hvad skal du ha’ at spise til aften?

#kylling #kyllingespyd #satay #sataychicken #peanutsauce #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Flødekartofler er en ægte klassiker, som altid er skøn tilbehør til diverse kød og salat, samt på buffetbordet. Men har du egentlig prøvet at lave dem med søde kartofler? 🤤⁠
⁠
Jeg tør godt at love, at det bliver en ny favorit. og som om smagen ikke er nok grund til at servere flødekartofler af sød kartoffel i aften, så tælles den søde kartoffel endda som grøntsag, hvis du felt at mærke følger sense principper. ⁠
⁠
#flødekartofler #sødkartoffel #kartofler #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
  • Powered by BloggerSpace
© 2014 - 2021 Mariasilje.dk. All right reserved.
Luk menu