Skip to content
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk

Blomkålsgratin med pikantost og forårsløg

Blomkålsgratin med pikantost og forårsløg

Blomkålsgratin med pikant ost og forårsløg er en drønlækker ret til de kødfri dage. Jeg foretrækker at spise den som en selvstændig ret med et stykke groft brød og smør, men du kan også servere den som tilbehør til lige det du ønsker.

Gratin med blomkål

Jeg husker første gang jeg fik serveret blomkålsgratin. Det var tilbage i 2008 da jeg gik på efterskole. De søde køkkendamer serverede den sammen med kogte kartofler, nybagt brydebrød og koldt smør. Behøver jeg at sige, at jeg var fan fra starten?

Jeg har altid været særligt glad for blomkål, grundet konsistensen og den milde smag. Og jeg spiser det stadig meget ofte, måske er det endda den grøntsag jeg spiser aller mest.

Jeg har ændret lidt på den klassiske blomkålsgratin, først og fremmest fordi at jeg elsker smagen af æg og pikant ost sammen (hvis du ikke har prøvet at lave røræg med pikant ost, så skylder du dig selv af prøve, mums siger jeg bare!) og dernæst for at få en udgave uden smør og mel. Resultatet er en luftig gratin med skøn pikant smag og mørt blomkål. Dét er bare godt!

Blomkålsgratin med pikantost og forårsløg

Få opskriften på blomkålsgratin med pikantost og forårsløg her:

Reklamelinks er markeret med*
Blomkålsgratin med pikantost og forårsløg

Blomkålsgratin med pikantost og forårsløg

4.84 fra 6 stemmer
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 700 g blomkål
  • 1 bundt forårsløg
  • 200 g pikantost
  • 1/2 dl minimælk
  • 8 æg ((del i hvider og blommer))
  • 3 stængler frisk timian
  • salt og peber
  • 1 spsk olie

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft, og sæt en gryde med vand til at koge på komfuret.
  • Skyl blomkålen og del den i små buketter. Når vandet koger, kommes blomkålsbuketterne i det kogende vand. De skal have ca. 5 minutter, til de er let møre men stadig har bid. Hæld blomkålen op i en si, og lad det dryppe helt af.
  • Skyl forårsløgene, skær enderne af og smid ud. Skær resten af forårsløgene i skiver.
  • Pisk æggehviderne stive, til du kan vende bunden i vejret på skålen, uden de ryger ud.
  • Pisk æggeblommer, pikantost, mælk, salt, peber og timian let luftigt.
  • Vend forsigtigt de stift piskede æggehvider sammen med æggeblommemassen, til du har en ensartet og luftigt konsistens.
  • Smør et fad med en spsk olie, og fordel blomkål og forårsløg deri. Fordel derefter æggemassen over grøntsagerne.
  • Bag blomkålsgratinen i ovnen 30 minutter ved 175 grader varmluft.

Køkkenudstyr

  • Gryde*
  • Skål*
  • Håndmixer*
  • Grøntsagskniv*
  • Skærebræt*
  • Ovnfast fad*
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af blomkålsgratin med pikantost og forårsløg

Hf 1+2: blomkål, forårsløg.
Hf 3: æg.
Hf 4: intet.
Fedt: pikantost, olie.
Smagsgiver / Gratis: salt, peber, timian.

Næringsindhold
Blomkålsgratin med pikantost og forårsløg
Indhold per portion (1 portion)
Kalorier (kcal) 302.25 Kalorier fra fedt 149
% Dagligt indtag*
Fedt 16.5g25%
Kulhydrater 10g3%
Protein 25.25g51%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Du kan fint og fornuftigt spise 1/4 af denne blomkålsgratin, det dækker to håndfulde grøntsager (hf 1+2), en håndfuld protein (hf 4) samt 3 spsk fedt. Du har altså mulighed for at supplere med en håndfuld stivelse (hf 4). Det kunne eksempelvis være i form af en skive groft brød.

Blomkålsgratin med pikantost og forårsløg 4

Få mere inspiration

  • Alle opskrifter, Efterår, Salater og andet tilbehør, Sense opskrifter, Sommer, Vegetar
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Loading...
Rødkålssalat med vindruer
Rødkålssalat med vindruer og græskarkerner
Granola med mørk chokolade 7
Granola med mørk chokolade
Nem hummus med spidskommen og hvidløg 9
Nem hummus med spidskommen og hvidløg
Rabarberkylling
Rabarberkylling i karry
Open
It's pasta time 🍝😋⁠
⁠
Denne pasta er en virkelig lækker sag med kylling og chorizo, vendt i en cremet tomatsauce.⁠
Nemt, enkelt og drøn lækkert 😄⁠
⁠
Har du en yndlings pastaret?⁠
⁠
#pasta #pastamedkylling #kylling #chorizo #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Søde og syrlige, syltede rødløg 🤩⁠
⁠
Jeg kan spise dem til ALT! Pariserbøf, hotdogs, burger, pitabrød, i salater, på leverpostejsmaden, ostemaden og så videre. ⁠
⁠
Hvad spiser du syltede rødløg sammen med?⁠
⁠

#syltederødløg #rødløg #sensekost #nemmad #madinspiration #deldinmad #grøntsager #lækkermad #sundlivsstil #madmedmedfølelse #madglad #godmad #hjemmelavet #nemopskrift #opskrift #everydayfood #dinnerrecipes #easydinnerideas #dinnertime
Open
Det er fredag, og det kalder på lækker mad og selvfølgelig den lækreste sauce 🤩⁠
⁠
Min ultimative yndlingssauce er en kraftig og cremet hvidvinssauce med estragon. Det er sådan en sauce jeg laver igen og igen – og igen. ⁠
⁠
Den smager vanvittig godt, og jeg har kun fået positive tilbagemeldinger fra gæsterne, og drømmemanden selvfølgelig.⁠
⁠
Inden du lader dig skræmme af, at det er en hvidvinssauce, så lov mig at du giver den en chance. Uanset om det er røde bøffer, en oksesteg, svinemørbrad eller et stykke saftig kylling du sætter på menuen, vil den gøre underværker.⁠
⁠
#sovs #sauce #hvidvinssauce #hvidvinssovs #madlavning #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #opskrifter #instagramakademiet #madblog #nemaftensmad #madglæde #sundkost #madopskrifter #sundaftensmad #sunderelivsstil #nemtoglækkert #visdinmad #aftensmadinspiration #dinnerrecipe
Open
Blomkåls bisque, eller blomkålssuppe, som det også kan kaldes er blevet min nye yndlingssuppe – hvis du ser bort fra hyldebærsuppe eller blommesuppe 🥣⁠
⁠
Den hvide, fløljsbløde suppe er røget direkte ind på en førsteplads på min suppeliste. Det er ganske vist, en meget sparsom suppeliste jeg har. Faktisk indeholder den kun en håndfuld forskellige.⁠
⁠
Jeg er rigtig glad for at toppe blomkålssuppen med friske ærter, når de er i sæson, og ellers smager det skønt med friske krydderurter, sprødstegt seranoskinke eller et stykke fisk. Mulighederne er mange, og jeg er sikker på at det er lækkert, uanset hvad du vælger at toppe den med 😍⁠
⁠
#blomkålssuppe #suppe #blomkål #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Sprød og vanvittigt skøn grønkålssalat med appelsin 😄⁠
⁠
Jeg elsker at kombinere dem lækre kål med friske appelsiner, søde pecannødder samt skønne blåbær og granatæble kerner, det kan altså bare ikke gå galt.⁠
⁠
Jeg er glad for at spise den sammen med et meste, men sådan en gang ovnstegte kyllingelår er altså bare suverænt sammen med en god grønkålssalat.⁠
⁠
Hvad spiser ud sammen med grønkål?⁠
⁠
#grønkål #grønkålssalat #salat #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost⁠
⁠
Open
Spansk tortilla, eller æggekage om man vil 🍳⁠
⁠
Kært barn har mange navne, og i bund er grund er det jo stort set det samme.⁠
⁠
En spansk tortilla med chorizo og kartoffel, er nem og enkel at lave, den smager skønt og er lækker til både morgen- frokost og aftensmad. ⁠
⁠
Hvad kan du godt lide at komme i din æggekage? 😄⁠
⁠
Jeg deler her min version af den spanske æggekage via linket i min profil.⁠
⁠
#spansktortilla #tortilla #æggekage #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost⁠
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
  • Powered by BloggerSpace
© 2014 - 2021 Mariasilje.dk. All right reserved.
Luk menu