Blomkål med hvid bønnecreme
Opskriften på blomkål med hvid bønnecreme fik jeg idéen til, da jeg var på tøsetur til Ystad Salsjöbad og fik serveret en lignende forret. Jeg var fan ved første mundfuld, og var derfor nødt til at prøve det af hjemme i mit eget køkken.
Resultatet blev en vanvittigt lækker vegansk forret. Den cremede bønnecreme med hvidløg, bagt blomkål med skønne noter af røg og let syrlig vinaigrette giver altså en kombination der er klar til at forkæle dine smagsløg. Nu er jeg som bekendt også svært glad for blomkål, i alle afskygninger, så selvfølgelig faldt jeg for denne ret.
Jeg lavede en større portion bønnecreme da jeg var i gang, fordi den simpelthen bare smager så skønt. De efterfølgende dage brugte jeg den som dip til grøntsager, og som fyld i sandwich med salat, avocado og rødløg. Der er så mange muligheder med den. Så lav endelig rigeligt når du er i gang, for bønnerne skal jo ligge i blød i 12 timer.
Få opskriften på blomkål med hvid bønnecreme her:
Blomkål med hvid bønnecreme (KOLD Forret)
Ingredienser
Hvid bønnecreme
- 150 g hvide bønner ((tørrede og rå))
- 1 dl vand
- 1 spsk citronsaft
- 2 fed hvidløg
- salt og peber
Blomkål
- 4 buketter blomkål af ca 100 g stykket
- 2 spsk olivenolie
- røget salt
Vinaigrette
- 5 spsk olivenolie
- 1 spsk hvidvinseddike
- 1 spsk solsikkekerner
- 1 bundt persille
- 1 spsk agavesirup
- salt og peber
Tilberedelse
Dag 1
- Læg bønnerne i blød i rigeligt vand og i en lufttæt beholder ca. 12 timer. Placér beholderen i køleskabet.
Dag 2
- Hæld vandet fra bønnerne, kom dem i en gryde og tilføj rent koldt vand. Kog bønnerne efter anvisningen på pakken.
- Når bønnerne er kogt hældes vandet fra, og de kommet i en foodprocessor. Blend bønnerne sammen med hvidløg og 1 deciliter vand. Smag bønnecremen til med citronsaft, salt og peber. Sæt den på køl.
- Pensl blomkålen med olie og gnid røget salt på.
- Bag Blomkålen i ovnen ved 200 grader varmluft i cirka 15 minutter.
- Køl blomkålen af, og stil den i køleskabet.
- Blend olivenolie, hvidvinseddike, solsikkekerner, persille, agavesirup, salt og peber til en grov vinaigrette.
- Placér 2 spiseskefulde hvid bønnecreme på hver tallerken, et stykke blomkål ved siden af, og top med vinaigrette.
Noter
Sense håndfuldsfordeling af blomkål med hvid bønnecreme:
Hf 1+2: hvidløg, blomkål, persille.
Hf 3: hvide bønner.
Hf 4: intet.
Fedt: olivenolie, solsikkekerner.
Smagsgiver / Gratis: vand, citronsaft, salt, peber, røget salt, hvidvinseddike, agavesirup.
Jeg har lavet denne opskrift som en forret. Den kan også sagtens spises som en hovedret hvis du har lyst til det.
Jeg vil anbefale at du tæller én portion således. Du får én håndfuld grøntsager (hf 1+2), en halv håndfuld protein (hf 3) ingen stivelse (hf 4) og to spiseskefulde fedt.
Det betyder at du har én håndfuld grøntsager (hf 1+2), en halv håndfuld protein (hf 3) en hel håndfuld stivelse (hf 4) og én spiseskefulde fedt til overs, som du kan spise hovedret for.
Velbekomme!