Skip to content
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk

Blomkål med hvid bønnecreme

Annonce i samarbejde med

Blomkål med hvid bønnecreme

Opskriften på blomkål med hvid bønnecreme fik jeg idéen til, da jeg var på tøsetur til Ystad Salsjöbad og fik serveret en lignende forret. Jeg var fan ved første mundfuld, og var derfor nødt til at prøve det af hjemme i mit eget køkken.

Resultatet blev en vanvittigt lækker vegansk forret. Den cremede bønnecreme med hvidløg, bagt blomkål med skønne noter af røg og let syrlig vinaigrette giver altså en kombination der er klar til at forkæle dine smagsløg. Nu er jeg som bekendt også svært glad for blomkål, i alle afskygninger, så selvfølgelig faldt jeg for denne ret.

Jeg lavede en større portion bønnecreme da jeg var i gang, fordi den simpelthen bare smager så skønt. De efterfølgende dage brugte jeg den som dip til grøntsager, og som fyld i sandwich med salat, avocado og rødløg. Der er så mange muligheder med den. Så lav endelig rigeligt når du er i gang, for bønnerne skal jo ligge i blød i 12 timer.

Blomkål med hvid bønnecreme
Blomkål med hvid bønnecreme

Få opskriften på blomkål med hvid bønnecreme her:

Reklamelinks er markeret med*
Blomkål med hvid bønnecreme 4

Blomkål med hvid bønnecreme (KOLD Forret)

5 fra 4 stemmer
Antal: 4 personer

Ingredienser

Hvid bønnecreme

  • 150 g hvide bønner ((tørrede og rå))
  • 1 dl vand
  • 1 spsk citronsaft
  • 2 fed hvidløg
  • salt og peber

Blomkål

  • 4 buketter blomkål af ca 100 g stykket
  • 2 spsk olivenolie
  • røget salt

Vinaigrette

  • 5 spsk olivenolie
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 1 spsk solsikkekerner
  • 1 bundt persille
  • 1 spsk agavesirup
  • salt og peber

Sådan gør du

Dag 1

  • Læg bønnerne i blød i rigeligt vand og i en lufttæt beholder ca. 12 timer. Placér beholderen i køleskabet.

Dag 2

  • Hæld vandet fra bønnerne, kom dem i en gryde og tilføj rent koldt vand. Kog bønnerne efter anvisningen på pakken.
  • Når bønnerne er kogt hældes vandet fra, og de kommet i en foodprocessor. Blend bønnerne sammen med hvidløg og 1 deciliter vand. Smag bønnecremen til med citronsaft, salt og peber. Sæt den på køl.
  • Pensl blomkålen med olie og gnid røget salt på.
  • Bag Blomkålen i ovnen ved 200 grader varmluft i cirka 15 minutter.
  • Køl blomkålen af, og stil den i køleskabet.
  • Blend olivenolie, hvidvinseddike, solsikkekerner, persille, agavesirup, salt og peber til en grov vinaigrette.
  • Placér 2 spiseskefulde hvid bønnecreme på hver tallerken, et stykke blomkål ved siden af, og top med vinaigrette.

Køkken noter

Retten serveres kold, og kan derfor forberedes dagen før.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af blomkål med hvid bønnecreme:

Hf 1+2: hvidløg, blomkål, persille.
Hf 3: hvide bønner.
Hf 4: intet.
Fedt: olivenolie, solsikkekerner.
Smagsgiver / Gratis: vand, citronsaft, salt, peber, røget salt, hvidvinseddike, agavesirup.

Jeg har lavet denne opskrift som en forret. Den kan også sagtens spises som en hovedret hvis du har lyst til det.

Jeg vil anbefale at du tæller én portion således. Du får én håndfuld grøntsager (hf 1+2), en halv håndfuld protein (hf 3) ingen stivelse (hf 4) og to spiseskefulde fedt.

Det betyder at du har én håndfuld grøntsager (hf 1+2), en halv håndfuld protein (hf 3) en hel håndfuld stivelse (hf 4) og én spiseskefulde fedt til overs, som du kan spise hovedret for.

Velbekomme!

Blomkål med hvid bønnecreme

Få mere inspiration

  • Alle opskrifter, Efterår, Forår, Sense opskrifter, Sommer, Vegetar
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Abonner
Giv besked om
guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
græsk salat med oliven
Græsk salat med oliven
Lun-salat-med-rabarber-spinat-og-feta
Lun salat med rabarber, spinat og feta
Rejecocktail-med-rygeostcreme_mariasilje
Rejecocktail med rygeost
Kylling i estragonsovs
Kylling i estragonsovs
Open
Flødekartofler er en ægte klassiker, som altid er skøn tilbehør til diverse kød og salat, samt på buffetbordet. Men har du egentlig prøvet at lave dem med søde kartofler? 🤤⁠
⁠
Jeg tør godt at love, at det bliver en ny favorit. og som om smagen ikke er nok grund til at servere flødekartofler af sød kartoffel i aften, så tælles den søde kartoffel endda som grøntsag, hvis du felt at mærke følger sense principper. ⁠
⁠
#flødekartofler #sødkartoffel #kartofler #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Det er fredag, det er koldt, og vi skal alle sammen blive der hjemme sammen med vores nærmeste. Det kræver da en dejlig dessert til weekenden 😄⁠
⁠
Denne weekend synes jeg at du skal bage denne lune chokoladefondant med blødende midte. Du kan jo toppe den med en kugle vanilje is, for ekstra luksus.⁠
⁠
Hånden op hvis du også godt ku' spise sådan her i weekenden 🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️⁠

På bloggen finder du opskriften på denne chokoladefondant, og så er den endda sukkerfri 😉
⁠
#chokoladefondant #chokolade #dessert #kage #chokoladekage #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost⁠
Open
Tærte med champignoner, feta og timian 🤩⁠
⁠
Forleden dag efterspurgte @vforvegetarisk gode ideer til retter med champignoner, og det fik mig straks til at tænke på denne skønne champignontærte med timian og feta 😄⁠
⁠
Det er sådan en dejlig tærte, fyldt med umami fra svampene, og den går altså rent ind, hvis du har en svampeelsker til bords.⁠
⁠
Har du nogen noge ideer til lækkert tærtefyld?⁠
⁠
#tærte #champignontærte #champignon #champignoner #tærter #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Jeg ville sådan ønske at denne bøf stroganoff var på menuen i aften 🤩⁠
⁠
Fyldt med skønne svampe og serveret med den lækreste kartoffel- blomkålsmos smagt til med peberrod er der ikke noget bedre her i vinterkulden.⁠
⁠
#bøfstroganoff #stroganoff #beufstroganoff #gryderet #vintermad #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Nem og vanvittigt lækker opskrift på peanutsauce er i fokus i dag 😁⁠
⁠
Har du nogle gode tips til hvad jeg skal servere sammen med den næste gang jeg laver dem?⁠
⁠
Jeg spiser gerne den lækre peanutdip til grøntsagsstave og til vietnamesiske forårsruller, altså de der lækre ruller med rispapir, grøntsager og en form for protein.⁠
⁠
Peanutsauce er også den perfekte dressing til en kålsalat eller til saftige kyllingespyd 🤩⁠
⁠
Den opper lige gamet, og giver ekstra pluspoint på smagskontoen, næste uanset hvornår den bliver serveret. ⁠
⁠
#peanutsauce #peanutdip #sauce #peanutsovs #peanuts #dip #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Jeg er tosset med blomkålssalater, i alle afskygninger. Det er nok den type salat jeg laver oftest 😁

Blomkålen smager ikke af meget i sig selv, og netop derfor, kan man tilføre den smag man ønsker.

I denne salaten får blomkålen fint besøg af blandt andet granatæble, persille og mandler. Mums for en lækker kombi 😍

Hvad synes du smager godt sammen med blomkål? 😁

#blomkål #blomkålssalat #kål #kålsalat #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
  • Powered by BloggerSpace
© 2014 - 2021 Mariasilje.dk. All right reserved.
Luk menu