Belgiske vafler uden tilsat sukker

belgiske-vafler-uden-tilsat-sukker

Opskriften på belgiske vafler uden tilsat sukker indeholder reklamelinks markeret med *

Sprøde og luftige belgiske vafler uden tilsat sukker. De smager virkelig godt, og er utroligt nemme at lave. det kræver kun en sød tand og nogle rumlende maver.

Jeg kan rigtig godt lide, at spise mine søde belgiske vafler med friske bær, kokosflager og sirup. Det er jo en smagssag hvad man foretrækker, og jeg skal de være ærlig og indrømme, at en god is heller ikke er helt værst sammen med de lune friskbagte vafler. Vil du gerne have flere opskrifter på vafler, har jeg samlet mine bedste vaffelopskrifter her.

Hvad foretrækker du at spise på dine belgiske vafler?

For er par måneder siden, købte jeg endnu et køkkenapperat. Jeg har nemlig drømt om, at kunne lave lækre belgiske vafler hjemme i mit eget køkken, og derfor måtte der jo en ny maskine til. Du kan finde mit vaffeljern her*.

5 fra 4 stemmer
Belgiske-vafler-Uden-tilsat-sukker_mariasilje2
Belgiske vafler – Uden tilsat sukker
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
25 min
 
Antal: 10 vafler
Ingredienser
 • 110 g perfect fit
 • 250 g hvedemel
 • 2 tsk bagepulver
 • 1/4 tsk vaniljepulver
 • 2 æg
 • 3 dl mælk
 • 100 g smeltet smør
 • 1/2 øko citron (skallen herfra)
Sådan gør du
 1. I en skål blandes perfect fit, hvedemel, bagepulver og vaniljepulver.

 2. I en anden skål piskes æg, mælk og citronskal sammen. 

 3. Lidt efter lidt tilsættes melblandingen, imens du stadig pisker i dejen. Når alt melen er kommet i dejen, tilføjes den smeltede smør.

 4. Bag vaflerne.

 5. Server vaflerne med den ønskede hopping. Eksempelvis friske bær, kokos og sirup.

Sense håndfuldsfordeling af Belgiske vafler uden tilsat sukker:

Du kan sagtens spise belgiske vafler selvom du gerne vil tabe dig. Jeg vil ikke anbefale at du gør det hver dag, men engang imellem kan det fint fungerer som en del af en sund og varieret kost.

Jeg har lavet dem uden tilsat sukker, og vurderer at du kan spise 1/10 af opskriften. Altså 1 belgisk vaffel som en hel håndfuld stivelse (hf 4) og 1 spsk fedt.

Dertil kommer den topping du vælger at bruge. Vælger du at bruge sirup, bær og kokos ligesom jeg har gjort. Kan du tage en håndfuld bær og tælle som en hf 1+2, dertil kan du tage 2 spsk kokosflager og tælle som fedt.

Så mangler du kun at tilføje én håndfuld grøntsager (hf 1+2) og en håndfuld protein (hf3) for at have en fyldt spisekasse.

Hf 1+2: intet.
Hf 3: æg.
Hf 4: hvedemel.
Fedt: smør.
Smagsgiver / gratis: perfect fit, bagepulver, vaniljepulver, citronskal.
Mælk: 1/3 dl.


 

Hvis du har nogle spørgsmål, eller kommentarer til mine indlæg, finder du et kommentarfelt herunder. Jeg elsker når i deler jeres meninger og tanker med mig, og jeg er meget taknemmelig for at i tager jer tid til det.

Hvis du giver dig i kast med mine opskrifter, så brug endelig hashtagget #MariaSilje så jeg kan følge med hos dig, det er så hyggeligt.

Kærlig hilsen

Maria Silje

Skriv en kommentar

avatar

  Tilmeld dig  
Underret om
xanax