Skip to content
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
  • Opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk

Bagt rodfrugtsalat med granatæble og salatost

Bagt rodfrugtsalat med granatæble og salatost

Når en salat er fyldt med smag, kan den udgøre et helt måltid, fordi sanserne bliver tilfredsstillet af smag, farver og konsistenser. Sådan har jeg det med denne bagte rodfrugtsalat. Den er fyldt med sødme fra de bagte gulerødder og rødbeder, bitterhed fra feldsalaten, syre fra granatæblen og fedme fra salatost og sesam. Jeg må sige, jeg synes virkelig at den er god. Så god at jeg spiste den to dage i træk. Mmmh!

Bagt rodfrugtsalat med granatæble og salatost

Hverdags- eller gæstesalat?

Jeg lavede ovnbagt laks, sammen med denne rodfrugtsalat, og jeg kan vist roligt sige, at det var et måltid som tog kegler. Salaten passer også virkelig godt til en god rød bøf, hakkebøf eller kylling. Lav eksempelvis ovnstegt kylling sammen med salaten, det er både nem hverdagsmad og suverænt som gæstemad.

Helt generelt synes jeg at salaten er nem at lave i en travt hverdag. Den passer stort set sig selv i ovnen, og blot skal samles til sidst. For at gøre det endnu nemmere, kan du gemme en rest bagte rodfrugter fra aftensmaden, og lave den af kolde bagte rodfrugter næste dag. Den vil stadig være skøn og smagfuld. Ligesom at du kan variere udvalgtet af rodfrugter, hvis du eksempelvis har persillerødder i køleskabet, kan du også sagtens tilføje dem til salaten.

Du finder flere skønne sense salater lige her, og der burde være en til enhver smag.

Bagt rodfrugtsalat med granatæble og salatost
Bagt rodfrugtsalat med granatæble og salatost
Reklamelinks er markeret med*
Bagt-rodfrugtsalat-med-granataeble-og-salatost

Bagt rodfrugtsalat med granatæble og salatost

4.34 fra 9 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse10 min
Tilberedelse30 min
I alt40 min

Ingredienser

  • 8 mellemstore gulerødder gerne i forskellige farver (Jeg bruger en gulerodsmix fra Søris, da der er blandede farver i pakken)
  • 2-3 mellemstore rødbeder
  • 200 g feldsalat
  • 2-3 spsk olivenolie*
  • salt

dressing:

  • 3 spsk olivenolie*
  • 2 spsk hvidvins eddike
  • 1 spsk honning*
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spiseske finthakket frisk rosmarin
  • 2 spsk sesamfrø*
  • salt og peber

pynt:

  • 100 g salat ost i tern ((+17%))
  • 4 spsk granatæblekerner

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  • Skrub rødbederne grundigt med en grydesvamp, så alt jord er vasket af.
  • Vask gulerødderne grundigt for jord.
  • Hold gulerødderne og rødbederne adskilt, da rødbederne ellers smitter af på gulerødderne.
  • Halvér gulerødderne på langs, gnid dem med lidt olivenolie og drys med salt. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Halver rødbederne på langs, og skær derefter 1 cm tykke skiver af rødbederne. Gnid rødbederne med lidt olivenolie og drys med salt. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bag rødbederne og gulerødderne i ovnen i ca. 30 minutter. De skal være let gyldne og møre, men stadig have bid.
  • Imens grøntsagerne er i ovnen, skylles feldsalaten grundigt for jord. Lad den ligge og tørre på et rent viskestykke.
  • Rør dressingen sammen af olivenolie, hvidvins eddike, honning, presset hvidløg, finthakket frisk rosmarin, sesamfrø, salt og peber.
  • Når grøntsagerne er færdige i ovnen fordeles de sammen med feldsalaten på et fad.
  • Top salaten med granatæblekerner, salatost i tern og dressing.
  • Server salaten som den er, eller server din favorit fisk eller kød til.

Køkken noter

Hvis du er til gedeost, kan du erstatte salatosten med en god gedeost.

Køkkenudstyr

  • Skærebræt*
  • Grøntsagskniv*
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af bagt rodfrugtsalat med granatæble og salatost:

Hf1+2: gulerødder, rødbeder, feldsalat.
Hf3: intet.
Hf4: granatæblekerner.
Fedt: olivenolie, sesamfrø, salatost.
Smagsgiver: salt, peber, hvidvins eddike, honning, hvidløg, frisk rosmarin.

Jeg vil anbefale at spise 1/4 af salaten, og tælle den for to håndfulde grønt (hf1+2) en lille smule stivelse/frugt (1 spsk granatæble som hf4) og 3 spsk fedt.
Det betyder at du har plads til at tilføje en håndfuld protein (hf3) og en mindre håndfuld stivelse/frugt (hf4)

Bagt rodfrugtsalat med granatæble og salatost

Få mere inspiration

  • Alle opskrifter, Efterår, Salater og andet tilbehør, Sense opskrifter, Sommer, Vegetar
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Abonner
Giv besked om
guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
hokkaidosuppe I sort skål
Hokkaidosuppe med kokosmælk og røde linser
chili con carne
Chili con carne med kylling
rhubarb curd
Rhubarb curd - Smørbar rabarber creme, uden tilsat...
bagt grød med figner og tahin
Bagt grød med figner og tahin
Open
Flødekartofler er en ægte klassiker, som altid er skøn tilbehør til diverse kød og salat, samt på buffetbordet. Men har du egentlig prøvet at lave dem med søde kartofler? 🤤⁠
⁠
Jeg tør godt at love, at det bliver en ny favorit. og som om smagen ikke er nok grund til at servere flødekartofler af sød kartoffel i aften, så tælles den søde kartoffel endda som grøntsag, hvis du felt at mærke følger sense principper. ⁠
⁠
#flødekartofler #sødkartoffel #kartofler #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Det er fredag, det er koldt, og vi skal alle sammen blive der hjemme sammen med vores nærmeste. Det kræver da en dejlig dessert til weekenden 😄⁠
⁠
Denne weekend synes jeg at du skal bage denne lune chokoladefondant med blødende midte. Du kan jo toppe den med en kugle vanilje is, for ekstra luksus.⁠
⁠
Hånden op hvis du også godt ku' spise sådan her i weekenden 🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️⁠

På bloggen finder du opskriften på denne chokoladefondant, og så er den endda sukkerfri 😉
⁠
#chokoladefondant #chokolade #dessert #kage #chokoladekage #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost⁠
Open
Tærte med champignoner, feta og timian 🤩⁠
⁠
Forleden dag efterspurgte @vforvegetarisk gode ideer til retter med champignoner, og det fik mig straks til at tænke på denne skønne champignontærte med timian og feta 😄⁠
⁠
Det er sådan en dejlig tærte, fyldt med umami fra svampene, og den går altså rent ind, hvis du har en svampeelsker til bords.⁠
⁠
Har du nogen noge ideer til lækkert tærtefyld?⁠
⁠
#tærte #champignontærte #champignon #champignoner #tærter #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Jeg ville sådan ønske at denne bøf stroganoff var på menuen i aften 🤩⁠
⁠
Fyldt med skønne svampe og serveret med den lækreste kartoffel- blomkålsmos smagt til med peberrod er der ikke noget bedre her i vinterkulden.⁠
⁠
#bøfstroganoff #stroganoff #beufstroganoff #gryderet #vintermad #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Nem og vanvittigt lækker opskrift på peanutsauce er i fokus i dag 😁⁠
⁠
Har du nogle gode tips til hvad jeg skal servere sammen med den næste gang jeg laver dem?⁠
⁠
Jeg spiser gerne den lækre peanutdip til grøntsagsstave og til vietnamesiske forårsruller, altså de der lækre ruller med rispapir, grøntsager og en form for protein.⁠
⁠
Peanutsauce er også den perfekte dressing til en kålsalat eller til saftige kyllingespyd 🤩⁠
⁠
Den opper lige gamet, og giver ekstra pluspoint på smagskontoen, næste uanset hvornår den bliver serveret. ⁠
⁠
#peanutsauce #peanutdip #sauce #peanutsovs #peanuts #dip #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Jeg er tosset med blomkålssalater, i alle afskygninger. Det er nok den type salat jeg laver oftest 😁

Blomkålen smager ikke af meget i sig selv, og netop derfor, kan man tilføre den smag man ønsker.

I denne salaten får blomkålen fint besøg af blandt andet granatæble, persille og mandler. Mums for en lækker kombi 😍

Hvad synes du smager godt sammen med blomkål? 😁

#blomkål #blomkålssalat #kål #kålsalat #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
  • Powered by BloggerSpace
© 2014 - 2021 Mariasilje.dk. All right reserved.
Luk menu