Rødbede hummus

Bagt rødbede hummus i skål

Cremet rødbede hummus med hvidløg og spidskommen. En virkelig nem og lækker dip af kikærter, med dejlig sødme fra rødbede og krydret smag fra hvidløg og spidskommen.

En af mine favorit dips, er denne smukke hummus med rødbede. Jeg er blevet rigtig glad for at spise den som en lille snack eller mellemmåltid, som dip til grøntsagsstave, små knækbrøds snacks og til sprøde rugbrødbrødschips.

Den er også virkelig god til frokost eller aftensmad, sammen med en dejlig salat, i en wrap eller i en sandwich med salat, avocado, agurk og frisk persille. Det kan seriøst noget! Og så er det samtidig virkelig simpelt og nemt at snuppe med på farten, når først du har lavet en rødbede hummus. Whats not to like?

Jeg er i hvertfald blevet lidt afhængig, så er det jo ret heldigt at det også er en sund hummus med rødbede.

Bagt rødbede hummus i skål
Bagt rødbede hummus i skål

Få opskriften på rødbede hummus her:

Bagt rødbede hummus i skål

Rødbede hummus

Cremet rødbede hummus med hvidløg og spidskommen. En virkelig nem og lækker dip af kikærter, med dejlig sødme fra rødbede og krydret smag fra hvidløg og spidskommen.
5 fra 7 stemmer
Antal: 800 g
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse45 minutter
I alt50 minutter

Ingredienser

  • 1 dåse kikærter
  • 500 g rødbede (skrællet)
  • ½ dl olivenolie
  • ½ – 1 dl vand (tilføj lidt ad gange, til du opnær den ønskede konsistens)
  • 2 tsk stødt spidskommen*
  • 3 fed hvidløg
  • citronsaft (efter smag)
  • salt og peber

Tilberedelse

  • Skræl rødbederne, skær dem i 2 cm tykke skiver og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bag rødbederne i ovnen ved 200 grader varmluft i cirka 40 minutter, til rødbederne er møre.
  • Hæld vandet fra kikærterne og kom dem op i en foodprocessor sammen med den bagte rødbede, hvidløg, spidskommen og olie. Blend til du har en helt cremet og ensartet konsistens på din hummus. Tilføj lidt vand af gange, til du har den ønskede konsistens.
  • Smag den cremede rødbede hummus til med citronsaft, salt og peber.

Noter

  • Den færdige rødbede hummus holder fint i et par dage i en lufttæt beholder i køleskabet.
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af rødbede hummus

Hf 1+2: rødbede, hvidløg.
Hf 3: kikærter.
Hf 4: intet.
Fedt: olivenolie.
Smagsgiver / Gratis: vand, stødt spidskommen, citronsaft, salt, peber.

Næringsindhold
Rødbede hummus
Indhold per portion (100 g)
Kalorier (kcal) 121.3 Kalorier fra fedt 65
% Dagligt indtag*
Fedt 7.2g11%
Kulhydrater 10.8g4%
Fibre 4.1g17%
Sukker 4.6g5%
Protein 3.1g6%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor meget rødbede hummus kan du spise?

Hummus kan tælles på to forskellige måder i Sense, afhængigt af hvordan den er lavet. Vælger du at købe en hummus, er der ofte ret meget fedt i, og dermed tælles den som fedt.

Du kan også selv lave en nem hummus med mindre fedt, og tælle den som protein. 

Denne rødbedehummus vælger jeg at tælle som halv fedt og halv protein, i og med at halvdelen af den færdige hummus består af rødbede.

Jeg ville tage 1/8 af denne hummus og tælle som en halv håndfuld grøntsager (hf 1+2) og en halv håndfuld protein (hf 3).

Hvad kan du spise ved siden af?

For at ende ud med en fyldt spise kasse efter sense principperne, kan du selv supplere med halvanden håndfuld grøntsager (hf 1+2), en halv håndfuld protein (hf 3), en håndfuld stivelse (hf 4) og 1-3 spiseskefulde fedt.

Del med nogen du holder af
5 from 7 votes (7 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
0 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments