Rødbede hummus
Cremet rødbede hummus med hvidløg og spidskommen. En virkelig nem og lækker dip af kikærter, med dejlig sødme fra rødbede og krydret smag fra hvidløg og spidskommen.
En af mine favorit dips, er denne smukke hummus med rødbede. Jeg er blevet rigtig glad for at spise den som en lille snack eller mellemmåltid, som dip til grøntsagsstave, små knækbrøds snacks og til sprøde rugbrødbrødschips.
Den er også virkelig god til frokost eller aftensmad, sammen med en dejlig salat, i en wrap eller i en sandwich med salat, avocado, agurk og frisk persille. Det kan seriøst noget! Og så er det samtidig virkelig simpelt og nemt at snuppe med på farten, når først du har lavet en rødbede hummus. Whats not to like?
Jeg er i hvertfald blevet lidt afhængig, så er det jo ret heldigt at det også er en sund hummus med rødbede.
Få opskriften på rødbede hummus her:
Rødbede hummus
Ingredienser
- 1 dåse kikærter
- 500 g rødbede (skrællet)
- ½ dl olivenolie
- ½ – 1 dl vand (tilføj lidt ad gange, til du opnær den ønskede konsistens)
- 2 tsk stødt spidskommen*
- 3 fed hvidløg
- citronsaft (efter smag)
- salt og peber
Tilberedelse
- Skræl rødbederne, skær dem i 2 cm tykke skiver og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag rødbederne i ovnen ved 200 grader varmluft i cirka 40 minutter, til rødbederne er møre.
- Hæld vandet fra kikærterne og kom dem op i en foodprocessor sammen med den bagte rødbede, hvidløg, spidskommen og olie. Blend til du har en helt cremet og ensartet konsistens på din hummus. Tilføj lidt vand af gange, til du har den ønskede konsistens.
- Smag den cremede rødbede hummus til med citronsaft, salt og peber.
Køkkenudstyr
Noter
- Den færdige rødbede hummus holder fint i et par dage i en lufttæt beholder i køleskabet.
Sense håndfuldsfordeling af rødbede hummus
Hf 1+2: rødbede, hvidløg.
Hf 3: kikærter.
Hf 4: intet.
Fedt: olivenolie.
Smagsgiver / Gratis: vand, stødt spidskommen, citronsaft, salt, peber.
Hvor meget rødbede hummus kan du spise?
Hummus kan tælles på to forskellige måder i Sense, afhængigt af hvordan den er lavet. Vælger du at købe en hummus, er der ofte ret meget fedt i, og dermed tælles den som fedt.
Du kan også selv lave en nem hummus med mindre fedt, og tælle den som protein.
Denne rødbedehummus vælger jeg at tælle som halv fedt og halv protein, i og med at halvdelen af den færdige hummus består af rødbede.
Jeg ville tage 1/8 af denne hummus og tælle som en halv håndfuld grøntsager (hf 1+2) og en halv håndfuld protein (hf 3).
Hvad kan du spise ved siden af?
For at ende ud med en fyldt spise kasse efter sense principperne, kan du selv supplere med halvanden håndfuld grøntsager (hf 1+2), en halv håndfuld protein (hf 3), en håndfuld stivelse (hf 4) og 1-3 spiseskefulde fedt.