Skip to content
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk

Bagt grød med figner og tahin

Gå til opskrift Udskriv
bagt grød med figner og tahin
bagt grød med figner og tahin

Bagt grød med figner og tahin, er et virkeligt godt bud på en lækker morgenmadskage. Det smager fantastisk, og jeg må altså indrømme at jeg sagtens kunne spise sådan et stykke til eftermiddagskaffen.

Jeg nyder når de friske figner er i sæson, og det skal uden tvivl udnyttes til fulde. Derfor spurgte jeg på Instagram, efter gode forslag til nye retter med friske figner. Der kom mange fantastiske bud. Et af dem var min søde veninde Anna, som anbefalede mig at lave bagt grød med figner og tahin.

Jeg blev inspireret af Annas opskrift, som du finder her, jeg har tilpasset opskriften så den passede til hvad jeg havde hjemme i køkkenet. Og den blev bare så lækker!

Jeg har faktisk været ret forbeholden, når det kom til bagt grød. Jeg har altid tænkt at det ville smage af kedelig havregrød, men det smager jo rent faktisk at kage, hurra hvor er det lækkert. Jeg vil endda påstå at du kan slippe afsted med at lave dem som sundere alternativ til sukkerholdig kage, til dine gæster. Mmh.

Oveni det, er jeg blevet inspireret til at lege mere med tahin når jeg laver mad, det smager jo sindsygt godt! Og kan altså sagtens bruges til andet end falafler.

Ved du ikke hvad du skal bruge resten af din tahin til? Jeg elsker at lave dette smukke bagte blomkål med tahin, såååå lækkert!

Få opskriften på bagt grød med figner og tahin her:

Reklamelinks er markeret med*
bagt grød med figner og tahin

Bagt grød med figner og tahin

5 fra 6 stemmer

Ingredienser

  • 3 dl grovvalsede havregryn
  • 1 tsk kanel
  • en knsp salt
  • en knsp vanilje pulver
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 2 spsk sukrin gold
  • 30 g mørk chokolade
  • 2 dl mælk
  • 1 æg
  • 1 spsk tahin
  • 2 friske figner
  • 10 mandler

Tilbehør:

  • 2 dl græsk yoghurt (lav fedtprocent)
  • 1 spsk tahin
  • 1 spsk fibersirup gold

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Bland havregryn, kanel, salt, vanilje, sukrin gold og bagepulver. Hak den mørke chokolade og bland det sammen med de tørre ingredienser fra før.
  • Tilføj tahin, mælk og æg og rør det godt sammen.
  • Kom dejen i en form beklædt med bagepapir.
  • Fignerne skæres i skiver, og fordeles oven på grøden, tryk dem en smule ned, så det bliver bagt ned i grøden.
  • Hak mandlerne og fordel dem oven på grøden.
  • Bag grøden i ovnen ved 200 grader i 30 minutter.
  • Lav en tahincreme af græsk yoghurt, tahin og fibersirup gold, rør det godt sammen.
  • Når grøden er færdigbagt, serveres den med tahincreme.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af bagt grød med figner og tahin

Hf 1+2: intet.
Hf 3: æg.
Hf 4: havregryn og figen.
Fedt: mørk chokolade, tahin, mandler.
Smagsgiver: kanel, salt, vanilje pulver, bagepulver, sukrin gold, fibersirup gold.
Mælk: græsk yoghurt, mælk.

Hvor meget bagt grød kan du spise?

Spiser du et stykke morgenmadskage svarende til en fjerdedel af opskriften får du en en halv håndfuld frugt (hf 1+2) en kvart håndfuld protein (hf 3), en håndfulde stivelse (hf 4), 2 spiseskefulde fedt og 1 dl. mælkeprodukter.

Hvad kan du spise ved siden af?

For en fyldt spisekasse efter sense principperne kan du derfor selv supplerer med 1 1/2 håndfuld grøntsager (hf 1+2), 3/4 håndfuld protein (hf 3), en spiseskefuld fedt, og så har du 2 deciliter mælkeprodukt tilbage til resten af dagen.

Denne bagte grød kan naturligvis spises til både morgenmad eller som kage om eftermiddagen, spiser du den om kage om eftermiddagen, ville jeg dog sørge for at nøjes med at spise et måltid svarende til ovenstående.

Bagt grød med figner og tahin 4

Få mere inspiration

  • Brød og boller, Efterår, Morgenmad og brunch, Sense opskrifter, Sense opskrifter morgenmad
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

10 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Loading...
Broccolisalat
Broccolisalat med bacon og skyr
Hjemmelavet isthe
Hjemmelavet isthe med æble og tranebær
kylling satay spyd med peanutsauce
Kylling satay – Kyllingespyd med peanutsauce
Spinatvafler-med-laks
Spinatvafler med laks
Open
It's pasta time 🍝😋⁠
⁠
Denne pasta er en virkelig lækker sag med kylling og chorizo, vendt i en cremet tomatsauce.⁠
Nemt, enkelt og drøn lækkert 😄⁠
⁠
Har du en yndlings pastaret?⁠
⁠
#pasta #pastamedkylling #kylling #chorizo #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Søde og syrlige, syltede rødløg 🤩⁠
⁠
Jeg kan spise dem til ALT! Pariserbøf, hotdogs, burger, pitabrød, i salater, på leverpostejsmaden, ostemaden og så videre. ⁠
⁠
Hvad spiser du syltede rødløg sammen med?⁠
⁠

#syltederødløg #rødløg #sensekost #nemmad #madinspiration #deldinmad #grøntsager #lækkermad #sundlivsstil #madmedmedfølelse #madglad #godmad #hjemmelavet #nemopskrift #opskrift #everydayfood #dinnerrecipes #easydinnerideas #dinnertime
Open
Det er fredag, og det kalder på lækker mad og selvfølgelig den lækreste sauce 🤩⁠
⁠
Min ultimative yndlingssauce er en kraftig og cremet hvidvinssauce med estragon. Det er sådan en sauce jeg laver igen og igen – og igen. ⁠
⁠
Den smager vanvittig godt, og jeg har kun fået positive tilbagemeldinger fra gæsterne, og drømmemanden selvfølgelig.⁠
⁠
Inden du lader dig skræmme af, at det er en hvidvinssauce, så lov mig at du giver den en chance. Uanset om det er røde bøffer, en oksesteg, svinemørbrad eller et stykke saftig kylling du sætter på menuen, vil den gøre underværker.⁠
⁠
#sovs #sauce #hvidvinssauce #hvidvinssovs #madlavning #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #opskrifter #instagramakademiet #madblog #nemaftensmad #madglæde #sundkost #madopskrifter #sundaftensmad #sunderelivsstil #nemtoglækkert #visdinmad #aftensmadinspiration #dinnerrecipe
Open
Blomkåls bisque, eller blomkålssuppe, som det også kan kaldes er blevet min nye yndlingssuppe – hvis du ser bort fra hyldebærsuppe eller blommesuppe 🥣⁠
⁠
Den hvide, fløljsbløde suppe er røget direkte ind på en førsteplads på min suppeliste. Det er ganske vist, en meget sparsom suppeliste jeg har. Faktisk indeholder den kun en håndfuld forskellige.⁠
⁠
Jeg er rigtig glad for at toppe blomkålssuppen med friske ærter, når de er i sæson, og ellers smager det skønt med friske krydderurter, sprødstegt seranoskinke eller et stykke fisk. Mulighederne er mange, og jeg er sikker på at det er lækkert, uanset hvad du vælger at toppe den med 😍⁠
⁠
#blomkålssuppe #suppe #blomkål #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Sprød og vanvittigt skøn grønkålssalat med appelsin 😄⁠
⁠
Jeg elsker at kombinere dem lækre kål med friske appelsiner, søde pecannødder samt skønne blåbær og granatæble kerner, det kan altså bare ikke gå galt.⁠
⁠
Jeg er glad for at spise den sammen med et meste, men sådan en gang ovnstegte kyllingelår er altså bare suverænt sammen med en god grønkålssalat.⁠
⁠
Hvad spiser ud sammen med grønkål?⁠
⁠
#grønkål #grønkålssalat #salat #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost⁠
⁠
Open
Spansk tortilla, eller æggekage om man vil 🍳⁠
⁠
Kært barn har mange navne, og i bund er grund er det jo stort set det samme.⁠
⁠
En spansk tortilla med chorizo og kartoffel, er nem og enkel at lave, den smager skønt og er lækker til både morgen- frokost og aftensmad. ⁠
⁠
Hvad kan du godt lide at komme i din æggekage? 😄⁠
⁠
Jeg deler her min version af den spanske æggekage via linket i min profil.⁠
⁠
#spansktortilla #tortilla #æggekage #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost⁠
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
  • Powered by BloggerSpace
© 2014 - 2021 Mariasilje.dk. All right reserved.
Luk menu