Rabarberkylling i karry

by mariasilje-
rabarberkylling-i-karry

Det skal ik være nogen hemmelighed at jeg elsker både kylling og rabarber, og at jeg har været vild med Rabarberkylling meget længe. 

Da jeg for nyligt så, at Madbanditten havde en lækker opskrift på Rabarberkylling i karry, var jeg nødt til at afprøve det. Det smagte virkelig godt. Hendes opskrift finder du Lige her.

Jeg har lavet en smule om på den, for at få flere grøntsager i, og for at den skulle blive mere mild i smagen, men hvis du er til stærk mad, kan du jo altid tilsætte mere karry.

Opskrift: (5 personer)
4 kyllingefileter (Ca 750g)
300g rabarber
350g broccoli (1 broccolihoved)
1 stor dåse kokosmælk
1 dl hønsebuillon
2 spsk karry (eller mere, hvis du ønsker den stærk)
2 spsk kokosolie
1 dl vand
salt og peber

Fremgangsmåde:
Start med at skære dine kyllingefileter i mundrette tern.
Kom halvdelen af kokosolien på en varm pande, og svits halvdelen af karryen. Tilføj halvdelen af kyllingen og brun det, uden at gennemstege det.
gør det sammen med den anden halvdel af kokosolie, karry og kylling.

Skyl dine rabarber grundigt og hak dem i små stykker på ca 1 cm lange. Kom dem i bunden af en stegeso (eller ildfast fad) Skyl dit broccoli, og skær alle buketterne i mundrette stykker. Brug også gerne stokken. Kom dem oven på rabarberne.

Tilføj kyllingen oven på broccolien og vend det hele godt rundt så det bliver blandet.

Rør kokosmælk, hønsebuillon, vand, salt og peber sammen i en skål, og hæld det ud over rabarber, broccoli og kylling.

Kom det i ovnen i 25-30 minutter ved 180 grader varmluft (uden varmluft, 200 grader)

Spis ris, blomkålsris eller lækre grøntsager til.

Velbekomme

SENSE: pr person
Hf1+2: rabarber, broccoli
Hf3: kylling
Mælk: kokosmælk
Smagsgiver: bouillon, karry
Fedt: kokosolie

mariasilje

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »