tunlagkage

Vanvittigt lækker tunlagkage, eller fiskelagkage om man vil.

Her får du opskriften på den aller lækreste tunlagkage, også kendt som fiskelagkage med tunmousse. Sådan én der er helt perfekt til både forret, frokost eller på påskefrokostbordet.

Det plejer faktisk at være min moster der laver tunkage når vi holder påskefrokost, og hun laver den altid til UG. I år fik jeg dog lov at prøve kræfter med den, fordi jeg gerne ville dele opskriften med jer.

Jeg elsker alt med tun, og denne fiskelagkage med tunmousse er ikke nogen undtagelse. Jeg har valgt at gøre som min moster plejer, og bruge toastbrød som bunde imellem tunmoussen. Jeg bruger groft sandwichbrød, men du kan bruge det du har lyst til. Skær alle kanterne af brødet og så går puslespillet igang så brødet bedst muligt dækker bunden af din springform.

Tunmoussen der skal være imellem lagene af sandwichbrød laver jeg med masser af dild, citron, cremefraiche, mayo, fløde, husblas, salt og peber. Du kan også tilføje finthakket løg, kapers eller hvad du nu har lyst til.

Når fiskelagkagen har sat sig, kan du pynte dem som du har lyst til. Jeg lod mig inspirere af denne her, og smurte tunlagkagen op med en blanding af cremecheese og fløde som var farvet lysegrønt. Pyntet med frisk dild, vagtelæg og skiver af små snack citroner. Du kan også gøre den mere klassisk med hakket dild op ad siderne og rejer, tomat, citron, laks mm. på toppen. Det er helt op til dig hvordan du synes den er pænest.

Tips til en god fiskelagkage med tunmousse

Springform – Vil du gerne have en fiskelagkage som er pæn og skarp så skal den altså i en form, jeg lave den i en rund springform, fordi det giver mening for mig, du kan også lave den i en firkantet form hvis du synes at det er pænere.

Kageplast – Brug gerne kageplast langs kanten, uanset og du bruger en rund eller firkantet form. Det gør at tunlagkagen lettere slipper formen.

Tunmousse – Du kan variere tunmoussen som du har lyst til. du kan fx. tilføje løg, peberfrugt, kapers, ærter, purløg eller andet lækkert til moussen, så den ender med at få lige den smag du selv elsker.

Pynt – Du kan pynte din fiskelagkage fuldstændigt som du har lyst til. Jeg synes det er pænt at smøre den op med en creme lavet af flødeost og fløde, tilsat lidt grøn farve, du kan også undlade farve eller vælg en anden var til cremen. fx. lysegul. Derpå har jeg pyntet med frisk dild, vagtelæg og skiver af små snack citroner. Du kan også pynte med krebsehaler, rejer minitomater eller andet pænt pynt.

Vanvittigt lækker tunlagkage, eller fiskelagkage om man vil.
Vanvittigt lækker tunlagkage, eller fiskelagkage om man vil.
Vanvittigt lækker tunlagkage, eller fiskelagkage om man vil.

Få opskriften på tunlagkage her:

Vanvittigt lækker tunlagkage, eller fiskelagkage om man vil.

tunlagkage

5 fra 2 stemmer
Antal: 12
Tilberedelse30 minutter
Hviletid5 timer

Ingredienser

  • 3 dåser tun (i vand)
  • 1 bundt dild
  • 300 g cremefraiche 18 %
  • 50 g mayonnaise
  • 1 ½ dl piskefløde
  • 1 dl citronsaft (det er cirka saften var 3 citroner)
  • 9 blade husblas
  • salt og peber
  • 1 pk fuldkorns sandwich brød

Creme til at smøre tunlagkagen op

Pynt (ikke medregnet i kalorierne)

  • 1 potte dild
  • vagtelæg
  • snack citroner

Tilberedelse

  • Læg husblas i blød i en skål med koldt vand.
  • Hæld vandet fra dåserne med tun, og tunen op i en skål.
  • Skyl og hak den friske dild. Kom den op i skålen med tun, sammen med cremefraiche og mayonnaise. Rør det godt sammen.
  • Klem vandet ud af den udblødte husblas, smelt husblas i en lille kasserolle ved svag varme. Når den er helt smeltet tages den af varmen. Rør citronsaft sammen med husblas lidt af gangen, så husblassen ikke sætter sig som gummi klumper.
  • Når husblassen er kølet ned med citronsaft hældes den i tunmassen. Rør det rigtig godt sammen, og smag det til med salt og peber.
  • Pisk fløden til en let flødeskum. Vend den sammen med tunmassen.
  • Skær skorperne af sandwichbrødet.
  • Beklæd bunden af din springform med bagepapir og siderne med et stykke kageplast. Nu skal tunlagkagen opbygges.
  • Læg sandwichbrød i bunden af din springform. For mig passede det med at jeg lagde to stykker sandwichbrød ved siden af hinanden. Dernæst halverede jeg en skive og lade den ene halve skive på en ene side af de to stykker brød og den anden halvde på den anden side. Dernæst tog jeg endnu en halv skive og skar til 4 trekanter der passede i de sidste huller. Hvordan du gør, er ikke så vigtigt, men lav et lille puslespil, så giver det sig selv til sidst.
  • Oven på første lag af sandwichbrød lægger du et lag tunmousse, dernæst et lag sandwichbrød, så et lag tunmousse og sådan fortsætter du til brød og tunmousse er brugt.
  • Kom et stykke film eller stanniol over og stil den på køl minimum 5 timer, men gerne natten over. Det gør både at den sætter sig, og at brødet suger noget væske til sig, så den bliver rigtig lækker.

Næste dag

  • Pisk philadelphia og piskefløde sammen til en ensartet, luftig creme. Piske den endelig ikke for meget, så bliver den grynet.
    Ønsker du at cremen skal have en farve, er det nu du skal komme en lille smule pastafarve i. Tilføj meget lidt af gangen, du kan altid tilføje mere, men ikke fjerne det igen hvis farven er for kraftig.
  • Befri fiskelagkagen fra formen, og smør den op med cremen.
  • Pynt din fiskelagkage som du har lyst til og servér den for dine gæster.
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af tunlagkage

Hf 1+2: dild, citronsaft.
Hf 3: tun i vand.
Hf 4: fuldkorns sandwich brød.
Fedt: cremefraiche 18%, mayonnaise, piskefløde, philadelphia.
Smagsgiver / Gratis: husblas, salt, peber, grøn pastafarve.

Næringsindhold
tunlagkage
Indhold per portion (100 g)
Kalorier (kcal) 226 Kalorier fra fedt 111
% Dagligt indtag*
Fedt 12.38g19%
Kulhydrater 18.16g6%
Sukker 1.22g1%
Protein 9.72g19%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor meget fiskelagkage kan du spise?

Da det ikke er den mest kalorielette sag, ville jeg nok vælge at spise ét stykke svarende til 1/12 del af den færdige fiskelagkage. Dertil ville jeg spise to håndfulde grøntsager. Du kan også sige pyt, og spise lige den mængde du har lyst til.

Vanvittigt lækker tunlagkage, eller fiskelagkage om man vil.
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments