Squashkage

Squashkage med ostecreme og pistacienødder

Jeg elsker virkelig squashkage, og denne er saftig, smagfuld og helt vildt lækker. Den er uden tilsat sukker, med pistacienødder og med en lækker ostecreme på toppen. Sådan kan jeg nemlig bedst lide den.

Jeg har forsøgt at gøre denne squashkage sund, det lykkes nok aldrig at gøre den decideret sund, men den er sukkerfri, jeg har tilføjet ekstra squash og jeg har også brugt mindre olie til squashkagen. Det er i min optik med til at gøre det til en sundere squashkage, eller i hvert fald mere kalorielet.

Rigtig god fornøjelse med kagebagningen!

Tips til at pifte den hjemmelavet squashkage lidt op

  • Chokolade – Prøv at tilføje hakket chokolade til din kage, squashkage med chokolade er virkelig lækkert! Du vælger lige den (mørk, mælk eller hvid) som du foretrækker. Jeg er ret vild med mørk chokolade, og gerne en af de helt mørke.
  • Nødder – Normalt er en squashkage med valnødder. Jeg har I stedet valgt at bruge pistacienødder. Er du ikke til pistacienødder kan du fx. tilføje hasselnødder, mandler eller valnødder, eller hvad du ellers har lyst til. Har du nødde allergi eller bryder du dig bare slet ikke om nødder, så kan du sagtens udelade dem i kagen.
  • Citron – Det er også virkelig lækkert at komme revet citronskal i kagen og eventuelt også i ostecremen.
  • Tørret frugt – Du kan også pifte squashkagen lidt ekstra op ved at tilføje rosiner, tranebær, tørrede abrikoser, figner eller dadler. Det giver lidt ekstra sødme, på en rigtig god måde.
  • Saftig kage – Fordi at squashkage er sådan en saftig sag, kan du snilt bage kagen dagen før den egentlig skal serveres. Jeg ville blot vente med at komme ostecreme på, til den dag den skal serveres.
  • Fryseegnet – Kan du godt lide at være forberedt til når der kommer gæster kan du komme din squashkage (uden ostecreme) i fryseren. Tag den op dagen før og pynt den med ostecreme og pistacienødder inden servering. Dét er nemt, ik?
Squashkage med ostecreme og pistacienødder
Squashkage med ostecreme og pistacienødder

Få opskriften på squash kage med ostecreme her:

Squash kage med ostecreme og pistacienødder

Squashkage

5 fra 3 stemmer
Antal: 1 kage
Forberedelse10 minutter
Bagetid50 minutter
I alt1 time

Ingredienser

  • 150 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk stødt kanel*
  • ½ tsk stødt kardemomme*
  • 100 g perfect fit (det kan erstattes af 150 gram sukker, sukrin gold eller din foretrukne sukkererstatning – Husk da at tilføje 1/2 dl ekstra olie)
  • 2 æg
  • ½ dl rapsolie*
  • 1 squash (cirka 300 gram)
  • 40 g usaltede pistacienødder

Ostecreme

  • 200 g cream cheese (light)
  • 35 g perfect fit (dette kan erstattes af 50 gram sukker, sukrin gold eller din foretrukne sukkererstatning)
  • 10 g usaltede pistacienødder

Tilberedelse

  • Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn.
  • Skyl squashen, og riv den på et groft rivejern.
  • Bland alle de tørre ingredienser sammen (hvedemel, bagepulver, perfect fit, kanel og kardemomme).
  • Tilføj æg og olie til de tørre ingredienser og pisk det godt sammen til du har en ensartet dej.
  • Hak de usaltede pistacienødder. Kom pistacienødder og revet squash i kagedejen, rør det godt sammen.
  • Kom bagepapir i bunden af en springform (cirka 20 cm) ved at lække bagepapiret oven bunden, og sætte ringen ned over og lukke den sammen. Smør siderne med lidt olie eller smør.
  • Kom dejen i springformen (cirka 20 cm) og bag den i midten af ovnen 45-50 minutter ved 180 grader almindelig ovn.
  • Befri kagen fra springformen og lad den køle helt af på en bagerist.

Ostecreme

  • Imens kagen køler af (den skal være helt kold) laves ostecremen ved at røre creme cheese og perfect fit sammen med en dejskraber til du har en ensartet creme.
  • Smør ostecremen ud på den kolde kage.
  • Hak de usaltede pistacienødder i en minihakker og fordel dem oven på kagen.

Noter

  • Kagen skal opbevares på køl.
  • Den holder fint et par dage i en lufttæt beholder.
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af squashkage

Hf 1+2: squash.
Hf 3: æg, creme cheese light.
Hf 4: hvedemel.
Fedt: rapsolie, usaltede pistacienødder.
Smagsgiver / Gratis: bagepulver, stødt kanel, stødt kardemomme, perfect fit.

Næringsindhold
Squashkage
Indhold per portion (100 g)
Kalorier (kcal) 213.65 Kalorier fra fedt 105
% Dagligt indtag*
Fedt 11.72g18%
Kulhydrater 14.83g5%
Fibre 14.19g59%
Sukker 0.75g1%
Protein 5.69g11%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor meget squashkage kan du spise?

Lad mig lige slå fast, at kage er kage, uanset om den er uden tilsat sukker eller med masser af sukker. Du vil tabe dig så længe du er i kalorieunderskud. Derfor er det altid en god idé at regne kagen med ind i dagens spisekasser, så har du et bedre overblik over det.

Vil du, ligesom jeg, gerne kunne spise lidt kage og andre søde sager i ny og næ, uden at det sprænger kaloriebudgettet, så har jeg samlet en masse sense venlige kager lige her.

Jeg ville tage et stykke svarende til en håndfuld. Det ville jeg tælle som en halv håndfuld grøntsager (hf 1+2), en kvart håndfuld protein, en håndfuld stivelse og halvanden spiseskefulde fedt.

Hvad kan du spise ved siden af?

For at ende ud med en fyldt spisekasse efter sense principperne kan du selv supplere med halvanden håndfuld grøntsager (hf 1+2), 3/4 håndfuld protein (hf 3) og op til halvanden spiseskefulde fedt.

Det kan jo være frokosten, eller morgenmaden du spiser ud fra disse håndfulde, og så kan du spise kagen om eftermiddagen.

Del med nogen du holder af
5 from 3 votes (3 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
0 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments