Annonce

Ribssaft

Hjemmelavet ribssaft med citron

Hjemmelavet ribssaft er noget nær det bedste ved de små syrlige bær. I hvertfald hvis du spørger mig. Her får du min bedste opskrift på den smukke røde drik, der smager helt suverænt, og er ren lykke på flaske.

Der er noget ganske særligt ved at have bær buske og frugttræer i egen have, det er jeg opvokset med. Desværre har jeg ikke lige alverdens bærbuske på min altan, og jeg må derfor trække lidt på min kære far, som stadig har de skønneste råvarer lige uden for døren.

Sidste år plukkede jeg SÅ mange ribs i haven hos min far, og lavede ribssaft uden sukker af dem. I år gentog jeg successen med ribssaften, og har endelig foreviget det, så jeg kunne dele opskrift med dig. Er du en af de heldige med ribs i haven eller i fryseren, så er denne opskrift lige tiltænkt dig.

Jeg håber at du vil få en masse glæde af den lækre saft, som forhåbentlig kan forsyne dig et stykke ind i efteråret. Savner du mere inspiration til kolde og varme drikke, så se med her.

TIPS OG TRICKS

  • Jeg blander min saft 1:3 eller 1:4 alt efter hvor kraftig en smag jeg ønsker.
  • Saften har en holdbarhen på op til 2-3 uger (hvis den er sukkerfri og du har tilføjet atamon)
  • Vil du gerne forlænge holdbarheden kan du fryse saften i poser, bøtter eller gamle rengjorte plastikflasker, så har du saft til hele året.
  • Smag på din saft. Tilføj eventuelt mere eller mindre perfect sød / sukker afhængigt af hvor sød du ønsker den færdige ribssaft skal være.
  • Brug saften til skønne cocktails.
Hjemmelavet ribssaft med citron
Hjemmelavet ribssaft med citron
Hjemmelavet ribssaft med citron

Ribssaft

5 fra 4 stemmer
Antal: 9 Dl
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt20 minutter

Ingredienser

  • 1 kg ribs (friske eller frosne)
  • 3 dl vand
  • 3 tsk flydende perfect sød fra Easis (kan erstattes af sukker eller andet sødemiddel)
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1 tsk atamon

Tilberedelse

  • Skyl ribsne og træk dem at stilken med en gaffel.
  • Kom ribs og vand i en gryde. Bring gryden i kog, og lad saften koge ved middel varme, under låg i 15 minutter.
  • Imens saften koger, klargøres flaskerne til saften ved at skolde dem med kogende vand
  • Si alle bærerne fra saften, og pres gerne så meget saft ud af de kogte ribs som du kan. enten i et rent klæde eller gennem en si.
  • Smag saften til med vaniljepulver og perfect sød, tilføj atamon for at konservere saften.
  • Hæld saften på flasker, og fyld håndvasken med koldt vand. Læg flaskerne med ribssaft ned i det kolde vand, så køles saften hurtigere ned.
  • Saften opbevares i køleskabet hvor den holder i op til 3 uger. Ønsker du en længere holdbarhed kan du komme saften i plastflasker, poser eller bøtter og i fryseren.
  • Saften blandes 1:2 eller 1:3
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af ribssaft:

Hf 1+2: ribs.
Hf 3: intet.
Hf 4: intet.
Fedt: intet.
Smagsgiver / Gratis: perfect sød, vaniljepulver, atamon.

Næringsindhold
Ribssaft
Indhold per portion (100 ml)
Kalorier (kcal) 39.8 Kalorier fra fedt 9
% Dagligt indtag*
Fedt 1g2%
Kulhydrater 8g3%
Protein 0.8g2%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor meget ribssaft kan du drikke?

Ifølge sense pricipperne anbefales det er slutte tørsten med vand, og ellers drikke 0 kalorie drikke. Denne sukkerfri ribssaft er desværre ikke en 0 kalorie drik, men indeholder ca. 40 kalorier pr 100ml ren saft. det giver en færdig blandet drik på mellem 10-13 kalorier pr. 100 ml.

Med ovenstående i mente, vurdere jeg at du godt kan drikke op til 1 liter færdig blandet saft om dagen. Hvis du derimod tæller den som en håndfuld stivelse (hf 4) eller 1 1/2 håndfulde grøntsager / frugt (hf 1+2). Det betyder altså at du får lidt mindre mad. Drikker du et enkelt glas, ville jeg spare en en 1/4 håndfuld grøntsager (Hf 1+2).

Hvad kan du spise ved siden af?

Du har 3 spisekasser til hele dagen, vurdér selv, hvor meget du drikker, og om du dermed skal spare 1/4 hf grøntsager eller måske en håndfuld stivelse.

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments