Giftig monsterkage
Saftig og smagfuld giftig monsterkage prydet med glasur og sukkerøjne som smeltede monstre. Det er en ideel halloween kage, eller fødselsdagskage til en ægte monsterfødselsdag.
Selve kagen er den klassiske giftkage, den som kendes ved den grønne farve og pålægschokolade på toppen. Her har den blot fået nye farver og farverig glasur på toppen for et ekstra festligt look.
Bliv årets mor, og bag denne monsterkage, eller hiv børnene med i køkkenet og lad dem sætte deres personlige præg på kagen. Den er nemlig super nem at lave og kræver ikke så meget finesse for at blive helt perfekt. Desuden kan i jo lave kagen i lige de farver, som i synes kunne være sejt.
Få opskriften på en giftig monsterkage her:
Giftig monsterkage
Ingredienser
Kage:
- 200 g smør
- 200 g sukker
- 2 æg
- 200 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver*
- 1,25 dl minimælk
- 2 tsk mandelessens
- lilla pastafarve*
- grøn pastafarve*
- orange pastafarve*
Glasur
- vand
- flormelis
- lilla pastafarve*
- grøn pastafarve*
- orange pastafarve*
- sukkerøjne
- krymmel
Tilberedelse
- Pisk smør og sukker.
- Tilføj æg, og pisk med.
- Tilføj mel og bagepulver, og pisk det sammen.
- Tilføj mælk og mandelessens, pisk til en ensartet dej.
- Del dejen i skåle, farv hver dej i henholdsvis grøn, lilla og orange (ellr de farver du har lyst til)
- Smør formen, fordel dejen 1 spiseskefuld af gangen, så farverne bliver blandet i formen.
- Bag kagen ved 180 grader varmluft, i cirka 35-40 minutter.
- Pynt med farvet glasur, sukkerøjne og krymmel så det ligner smeltede monsterklatter.
Sense håndfuldsfordeling af monsterkagen:
Hf 1+2: intet.
Hf 3: æg.
Hf 4: hvedemel.
Fedt: smør.
Smagsgiver / Gratis: sukker, bagepulver, mandelessens, pastafarve, vand, flormelis, sukkerøjne, krymmel.
Mælk: minimælk.
Hvor meget kage kan du spise?
Jeg ville tage et stykke svarende til en lille håndfuld stivelse (hf4) og tælle som en hel håndfuld stivelse (hf 4) og 1 spiseskefuld fedt.
Dertil kan du selv supplere med to håndfulde grøntsager (hf 1+2), en håndfuld protein (hf 3) og op til to spiseskefulde fedt.
Alternativ ville jeg spise et lille stykke som nydelse, og vide at dagen ikke ender i samme kalorieunderskud som normalt, og beslutte at det er ok i dag.