Tomatsuppe med pasta
En cremet hjemmelavet tomatsuppe med pasta, er blandt de mest populære supper, og dét forstår jeg godt. En god tomatsuppe er nemlig mild, lækker og så er den både børne- og voksenvenlig. Og det er lige netop sådan en tomatsuppe opskrift du får her.
Jeg foretrækker at lave min tomatsuppe med fløde, og jeg bruge gerne lidt madlavningsfløde, for at spare lidt på kalorierne, men du kan sagtens bruge piskefløde eller flødeost, alt efter hvad du foretrækker.
gammeldags tomatsuppe
Jeg husker tydeligt hvordan jeg som barn fiskede efter pastaen i tomatsuppen, når den var på menuen hos min farmor og farfar, jeg elskede det, og syntes det var det lækreste med en suppe med pasta eller suppehorn i. Det var også en af de ganske få supper, som jeg spiste helt uden brok.
Derfor skal den klassiske gammeldags tomatsuppe med pasta selvfølgelig også have en plads her på bloggen. Det er jo på mange måder også mit personlige opskriftarkiv, hvor jeg altid går ind og finder opskrifterne frem når jeg skal bruge dem. Og denne suppe, kommer uden tvivl til at blive lavet igen og igen, særligt fordi, at både min mand og jeg selv, elsker den.
Tomatsuppe fyld
En god cremet tomatsuppe er sindsygt lækkert når du tilføjer lidt fyld til suppen. Personligt foretrækker jeg min tomatsuppe med pasta, heraf opskriften. Men her får du lige et par forslag til andet fyld du kan kommer i din cremede tomatsuppe.
- Kødboller (traditionelle eller krydrede oksekødboller stegt på panden)
- Fyldte pastaer (som eksempelvis tortelini eller ravioli er super lækkert heri)
- En skefyld kold cremefraiche
- Friske krydderurter (timian, basilikum eller persille)
- Sprødstegt bacon
Få opskriften på hjemmelavet tomatsuppe med pasta her:
Tomatsuppe med pasta
Ingredienser
- 1 spsk olivenolie*
- 200 g løg
- 4 fed hvidløg
- 450 g rød peberfrugt (uden kerner og stilk)
- 1-2 tsk frisk timian
- 2 dåser hakkede tomater
- 50 gram koncentreret tomatpuré
- 1 grøntsagsbuillon terning
- 2 dl vand
- 2 dl madlavningsfløde 15%
- salt og peber
Dertil (ikke medregnet i kalorierne)
- 100 g pasta (ukogt)
Tilberedelse
- Pil løg og hvidløg og skær dem i mindre stykker.
- Skyl peberfrugterne og fjern stilk og kernehus. Skær peberfrugterne i mindre stykker.
- Kom en spiseksefuld olie i en gryde, og varm det op. Brun løg og hvidløg godt af. Det må gerne få noget farve.
- Tilføj peberfrugt i gryden og brun peberfrugten godt af. Når løg og peberfrugt brunes af i gryden får det mere sødme og smag frem.
- Tilføj indholdet fra to dåser hakkede tomater, 50 gram koncentreret tomatpuré, timian, 2 dl vand, 1 grøntsagsbuillon terning og 2 dl madlavningsfløde 15%. Bring det hele i kog og lad det simre 10 minutters tid under låg.
- Imens suppen koger, koges pastaen efter anvisningen på pakken.
- Kom suppen i en blender, eller blend med en stavblender til du har en helt cremet og ensartet konsistens. Smag til med salt og peber.
- Anret tomatsuppen i 4 skåle, top med kogt pasta og friskkværnet peber.
Noter
- Denne suppe er fryseegnet.
- Tilføj også gerne røde linser til suppen og lad dem koge med så de også bliver blendet og cremer suppen. Det giver et højere proteinindhold i tomatsuppen.
Sense håndfuldsfordeling af cremet tomatsuppe
Hf 1+2: løg, hvidløg, rød peberfrugt, frisk timian, hakkede tomater, koncentreret tomatpuré.
Hf 3: intet.
Hf 4: pasta.
Fedt: olivenolie, madlavningsfløde 15%.
Smagsgiver / Gratis: grøntsagsbuillon terning, vand, salt, peber.
Hvor meget tomatsuppe med pasta kan du spise?
Du kan fint tage en portion svarende til en fjerdedel af opskriften og tilføje hvad der svarer til en håndfuld kogt pasta. Det tælles som to håndfulde grøntsager (hf 1+2), 1 håndfuld stivelse (hf 4) og 3 spiseskefulde fedt.
Hvad kan du spise ved siden af?
Der er som sådan ikke tilføjet noget protein til denne ret, du kan derfor med fordel selv supplerer med en håndfuld protein (hf 3). Det kan du eksempelvis gøre ved at tilføje røde linser til suppen, eller tilføje kødboller eller lignende til suppen. Alternativt kan du gemme dit protein og spise en lille portion skyr til dessert senere på aftenen.