Cookies med chokolade og nødder
Der er intet som hjemmebagte, sprøde og chewey cookies med chokolade og nødder, de smager vanvittigt godt, og er faktisk ret enkle at lave. Dejen kan endda opbevares som kugler i fryseren, så er der altid nybagte cookies når gæsterne melder deres ankomst.
Jeg har ikke prøvet at bage cookies, før jeg besluttede at lave en variant til jer (og min mand, familie, nabo og mange andre, som var heldige at få smagsprøver). Det krævede en del test, og endte ud med helt perfekte, cookies med masser af smør og sukker. Helt som gode cookies skal være.
Jeg kan jo aldrig nøjes med det traditionelle, så de her cookies har altså både chokolade, hasselnødder og appelsinskal i sig. Sikke en herlig kombination. Jeg fik i hverfald kun roser fra testsmagererne. Og det er altid et godt tegn.
Få opskriften på cookies med chokolade og nødder her:
Cookies med chokolade og nødder
Ingredienser
- 125 g blødt smør (ægte smør, i papir indpakning)
- 180 g hvedemel
- 1 ½ tsk vaniljesukker*
- 1 æg
- 100 g sukker
- 110 g brun farin
- ½ tsk natron
- ¼ tsk bagepulver
- ½ tsk flagesalt
- 60 g mørk chokolade 70,5% * (gerne som chokolade knapper)
- 60 g ristede og afskallede hasselnødder*
- 50 g tørret og kandiseret appelsinskal*
Tilberedelse
- Forvarm ovnen på 190 grader (over og under varme).
- Bland hvedemel, natron, bagepulver, vaniljesukker og salt i en skål.
- I en ny skål kommes den bløde smør og sukker. Rør det sammen til du har enensartet masse.
- Tilføj et æg til smør/sukker massen, og pisk til det er helt cremet og luftigt.
- Rør den anden skåls indhold (mel, bagepulver, natron, salt og vaniljesukker) sammen med de våde ingedienser.
- Tilføj chokoladeknapper og ristede, afskallede hasselnødder, tørret og kandiseret appelsinskal til dejen og rør det sammen.
- Tril 18 kugler af cookiedejen. Jeg bruger cirkar to spiseskefulde dej til hver kugle.
- Placér dine gookies på en bageplade med lidt god afstand – da de flader ud når de bliver bagt. Og bag dem i cirka 9-11 minutter.
- Lad dine cookies køle af 5 minutter på bagepladen og herefter på en rist.
Noter
Sense håndfuldsfordeling af cookies med chokolade og nødder
Hf 1+2:
Hf 3: æg,
Hf 4: hvedemel,
Fedt: smør, mørk chokolade, ristede hasselnødder.
Smagsgiver / Gratis: vaniljesukker, sukker, brun farin, natron, bagepulver, flagesalt, kandiseret appelsinskal.
Hvor mange chokolatechip cookies kan du spise?
Når du følger sense er det så dejligt, at der ikke er noget som er forbudt. Ej heller de her lækre, sprøde og chewey cookies. Det handler blot om at tænke over hvor mange cookies med chokolade du spiser, og huske at regne dem med i dagens samlede spisekasser, så skal det hele nok gå.
Jeg synes det vil være rigtig fornuftigt at spise en enkelt cookie, og tælle den som en håndfuld stivelse (hf 4) og 2 spiseskefulde fedt. På den måde vil der stadig være plads til at nyde en lækker hjemmebagt kage engang imellem.
Hvad kan du spise ved siden af?
For en fyldt spisekasse efter sensemodellen bør du selv supplerer med to håndfulde grøntsager (hf 1+2), en håndfuld protein (hf 3) og 1 enkelt spiseksefuld fedt. Gør du det, vil hele regnskabet gå op i sidste ende.