Chokoladefondant – Uden tilsat sukker

chokoladefondant-uden-tilsat-sukker

Opskriften på chokoladefondant – Uden tilsat sukker indeholder reklamelinks markeret med *

For nylig besøgte jeg en god veninde, som foreslog at vi lavede chokoladefondant til eftermiddagstheen. Lad mig bare være helt ærlig. Jeg har aldrig turde, at kaste mig ud i kunsten af lave chokoladefondant, mest af alt, fordi jeg altid har hørt hvor svært det er, hvor ofte det går galt, og midten bliver helt gennembagt. Min veninde overbeviste mig om, at det er en af verdens nemmeste kager at bage, og jeg kan kun give hende ret. Mine fordomme blev bragt fuldstændigt til skamme, faktisk gik jeg direkte hjem og lavede en sukkerfri version dagen efter. Jeg tror at jeg fik en helt masse point i bogen hos min mand. For nøj hvor han roste dem.

Vil du også gerne score en masse point hos familie og venner næste gang du inviterer på middag, eller bliver bedt om, at medbringe desserten, så snup opskriften på denne chokoladekage med blødende indre herunder.
Du vil med garanti få desserttjansen igen næste gang.

Er du ikke til kage, men vil gerne stadig lave en dessert, som tager kegler? Så snup min opskrift på citronfromage lige her.

Chokoladefondant-uden-tilsat-sukker_mariasilje
Chokoladefondant-uden-tilsat-sukker_mariasilje
5 fra 6 stemmer
Chokoladefondant-uden-tilsat-sukker_mariasilje
Chokoladefondant – Uden tilsat sukker
Antal: 4 stk
Ingredienser
Pynt
Sådan gør du
  1. Smelt smør og perfect fit i en kasserolle, ved svag varme. Det tager lidt tid at opløse perfect fit, da det bliver helt klistret og karamelagtigt når det bliver vådt. Men med lidt tålmodighed, smelter det stille og roligt under omrøring.

  2. Når smør og perfect fit er smeltet, tages det af varmen.

  3. Chokoladen hakkes groft, og kommes ned i kasserollen, til den varme smør. Rør rundt til chokoladen er smeltet.

  4. Kom æggehvide og æggeblomme i en skål. Tilføj chokolademassen og rør det sammen.

  5. Tilføj hvedemel og vaniljepulver. Rør det hele sammen, til en ensartet masse.

  6. Smør dine 4 forme med lidt smør, og fordel kagedejen i formene.

  7. Dæk formene med husholdningsfilm, og stil dem i køleskabet i mindst en halv time, inden de bages.

  8. Bag kagerne i ovnen ved 180 grader varmluft, i ca 7-9 minutter. Dette afhænger af din ovn. De skal være bløde i midten.

  9. Lad dem køle let af, inden de forsigtigt løsnes fra formene, og vendes ved bunden op, på en tallerken.

  10. Drys med perfect florsød, og servér dem med det samme.

Køkken noter

Du kan sagtens forberede dejen, og komme dem i formene dagen før, de skal serveres. Du lader dem bare stå i køleskabet.

 

Sense håndfuldsfordeling af chokoladefondant – Uden tilsat sukker:
Lad mig lige starte med at slå fast, at kage er kage. Det bør ikke være på menuen hver dag, men kan fint spises engang imellem, i en ellers sund og varieret kost.
Jeg vil anbefale at tælle én chokolade fondant som en hel håndfuld stivelse (hf4) og 3 spsk fedt. Det gør jeg, selvom der ikke er mel til en hel hf4, men fordi jeg vurderer at det vil være fornuftigt. Det vil sige, at du for at fylde en hel spisekasse, har 2 håndfulde grøntsager (hf1+2) og en håndfuld protein (hf3) at gøre godt med. Du kan eksempelvis spise grøntsager og protein til aftensmaden og en chokoladefondant til dessert.

Hf1+2: intet
Hf3: æg
Hf4: mel
Fedt: mørk chokolade, smør
Smagsgiver: perfect fit, vaniljepulver, perfect florsød

Chokoladefondant-uden-tilsat-sukker_mariasilje


 

Hvis du har nogle spørgsmål, eller kommentarer til mine indlæg, finder du et kommentarfelt herunder. Jeg elsker når i deler jeres meninger og tanker med mig, og jeg er meget taknemmelig for at i tager jer tid til det.

Hvis du giver dig i kast med mine opskrifter, så brug endelig hashtagget #MariaSilje så jeg kan følge med hos dig, det er så hyggeligt.

Kærlig hilsen

Maria Silje

2 Comments

  1. Birthe Cygan

    Super dejlig kage specielt til diabetes. Tak for den.

    08 . feb . 2019
    • Maria Silje

      Tak for de søde ord Birthe, jeg er glad for at opskriften falder i din smag 😀

      Kh Maria Silje

      08 . feb . 2019

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *