Skip to content
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Pinterest Facebook Instagram Email
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog

Æbleskiver med fuldkorn

Gå til opskrift Udskriv
Æbleskiver med fuldkorn

Hjemmelavede æbleskiver med fuldkorn smager syndigt af jul, kardemomme og citron. Til trods for at de er lavet med fuldkornsmel, er de luftige og lækre, præcis som æbleskiver skal være – Og jeg vil da også lige tilføje, at min familie ikke opdagede at de var med fuldkorn.

Siden jeg var barn, har vi spist æbleskiver hvert år i december. Jeg husker at der i juletiden var små boder i byen der solgte æbleskiver og glögg. Jeg elskede at spise lune æbleskiver når vi holdt en lille pause midt i julegaveræset.

Æbleskiver med fuldkorn
Æbleskiver med fuldkorn 1

Købt eller hjemmelavet?

I min barndom købte vi oftest æbleskiverne færdige fra frost, men efterhånden som jeg blev ældre og gerne ville med i køkkenet lavede vi dem i et par år selv. Der er både noget hyggeligt i at stå og lave dem, og så smager de altså bare bedre når de er hjemmelavede.

Laver i selv æbleskiver i din familie til jul?

Æbleskiver med fuldkorn

Få opskriften på æbleskiver med fuldkorn her:

Reklamelinks er markeret med*
Æbleskiver med fuldkorn 2

Æbleskiver med fuldkorn

4.75 fra 8 stemmer
Antal: 30 stk

Ingredienser

  • 4 æg ((delt i blommer og hvider))
  • 5 dl kærnemælk
  • ½ øko citron ((skal herfra))
  • 200 g hvedemel*
  • 100 g hvid hvede – fuldkornsmel
  • 2 spsk perfect fit fra Easis ((kan ersattes med 3 spsk sukker, eller din foretrukne sukkererstatning))
  • ½ tsk natron
  • 1 knsp vaniljepulver
  • ½ tsk kardemomme
  • ¼ tsk groft salt

Tilmebehør

  • Et lille drys flormelis
  • Marmelade

Tilberedelse

  • Del æggene i hvider og blommer.
  • Pisk æggeblommer, citronskal og kærnemælk sammen.
  • Bland alle de tørre ingerdienser, altså hvedemel, hvid hvede fuldkornsmel, perfect fit, natron, vaniljepulver, kardemomme og groft salt.
  • Hæld de tørre ingredienser igennem en sigte ned i skålen med æg og kærnemælk og pisk det sammen til der ingen klumper er.
  • Pisk æggehvider helt stive, så du kan vender skålen på hovedet uden at æggehviderne ryger ud.
  • Vend forsigtigt æggehviderne ned i dejen. Det er vigtigt at du er forsigtig, så du undgår at slå luften ud af æggehviderne.
  • Varm æbleskivepanden godt op, og smør alle hullerne med lidt smør.
  • Fyld dej i hullerne, så der er 4-5 mm til kanten.
  • Når du kan se at de yderste 5 mm er bagt vender du æbleskiverne en kvart omgang med et træspyd eller en strikkepind. Fyld lidt mere dej i æbleskiverne og ven dem en kvart omgang mere, så du laver dem til små bolde.
  • Æbleskiverne er færdige når e er gyldne og gennembagte.
  • Fortsæt på samme måde, med resten af dejen.

Noter

  • Æbleskiverne kan sagtens laves på forhånd. Læg dem i en beholder ved siden af hinanden. Undgå at lægge dem oven på hinanden, så bliver de nemlig lidt flade. Når de skal serveres, varmes i blot 15 minutter ved 150 grader varmluft.
  • Du kan sagtens fryse de færdigbagte æbleskiver. Lad dem køle af, og kom dem i en pose, så de ligger  ved siden af hinanden, læg dem forsigtigt i fryseren. 
Udskriv opskrift Gem på Pinterest

Sense håndfuldsfordeling af æbleskiver med fuldkorn:

Hf 1+2: intet.
Hf 3: æg.
Hf 4: hvedemel, hvid hvede fuldkornsmel.
Fedt: smør til stegning.
Smagsgiver / Gratis: citron skal, perfect fit fra Easis, natron, vaniljepulver, kardemomme, groft salt.
Mælkeprodukt: kærnemælk.

Den søde juletid kan være ret svær at komme igennem, især hvis man kæmper med et vægttab, og ikke vil sætte det hele over styr med en masse julegodter.

Jeg har den holdning til det, at intet er forbudt, det handler bare om mængderne, og at huske at kompensere andre steder.

Hvor mange æbleskiver må du spise?

Én æbleskive indeholder cirka 66 kalorier, og en fuld spisekasse efter senseprincipperne indeholder 400-600 kalorier alt efter størrelsen på din hånd og hvad du spiser. Du bestemmer altså helt selv hvor mange æbleskiver du spiser, og hvor meget du vil kompensere i dagens øvrige spisekasser.

Jeg synes at det er forsvarligt at spise 2 æbleskiver inklusiv lidt marmelade for en håndfuld stivelse og en spiseskefuld fedt. Så har du stadig plads til to håndfulde grøntsager (hf 1+2), en håndfuld protein (hf 3) og to spiseskefulde fedt.

Æbleskiver med fuldkorn

Få mere inspiration

  • Alle opskrifter, Dessert, kage, is og søde sager, Sense opskrifter kage og søde sager, Vinter
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Gulerodssuppe med røde linser og pistachenødde

Gulerodssuppe med røde linser og pistacienødder

Gammeldags frikadeller

Frikadeller

Skål med kylling fajita serveret med hvidløgsris og limedressing

Kylling fajita med hvidløgsris og limedressing

Romkugler med kaffe, uden tilsat sukker

Romkugler med kaffe, uden tilsat sukker

Nytårs-salat-med-bacon-og-vindruer1web

Nytårs salat med bacon og vindruer – Ekstra festlig salat

hokkaidosuppe I sort skål

Hokkaidosuppe med kokosmælk og røde linser

Kaffe granola - mocca musli

Kaffe granola – Müsli med et strejf af Nespresso kaffe

Blomkålsgratin med pikantost og forårsløg

Blomkålsgratin med pikantost og forårsløg

Open
Jeg elsker sommerens udvalg af råvarer, det er nemlig nu at alle de søde og syrlige sommerbær bliver modne🍓🫐🍒

Måske er du så heldig, at du har dine egne bær buske og jordbærplanter i haven. Hvis ikke, så kan de heldigvis også findes i supermarkedet, om ikke andet, så på frost 😉

Og hvilken bedre måde at skyde sommermånederne i gang, end ved at lave en portion rødgrød med fløde, helt uden tiltalt sukker 🥳☀️🍒

Snup min opskrift på hjemmelavet rødgrød med fløde via linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #rødgrød #rødgrødmedfløde #sommermad
Open
I dag går turen endnu engang til skønne Bornholm, og jeg glæææder mig 🥰☀️

Hvid du også snart skal til solskinsøen, så snup min guide til intet mindre end 23 steder du skal spise på Bornholm 🐟

Guiden finder du via linket i mon profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #solovergudhjem #bornholm #sild
Open
I dag er det hele 4 år siden, at min mand og jeg sagde “JA” til hindanden i Danmarks nok smukkeste @grundtvigskirke, og i dag fejre vi dagen på bedste tænkelige måde 🥰

Med en fridag, i selvskab med hinanden, LÆKKER mad og comedy i aften 🥳

Vi snuppede den bedste og mest overraskende frokost hos @capacph, hvor Emil selvfølgelig skulle prøve deres vanvittigt lækre bøfsandwich. Jeg fik lyngrillet laks med karseis, det smagte intet mindre end fantastisk, og karseisen var et både smukt og overraskende lækkert element, til en ellers ret enkel ret 🤩

Desserten bød på jordbær til Emil, og rabarber til mig, og vi var begge meget enige om, at det er de bedste desserter vi har smagt 🤤

Et lille tip hvis du spiser hos @capacph, deres lichi lemonade smager vanvittigt, og sådan helt perfekt blomster agtigt 🌸

#capacph #instagramakademiet #laks #bøfsandwich #karse #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #rabarber #grøntsager #jordbær #scandisensediet #sensekost #bryllupsdag @caspersobczyk @emil.louis1892
Open
Var det noget med en portion skipper skræk vafler? 🍃

Jeg er svært glad for de her knald grønne vafler, både fordi de smager af spinat, og fordi det helt ærligt er ret så hyggeligt at stå og bage vafler 🤩

Når jeg laver den her hjemme, topper vi dem altid med lige det vi hver især lyster, jeg synes at laks, creme cheese, avocado, dild og salat passer virkelig dertil 🥳🥰

Hvad ville du spise oven på sådan en lækker spinatvaffel?

Jeg har været i det gavmilde hjørne i dag, og givet jer hele opskriften her på IG, du skal bare swipe mellem billederne ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #spinat #spinatvafler #vafler
Open
Svampede, luftige og mega lækre proteinrige bananmuffins 🧁🍌

Jeg ELSKER banankage og jeg elsker når den rent faktisk også er nærende og har et ekstra skud protein i sig 💪🏻

De her bananmuffins fungerer rigtig godt både til eftermiddagskaffen når gæsterne kigger forbi eller som et lækker mellemmåltid helt uden tilsat sukker 🥳

Snup opskriften via linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #banan #bananmuffins  #proteinmuffins #protein #vægttab #gastricsleeve
Open
Spiser du hveder torsdag aften (dagen før store bededag) eller fredag (på store bededag)? 

I gamle dage var Store Bededag sådan en helligdag hvor alle skulle holde fri fra arbejde, indtil gudstjenesterne var ovre. Det betød, at bageren ikke kunne bage brød, og dermed måtte bage og sælge brødet aftenen i forvejen.

Dagen efter, på Store Bededag, kunne man så skære hvedeknopperne over, og riste dem, så de blev sprøde som tvebakker 😄

Jeg spiser dem nu gerne både aftenen før og på dagen, og uanset hvornår du spiser dine hveder finder du min bedste opskrifter på lækre hveder via linket i min profil 😄

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #hveder #hvedeknopper #storebededag
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

Powered by BloggerSpace

© 2014 - 2022 Mariasilje.dk. All right reserved.