Skip to content
No results
No results
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Pinterest Facebook Instagram Email
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog

Vis dit køleskab – Ditte Ingemann

Vis dit køleskab - Ditte Ingemann
Foto: Ditte Ingemann

Denne måneds gæst, er den super dygtige Ditte Ingemann, som har Danmarks lækreste madblog, The Food Club. Ditte har gæstet go’ morgen danmark og lavet opskrifter til forskellige magasiner, så måske du allerede ved hvem hun er, ellers synes jeg at du skal gøre dig selv den tjeneste at tjekke hendes blog ud.

Jeg er sindsygt vild med Ditte’s stil, og kan sidde længe og kigge på hende smukke madbilleder, de fanger mig og jeg bliver helt opslugt af dem. Der er ingen tvivl, om jeg gerne ville være ejer af Ditte’s evner.

 

Hvilke 3 ting er altid i dit køleskab?

  • Masser af forskellige fermenterede produkter
  • Remoulade
  • Øl
  • (og squash)

Hvilke 3 ting er aldrig i dit køleskab?

  • Pålæg
  • Sodavand
  • Blåskimmelost

Hvor kommer din madinteresse fra?

  • Jeg kommer fra en meget madinteresseret familie, som altid har lavet meget mad… Så det var på en eller anden måde meget naturligt, at jeg gik i den retning. Jeg har lavet meget mad fra jeg var meget ung, og lever idag af at skrive kogebøger, udvikle opskrifter og skrive artikler om mad… Så det er virkelig en stor drøm, der er gået i opfyldelse.
Vis dit køleskab - Ditte Ingemann 1
Foto: Ditte Ingemann

Hvad ender oftest i skraldespanden hjemme hos dig?

  • Jeg prøver virkelig ikke at smide mad ud, men når noget rammer skraldespanden er det ofte mejeriprodukter, som fx. brieost eller crème fraiche.

Hvad er din største madoplevelse?

  • Det var sidste år i Mexico, hvor jeg spiste på den meget populære restaurant Hartwood – faktisk nåede jeg at spise der to gange på fem dage. Fuldstændig fantastisk mad og omgivelser.

Hvad er din livret?

  • Jeg har som sådan ikke kun en livret og faktisk skifter det ret ofte. Men i øjeblikket er jeg helt forelsket i mine bbq-blomkål, gerne serveret sammen med hjemmelavede tacos.
Vis dit køleskab - Ditte Ingemann 2
Foto: Ditte Ingemann

Hvor finder du inspiration, når du skal lave mad?

  • Stort set alle steder – det kan både være fra kogebøger, madmagasiner, tvprogrammer om mad, på mine rejser, en tur i supermarkedet, eller på et restaurantbesøg.

Hvad spiste du igår?

  • Som på langt de fleste dage, så spiste jeg det, som jeg kalder for fotomad… altså rester fra et fotoshoot. Til morgenmad spiste jeg en greenie – sådan starter jeg altid min morgen. Frokosten bestod af en græskarsalat med grønkål og hasselnødder, og min aftensmad var selleribøf og pastinakfritter… og natmaden var popcorn.

Hvor tager du hen og spiser, når du spiser ude og hvorfor?

Åh, det er meget forskelligt, for jeg har ikke et stamsted, hvor jeg ofte kommer. Jeg prøver næsten altid at spise nye steder. Men en restaurant jeg rigtig godt kan lide er Restaurant Geist i København, som jeg har spist på en del gange og skal afsted igen om et par uger. Der er en hyggelig stemning og dejlig, velsmagende mad.

Vis dit køleskab - Ditte Ingemann 3
Foto: Ditte Ingemann

Hvilken opskrift er din favorit? 

Jeg bliver nødt til at sige min morgenmad – jeg spiser det sammen morgen efter morgen, og det er en greenie fyldt med grøntsager, som jeg serverer i en skål og topper med hjemmelavet granola.

Morgengreenie med spinat & broccoli

2 små glas eller 1 skål

Hvis din blender ikke er super kraftig, så lad spinat og broccoli tø en smule op inden det blendes. Jeg kan godt lide at lave en rimelig tyk greenie og hælde den i en skål og toppe med granola eller anden knas – juster selv med væske alt efter hvilken konsistens du ønsker. Jeg bruger en kombination af spinat og broccoli, da grønne grøntsager bidrager med masser af gode fibre, som er gavnlige for vores fordøjelse og medvirker til, at vores mave fungerer godt. Den grønne farve i grøntsagerne skyldes stoffet klorofyl. Klorofyl menes at være forbyggende i forbindelse med visse former for kræft, og jo mørkere grøn grøntsagen er, des mere klorofyl indeholder den.

100 g frossen spinat
100 g frossen broccoli
50 g squash
1 moden banan
2-3 dl væske, fx. vand, mandelmælk eller kold te (jeg bruger 1 dl mandelmælk og 1 dl kold pebermyntete)
5-8 g frisk ingefær
1 tsk stødt kanel
1 tsk lakridspulver

Valgfrit:

Tilføj 1 tsk peanutbutter, et par mynteblade, skal fra 1/4 citron og 1 tsk hvedegræspulver

Kom alle ingredienserne i en kraftig blender og blend det hele godt sammen til en ensartet masse – ca. 1 minut. Tilsæt mere væske, hvis du ønsker en tyndere konsistens. Fordel greenien i en skål og top med granola.

Få mere inspiration

  • Vis dit køleskab
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

1 Comment
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Vis dit køleskab - Anna Nordenlund, Grødgrisen

Vis dit køleskab – Anna Nordenlund, Grødgrisen

Vis dit køleskab – Christine og Laura fra Twin-food

Vis dit køleskab - Stinna Guldmann Marker

Vis dit køleskab – Stinna Guldmann Marker

Vis-dit-koeleskab-Eva-Wagner-Evas-koekken

Vis dit køleskab – Eva Wagner, Evas køkken

Vis dit køleskab - Maria Charlotte, marialottes.dk

Vis dit køleskab – Maria Charlotte, marialottes.dk

Vis dit køleskab – Carla Mickelborg // Opskrift: Vietnamesiske forårsruller

Open
Nem hverdagsmad 🤩

Reklame for @nemligcom 

@nemligcom har som noget helt nyt lanceret en måltidskasse i samarbejde med Thomas Rode og @rigtigmad.dk 🤩

Det er en måltidskasse med fokus på økologi og dyrevelfærd, spækket med færdigretter der smager virkelig godt! 😄

Måltidskassen er oplagt i en travl hverdag hvor overskuddet til at stå i køkkenet måske er minimalt, og maden derfor skal være nem, men uden at gå på kompromis med smag og kvalitet 🥰

Inden spisetid skal du blot varme maden i ovn og gryder som anvist på pakke, og så er du ellers klar til at sætte tænderne i de lækre retter.

Er du også fan af måltidskasser i hverdagen?

@allersparksdanmark #farmtotable #måltidskasse #aftensmad #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundmad #hverdagsmad #økologi #dyrevelfærd #sensekost #færdigretter #nemligcom
Open
Kan du li’ champignoner? 😄

Hvis svaret er ja, så er jeg sikker på, at du vil elske denne champignontærte, den smager nemlig helt fantastisk!

Men ud over at smagen sidder lige i skabet er der også andre fordele ved at spise den.

De lækre champignoner indeholder nemlig nogle rigtig gode egenskaber, læs bare med her 👇🏻
- da de primært består af vand er de kalorielette.
- få kulhydrater.
- fedtfattige.
- højt indhold af protein.
- ingen kolesterol.
- højt fiber indhold.
- rige på vitaminer og mineraler, deriblandt D-vitamin.

Det er blot nogle at fordelene ved at spise champignoner, desuden kan du også reducere kødforbruget pga smag og konsistens i svampene, hvad mere kan vi be’ om? 😄

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #champignon #tærte
Open
Egyptisk kylling i fad, er den oplagte ret næste gang du inviterer gæster 🥰

Kyllingen er saftig, har knasende sprødt skind, samt syre og sødme. Det er en skøn ret, som både forkæler dine øjne og smagsløg. Og så er det faktisk men yndlings ret med kylling 🤤🤩

Jeg har flottet mig i dag, og foræret dig opskriften direkte her på insta, du skal blot swipe mellem billederne 😉 Velbekomme!

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #kylling #kyllingifad
Open
Er du klar til fastelavnsbollerne? 🎭⁠
⁠
De begyndte allerede for en uges tid siden at florere her på insta, og jeg kan også se at de nu er at finde hos den lokale bager 😄⁠
⁠
Har du lyst til at give dig i kast med at lave hjemmebagte fastelavnsboller så finder du mine bedste opskrifter inde på bloggen 🥰⁠
⁠
Der er både den klassiske med creme og syltetøj, en med pistacie, en vandbakkelse med kaffeskum og en low carb med creme hvis du køre en sundere januar 😄⁠
⁠
#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #fastelavn #fastelavnsboller
Open
Jeg er stor fan af at handle hos nemlig.com særligt når der skal handles lidt ekstra ind 😄

Reklame for @nemligcom

Det er så nemt at lægge de ønskede varer i kurven, og så er der endda mulighed for at få udvalgte varer til priser som hvis du handlede i Rema1000.

Desuden kan du med blot et enkelt klik lægge varerne til en hel opskrift i kurven, så du ikke selv skal lede efter alle råvarerne enkeltvis. Det er altså både mega nemt og hurtigt 🤩

Når du har “handlet” er det blot at vælge hvornår du ønsker at få varerne leveret. Nemmere bliver det altså ikke 😄

Er du også glad for at handle hos Nemlig.com?

@allersparksdanmark #Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #nemligcom #nemlig
Open
Rigtig godt nytår, lad os håbe at 2023 bliver helt fantastisk, med endnu mere at det der gør os glade 🥳🤩

#instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #jomfruhummer #suppe #deldinmad #nytår #madinspiration #oksemørbrad #selleri #grøntsager #fest #festmad #læsø #confetti #festogfarver
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
Opskrifter
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad og brunch
  • Kolde og varme drikke
  • Brød og boller
Sense Opskrifter
  • Alle Sense opskrifter
  • Sense morgenmad
  • Sense frokost
  • Sense aftensmad
Sæson
  • Forår
  • Sommer
  • Efterår
  • Vinter
Find rundt
  • Forside
  • Om Maria Silje
  • Artikler

Powered by Bloggerspace

© 2014 - 2023 Mariasilje.dk. All right reserved.