Vis dit køleskab – Ditte Ingemann

Vis dit køleskab - Ditte Ingemann
Foto: Ditte Ingemann

Denne måneds gæst, er den super dygtige Ditte Ingemann, som har Danmarks lækreste madblog, The Food Club. Ditte har gæstet go’ morgen danmark og lavet opskrifter til forskellige magasiner, så måske du allerede ved hvem hun er, ellers synes jeg at du skal gøre dig selv den tjeneste at tjekke hendes blog ud.

Jeg er sindsygt vild med Ditte’s stil, og kan sidde længe og kigge på hende smukke madbilleder, de fanger mig og jeg bliver helt opslugt af dem. Der er ingen tvivl, om jeg gerne ville være ejer af Ditte’s evner.

 

Hvilke 3 ting er altid i dit køleskab?

Hvilke 3 ting er aldrig i dit køleskab?

  • Pålæg
  • Sodavand
  • Blåskimmelost

Hvor kommer din madinteresse fra?

  • Jeg kommer fra en meget madinteresseret familie, som altid har lavet meget mad… Så det var på en eller anden måde meget naturligt, at jeg gik i den retning. Jeg har lavet meget mad fra jeg var meget ung, og lever idag af at skrive kogebøger, udvikle opskrifter og skrive artikler om mad… Så det er virkelig en stor drøm, der er gået i opfyldelse.
Vis dit køleskab - Ditte Ingemann 1
Foto: Ditte Ingemann

Hvad ender oftest i skraldespanden hjemme hos dig?

  • Jeg prøver virkelig ikke at smide mad ud, men når noget rammer skraldespanden er det ofte mejeriprodukter, som fx. brieost eller crème fraiche.

Hvad er din største madoplevelse?

  • Det var sidste år i Mexico, hvor jeg spiste på den meget populære restaurant Hartwood – faktisk nåede jeg at spise der to gange på fem dage. Fuldstændig fantastisk mad og omgivelser.

Hvad er din livret?

  • Jeg har som sådan ikke kun en livret og faktisk skifter det ret ofte. Men i øjeblikket er jeg helt forelsket i mine bbq-blomkål, gerne serveret sammen med hjemmelavede tacos.
Vis dit køleskab - Ditte Ingemann 2
Foto: Ditte Ingemann

Hvor finder du inspiration, når du skal lave mad?

  • Stort set alle steder – det kan både være fra kogebøger, madmagasiner, tvprogrammer om mad, på mine rejser, en tur i supermarkedet, eller på et restaurantbesøg.

Hvad spiste du igår?

  • Som på langt de fleste dage, så spiste jeg det, som jeg kalder for fotomad… altså rester fra et fotoshoot. Til morgenmad spiste jeg en greenie – sådan starter jeg altid min morgen. Frokosten bestod af en græskarsalat med grønkål og hasselnødder, og min aftensmad var selleribøf og pastinakfritter… og natmaden var popcorn.

Hvor tager du hen og spiser, når du spiser ude og hvorfor?

Åh, det er meget forskelligt, for jeg har ikke et stamsted, hvor jeg ofte kommer. Jeg prøver næsten altid at spise nye steder. Men en restaurant jeg rigtig godt kan lide er Restaurant Geist i København, som jeg har spist på en del gange og skal afsted igen om et par uger. Der er en hyggelig stemning og dejlig, velsmagende mad.

Vis dit køleskab - Ditte Ingemann 3
Foto: Ditte Ingemann

Hvilken opskrift er din favorit? 

Jeg bliver nødt til at sige min morgenmad – jeg spiser det sammen morgen efter morgen, og det er en greenie fyldt med grøntsager, som jeg serverer i en skål og topper med hjemmelavet granola.

Morgengreenie med spinat & broccoli

2 små glas eller 1 skål

Hvis din blender ikke er super kraftig, så lad spinat og broccoli tø en smule op inden det blendes. Jeg kan godt lide at lave en rimelig tyk greenie og hælde den i en skål og toppe med granola eller anden knas – juster selv med væske alt efter hvilken konsistens du ønsker. Jeg bruger en kombination af spinat og broccoli, da grønne grøntsager bidrager med masser af gode fibre, som er gavnlige for vores fordøjelse og medvirker til, at vores mave fungerer godt. Den grønne farve i grøntsagerne skyldes stoffet klorofyl. Klorofyl menes at være forbyggende i forbindelse med visse former for kræft, og jo mørkere grøn grøntsagen er, des mere klorofyl indeholder den.

100 g frossen spinat
100 g frossen broccoli
50 g squash
1 moden banan
2-3 dl væske, fx. vand, mandelmælk eller kold te (jeg bruger 1 dl mandelmælk og 1 dl kold pebermyntete)
5-8 g frisk ingefær
1 tsk stødt kanel
1 tsk lakridspulver

Valgfrit:

Tilføj 1 tsk peanutbutter, et par mynteblade, skal fra 1/4 citron og 1 tsk hvedegræspulver

Kom alle ingredienserne i en kraftig blender og blend det hele godt sammen til en ensartet masse – ca. 1 minut. Tilsæt mere væske, hvis du ønsker en tyndere konsistens. Fordel greenien i en skål og top med granola.

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
1 Comment
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments