Skip to content
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Pinterest Facebook Instagram Email
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog

Vis dit køleskab – Eva Wagner, Evas køkken

Vis dit køleskab - Eva Wagner, Evas køkken

Byd hjertiligt velkommen til Eva Wagner, som har bloggen Evas køkken. Idag skal vi lære Eva bedre at kende, når hun deler ud af gode spisesteder, favorit opskrifter og meget mere.

Evas køkken er klart et besøg værd, hvis du er til en personlig og troværdig madblog.

Rigtig god læsning.

 

Hvilke 3 ting er altid i dit køleskab?

  • Økologisk smør fra Thiese
  • Masser af øko. Grønt
  • Hjemmesylt/saft

 

Hvilke 3 ting er aldrig i dit køleskab?

  • Stærkt forarbejdede fødevarer
  • Kærgaarden og andre lignende blandingssmør produkter
  • Margarine

 

Hvor kommer din madinteresse fra?

  • Min store interesse for mad, kommer fra min mormor, som var en gudsbenådet “kok” Hun lærte mig om gode råvarer og kvalitet, hvilket min egen mor aldrig gik op i.

Hvad ender oftest i skraldespanden hjemme hos dig?

  • Jeg prøver at bestræbe mig på, ikke at smide madvarer ud, for det ærgrer mig rigtig meget.
    Hvis/når det alligevel sker, er det madvarer som har fået mugpletter, som f.eks. ost eller slattent grønt. Men vi er generelt gode til at købe de mængder vi kan spise.
    Vi er kun tre i vores husholdning, min mand, jeg selv og vores 8 årige søn, så det er forholdsvis nemt at styre.

Hvad er din største madoplevelse?

  • Min største madoplevelse havde jeg i Tasiilaq på Østgrønland hvor vi boede i 2010 da vores søn var spæd. Vi blev inviteret til Grønlandskaften hos vores grønlandske venner og fik det mest fantastiske Grønlandske lam, tilberedt på grill. Det grønlandske lam er specielt, ved at lammene opfostres i Sydgrønland hvis de lever af lyng. Kødet er meget lysere end det lammekød vi kender fra Danmark og med en mere delikat smag.
Vis dit køleskab - Eva Wagner, Evas køkken 1

Hvad er din livret?

  • Jeg fristes til at svare “MAD” for jeg lever for at spise og har MANGE livretter. Men hvis jeg skal nævne en aktuel livret som hverdagsret, så er det kylling i karry på ristaffel manér, det smager altså bare fantastisk, specielt på 2. dagen hvor den søde og lidt spicy sauce har trukket endnu mere smag.

Hvor finder du inspiration, når du skal lave mad?

  • På rejser
  • Menükort
  • Hos andre madbloggere
  • På Instagram
  • Madprogrammer på TV

Hvad spiste du i går?

  • Karbonader med rester af andesovsen.

Hvor tager du hen og spiser, når du spiser ude og hvorfor?

  • Spiser jeg på GOMA som serverer det mest fantastiske japanske mad. Her får man smagseksplosioner af sødt, salt, surt og umami og så er maden utrolig smuk oveni.
  • Sortebro Kro som ligger i Den Fynske Landsby er også min favoritrestaurant, og udover at de forkæler med uovertruffen gourmetmad, så er værtsparret de sødeste mennesker og man føler sig helt speciel som gæst der.
  • Sidst vil jeg nævne Odense’s nye streetfoodmarked; Storms Pakhus, som virkelig har imponeret mig, både hvad angår atmosfære og den høje kvalitet i maden der serveres der, i de omkring 22 forskellige madboder.

Hvilken opskrift er din favorit? 

  • Min favorit opskrift og i øvrigt mest søgte opskrift på bloggen er min mormors gamle opskrift på forloren hare, klik her for at få opskriften.
Vis dit køleskab - Eva Wagner, Evas køkken 2

Hvilket måltid er din favorit, og hvorfor?

  • Aftensmaden hvor familien er samlet og det er på det tidspunkt på dagen, at jeg er mest sulten.

Nævn én ingrediens du IKKE kan undvære i madlavningen, og hvorfor?

  • Olivenolie, fordi jeg både steger i den og bruger den næsten dagligt til marinader og dressinger.

Hvad synes du er den perfekte 3 retters menu?

  • Lidt rå fisk som ceviche til forret
  • Steak frites til hovedret
  • En god tung snasket chokoladekage til dessert, ledsaget af god is og hindbærpuré. Lidt ordinært men det virker altså.

Hvem er dit forbilled, i forhold til madlavning?

  • Jamie Oliver og Madskribent Lone Kjær.
    Deres madstil er lige mig, lækker mad som samtidig er æstetisk.

Find mangle flere køleskabe lige her.

Få mere inspiration

  • Vis dit køleskab
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg

Vis dit køleskab – Christine og Laura fra Twin-food

Vis dit køleskab - Anna Nordenlund, Grødgrisen

Vis dit køleskab – Anna Nordenlund, Grødgrisen

Vis dit køleskab – Carla Mickelborg // Opskrift: Vietnamesiske forårsruller

Vis dit køleskab - Maria Charlotte, marialottes.dk

Vis dit køleskab – Maria Charlotte, marialottes.dk

Vis dit køleskab - Ditte Ingemann

Vis dit køleskab – Ditte Ingemann

Vis dit køleskab - Stinna Guldmann Marker

Vis dit køleskab – Stinna Guldmann Marker

Open
Jeg elsker sommerens udvalg af råvarer, det er nemlig nu at alle de søde og syrlige sommerbær bliver modne🍓🫐🍒

Måske er du så heldig, at du har dine egne bær buske og jordbærplanter i haven. Hvis ikke, så kan de heldigvis også findes i supermarkedet, om ikke andet, så på frost 😉

Og hvilken bedre måde at skyde sommermånederne i gang, end ved at lave en portion rødgrød med fløde, helt uden tiltalt sukker 🥳☀️🍒

Snup min opskrift på hjemmelavet rødgrød med fløde via linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #rødgrød #rødgrødmedfløde #sommermad
Open
I dag går turen endnu engang til skønne Bornholm, og jeg glæææder mig 🥰☀️

Hvid du også snart skal til solskinsøen, så snup min guide til intet mindre end 23 steder du skal spise på Bornholm 🐟

Guiden finder du via linket i mon profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #solovergudhjem #bornholm #sild
Open
I dag er det hele 4 år siden, at min mand og jeg sagde “JA” til hindanden i Danmarks nok smukkeste @grundtvigskirke, og i dag fejre vi dagen på bedste tænkelige måde 🥰

Med en fridag, i selvskab med hinanden, LÆKKER mad og comedy i aften 🥳

Vi snuppede den bedste og mest overraskende frokost hos @capacph, hvor Emil selvfølgelig skulle prøve deres vanvittigt lækre bøfsandwich. Jeg fik lyngrillet laks med karseis, det smagte intet mindre end fantastisk, og karseisen var et både smukt og overraskende lækkert element, til en ellers ret enkel ret 🤩

Desserten bød på jordbær til Emil, og rabarber til mig, og vi var begge meget enige om, at det er de bedste desserter vi har smagt 🤤

Et lille tip hvis du spiser hos @capacph, deres lichi lemonade smager vanvittigt, og sådan helt perfekt blomster agtigt 🌸

#capacph #instagramakademiet #laks #bøfsandwich #karse #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #rabarber #grøntsager #jordbær #scandisensediet #sensekost #bryllupsdag @caspersobczyk @emil.louis1892
Open
Var det noget med en portion skipper skræk vafler? 🍃

Jeg er svært glad for de her knald grønne vafler, både fordi de smager af spinat, og fordi det helt ærligt er ret så hyggeligt at stå og bage vafler 🤩

Når jeg laver den her hjemme, topper vi dem altid med lige det vi hver især lyster, jeg synes at laks, creme cheese, avocado, dild og salat passer virkelig dertil 🥳🥰

Hvad ville du spise oven på sådan en lækker spinatvaffel?

Jeg har været i det gavmilde hjørne i dag, og givet jer hele opskriften her på IG, du skal bare swipe mellem billederne ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #spinat #spinatvafler #vafler
Open
Svampede, luftige og mega lækre proteinrige bananmuffins 🧁🍌

Jeg ELSKER banankage og jeg elsker når den rent faktisk også er nærende og har et ekstra skud protein i sig 💪🏻

De her bananmuffins fungerer rigtig godt både til eftermiddagskaffen når gæsterne kigger forbi eller som et lækker mellemmåltid helt uden tilsat sukker 🥳

Snup opskriften via linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #banan #bananmuffins  #proteinmuffins #protein #vægttab #gastricsleeve
Open
Spiser du hveder torsdag aften (dagen før store bededag) eller fredag (på store bededag)? 

I gamle dage var Store Bededag sådan en helligdag hvor alle skulle holde fri fra arbejde, indtil gudstjenesterne var ovre. Det betød, at bageren ikke kunne bage brød, og dermed måtte bage og sælge brødet aftenen i forvejen.

Dagen efter, på Store Bededag, kunne man så skære hvedeknopperne over, og riste dem, så de blev sprøde som tvebakker 😄

Jeg spiser dem nu gerne både aftenen før og på dagen, og uanset hvornår du spiser dine hveder finder du min bedste opskrifter på lækre hveder via linket i min profil 😄

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #hveder #hvedeknopper #storebededag
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

Powered by BloggerSpace

© 2014 - 2022 Mariasilje.dk. All right reserved.