Vis dit køleskab – Eva Wagner, Evas køkken
Byd hjertiligt velkommen til Eva Wagner, som har bloggen Evas køkken. Idag skal vi lære Eva bedre at kende, når hun deler ud af gode spisesteder, favorit opskrifter og meget mere.
Evas køkken er klart et besøg værd, hvis du er til en personlig og troværdig madblog.
Rigtig god læsning.
Hvilke 3 ting er altid i dit køleskab?
- Økologisk smør fra Thiese
- Masser af øko. Grønt
- Hjemmesylt/saft
Hvilke 3 ting er aldrig i dit køleskab?
- Stærkt forarbejdede fødevarer
- Kærgaarden og andre lignende blandingssmør produkter
- Margarine
Hvor kommer din madinteresse fra?
- Min store interesse for mad, kommer fra min mormor, som var en gudsbenådet “kok” Hun lærte mig om gode råvarer og kvalitet, hvilket min egen mor aldrig gik op i.
Hvad ender oftest i skraldespanden hjemme hos dig?
- Jeg prøver at bestræbe mig på, ikke at smide madvarer ud, for det ærgrer mig rigtig meget.
Hvis/når det alligevel sker, er det madvarer som har fået mugpletter, som f.eks. ost eller slattent grønt. Men vi er generelt gode til at købe de mængder vi kan spise.
Vi er kun tre i vores husholdning, min mand, jeg selv og vores 8 årige søn, så det er forholdsvis nemt at styre.
Hvad er din største madoplevelse?
- Min største madoplevelse havde jeg i Tasiilaq på Østgrønland hvor vi boede i 2010 da vores søn var spæd. Vi blev inviteret til Grønlandskaften hos vores grønlandske venner og fik det mest fantastiske Grønlandske lam, tilberedt på grill. Det grønlandske lam er specielt, ved at lammene opfostres i Sydgrønland hvis de lever af lyng. Kødet er meget lysere end det lammekød vi kender fra Danmark og med en mere delikat smag.
Hvad er din livret?
- Jeg fristes til at svare “MAD” for jeg lever for at spise og har MANGE livretter. Men hvis jeg skal nævne en aktuel livret som hverdagsret, så er det kylling i karry på ristaffel manér, det smager altså bare fantastisk, specielt på 2. dagen hvor den søde og lidt spicy sauce har trukket endnu mere smag.
Hvor finder du inspiration, når du skal lave mad?
- På rejser
- Menükort
- Hos andre madbloggere
- På Instagram
- Madprogrammer på TV
Hvad spiste du i går?
- Karbonader med rester af andesovsen.
Hvor tager du hen og spiser, når du spiser ude og hvorfor?
- Spiser jeg på GOMA som serverer det mest fantastiske japanske mad. Her får man smagseksplosioner af sødt, salt, surt og umami og så er maden utrolig smuk oveni.
- Sortebro Kro som ligger i Den Fynske Landsby er også min favoritrestaurant, og udover at de forkæler med uovertruffen gourmetmad, så er værtsparret de sødeste mennesker og man føler sig helt speciel som gæst der.
- Sidst vil jeg nævne Odense’s nye streetfoodmarked; Storms Pakhus, som virkelig har imponeret mig, både hvad angår atmosfære og den høje kvalitet i maden der serveres der, i de omkring 22 forskellige madboder.
Hvilken opskrift er din favorit?
- Min favorit opskrift og i øvrigt mest søgte opskrift på bloggen er min mormors gamle opskrift på forloren hare, klik her for at få opskriften.
Hvilket måltid er din favorit, og hvorfor?
- Aftensmaden hvor familien er samlet og det er på det tidspunkt på dagen, at jeg er mest sulten.
Nævn én ingrediens du IKKE kan undvære i madlavningen, og hvorfor?
- Olivenolie, fordi jeg både steger i den og bruger den næsten dagligt til marinader og dressinger.
Hvad synes du er den perfekte 3 retters menu?
- Lidt rå fisk som ceviche til forret
- Steak frites til hovedret
- En god tung snasket chokoladekage til dessert, ledsaget af god is og hindbærpuré. Lidt ordinært men det virker altså.
Hvem er dit forbilled, i forhold til madlavning?
- Jamie Oliver og Madskribent Lone Kjær.
Deres madstil er lige mig, lækker mad som samtidig er æstetisk.