Annonce

Vis dit køleskab – Maria Charlotte, marialottes.dk

Vis dit køleskab - Maria Charlotte, marialottes.dk

Denne måned skal i byde hjertligt velkommen til Maria Charlotte, som til dagligt deler lækre opskrifter på marialottes.dk. Maria Charlotte læser til dagligt Professionsbachelor i Ernæring- og sundhed, og derfor får du sunde og lækre opskrifter hos hende. Jeg synes at du skal tage og besøge hende flotte blog.

 

Hvilke 3 ting er altid i dit køleskab?

 • Mælk (i alle afskygninger) – jeg varierer mellem lidt forskelligt som f.eks. soya, havre, komælk, kokosmælk, mandelmælk, rismælk osv.
 • En masse frugt og grønt (gulerod og friske bær er altid en sikker vinder). Jeg har hørt, at chokolade også er indenfor denne kategori 😉
 • Æg – jeg bruger det i grød, pandekager, brød, som pålæg osv. Det er helt uundværligt for mig. Jeg elsker æg!

Hvilke 3 ting er aldrig i dit køleskab?

 • Forarbejdet pålæg – det siger mig ingenting
 • Salattern – jeg vil hellere selv skære dem fra blok, eller bruge græsk feta
 • Sodavand, men danskvand er jeg til gengæld glad for!

Hvor kommer din madinteresse fra?

 • I gymnasiet fik jeg en stor interesse for sundhed og træning, hvilket medførte at jeg begyndte at tænke mere over hvad jeg spiste – desværre blev det meget fanatisk og ikke særlig varieret, men derimod en meget striks kost. Jeg fandt med tiden ud af, at det ikke længere var en sund livsstil jeg levede og jeg begyndte gradvis at ændre mit syn på hele sundhedsverdenen. Igennem mit studie (ernæring- og sundhed) er jeg blevet mere nysgerrig på fødevarer og hvordan man kan udnytte og arbejde med dem. Det har været med til at give en øjenåbner for, at mad ikke kun handler om kalorier, men derimod næring, sensorik og forskellige tilberedningsmetoder. Alt sammen noget, som jeg bruger i min hverdag og når jeg udvikler opskrifter til min blog.
vis-dit-køleskab-marialottes

Hvad ender oftest i skraldespanden hjemme hos dig?

 • Jeg prøver så vidt det er muligt at få mest ud af mine fødevarer, så mindst muligt går til spilde. Men ofte er det smør, eller creme fraiche hvis jeg køber det – jeg når sjældent at få opbrugt det hele.

Hvad er din største madoplevelse?

 • Min største madoplevelse må være, da jeg for første gang stiftede bekendtskab med tatar. Jeg var engang på restaurant med min far, hvor en kvinde ved siden af spiste tatar – jeg husker tydeligt, at jeg sagde til min far ”Ej, råt kød! Det skal jeg aldrig spise”. Nu er det gået hen og blevet én af mine favoritter, og vælger det ofte når det er på menuen. Jeg synes det er så spændende, hvordan man kan variere med smagene.

Hvad er din livret?

 • Uha, dén er svær og spænder meget bredt. Jeg er ikke kræsen og det skifter meget i perioder, hvad min livret er. Men noget, som jeg ofte spiser og elsker, er rispapirruller – det smager frisk og kan varieres med uendelig mange grøntsager Jeg kan også godt lide risengrød, men det er noget jeg glæder mig til hele året. Jeg spiser det altid d. 1. december, traditionen tro, med min kære farmor.
vis-dit-køleskab-marialottes

Hvor finder du inspiration, når du skal lave mad?

 • Alle steder, hvor jeg spotter fødevarer – alt fra magasiner, blogs, tv-programmer, når jeg tuller rundt i supermarkedet eller Instagram.

Hvad spiste du igår?

 • Jeg startede ud med en grøntsagssmoothie eller greenie, om man vil. Til frokost fik jeg en salatrest, dertil knækbrød, humus og til aften fik jeg faktisk rispapirruller med avokado, grønt, tigerrejer og dips, bl.a. peanutbutter-dressing, som jeg knuselsker. I løbet af dagen spiste jeg snacks: grøntsager, rawbites og en masse kaffe.

Hvor tager du hen og spiser, når du spiser ude og hvorfor?

 • Det er meget forskelligt, da jeg elsker at afprøve nye spisesteder. Men Souls på Østerbro, slår jeg tit vejen forbi for at spise deres lækre veganske mad, som er fyldt med velsmag til fornuftige priser, hvorfor jeg også elsker stedet.
Vis dit køleskab - Maria Charlotte, marialottes.dk 1

Hvilken opskrift er din favorit? (Vil du dele opskrift samt billed?)

 • Jeg har lidt af en sød tand, og jeg elsker at eksperimentere med sundere søde sager. Opskriften på mine sundere snickers uden raffineret sukker må være min yndlings opskrift, som jeg ofte vender tilbage til, når jeg lyster til noget sødt en fredag aften (og alle ugens andre dage).

Læs flere interviews her

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments