Skip to content
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Pinterest Facebook Instagram Email
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog

Vis dit køleskab – Maria Charlotte, marialottes.dk

Vis dit køleskab - Maria Charlotte, marialottes.dk

Denne måned skal i byde hjertligt velkommen til Maria Charlotte, som til dagligt deler lækre opskrifter på marialottes.dk. Maria Charlotte læser til dagligt Professionsbachelor i Ernæring- og sundhed, og derfor får du sunde og lækre opskrifter hos hende. Jeg synes at du skal tage og besøge hende flotte blog.

 

Hvilke 3 ting er altid i dit køleskab?

  • Mælk (i alle afskygninger) – jeg varierer mellem lidt forskelligt som f.eks. soya, havre, komælk, kokosmælk, mandelmælk, rismælk osv.
  • En masse frugt og grønt (gulerod og friske bær er altid en sikker vinder). Jeg har hørt, at chokolade også er indenfor denne kategori 😉
  • Æg – jeg bruger det i grød, pandekager, brød, som pålæg osv. Det er helt uundværligt for mig. Jeg elsker æg!

Hvilke 3 ting er aldrig i dit køleskab?

  • Forarbejdet pålæg – det siger mig ingenting
  • Salattern – jeg vil hellere selv skære dem fra blok, eller bruge græsk feta
  • Sodavand, men danskvand er jeg til gengæld glad for!

Hvor kommer din madinteresse fra?

  • I gymnasiet fik jeg en stor interesse for sundhed og træning, hvilket medførte at jeg begyndte at tænke mere over hvad jeg spiste – desværre blev det meget fanatisk og ikke særlig varieret, men derimod en meget striks kost. Jeg fandt med tiden ud af, at det ikke længere var en sund livsstil jeg levede og jeg begyndte gradvis at ændre mit syn på hele sundhedsverdenen. Igennem mit studie (ernæring- og sundhed) er jeg blevet mere nysgerrig på fødevarer og hvordan man kan udnytte og arbejde med dem. Det har været med til at give en øjenåbner for, at mad ikke kun handler om kalorier, men derimod næring, sensorik og forskellige tilberedningsmetoder. Alt sammen noget, som jeg bruger i min hverdag og når jeg udvikler opskrifter til min blog.
vis-dit-køleskab-marialottes

Hvad ender oftest i skraldespanden hjemme hos dig?

  • Jeg prøver så vidt det er muligt at få mest ud af mine fødevarer, så mindst muligt går til spilde. Men ofte er det smør, eller creme fraiche hvis jeg køber det – jeg når sjældent at få opbrugt det hele.

Hvad er din største madoplevelse?

  • Min største madoplevelse må være, da jeg for første gang stiftede bekendtskab med tatar. Jeg var engang på restaurant med min far, hvor en kvinde ved siden af spiste tatar – jeg husker tydeligt, at jeg sagde til min far ”Ej, råt kød! Det skal jeg aldrig spise”. Nu er det gået hen og blevet én af mine favoritter, og vælger det ofte når det er på menuen. Jeg synes det er så spændende, hvordan man kan variere med smagene.

Hvad er din livret?

  • Uha, dén er svær og spænder meget bredt. Jeg er ikke kræsen og det skifter meget i perioder, hvad min livret er. Men noget, som jeg ofte spiser og elsker, er rispapirruller – det smager frisk og kan varieres med uendelig mange grøntsager Jeg kan også godt lide risengrød, men det er noget jeg glæder mig til hele året. Jeg spiser det altid d. 1. december, traditionen tro, med min kære farmor.
vis-dit-køleskab-marialottes

Hvor finder du inspiration, når du skal lave mad?

  • Alle steder, hvor jeg spotter fødevarer – alt fra magasiner, blogs, tv-programmer, når jeg tuller rundt i supermarkedet eller Instagram.

Hvad spiste du igår?

  • Jeg startede ud med en grøntsagssmoothie eller greenie, om man vil. Til frokost fik jeg en salatrest, dertil knækbrød, humus og til aften fik jeg faktisk rispapirruller med avokado, grønt, tigerrejer og dips, bl.a. peanutbutter-dressing, som jeg knuselsker. I løbet af dagen spiste jeg snacks: grøntsager, rawbites og en masse kaffe.

Hvor tager du hen og spiser, når du spiser ude og hvorfor?

  • Det er meget forskelligt, da jeg elsker at afprøve nye spisesteder. Men Souls på Østerbro, slår jeg tit vejen forbi for at spise deres lækre veganske mad, som er fyldt med velsmag til fornuftige priser, hvorfor jeg også elsker stedet.
Vis dit køleskab - Maria Charlotte, marialottes.dk 1

Hvilken opskrift er din favorit? (Vil du dele opskrift samt billed?)

  • Jeg har lidt af en sød tand, og jeg elsker at eksperimentere med sundere søde sager. Opskriften på mine sundere snickers uden raffineret sukker må være min yndlings opskrift, som jeg ofte vender tilbage til, når jeg lyster til noget sødt en fredag aften (og alle ugens andre dage).

Læs flere interviews her

Få mere inspiration

  • Vis dit køleskab
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Vis-dit-koeleskab-Eva-Wagner-Evas-koekken

Vis dit køleskab – Eva Wagner, Evas køkken

Vis dit køleskab – Christine og Laura fra Twin-food

Vis dit køleskab - Ditte Ingemann

Vis dit køleskab – Ditte Ingemann

Vis dit køleskab – Carla Mickelborg // Opskrift: Vietnamesiske forårsruller

Vis dit køleskab - Stinna Guldmann Marker

Vis dit køleskab – Stinna Guldmann Marker

Vis dit køleskab - Anna Nordenlund, Grødgrisen

Vis dit køleskab – Anna Nordenlund, Grødgrisen

Open
Jeg elsker sommerens udvalg af råvarer, det er nemlig nu at alle de søde og syrlige sommerbær bliver modne🍓🫐🍒

Måske er du så heldig, at du har dine egne bær buske og jordbærplanter i haven. Hvis ikke, så kan de heldigvis også findes i supermarkedet, om ikke andet, så på frost 😉

Og hvilken bedre måde at skyde sommermånederne i gang, end ved at lave en portion rødgrød med fløde, helt uden tiltalt sukker 🥳☀️🍒

Snup min opskrift på hjemmelavet rødgrød med fløde via linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #rødgrød #rødgrødmedfløde #sommermad
Open
I dag går turen endnu engang til skønne Bornholm, og jeg glæææder mig 🥰☀️

Hvid du også snart skal til solskinsøen, så snup min guide til intet mindre end 23 steder du skal spise på Bornholm 🐟

Guiden finder du via linket i mon profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #solovergudhjem #bornholm #sild
Open
I dag er det hele 4 år siden, at min mand og jeg sagde “JA” til hindanden i Danmarks nok smukkeste @grundtvigskirke, og i dag fejre vi dagen på bedste tænkelige måde 🥰

Med en fridag, i selvskab med hinanden, LÆKKER mad og comedy i aften 🥳

Vi snuppede den bedste og mest overraskende frokost hos @capacph, hvor Emil selvfølgelig skulle prøve deres vanvittigt lækre bøfsandwich. Jeg fik lyngrillet laks med karseis, det smagte intet mindre end fantastisk, og karseisen var et både smukt og overraskende lækkert element, til en ellers ret enkel ret 🤩

Desserten bød på jordbær til Emil, og rabarber til mig, og vi var begge meget enige om, at det er de bedste desserter vi har smagt 🤤

Et lille tip hvis du spiser hos @capacph, deres lichi lemonade smager vanvittigt, og sådan helt perfekt blomster agtigt 🌸

#capacph #instagramakademiet #laks #bøfsandwich #karse #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #rabarber #grøntsager #jordbær #scandisensediet #sensekost #bryllupsdag @caspersobczyk @emil.louis1892
Open
Var det noget med en portion skipper skræk vafler? 🍃

Jeg er svært glad for de her knald grønne vafler, både fordi de smager af spinat, og fordi det helt ærligt er ret så hyggeligt at stå og bage vafler 🤩

Når jeg laver den her hjemme, topper vi dem altid med lige det vi hver især lyster, jeg synes at laks, creme cheese, avocado, dild og salat passer virkelig dertil 🥳🥰

Hvad ville du spise oven på sådan en lækker spinatvaffel?

Jeg har været i det gavmilde hjørne i dag, og givet jer hele opskriften her på IG, du skal bare swipe mellem billederne ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #spinat #spinatvafler #vafler
Open
Svampede, luftige og mega lækre proteinrige bananmuffins 🧁🍌

Jeg ELSKER banankage og jeg elsker når den rent faktisk også er nærende og har et ekstra skud protein i sig 💪🏻

De her bananmuffins fungerer rigtig godt både til eftermiddagskaffen når gæsterne kigger forbi eller som et lækker mellemmåltid helt uden tilsat sukker 🥳

Snup opskriften via linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #banan #bananmuffins  #proteinmuffins #protein #vægttab #gastricsleeve
Open
Spiser du hveder torsdag aften (dagen før store bededag) eller fredag (på store bededag)? 

I gamle dage var Store Bededag sådan en helligdag hvor alle skulle holde fri fra arbejde, indtil gudstjenesterne var ovre. Det betød, at bageren ikke kunne bage brød, og dermed måtte bage og sælge brødet aftenen i forvejen.

Dagen efter, på Store Bededag, kunne man så skære hvedeknopperne over, og riste dem, så de blev sprøde som tvebakker 😄

Jeg spiser dem nu gerne både aftenen før og på dagen, og uanset hvornår du spiser dine hveder finder du min bedste opskrifter på lækre hveder via linket i min profil 😄

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #hveder #hvedeknopper #storebededag
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

Powered by BloggerSpace

© 2014 - 2022 Mariasilje.dk. All right reserved.