Tunmousse med græsk yoghurt

tunmousse-graesk-yoghurt

Tunmousse er altid en rigtig god gæsteforret, som falder i de flestes smag.
Den er særligt velegnet til fx nytårs aften, som er lige rundt om hjørnet.
Du kan variere den ved at tilsætte dild, kaviar eller kabers i moussen.

5 fra 2 stemmer
tunmousse
Tunmousse med græsk yoghurt
Antal: 4 personer
Ingredienser
  • 1 dåse tun i vand
  • 1 blad husblads
  • 1 dl græsk yoghurt 2%
  • 1 lille løg skåret i bitte små tern
  • 2-3 håndfulde salat napolitana mix
  • dild
  • 1/2 tsk citronsaft
  • grov baguette
  • salt og peber
Sådan gør du
  1. Læg husbladsen i blød i koldt vand i 5-10 min
  2. Hæld vandet fra tunen, kom den i en skål.
  3. Tilsæt græsk yoghurt og løg, og rør godt rundt i den med en gaffel, så der ikke er nogen klumper af tun.
  4. Tag husbladsen op af vandet og smelt den forsigtigt i en gryde.
  5. Tag gryden af varmen og tilføj citronsaft, mens du røre grundigt med en dejskraber. Tilføj lidt af tunmoussen for at køle husbladsen og undgå klumper.
  6. Kom husblads massen ned i skålen med tun og græsk yoghurt og rør godt sammen.
  7. Smag til med salt og peber.
  8. Hæld tunmoussen i en lille beholder og stil den i køleskabet i 3 timer
  9. Anret i vandglas, ca 1/2 håndfuld salat, dernæst et 'æg' af tunmousse. (form 'æggene' med en våd spiseske) og til sidst topper du med frisk dild.
  10. Tip! Tunmoussen kan sagtens laves dagen før.

Skriv en kommentar

avatar

  Tilmeld dig  
Underret om
xanax