Frisk kartoffelsalat med tabasco og soya

by Maria Silje-
kartoffelsalat-med-tabasco-og-soya

Jeg elsker nye danske kartofler, på alle tænklige måder. En af mine favoritter er blot at koge dem og derefter vende dem med dild eller persille. Samtidig elsker jeg også at lave en salat med dem, sådan en lækker frisk en af slagsen.

Dette opskrifter er IKKE stærk, på nogen måde, hvis du ønsker at den skal være det, kan du tilføje ekstra tabasco eller lidt frisk grøn chili.

 

Opskrift, 4 personer:

500 g nye kartofler
4 håndfulde frisk spinat
1 håndfuld persille
100 g sukkerærter
1 frisk bøffel mozerella
2 spsk græskarkerner

Marinade:
2 spsk olivenolie
1 tsk soya med mindre salt, fra Kikkoman
3 tsk tabasco, green pepper sauce
1 spsk fibersirup gold
2 tsk æbleeddike
1 knsp tørret rosmarin

 

Fremgangsmåde:

Start med at koge kartoflerne i letsaltet vand, til de er møre.
Hæld vandet fra kartoflerne, og lad med blive kolde.

Rør olivenolie, soya, tabasco, fibersirup, æble eddike og rosmarin, sammen i en lille skål, kom marinaden ned til kartoflerne og lad dem trække smag.

Rist græskarkernerne på en middelvarm pande, pas på de ikke bliver sorte.
Gem dem til topping, til aller sidst.

Skyl spinaten og læg den på en tørt, rent viskestykke.

Skyl sukkerærterne, og skær dem i mindre stykker.

Skyld persillen, og hak den fint.

Bræk mozerella’en i mindre stykker, eller skær dem med en kniv.

Vend alle ingredienserne sammen, og top med de ristede græskarkerner.

 

Tip! hvis du laver den i god tid, så vent med at vend spinaten i, da spinaten så vil blive blød og slatten.

 


SENSE fordeling:
Hvis du spiser en portion af denne kartoffelsalat, er du fornuftigt dækket med stivelse (hf4).
Ved siden af salaten har du plads til, en halv håndfuld grøntsager (hf1+2), 1 håndfuld protein (hf3), 1 spsk fedt, og 2 spsk mager mælkedressing.

Hf1+2: Spinat, sukkerærter, persille
Hf3: Mozerella
Hf4: Kartofler
Fedt: Græskarkerner, olivenolie
Smagsgiver / Gratis: Soya, tabasco, fibersirup gold, æble eddike, rosmarin


 

Hvis du har nogle spørgsmål, eller kommentarer til mine indlæg, finder du et kommentarfelt herunder. Jeg elsker når i deler jeres meninger og tanker med mig, og jeg er meget taknemmelig for at i tager jer tid til det.

Hvis du giver dig i kast med mine opskrifter, så brug endelig hashtagget #MariaSilje så jeg kan følge med hos dig, det er så hyggeligt.

Kærlig hilsen

Maria Silje

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »