Hvidvinssauce med estragon

hvidvinssauce-med-estragon

Kraftig og cremet hvidvinssauce med estragon, er sådan en sauce jeg laver igen og igen – og igen. Den smager nemlig vanvittig godt, og jeg har kun fået positive tilbagemeldinger fra gæsterne, og drømmemanden selvfølgelig.

Svigermors luksus sauce

Faktisk havde jeg aldrig lavet en rigtig god sauce helt fra bunden, før jeg lavede denne her. Jeg skal skynde mig at give credit til min svigermor, som har introduceret mig til denne hvidvinssauce, hun laver den på gefühlen men har givet givet mig ingredienslisten.

Jeg har derfor selv været igang med at eksperimentere, og drømmemanden har været nødsaget til at spise masser af sauce, indtil jeg syntes at den helt rette smag var der. Jeg har haft en ekstra glad mand igennem saucetesten. Ren win win.

Jeg synes at du kan servere hvidvinssauce med estragon sammen med det meste. Jeg har selv serveret det til både kalveculotte, oksemørbrad, svinemørbrad og kylling. Alle gange har den været et hit.

Ved siden af sovs og kød ville jeg servere ovnbagte kartofler, eller almindelige kogte kartofler og en rigtig god salat. Eksempelvis denne bagte rodfrugtsalat med granatæble og feta. Det spiller rigtig godt sammen.

Har du en sauce du altid tyer til når du får gæster?

Få opskriften på hvidvinssauce med estragon her:

5 fra 3 stemmer
hvidvinssauce-med-estragon_mariasilje
Hvidvinssauce med estragon
Antal: 6 deciliter
Ingredienser
 • 1 1/2 dl hvidvin
 • 2 1/2 tsk tørret estragon
 • 2 1/2 tsk grov sennep (Det kan erstattes af dijonsennep, men smag til undervejs)
 • 1 stk buillonterning (i samme variant, som det kød du serverer)
 • 2 dl piskefløde
 • 2 dl vand
 • 2 spsk mel
 • 1 1/2 spsk sovsekulør
 • 1 tsk salt
 • friskkværnet peber
Sådan gør du
 1. Kom hvidvin, tørret estragon, grov sennep og buillonterning i en gryde og bring det i kog.

 2. Når buillonterningen er opløst, tilsættes piskefløde.

 3. Lad det simre et par minutter.

 4. Lav en meljævning af vand og mel, tilsæt det til saucen, og lad det simre imens du pisker i ca 10 minutter.

 5. Imens saucen simre, tilsættes sovsekulør, salt og peber.

 6. Saucen er færdig, når den er blank og lækker.

Køkken noter
 • Du kan sagtens lave saucen dagen før, og varme den når den skal serveres.
 • Saucen er fryseegnet.

Sense håndfuldsfordeling af hvidvinssauce med estragon:

I sense er én spiseskefuld fedt cirka 80 kalorier. Det tager jeg udgangspunkt i, når vi skal snakke lidt om denne sauce.

Hvis vi kigger på kalorieindholdet, er der ca. 140 kalorier per deciliter hvidvinssauce. Med det i mente, vil jeg tælle 1/2 deciliter sauce som 1 spiseskefuld fedt. Så er der frit slag, hvor mange spiseskefulde fedt, du vil bruge på sauce.

Hf 1+2: intet.
Hf 3: intet.
Hf 4: hvidvin, mel.
Fedt: piskefløde.
Smagsgiver / Gratis: tørret estragon, grov sennep, bouillonterning, vand, sovsekulør, salt, friskkværnet peber.

hvidvinssauce-med-estragon_mariasilje

Skriv en kommentar

avatar

  Tilmeld dig  
Underret om
xanax