Skip to content
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Menu
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Søg
Luk

Hvidvinssauce med estragon

Gå til opskrift Udskriv
Hvidvinssauce med estragon

Kraftig og cremet hvidvinssauce med estragon, er sådan en sauce jeg laver igen og igen – og igen. Den smager nemlig vanvittig godt, og jeg har kun fået positive tilbagemeldinger fra gæsterne, og drømmemanden selvfølgelig.

Hvidvinssauce med estragon

Svigermors luksus sauce

Faktisk havde jeg aldrig lavet en rigtig god sauce helt fra bunden, før jeg lavede denne her. Jeg skal skynde mig at give credit til min svigermor, som har introduceret mig til denne hvidvinssauce, hun laver den på gefühlen men har givet givet mig ingredienslisten.

Jeg har derfor selv været igang med at eksperimentere, og drømmemanden har været nødsaget til at spise masser af sauce, indtil jeg syntes at den helt rette smag var der. Jeg har haft en ekstra glad mand igennem saucetesten. Ren win win.

Hvidvinssauce med estragon

Jeg synes at du kan servere hvidvinssauce med estragon sammen med det meste. Jeg har selv serveret det til både kalveculotte, oksemørbrad, svinemørbrad og kylling. Alle gange har den været et hit.

Ved siden af sovs og kød ville jeg servere ovnbagte kartofler, eller almindelige kogte kartofler og en rigtig god salat. Eksempelvis denne bagte rodfrugtsalat med granatæble og feta. Det spiller rigtig godt sammen.

Har du en sauce du altid tyer til når du får gæster?

Hvidvinssauce med estragon

Få opskriften på hvidvinssauce med estragon her:

Reklamelinks er markeret med*
hvidvinssauce-med-estragon_mariasilje

Hvidvinssauce med estragon

4.7 fra 10 stemmer
Antal: 6 deciliter

Ingredienser

  • 1 1/2 dl hvidvin
  • 2 1/2 tsk tørret estragon
  • 2 1/2 tsk grov sennep ((Det kan erstattes af dijonsennep, men smag til undervejs))
  • 1 stk buillonterning ((i samme variant, som det kød du serverer))
  • 2 dl piskefløde
  • 2 dl vand
  • 2 spsk mel
  • 1 1/2 spsk sovsekulør
  • 1 tsk salt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Kom hvidvin, tørret estragon, grov sennep og buillonterning i en gryde og bring det i kog.
  • Når buillonterningen er opløst, tilsættes piskefløde.
  • Lad det simre et par minutter.
  • Lav en meljævning af vand og mel, tilsæt det til saucen, og lad det simre imens du pisker i ca 10 minutter.
  • Imens saucen simre, tilsættes sovsekulør, salt og peber.
  • Saucen er færdig, når den er blank og lækker.

Køkken noter

  • Du kan sagtens lave saucen dagen før, og varme den når den skal serveres.
  • Saucen er fryseegnet.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.

Sense håndfuldsfordeling af hvidvinssauce med estragon:

Hf 1+2: intet.
Hf 3: intet.
Hf 4: hvidvin, mel.
Fedt: piskefløde.
Smagsgiver / Gratis: tørret estragon, grov sennep, bouillonterning, vand, sovsekulør, salt, friskkværnet peber.

I sense er én spiseskefuld fedt cirka 80 kalorier. Det tager jeg udgangspunkt i, når vi skal snakke lidt om denne sauce.

Hvis vi kigger på kalorieindholdet, er der ca. 140 kalorier per deciliter hvidvinssauce. Med det i mente, vil jeg tælle 1/2 deciliter sauce som 1 spiseskefuld fedt. Så er der frit slag, hvor mange spiseskefulde fedt, du vil bruge på sauce.

Få mere inspiration

  • Alle opskrifter, Dips og dyppelse, Efterår, Forår, Sense opskrifter, Sommer, Vinter
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Loading...
Ovnbagt-laks-med-roeget-paprika_mariasilje1
Ovnbagt laks med røget paprika
Tunmousse med cremefraiche og rødløg
Tunmousse med cremefraiche og rødløg
Hakkebøffer i paprika grøntsagssovs
Hakkebøffer i paprika grøntsagssovs
Hjemmelavet isthe
Hjemmelavet isthe med æble og tranebær
Open
It's pasta time 🍝😋⁠
⁠
Denne pasta er en virkelig lækker sag med kylling og chorizo, vendt i en cremet tomatsauce.⁠
Nemt, enkelt og drøn lækkert 😄⁠
⁠
Har du en yndlings pastaret?⁠
⁠
#pasta #pastamedkylling #kylling #chorizo #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Søde og syrlige, syltede rødløg 🤩⁠
⁠
Jeg kan spise dem til ALT! Pariserbøf, hotdogs, burger, pitabrød, i salater, på leverpostejsmaden, ostemaden og så videre. ⁠
⁠
Hvad spiser du syltede rødløg sammen med?⁠
⁠

#syltederødløg #rødløg #sensekost #nemmad #madinspiration #deldinmad #grøntsager #lækkermad #sundlivsstil #madmedmedfølelse #madglad #godmad #hjemmelavet #nemopskrift #opskrift #everydayfood #dinnerrecipes #easydinnerideas #dinnertime
Open
Det er fredag, og det kalder på lækker mad og selvfølgelig den lækreste sauce 🤩⁠
⁠
Min ultimative yndlingssauce er en kraftig og cremet hvidvinssauce med estragon. Det er sådan en sauce jeg laver igen og igen – og igen. ⁠
⁠
Den smager vanvittig godt, og jeg har kun fået positive tilbagemeldinger fra gæsterne, og drømmemanden selvfølgelig.⁠
⁠
Inden du lader dig skræmme af, at det er en hvidvinssauce, så lov mig at du giver den en chance. Uanset om det er røde bøffer, en oksesteg, svinemørbrad eller et stykke saftig kylling du sætter på menuen, vil den gøre underværker.⁠
⁠
#sovs #sauce #hvidvinssauce #hvidvinssovs #madlavning #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #opskrifter #instagramakademiet #madblog #nemaftensmad #madglæde #sundkost #madopskrifter #sundaftensmad #sunderelivsstil #nemtoglækkert #visdinmad #aftensmadinspiration #dinnerrecipe
Open
Blomkåls bisque, eller blomkålssuppe, som det også kan kaldes er blevet min nye yndlingssuppe – hvis du ser bort fra hyldebærsuppe eller blommesuppe 🥣⁠
⁠
Den hvide, fløljsbløde suppe er røget direkte ind på en førsteplads på min suppeliste. Det er ganske vist, en meget sparsom suppeliste jeg har. Faktisk indeholder den kun en håndfuld forskellige.⁠
⁠
Jeg er rigtig glad for at toppe blomkålssuppen med friske ærter, når de er i sæson, og ellers smager det skønt med friske krydderurter, sprødstegt seranoskinke eller et stykke fisk. Mulighederne er mange, og jeg er sikker på at det er lækkert, uanset hvad du vælger at toppe den med 😍⁠
⁠
#blomkålssuppe #suppe #blomkål #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost
Open
Sprød og vanvittigt skøn grønkålssalat med appelsin 😄⁠
⁠
Jeg elsker at kombinere dem lækre kål med friske appelsiner, søde pecannødder samt skønne blåbær og granatæble kerner, det kan altså bare ikke gå galt.⁠
⁠
Jeg er glad for at spise den sammen med et meste, men sådan en gang ovnstegte kyllingelår er altså bare suverænt sammen med en god grønkålssalat.⁠
⁠
Hvad spiser ud sammen med grønkål?⁠
⁠
#grønkål #grønkålssalat #salat #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost⁠
⁠
Open
Spansk tortilla, eller æggekage om man vil 🍳⁠
⁠
Kært barn har mange navne, og i bund er grund er det jo stort set det samme.⁠
⁠
En spansk tortilla med chorizo og kartoffel, er nem og enkel at lave, den smager skønt og er lækker til både morgen- frokost og aftensmad. ⁠
⁠
Hvad kan du godt lide at komme i din æggekage? 😄⁠
⁠
Jeg deler her min version af den spanske æggekage via linket i min profil.⁠
⁠
#spansktortilla #tortilla #æggekage #mariasilje #instagramakademiet #influencerakademiet #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost⁠
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
  • Powered by BloggerSpace
© 2014 - 2021 Mariasilje.dk. All right reserved.
Luk menu