Skip to content
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Pinterest Facebook Instagram Email
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Brød og boller
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog

Hvidvinssauce med estragon

Gå til opskrift Udskriv
Hvidvinssauce med estragon

Kraftig og cremet hvidvinssauce med estragon, er sådan en sauce jeg laver igen og igen – og igen. Den smager nemlig vanvittig godt, og jeg har kun fået positive tilbagemeldinger fra gæsterne, og drømmemanden selvfølgelig.

Hvidvinssauce med estragon

Svigermors luksus sauce

Faktisk havde jeg aldrig lavet en rigtig god sauce helt fra bunden, før jeg lavede denne her. Jeg skal skynde mig at give credit til min svigermor, som har introduceret mig til denne hvidvinssauce, hun laver den på gefühlen men har givet givet mig ingredienslisten.

Jeg har derfor selv været igang med at eksperimentere, og drømmemanden har været nødsaget til at spise masser af sauce, indtil jeg syntes at den helt rette smag var der. Jeg har haft en ekstra glad mand igennem saucetesten. Ren win win.

Hvidvinssauce med estragon

Jeg synes at du kan servere hvidvinssauce med estragon sammen med det meste. Jeg har selv serveret det til både kalveculotte, oksemørbrad, svinemørbrad og kylling. Alle gange har den været et hit.

Ved siden af sovs og kød ville jeg servere ovnbagte kartofler, eller almindelige kogte kartofler og en rigtig god salat. Eksempelvis denne bagte rodfrugtsalat med granatæble og feta. Det spiller rigtig godt sammen.

Har du en sauce du altid tyer til når du får gæster?

Hvidvinssauce med estragon

Få opskriften på hvidvinssauce med estragon her:

Reklamelinks er markeret med*
hvidvinssauce-med-estragon_mariasilje

Hvidvinssauce med estragon

4.73 fra 11 stemmer
Antal: 6 deciliter

Ingredienser

  • 1 ½ dl hvidvin
  • 2 ½ tsk tørret estragon
  • 2 ½ tsk grov sennep ((Det kan erstattes af dijonsennep, men smag til undervejs))
  • 1 stk buillonterning ((i samme variant, som det kød du serverer))
  • 2 dl piskefløde
  • 2 dl vand
  • 2 spsk mel
  • 1 ½ spsk sovsekulør
  • 1 tsk salt
  • friskkværnet peber

Tilberedelse

  • Kom hvidvin, tørret estragon, grov sennep og buillonterning i en gryde og bring det i kog.
  • Når buillonterningen er opløst, tilsættes piskefløde.
  • Lad det simre et par minutter.
  • Lav en meljævning af vand og mel, tilsæt det til saucen, og lad det simre imens du pisker i ca 10 minutter.
  • Imens saucen simre, tilsættes sovsekulør, salt og peber.
  • Saucen er færdig, når den er blank og lækker.

Noter

  • Du kan sagtens lave saucen dagen før, og varme den når den skal serveres.
  • Saucen er fryseegnet.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest

Sense håndfuldsfordeling af hvidvinssauce med estragon:

Hf 1+2: intet.
Hf 3: intet.
Hf 4: hvidvin, mel.
Fedt: piskefløde.
Smagsgiver / Gratis: tørret estragon, grov sennep, bouillonterning, vand, sovsekulør, salt, friskkværnet peber.

I sense er én spiseskefuld fedt cirka 80 kalorier. Det tager jeg udgangspunkt i, når vi skal snakke lidt om denne sauce.

Hvis vi kigger på kalorieindholdet, er der ca. 140 kalorier per deciliter hvidvinssauce. Med det i mente, vil jeg tælle 1/2 deciliter sauce som 1 spiseskefuld fedt. Så er der frit slag, hvor mange spiseskefulde fedt, du vil bruge på sauce.

Få mere inspiration

  • Alle opskrifter, Dips og dyppelse, Efterår, Forår, Sense opskrifter aftensmad, Sommer, Vinter
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Ovnbagt-laks-med-roeget-paprika_mariasilje1

Ovnbagt laks med røget paprika

kaffe ispind

Kaffe ispinde uden tilsat sukker

Kulfi-med-kardemomme-indisk-kardemommeis

Kulfi – Indisk is med kardemomme

Farverig-blomkaalssalat-med-persille-og-granataeble_mariasilje6

Farverig blomkålssalat med persille og granatæble

hokkaido-salat-med-timian

Hokkaido salat med timian

Egyptisk-kylling-i-fad_mariasilje1

Egyptisk kylling i fad

Pasta og mel på et skærebræt

8 nemme pastaretter

Galette-med-abrikos-og-rosmarin

Galette med abrikos og rosmarin – Uden tilsat sukker

Open
Jeg elsker sommerens udvalg af råvarer, det er nemlig nu at alle de søde og syrlige sommerbær bliver modne🍓🫐🍒

Måske er du så heldig, at du har dine egne bær buske og jordbærplanter i haven. Hvis ikke, så kan de heldigvis også findes i supermarkedet, om ikke andet, så på frost 😉

Og hvilken bedre måde at skyde sommermånederne i gang, end ved at lave en portion rødgrød med fløde, helt uden tiltalt sukker 🥳☀️🍒

Snup min opskrift på hjemmelavet rødgrød med fløde via linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #rødgrød #rødgrødmedfløde #sommermad
Open
I dag går turen endnu engang til skønne Bornholm, og jeg glæææder mig 🥰☀️

Hvid du også snart skal til solskinsøen, så snup min guide til intet mindre end 23 steder du skal spise på Bornholm 🐟

Guiden finder du via linket i mon profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #solovergudhjem #bornholm #sild
Open
I dag er det hele 4 år siden, at min mand og jeg sagde “JA” til hindanden i Danmarks nok smukkeste @grundtvigskirke, og i dag fejre vi dagen på bedste tænkelige måde 🥰

Med en fridag, i selvskab med hinanden, LÆKKER mad og comedy i aften 🥳

Vi snuppede den bedste og mest overraskende frokost hos @capacph, hvor Emil selvfølgelig skulle prøve deres vanvittigt lækre bøfsandwich. Jeg fik lyngrillet laks med karseis, det smagte intet mindre end fantastisk, og karseisen var et både smukt og overraskende lækkert element, til en ellers ret enkel ret 🤩

Desserten bød på jordbær til Emil, og rabarber til mig, og vi var begge meget enige om, at det er de bedste desserter vi har smagt 🤤

Et lille tip hvis du spiser hos @capacph, deres lichi lemonade smager vanvittigt, og sådan helt perfekt blomster agtigt 🌸

#capacph #instagramakademiet #laks #bøfsandwich #karse #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #rabarber #grøntsager #jordbær #scandisensediet #sensekost #bryllupsdag @caspersobczyk @emil.louis1892
Open
Var det noget med en portion skipper skræk vafler? 🍃

Jeg er svært glad for de her knald grønne vafler, både fordi de smager af spinat, og fordi det helt ærligt er ret så hyggeligt at stå og bage vafler 🤩

Når jeg laver den her hjemme, topper vi dem altid med lige det vi hver især lyster, jeg synes at laks, creme cheese, avocado, dild og salat passer virkelig dertil 🥳🥰

Hvad ville du spise oven på sådan en lækker spinatvaffel?

Jeg har været i det gavmilde hjørne i dag, og givet jer hele opskriften her på IG, du skal bare swipe mellem billederne ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #spinat #spinatvafler #vafler
Open
Svampede, luftige og mega lækre proteinrige bananmuffins 🧁🍌

Jeg ELSKER banankage og jeg elsker når den rent faktisk også er nærende og har et ekstra skud protein i sig 💪🏻

De her bananmuffins fungerer rigtig godt både til eftermiddagskaffen når gæsterne kigger forbi eller som et lækker mellemmåltid helt uden tilsat sukker 🥳

Snup opskriften via linket i min profil ✌🏻

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #banan #bananmuffins  #proteinmuffins #protein #vægttab #gastricsleeve
Open
Spiser du hveder torsdag aften (dagen før store bededag) eller fredag (på store bededag)? 

I gamle dage var Store Bededag sådan en helligdag hvor alle skulle holde fri fra arbejde, indtil gudstjenesterne var ovre. Det betød, at bageren ikke kunne bage brød, og dermed måtte bage og sælge brødet aftenen i forvejen.

Dagen efter, på Store Bededag, kunne man så skære hvedeknopperne over, og riste dem, så de blev sprøde som tvebakker 😄

Jeg spiser dem nu gerne både aftenen før og på dagen, og uanset hvornår du spiser dine hveder finder du min bedste opskrifter på lækre hveder via linket i min profil 😄

#Mariasilje #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #hveder #hvedeknopper #storebededag
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email

Powered by BloggerSpace

© 2014 - 2022 Mariasilje.dk. All right reserved.