Edamamesalat med appelsin og valnødder

edamamesalat-med-appelsin-og-valnoedder

Jeg er blevet ret glad, for mættende måltidssalater. Både til frokost og aftensmad. Det giver en masse gode vitaminer, og ligger ikke lige så tungt, som varm mad. For nyligt kom min mor forbi til frokost, og jeg fik derfor ret hurtigt lavet denne mættende edamamesalat. Jeg elsker når min mad ikke bare smager godt, men også er pæn, og der må rigtig gerne være masser af skønne farver. Det er med til at gøre mig i godt humør.

Jeg har selvfølgelig også andre bud på en god måltidssalat liggende på bloggen. Eksempelvis er jeg er glad for denne bønnesalat med sennepsvinaigrette, som sammen med et hårdkogt æg og en skive rugbrød eller knækbrød, er suveræn på madpakken. Eller denne quinoasalat med sød kartoffel, der sammen med et par kyllingespyd, vil gøre kollegerne misundelige.

Edamamesalat-med-appelsin-og-valnoedder_mariasilje
Edamamesalat-med-appelsin-og-valnoedder_mariasilje
Edamamesalat-med-appelsin-og-valnoedder_mariasilje

Få opskriften på edamamesalat med appelsin og valnødder her:

5 fra 2 stemmer
Edamamesalat-med-appelsin-og-valnoedder_mariasilje
Edamamesalat med appelsin og valnødder
Antal: 2 personer
Ingredienser
  • 1 pakke napolitana salat
  • 2 håndfulde frosne edamamebønner uden skal (ca. 100-125 gram)
  • 2 små rødløg
  • 1 blodappelsin
  • 1 alm appelsin
  • 3 spsk hakkede valnødder
Dressing
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 spsk æblecider eddike
  • 2 tsk citronsaft
  • 2 tsk agavesirup
  • 2 knsp finthakket rosmarin
  • salt og peber
Sådan gør du
  1. Kom napolitana salaten i en skål med koldt vand, og skyl det grundigt for jord. Læg det efterfølgende til tørre på et rent viskestykke.

  2. Kom edamamebønnerne i en skål, og hæld kogende vand over. Lad dem stå i et par minutter.

  3. Fjern skrællen fra rødløgene, og skær dem i tynde skiver

  4. Skær top og bund af den alm. appelsin og blodappelsinen. Skær derefter resten af skrællen af, ved at skære ned langs siderne på appelsinerne. Når al skrællen er skåret af, skæres appelsinerne i tynde skiver.

  5. Rist valnødderne gyldne, på en tør pande. Hak dem groft.

  6. I en lille skål, blandes olivenolie, æblecider eddike, citronsaft, agavesirup, finthakket rosmarin, salt og peber.

  7. Vend dressingen sammen med napolitana salat, edamamebønner, rødløg og appelsin. Anret på et fad eller i 2 skåle, og top med hakkede valnødder. 

  8. Velbekomme!

Sense håndfuldsfordeling af edamamesalat med appelsin og valnødder:

Hf1+2: napolitana salat, rødløg,
Hf3: edamamebønner,
Hf4: blodappelsin, alm appelsin
Fedt: valnødder, olivenolie
Smagsgiver: æblecider eddike, citronsaft, agavesirup, rosmarin, salt og peber

Edamamesalat-med-appelsin-og-valnoedder_mariasilje


 

Hvis du har nogle spørgsmål, eller kommentarer til mine indlæg, finder du et kommentarfelt herunder. Jeg elsker når i deler jeres meninger og tanker med mig, og jeg er meget taknemmelig for at i tager jer tid til det.

Hvis du giver dig i kast med mine opskrifter, så brug endelig hashtagget #MariaSilje så jeg kan følge med hos dig, det er så hyggeligt.

Kærlig hilsen

Maria Silje

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *