Skip to content
No results
No results
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Pinterest Facebook Instagram Email
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Tema
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog

Asiatiske kyllingekødboller

Gå til opskrift Udskriv
Saftige og drønlækre asiatiske kyllingekødboller med teriyaki.

Nemme og mega lækre asiatiske kødboller med sticky marinade som du kender dem fra blandt andet sushi restauranter. Kom dem på spyd hvis du vil servere dem som små lækre sticks, eller servér dem som de er sammen med en lækker nudelsalat, i en poké bowl, til en kålsalat eller til lige dét du har lyst til.

Jeg elsker simpelthen asiatiske kyllingekødboller, særligt fordi at der, ud over løg og hvidløg som jeg ville komme i almindelige kyllingefrikadeller, er forårsløg, en lille smule ingefær, soya og sesam i. Det er selvfølgelig heller ingen hemmelighed at marinaden gør en kæmpe forskel for kyllingekødbollerne.

Er du ikke så glad for den sticky teriyaki marinade kan du sagtens undlade den, men spørger du mig, så er det hér du får prikken over i’et.

Saftige og drønlækre asiatiske kyllingekødboller med teriyaki.
Saftige og drønlækre asiatiske kyllingekødboller med teriyaki.
Saftige og drønlækre asiatiske kyllingekødboller med teriyaki.

Få opskriften på asiatiske kyllingekødboller her:

Reklamelinks er markeret med*
saftige asiatiske kyllingekødboller med teriyaki.

Asiatiske kyllingekødboller

Nemme og mega lækre asiatiske kyllingekødboller med teriyaki marinade, sådan som du kender dem fra sushi restauranterne.
Ingen bedømmelser endnu
Antal: 4 personer
Forberedelse10 min
Tilberedelse20 min
I alt30 min

Ingredienser

  • 1 æg
  • 1 dl panko rasp*
  • 2 forårsløg
  • 1 lille løg
  • 1 tsk knust ingefær på glas (kan erstattes af friskrevet ingefær, prøv dig frem alt efter hvor glad du er for ingefær)
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk soya
  • ¼ tsk peber
  • 400 g hakket kylling
  • 2 spsk sort sesam*

Sauce

  • 50 g teriyaki*
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk sort sesam*
  • 1 spsk alm sesamfrø*

Tilberedelse

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Skyl og skær dine forårsløg i skiver, pres eller riv hvidløg, og skær løg i små tern.
  • I en skål blandes æg, panko rasp, forårsløg, hvidløg, løg, ingefær, soya og peber.
  • Tilføj hakket kylling og sort sesam til skålen, ælt det sammen med hånden, eller brug en ske hvis du synes det er nemmere.
  • Med en teske og en håndflade formes 36 små kødboller. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 20 minutter ved 200 grader varmluft

Sauce

  • Imens kødbollerne er i ovnen laves saucen.
  • Bland teriyaki, sorte og hvide sesamfrø samt et fed hvidløg revet eller presset.
  • Når kødbollerne er færdige, vendes de med saucen som giver dem en lækker smagfuld sticky overflade.
  • Nu er de klar til servering, enten på små spyd eller som de her.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest

Sense håndfuldsfordeling af asiatiske kyllingekødboller

Hf 1+2: forårsløg, løg, ingefær, hvidløg.
Hf 3: æg, hakket kylling.
Hf 4: panko rasp.
Fedt: sort sesam, alm. sesam.
Smagsgiver / Gratis: peber, soya, teriyaki.

Næringsindhold
Asiatiske kyllingekødboller
Indhold per portion (100 g)
Kalorier (kcal) 146 Kalorier fra fedt 59
% Dagligt indtag*
Fedt 6.57g10%
Kulhydrater 9.57g3%
Fibre 1.28g5%
Sukker 3.71g4%
Protein 14.42g29%
* De daglige procent-værdier er baseret på en diæt med 2000 kalorier.

Hvor mange kødboller kan du spise?

Det er ganske fornuftigt hvis du tager hvad der svarer til én håndfuld kødboller, i gennemsnit vil det være en fjerdedel af opskriften. Jeg ville tælle en håndfuld asiatiske kyllingekødboller som en håndfuld protein (hf 3) og en spiseskefuld fedt.

Hvad kan du spise ved siden af?

For en fyldt spisekasse efter sense principperne kan du ved siden af de asiatiske kødboller spise to håndfulde grøntsager (hf 1+2), en håndfuld stivelse (hf 4) og op til to spiseskefulde fedt.

Det kunne være i form af en lækker nudelsalat med sprød kål, gulerødder, forårsløg, radiser og en dressing af soya, lime, sesamolie og chili, toppet med hakkede peanuts. Så vil du ende ud med en rigtig fornuftig tallerken.

Få mere inspiration

  • Efterår, Forår, Kød og fjerkræ, Sense opskrifter aftensmad, Sense opskrifter frokost, Sense opskrifter med kylling, Sommer
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Relaterede indlæg
Proteinpandekager

Proteinpandekager med hytteost

Smuk og farverig quinoasalat med sød kartoffel, serveret i en fin lyseblå skål

Quinoasalat med sød kartoffel

Sproed-blomkaalssalat-med-mango_mariasilje

Sprød blomkålssalat med mango

Grønne spinatvafler med philadelphia, salat, laks, avocado og dild.

Spinatvafler med laks

saltmandler-med-røget-paprika_mariasilje

Saltmandler med røget paprika

Langtidsbagte tomater i glas

Langtidsbagte tomater – Søde semidried tomater

Vegansk falafelvaffel med tabouleh salat

Vegansk falafelvaffel med tabouleh salat

lækre retter med kylling

19 nemme retter med kylling

Open
Saftig krydret gris med pak choi og broccoli

I samarbejde med @smaekpaasmagen og @landbrugogfoedevarer 🐷

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi er glade for at spise gris herhjemme. Gris smager af mere og har mange muligheder, derfor er det også på menuen stort set hver uge hos os.

Grisekød giver krydderi, umami og mæthed, og det er bare nogle af grundene til at vi er glade for det 😄

Derud over havde min farmor og farfar grise på gården i min barndom, og jeg har derfor altid elsket det, og det er forbundet med mange gode minder 🥰🐷

I dag har jeg valgt at bruge grisekødet til denne asiatisk inspirerede ret, hvor jeg virkelig synes at grisen kommer til sin ret og selvfølgelig smager helt fantastisk 🤩

Ingredienser
Saftig, krydret gris
- 3 koteletter fra gris, 2 cm tykke, 400 g
- ½ dl risvin eller tør hvidvin
- ½ dl sojasauce
- 1 spsk hvidløgspulver eller 1 presset hvidløg
- 1 spsk løgpulver eller 1 lille revet løg
- 1 spsk peber
- 2 dl hvedemel
- ½ dl olie
Tilbehør:
- 1 bundt forårsløg, 100 g
- 1 lime
-  100 g saltede peanuts
- 1 bundt koriander, 10 g
- 1 broccoli, 500 g
- 4 pak choy, 375 g
- 1 spsk olie
- 1 tsk salt
- 300 g ris
General Tso´s sauce:
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk revet ingefær eller tørret ingefær
- 1 frisk chili eller efter smag
- 1 spsk olie
- ½ dl risvin eller tør hvidvin
- ½ dl eddike
- ½ dl soya sauce
- 50 g sukker
- ½ spsk vand
- ½ spsk majsstivelse

Find fremgangsmåden på smækpåsmagen.dk eller vis link i bio 🫶🏻

#Mariasilje #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad @smaekpaasmagen @landbrugogfoedevarer #smækpåsmagen
Open
Jeg har brug for din hjælp ✨

Meget snart deler jeg opskriften på min yndlings pasta bolognese (selvfølgelig med pasta fra altid yndlings @pastariget) med jer 😄

Hvilket billede synes du skal være frontbilledet? 🫶🏻📸

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #bolognese #pasta #kødsovs
Open
I bad om opskriften på de aller lækreste asiatiske kyllingekødboller, og ved i hvad? Den får i lige her 👇🏻

Husk at gem opskriften med det lille bogmærke, så har du den altid ved hånden når du skal bruge den 🫶🏻

OPSKRIFT:
1 æg
1 dl panko rasp
2 forårsløg
1 lille løg
1 tsk knust ingefær på glas (kan erstattes af friskrevet ingefær, prøv dig frem alt efter hvor glad du er for ingefær)
1 fed hvidløg
1 spsk soya
¼ tsk peber
400 g hakket kylling
2 spsk sort sesam

Sauce:
50 g teriyaki
1 fed hvidløg
1 spsk sort sesam
1 spsk alm sesamfrø

Tilberedelse:
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Skyl og skær dine forårsløg i skiver, pres eller riv hvidløg, og skær løg i små tern.
- I en skål blandes æg, panko rasp, forårsløg, hvidløg, løg, ingefær, soya, sort sesam og peber.
- Tilføj hakket kylling til skålen, ælt det sammen med hånden, eller brug en ske hvis du synes det er nemmere.
- Med en teske og en håndflade formes 36 små kødboller. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 20 minutter ved 200 grader varmluft

Sauce:
- Imens kødbollerne er i ovnen laves saucen.
-Bland teriyaki, sorte og hvide sesamfrø samt et fed hvidløg revet eller presset.
- Når kødbollerne er færdige, vendes de med saucen som giver dem en lækker smagfuld sticky overflade.
- Nu er de klar til servering, enten på små spyd eller som de her.

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #asiatiskekødboller #asiatisk #kødboller
Open
Jeg har simpelthen smovset asiatiske kyllingekødboller 5-6 gange de sidste 2 ugers tid, du smager SÅ godt jo! 🤤🤤🤤

Vil du ha’ opskriften?

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #asiatiskekødboller #kyllingekødboller #kødboller #asiatisk
Open
Der er virkelig sket noget på fastelavnsbolle-fronten de senere år i Danmark. Og der lader næsten til at være kamp om rampelyset og pladserne som årets BEDSTE fastelavnsboller 😄

Er det stukket lidt af? Måske, men jeg elsker alt ved det 🤩

Derfor er jeg i år hoppet med på bølgen og lavet sådan en fancy fastelavnsbolle med en fransk navn jeg end ikke kan udtale 😅😋

Jeg har fyldt min ‘choux au craqueline’ men den lækreste hindbærskum og toppet den med en lækker chokoladeganache, og wow siger jeg bare, den smager for sindssygt 🤩🥰

Har du fået lyst til at kaste sig ud i at bage dem selv, finder du opskriften på min blog via linket i min profil 🫶🏻

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #fastelavnsboller #fastelavn #chouxaucraquelin #vandbakkelse #vandbakkelser @callebautnordic
Open
Var det noget med en lækker brownie uden mel og sukker? 

Så er det altså denne bønnebrownie du skal ha fingrene i 🤩 Den smager virkelig godt, er som sagt uden tilsat sukker, lavet på en base af sorte bønner og er dermed et sundere alternativ til eftermiddags kagen 😋

Haps opskriften her 👇🏻

1 dåse sorte bønner
60 g kokosolie
2 tsk vaniljesukker
2 spsk espresso (dette kan erstattes af vamt (kogt) vand)
2 æg
120 g sukrin gold (dette kan erstattes med sukker)
60 g usødet kakaopulver (bagekakao)
½ tsk bagepulver
¼ tsk salt
60 g mørk chokolade 70% (gerne som chokoladeknapper)

Tilberedelse
- Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn.
- Dræn de sorte bønner og kom dem i en blender sammen med kokosolie, vaniljesukker og espresso. - - Blend til du har en helt glat og ensartet konsistens.
- Kom æggene i blenderen sammen med bønnemassen om blend cirka 10 sekunder til det er blendet sammen.
- I en ren skål blandes sukrin gold, kakaopulver, bagepulver, salt og vaniljesukker.
- Hæld den blendede bønnemasse op i skålen med de tørre ingredienser, og vend det godt sammen.
- Læg to spiseskefulde chokolade til side og vend resten i dejen.
- Beklæd en form (cirka 20×26 cm) med bagepapir, fordel dejen i formen og top med det resterende chokolade.
- Bag kagen 25-30 minutter i ovnen til kagen er blank og fast.
- Lad kagen køle lidt af på en rist. Opbevar herefter kagen i køleskabet hvor den kan holde et par dage.

#Mariasilje #instagramklubben #instagramakademiet #farmtotable #opskrifter #opskrift #deldinmad #nemmad #madinspiration #madblog #madlavning #grøntsager #sundeopskrifter #hverdagsmad #hjemmelavetmad #scandisensediet #sensekost #brownie #bønnebrownie #sortebønner
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
Opskrifter
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad og brunch
  • Kolde og varme drikke
  • Brød og boller
Sense Opskrifter
  • Alle Sense opskrifter
  • Sense morgenmad
  • Sense frokost
  • Sense aftensmad
Sæson
  • Forår
  • Sommer
  • Efterår
  • Vinter
Find rundt
  • Forside
  • Om Maria Silje
  • Artikler

Powered by Bloggerspace

© 2014 - 2023 Mariasilje.dk. All right reserved.