Asiatiske kyllingekødboller
Få alle ingredienserne til denne opskrift leveret direkte til din hoveddør
Nemme og mega lækre asiatiske kødboller med sticky marinade som du kender dem fra blandt andet sushi restauranter. Kom dem på spyd hvis du vil servere dem som små lækre sticks, eller servér dem som de er sammen med en lækker nudelsalat, i en poké bowl, til en kålsalat eller til lige dét du har lyst til.
Jeg elsker simpelthen asiatiske kyllingekødboller, særligt fordi at der, ud over løg og hvidløg som jeg ville komme i almindelige kyllingefrikadeller, er forårsløg, en lille smule ingefær, soya og sesam i. Det er selvfølgelig heller ingen hemmelighed at marinaden gør en kæmpe forskel for kyllingekødbollerne.
Er du ikke så glad for den sticky teriyaki marinade kan du sagtens undlade den, men spørger du mig, så er det hér du får prikken over i’et.
Få opskriften på asiatiske kyllingekødboller her:
Asiatiske kyllingekødboller
Ingredienser
- 1 æg
- 1 dl panko rasp*
- 2 forårsløg
- 1 lille løg
- 1 tsk knust ingefær på glas (kan erstattes af friskrevet ingefær, prøv dig frem alt efter hvor glad du er for ingefær)
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk soya
- ¼ tsk peber
- 400 g hakket kylling
- 2 spsk sort sesam*
Sauce
- 50 g teriyaki*
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk sort sesam*
- 1 spsk alm sesamfrø*
Tilberedelse
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Skyl og skær dine forårsløg i skiver, pres eller riv hvidløg, og skær løg i små tern.
- I en skål blandes æg, panko rasp, forårsløg, hvidløg, løg, ingefær, soya og peber.
- Tilføj hakket kylling og sort sesam til skålen, ælt det sammen med hånden, eller brug en ske hvis du synes det er nemmere.
- Med en teske og en håndflade formes 36 små kødboller. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 20 minutter ved 200 grader varmluft
Sauce
- Imens kødbollerne er i ovnen laves saucen.
- Bland teriyaki, sorte og hvide sesamfrø samt et fed hvidløg revet eller presset.
- Når kødbollerne er færdige, vendes de med saucen som giver dem en lækker smagfuld sticky overflade.
- Nu er de klar til servering, enten på små spyd eller som de her.
Sense håndfuldsfordeling af asiatiske kyllingekødboller
Hf 1+2: forårsløg, løg, ingefær, hvidløg.
Hf 3: æg, hakket kylling.
Hf 4: panko rasp.
Fedt: sort sesam, alm. sesam.
Smagsgiver / Gratis: peber, soya, teriyaki.
Hvor mange kødboller kan du spise?
Det er ganske fornuftigt hvis du tager hvad der svarer til én håndfuld kødboller, i gennemsnit vil det være en fjerdedel af opskriften. Jeg ville tælle en håndfuld asiatiske kyllingekødboller som en håndfuld protein (hf 3) og en spiseskefuld fedt.
Hvad kan du spise ved siden af?
For en fyldt spisekasse efter sense principperne kan du ved siden af de asiatiske kødboller spise to håndfulde grøntsager (hf 1+2), en håndfuld stivelse (hf 4) og op til to spiseskefulde fedt.
Det kunne være i form af en lækker nudelsalat med sprød kål, gulerødder, forårsløg, radiser og en dressing af soya, lime, sesamolie og chili, toppet med hakkede peanuts. Så vil du ende ud med en rigtig fornuftig tallerken.