Lun efterårssalat med palmekål

5 fra 5 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse10 min
Tilberedelse30 min
I alt40 min

Ingredienser

  • 400 g små kartofler
  • 330 g gulerødder ((gerne tynde gulerødder fx. snack gulerødder))
  • 220 g hokkaido græskar
  • 250 g palmekål ((kan du ikke finde palmekål, kan det erstattes af grønkål))
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk agavesirup ((kan erstattes af honning eller lign.))
  • 1 kvist frisk timian
  • salt og peber
  • 2 spsk solsikkekerner

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Vask og skrub kartofler, gulerødder, hokkaido, palmekål og timian, så der ikke er jord på.
  • Del kartofler og gulerødder i halve på langs. Del også gulerødderne på tværs så de bliver halvt så lange. Skær hokkaidoet i hundrette stykker.
  • Gnub kartofler, gulerødder og hokkaido med olivenolie. Jeg bruger hænderne, fugter håndfladen med olivenolie og tager hver grøntsags stykke igennem hånden. På den måde får de alle olie, men man sparer på mængden.
  • Fordel kartoflerne i den ene side af et ildfast fad, drys med salt, peber og timian. Ved siden af fordeles gulerødderne, top gulerødderne med agavesirup, salt og peber. Kom fadet i ovnen ved 200 grader varmluft i 20 minutter.
  • Imens skæeres palmekålen i ca 2 cm. brede strimler på tvers. Det nederste grove stykke er ikke lækkert at spise, så det kasseres.
  • Når kartofler og gulerødder har fået 20 minutter, kommes hokkaido stykkerne ind i fadet med gulerødder og kartofler, og toppes med lidt salt og peber. Giv alle grøntsagerne yderligere 10 minutter.
  • De sidste 10 minutter bruges på at riste solsikkekernerne på en tør pange ved middel varme, samt at lynstege palmekålen i en spsk. olivenolie til den har fået lidt farve og faldet lidt sammen. Giv kålen et lille drys salt og peber.
  • Går alle eleventerne er færdige, blandes salaten sammen og toppes mes de ristede solsikke kerner.
  • Velbekomme!

Køkken noter

  • Jeg serverede salaten sammen med kyllingebryst fyldt med pikant ost og viklet ind i bacon. Lige som i denne opskrift, men uden spinat.
  • Ønsker du et måltid uden kød, kan du tilføje ristede kikærter i salaten.
Fik du lavet opskriften?Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag @mariasilje på instagram.