Vegetar frikadeller med bulgur og feta

vegetar-frikadeller-med-bulgur-og-feta

Jeg er gennem mit arbejde som instagrammer for Aarstidernes Sensekasse, blevet præsenteret for risgaletter af forskellig art, et par gange. Jeg er ret vild med dem, og derfor fik jeg idéen til disse vegetar frikadeller med bulgur og feta. Jeg synes de er virkelig lækre, og de kan jo spises som en del af brunchbordet, på madpakken til frokost, eller til aftensmad. Måske du endda kan snige dem med i ungernes madpakke?

Veggie deller lavet af bulgur og grøntsager

Når jeg koger bulgur, sørger jeg ofte for at koge lidt ekstra. Det er rart, for så har jeg en rest, til at lave veggie deller, eller andre skønne retter med bulgur. Har du en rest ris fra dagen før, kan du også sagtens erstatte bulgur med ris, det vil også smage godt. Ligeledes kan du også bytte nogle af grøntsagerne ud, med andre grøntsager, hvis der er nogen du har en rest af i køleskabet. Det er det lækre med sådan nogen vegetar frikadeller. Du kan lave dem med de råvarer, som skal bruges, fordi de måske er blevet lidt triste at se på. Du vil ikke bemærke det, når du spiser vegetar frikadellerne.

Vegetar-frikadeller-med-bulgur-og-feta_MariaSilje
Vegetar-frikadeller-med-bulgur-og-feta_MariaSilje
Vegetar-frikadeller-med-bulgur-og-feta_MariaSilje
Få opskriften på vegetar frikadeller med bulgur og feta her:
5 fra 5 stemmer
Vegetar-frikadeller-med-bulgur-og-feta_MariaSilje
Vegetar frikadeller med bulgur og feta
Antal: 6 personer
Ingredienser
  • 300 g kogt bulgur (jeg koger altid rigeligt, og bruger resterne fra dagen før)
  • 1 stort løg
  • 200 g grønne ærter (fra frost)
  • 300 g spidskål
  • 3 æg
  • 4 stængler frisk timian
  • 4 spsk hvedemel
  • 200 g fetaost eller blød salatost i blok (en man selv skal dele i mindre stykker)
  • tørrede chiliflager efter smag
  • salt og peber
  • olivenolie til stegning
Sådan gør du
  1. Hak løget fint.

  2. Kom ærterne i en skål med kogende vand, til de er optøet.

  3. Skyl og snit spidskålen fint.

  4. I en skål kommes kogt bulgur, finthakket løg, optøede ærter, fintsnittet spidskål, æg, plukket timian, hvedemel, tørrede chiliflager, salt og peber. Rør det godt sammen, så du har en ensartet masse.

  5. Smuldr fetaosten i skålen med frikadelle dej, og ved det forsigtig sammen.

  6. Steg vegetar frikadellerne på en pande ved middelhøj varme, med 1 spsk olie på. Vegetar frikadellerne skal gerne laves af en stor spsk dej. De er færdige når de er faste og gyldne.

Sense håndfuldsfordeling af vegetar frikadeller med bulgur og feta:

Spiser du 1/6 af vegetar frikadellerne, er du rigtig fornuftigt dækket ind på stivelse (hf 4) 3 spsk fedt samt en håndfuld grøntsager (hf 1+2). Du får også et halvt æg, så jeg ville tage en håndfuld protein (hf 3) svarende til 3/4 af en håndfuld, ved siden af vegetar frikadellerne, samt en håndfuld grøntsager (hf 1+2). Så har du en fornuftig spisekasse.

Hf 1+2: løg, grønne ærter, spidskål
Hf 3: æg
Hf 4: bulgur, hvedemel
Fedt: fetaost eller blød salatost, olivenolie
Smagsgiver / gratis: frisk timian, tørrede chiliflager, salt, peber

Vegetar-frikadeller-med-bulgur-og-feta_MariaSilje


 

Hvis du har nogle spørgsmål, eller kommentarer til mine indlæg, finder du et kommentarfelt herunder. Jeg elsker når i deler jeres meninger og tanker med mig, og jeg er meget taknemmelig for at i tager jer tid til det.

Hvis du giver dig i kast med mine opskrifter, så brug endelig hashtagget #MariaSilje så jeg kan følge med hos dig, det er så hyggeligt.

Kærlig hilsen

Maria Silje

2 Comments

  1. Sandra

    De ser afsindigt gode ud, det vil jeg fluks lave til aftensmaden i aften.

    08 . mar . 2019
    • Maria Silje

      Tusind tak, det er de virkelig også 😀

      Kh Maria Silje

      14 . mar . 2019

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »