Boganbefaling: Og halsen af en svane + opskrift og konkurrence

by Maria Silje-
og-halsen-af-en-svane

// Sponsoreret – bogen ‘Og halsen af en svane’ er fremsendt til anmeldelse

 

Jeg har været så heldig, at få lov til at kigge, læse, bladre, afprøve og fordybe mig i kogebogen ‘Og halsen af en svane’ det er der kommet denne anmeldelse ud af.
I bunden af dette indlæg finder du en skøn konkurrence, hvor du kan vinde et eksemplar af ‘Og halsen af en svane’.

Mit første indtryk af bogen, når jeg kigger på forsiden, er at vi skal en tur på landet, og måske have nogle af alle de gamle danske retter opfrisket.
Lige umiddelbart, er det ikke en kogebog jeg ville skynde mig at hive ned fra hylden, da den i min optik, ser lidt kedelig, og gammeldags ud. Men alligevel er der en eller anden form for nostalgi der popper op når jeg kigger på den. Den henvender sig nok mere til det lidt mere modne puplikum.

Når jeg så åbner bogen begynder min fantasi at blomstre. Noget af det første der møder mig, er en tegning, som mest af alt ligner et papirsudklip, sådan et rigtig fint gammeldags et af slagsen, som for mig minder lidt og livets træ. Det gør sig gældende i hele bogen, at der er små papirsudklip agtige tegninger af dyr i bunden af siderne, jeg synes det er utrolig hyggeligt.
Bladre jeg så lidt længere, ser jeg et billed af et sort får der bræer, jeg kan ikke helt lade være at smile, også dette gør sig gældende gennem hele bogen, at der er smukke billeder af alle gårdens dyr, efterfulgt at sjove og hyggelige rim, som for eksempel, dette kaninrim:

“En kæk kanin fra Vorupør,
gik ganske ofte til frisør.
Klip en tot og snit et hår,
giv mig stramme overlår.
Trim mig, tæm mig, tag en kølle,
gør mig til en hårdkogt bølle”


‘Og halsen af en svane’s kategorier og opskrifter

Endelig kom jeg til alle kategorierne med lækre opskriter, nedenfor kan du se de forskellige kategorier, samt et par af de mange retter der er repræsenteret.

Fingernemme forretter – Bagte jalapenos, Lakserilette med krydderurter og Stegte grønne tomater. 
Uvurderlige supper – Asparges suppe, Karrysuppe med fisk og Linsesuppe.
Kødlige fristelser – Jordskokcreme med torsk, Rødspætte i papirhat og Fiskefrikadeller med urter, som du får opskriften på længere nede.
Gennemførte grøntsager – Grøntsagslasagne, Solgul omelet og Tærte med jordens glæde
Dedikerede desserter – Bourbontærte, Den sødeste ribskage og Kærlig koldskål
Hjemmebager brød – Vækstboller med rod og sol, Bradepandebrød med rosmarin og Fougasse
Belønning til brødet – Hummus, Makrel i tomat og Mayonnaise
Kager der bringer dig i kridthuset – Sjæleplejende æblekage, Makronsnitter og Squashkage
Det hyggelige viktualierum – Kaffelikør, Balsamico sirup og syltede grønne tomater

 
 photo 73596701-23FF-42D5-B2DB-BDC3D3C810DB_zpsppxg8j8x.jpg
Jeg sad og smilede og små grinede for mig selv, de første par gange jeg bladrede og læste i bogen. Der er en masse hyggelige billeder af dyrene på landet, og det er tydeligt at bogens forfattere, Søren Sørøver og Lone Landmand, opfordrer til at vælge produkter fra frilandsdyr i opskrifterne, med sætninger som “hakket kød fra en gris, der finder sin mad i jorden” og “flødeost lavet af mælk fra en ko, der kender til tåge”. 

 

Konklussion

Bogen er uden tvivl et køb værd, og helt bestemt også en god gave, til den som godt kan lide at lave mad med omtanke.

Jeg synes bogen er rigtig god, fordi alle retterne er nemme at gå til, du behøver altså ikke at være en ørn i et køkken, for at kunne følge med i opskrifterne. De henvender sig til den almindelige dansker, som spiser helt almindelig mad. Bogen er nemlig ikke fyldt med hokus pokus og specialprodukter, som man ellers ofte støder på.


Hvor kan du få fat i bogen?

D. 22/11-16 kom bogen på gaden, og den kan derfor købes i boghandlere landet over og koster 249kr.
Du kan også bestille den direkte hos Søren Sørøver og Lone Landmand lige her hos det flydende forlag, og der vil bogen naturligvis blive signeret.

Du kan også få fingrene i bogen, ved at deltage i konkurrencen i bunden af indlægget.

 
 photo 64C16CCE-C37D-49F2-8A56-E48E4E4B8EB9_zpswuss5fxt.jpg
 
Fiskefrikadeller med urter

Forrygende fiskefrikadeller formes frit fra friske fisk! Forfærdelig færdigfars frarådes!

Opskrift:

1 kg filet af sej, lubbe, kuller, torsk eller lange
1 stort løg
2 æg
2 dl piskefløde af mælk fra en landfast ko
½ dl jomfruolivenolie
1 dl mælk fra ovenstående
2 dl mel
1 tsk salt
¼ tsk friskkværnet peber
10 spsk finthakkede friske krydderurter f.eks. dild, persille, purløg
smør og vindruekerneolie til stegning

Fremgangsmåde:

Mærk fiskekødet efter for ben, så farsen bliver helt benfri. Skær kødet i mindre stykker.
Skræl løget, hak det groft og læg det i en foodprocessor sammen med fisken. Kør med kniven til begge dele er findelte. Tilsæt æg, fløde, olivenolie, mælk, salt og peber og lad apparatet snurre til blandingen bliver ensartet. Tilsæt mel og rør også det grundigt ind i farsen. Stil fiskefarsen på køl og lad den hvile ½ time.
Rør de finthakkede urter i farsen og steg fiskefrikadellerne i en sø af smør og vindruekerneolie.


Konkurrence: Vinderen er fundet.

img_2266

Jeg har fået lov til at lave en konkurrence, hvor du kan få fingrene i ”og halsen af en svane”

Det eneste du skal gøre for at være med i lodtrækningen er at lægge en kommentar herunder, hvor du fortæller hvad din livret er.
konkurrencen slutter 14/12-16 kl 12.00 og vinderen får direkte besked på mail, herefter. Så husk at tjek din mail 😉


 


 

Hvis du har nogle spørgsmål, eller kommentarer til mine indlæg, finder du et kommentarfelt herunder. Jeg elsker når i deler jeres meninger og tanker med mig, og jeg er meget taknemmelig for at i tager jer tid til det.

Hvis du giver dig i kast med mine opskrifter, så brug endelig hashtagget #MariaSilje så jeg kan følge med hos dig, det er så hyggeligt.

Kærlig hilsen

Maria Silje

18 Comments

  1. Emil Sørensen

    Min livret er min dejlige kærestes mad !!!

    05 . dec . 2016
  2. Hanne Schjødt-Pedersen

    Min livret er mange forskellige, men allerbedst kan jeg lide en god salat med laks, æg, rejer og grønne asparges i selskab med dem, jeg holder allermest af….

    05 . dec . 2016
  3. Låvise

    Åhhh den var straks værre, for min livret er MAD 😀
    Men en af favoritterne er helt sikkert karbonader med stuvede ærter & gulerod

    05 . dec . 2016
  4. Gitte Juhl

    Sikken en dejlig konkurrence, min livret er uden tvivl lørdagskylling 😁

    05 . dec . 2016
  5. Sarah Sofie

    Jeg har ikke som sådan nogen livret jeg kan bare meget godt lide frikadeller med rødkål, og særligt hvis det er på rugbrød

    05 . dec . 2016
  6. Mette

    Fin præmie 👍 Min livret er min mands skønne italienske mad – med tomater hentet fra drivhuset og krydderurter fra vores have.

    05 . dec . 2016
  7. Katrine Andersen

    Jeg har allerede bogen på min ønskeseddel til jul, men hvor ville det være skønt at få liv at vinde den! 😍 Frikadeller er min livret

    06 . dec . 2016
  8. Lone Kristensen

    Min livret må nok være stegt flæsk og det er jo også dejligt dansk

    07 . dec . 2016
  9. Vivian T Rastrom

    Jeg har bogen hænsefødder og gulerødder, så jeg vil elske at vinde efterfølgeren 😁
    Jeg har et pr livretter men hvis jeg absolut skal vælge så må det blive smørstegte rødspætter med nye danske kartofler

    09 . dec . 2016
  10. Signe

    Uh en skøn præmie 😍
    Min livret er sushi eller wienerschnitzler 😄

    09 . dec . 2016
  11. Zoey raasted

    Min livret er tateletter sådan rigtig hjemmelavet med fiskeboller

    10 . dec . 2016
  12. Caroline W

    Tak for en rigtiggod anmeldelse!

    Min livret er torsk i ovnen, med chorizo, kartofler og grøn salat

    11 . dec . 2016
  13. Karla

    Min livret er min farfars pandekager. Han laver dem med æg fra deres egne høns, og altid med hindbærmarmelade fra deres egne hindbær 😍

    11 . dec . 2016
  14. Line // mad-til-mor.dk

    Det lyder som en spændende bog. Jeg elsker næsten al mad, men min livret må nok være en rigtig god bøf😄

    13 . dec . 2016
  15. Dorthe Olstrup

    Jeg elsker et godt stykke laks, meget gerne med pesto oven på, og med en lækker salat ved siden af

    14 . dec . 2016
  16. Jane Egekjær

    Hvor er det bare heldigt at jeg nåede at se dit opslag, jeg ville elske at vinde den smukke bog!

    Min livret er dampede blåmuslinger i hvidvin 😍😃

    14 . dec . 2016
  17. Ida Simonsen

    Jeg elsker en god stor saftig bøf, gerne ribeye 😉

    14 . dec . 2016
  18. Olivia tran Petersen

    Min livret er, karrysuppe, det smager himmelsk!

    14 . dec . 2016

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »