Vis dit køleskab – Helle Abild, BUGInamnam

vis-dit-koeleskab-helle-abild-buginamnam

Byd velkommen til Helle Abild. Helle blogger til dagligt på BUGInamnam, hvor hun deler en helt masse lækre opskrifter. Alt lige fra salater, til is og glutenfrie opskrifter.

BUGInamnam er klart et besøg værd, hvis du savner inspiration til madlavningen.


Hvilke 3 ting er altid i dit køleskab?

 • Gær
 • Æg
 • En skuffe med forskellig Callebaut chokolade til smeltning

 

Hvilke 3 ting er aldrig i dit køleskab?

 • Surmælksprodukter
 • Syltede ting
 • Færdige pålægs salater med Mayonnaise (har aldrig smagt sådan nogen og kommer aldrig til det)

Hvor kommer din madinteresse fra?

 • Jeg har siden jeg var barn været rigtig glad for at bage, det kemi agtige i at pulver og ingenting blev til noget. Allerede som barn indsamlede jeg kage opskrifter fra mine sønderjyske bedstemødre. I de10 år jeg arbejdede i USA i to kulinariske storbyer, New York og San Francisco, blev jeg præsenteret for så meget god mad, men havde jo ikke råd til altid at gå ud og spise, og så må man jo selv i gang 🙂

Hvad ender oftest i skraldespanden hjemme hos dig?

 • Vi har meget lidt madspild, så der er ikke noget bestemt der ender i skraldespanden. Men når man spiser meget grønt er der alligevel en del man skærer fra der ender i biospanden.

Hvad er din største madoplevelse?

 • Uhhh der har været rigtig mange, men nr 1 er nok de fantastiske lækre supper jeg fik da jeg var 6 uger i Japan, og det var også en stor oplevelse med stor tasting menu på The French Laundry hos stjerne kok Thomas Keller i Californien.

 

Vis dit køleskab - Helle Abild, BUGInamnam

 

Hvad er din livret?

 • Jeg er ret vil med Pasta puttanesca som jeg synes er en smagsoplevelse (og super let at lave) og er også ret glad for min egen chili con carne som findes på min blog BUGInamnam, der har rigtig mange krydderier i (min drengs kammerater også glade for den) og indisk “Lamb spinach”

 

Hvor finder du inspiration, når du skal lave mad?

 • Det er meget forskelligt, men tit fra mine rejser

Hvad spiste du igår?

 • Pasta med blæksprutter og Garlic naan, begge blandt favoritterne herhjemme

 

Hvor tager du hen og spiser, når du spiser ude og hvorfor?

 • Går ikke så tit ud og spiser, har fået super lækker mad på Le sommelier og Lumskebugten, men er også glad for små lokale steder, bla Que Pasa Mexikans i Vanløse som ligger på en dødsyg vej, men fint sted at gå hen på en kedelig onsdag aften 🙂

 

Hvilket måltid er din favorit, og hvorfor?

 • Jeg foretrækker varm mad, gerne tre gange om dagen, men ihvertfald både til aften og frokost, rugbrød har aldrig været min ting, og smørrebrød og sild slet ikke noget jeg spiser. Eneste kold mad jeg er glad for er sushi, men det må heller ikke være køleskabs koldt.

 

Nævn én ingrediens du IKKE kan undvære i madlavningen, og hvorfor?

 • Så må det nok være salt, eller måske gomasio  (japansk sesam- salt) det synes jeg er bedre end salt og fremhæver smagen på så mange ting bla. avacado, grøntsager og blødkogt æg.

 

Hvad synes du er den perfekte 3 retters menu?

 • Dampede Muslinger
 • Lammekroner med ovnbagte rosmarin kartofler
 • Min hjemmelavede nougat is

 

Hvem er dit forbilled, i forhold til madlavning?

En af mine gamle venner som er super gourmet og laver fantastisk mad, han boede hos mig 3 måneder da vi var yngre og introducerede mig til mange fantastiske ting, husker bla hjemmelavede ravioli og muslinger som jeg aldrig havde fået før. Husker også en Nytårsaften han lavede med 7 retter. Han arbejder som kræftforsker, og madlavning er “bare” hans afstresning/hobby.


 

Hvis du har nogle spørgsmål, eller kommentarer til mine indlæg, finder du et kommentarfelt herunder. Jeg elsker når i deler jeres meninger og tanker med mig, og jeg er meget taknemmelig for at i tager jer tid til det.

Hvis du giver dig i kast med mine opskrifter, så brug endelig hashtagget #MariaSilje så jeg kan følge med hos dig, det er så hyggeligt.

Kærlig hilsen

Maria Silje

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »