Skip to content
No results
No results
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Anledning
      • Jul
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få de nyeste opskrifter direkte i din indbakke
Maria Silje | Mad blog
  • Forside
  • Alle opskrifter
    • Morgenmad og brunch
    • Kød og fjerkræ
    • Fisk og skaldyr
    • Vegetar
    • Salater og andet tilbehør
    • Suppe
    • Dips og dyppelse
    • Brød og boller
    • Dessert, kage, is og søde sager
    • Snacks
    • Kolde og varme drikke
    • Anledning
      • Jul
  • Sense opskrifter
    • Sense opskrifter morgenmad
    • Sense opskrifter frokost
    • Sense opskrifter aftensmad
    • Sense opskrifter med kylling
    • Sense opskrifter med oksekød
    • Sense opskrifter med fisk og skaldyr
    • Sense opskrifter kage og søde sager
  • Sæson
    • Forår
    • Sommer
    • Efterår
    • Vinter
  • Føljeton
    • Personligt
    • Vis dit køleskab
    • Anbefalinger
  • Om Maria Silje
Maria Silje | Mad blog

Cookie- og privatlivspolitik​

Introduktion

Når du besøger vores website indsamles der oplysninger om dig, som bruges til at tilpasse og forbedre vores indhold og til at øge værdien af de annoncer, der vises på siden. Hvis du ikke ønsker, at der indsamles oplysninger, bør du slette dine cookies (se vejledning) og undlade videre brug af websitet. Nedenfor har vi uddybet, hvilke informationer der indsamles, deres formål og hvilke tredjeparter, der har adgang til dem.

Cookies

Websitet anvender ”cookies”, der er en tekstfil, som gemmes på din computer, mobil el. tilsvarende med det formål at genkende den, huske indstillinger, udføre statistik og målrette annoncer. Cookies kan ikke indeholde skadelig kode som f.eks. virus.

Det er muligt at slette eller blokere for cookies. Se vejledning: http://minecookies.org/cookiehandtering

Hvis du sletter eller blokerer cookies vil annoncer kunne blive mindre relevante for dig og optræde hyppigere. Du kan desuden risikere at websitet ikke fungerer optimalt samt at der er indhold, du ikke kan få adgang til.

Websitet indeholder cookies fra tredjeparter, der i varierende omfang kan omfatte:
Google Analytics, Google adwords, Facebook Pixel og Hotjar.

Personoplysninger

Generelt

Personoplysninger er alle slags informationer, der i et eller andet omfang kan henføres til dig. Når du benytter vores website indsamler og behandler vi en række sådanne informationer. Det sker f.eks. ved alm. tilgang af indhold, hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev, deltager i konkurrencer eller undersøgelser, registrerer dig som bruger eller abonnent, øvrig brug af services eller foretager køb via websitet.

Vi indsamler og behandler typisk følgende typer af oplysninger: Et unikt ID og tekniske oplysninger om din computer, tablet eller mobiltelefon, dit IP-nummer, geografisk placering, samt hvilke sider du klikker på (interesser). I det omfang du selv giver eksplicit samtykke hertil og selv indtaster informationerne behandles desuden: Navn, telefonnummer, e-mail, adresse og betalingsoplysninger. Det vil typisk være i forbindelse med oprettelse af login eller ved køb.

Sikkerhed

Vi har truffet tekniske og organisatoriske foranstaltninger mod, at dine oplysninger hændeligt eller ulovligt bliver slettet, offentliggjort, fortabt, forringet eller kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med lovgivningen.

Formål

Oplysningerne bruges til at identificere dig som bruger og vise dig de annoncer, som vil have størst sandsynlighed for at være relevante for dig, at registrere dine køb og betalinger, samt at kunne levere de services, du har efterspurgt, som f.eks. at fremsende et nyhedsbrev. Herudover anvender vi oplysningerne til at optimere vores services og indhold.

Periode for opbevaring

Oplysningerne opbevares i det tidsrum, der er tilladt i henhold til lovgivningen, og vi sletter dem, når de ikke længere er nødvendige. Perioden afhænger af karakteren af oplysningen og baggrunden for opbevaring. Det er derfor ikke muligt at angive en generel tidsramme for, hvornår informationer slettes.

Videregivelse af oplysninger

Data om din brug af websitet, hvilke annoncer, du modtager og evt. klikker på, geografisk placering, køn og alderssegment m.v. videregives til tredjeparter i det omfang disse oplysninger er kendt. Du kan se hvilke tredjeparter, der er tale om, i afsnittet om ”Cookies” ovenfor. Oplysningerne anvendes til målretning af annoncering.

Vi benytter herudover en række tredjeparter til opbevaring og behandling af data. Disse behandler udelukkende oplysninger på vores vegne og må ikke anvende dem til egne formål.

Videregivelse af personoplysninger som navn og e-mail m.v. vil kun ske, hvis du giver samtykke til det. Vi anvender kun databehandlere i EU eller i lande, der kan give dine oplysninger en tilstrækkelig beskyttelse.

Indsigt og klager

Du har ret til at få oplyst, hvilke personoplysninger, vi behandler om dig. Du kan desuden til enhver tid gøre indsigelse mod, at oplysninger anvendes. Du kan også tilbagekalde dit samtykke til, at der bliver behandlet oplysninger om dig. Hvis de oplysninger, der behandles om dig, er forkerte har du ret til at de bliver rettet eller slettet. Henvendelse herom kan ske til: [email protected]. Hvis du vil klage over vores behandling af dine personoplysninger, har du også mulighed for at tage kontakt til Datatilsynet.

Udgiver

Websitet ejes og publiceres af:

BBG Blogging
Munkebjergvej 68, 1. Tv.
DK- 5000 Odense C
Telefon: +45 60 130 630
Email: info@bloggerspace.dk

Open post by mariasilje with ID 18070335965076870
En nem og frisk æggesalat med avocado 🥚🥑

Hvis du mangler idéer til frokosten, så prøv den her cremede æggesalat med avocado og dild. Den er super nem at lave, mætter godt og smager virkelig friskt – perfekt på ristet rugbrød eller i en sandwich.

Opskrift:
• 4 hårdkogte æg
• 1 lille avocado
• ½ potte dild
• 2 spsk quark (eller skyr/græsk yoghurt)
• Lidt citronsaft
• Salt og peber

Pil æggene, mos det hele med en gaffel, og smag til. Så er den klar.
Enkelt, lækkert og klar på få minutter.

Følg med hvis du vil have flere nemme og hverdagsvenlige opskrifter, der smager af noget 💛

#æggesalat #nemmad #hverdagsmad #frokost #avocado
Open post by mariasilje with ID 18019998890706304
De her croissanter er det bedste, der er sket for mig siden… tja, sidste gang jeg lavede croissanter med Biscoff 🤩🤤

De er sprøde, bløde, snaskede og totalt uimodståelige.

Du skal bruge:
1 dåse croissantdej (jeg bruger Danerolles)
6 tsk Biscoff spread
1 sammenpisket æg
3 Biscoff-kiks (knust)

Sådan gør du:
	1.	Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
	2.	Rul dejen ud og skær efter de stiblede linjer.
	3.	Kom 1 tsk Biscoff i den brede ende af hvert stykke.
	4.	Rul til croissanter og læg dem på bagepapir.
	5.	Pensl med æg og drys med knuste kiks.
	6.	Bag i 12-15 min. – og prøv ikke at spise dem alle med det samme.

Du får 6 små bidder af himlen – perfekte til brunch, dessert… eller bare fordi du fortjener det.

Gem opskriften – og følg med hvis du er til nemme og virkelig lækre sager i hverdagen.

#croissant #biscoff #brunch
Open post by mariasilje with ID 17926125791964755
Rabarbergrød med jordbær - Smagen af barndom 🍓🥹

Min mor har altid lavet rabarbergrød sådan her. Siet, blød og helt uden de der trævlede stykker, der kan få selv en nostalgiker til at stå af 😄

Det her er ren comfort – og du får selvfølgelig hele opskriften her:

👇 Gem den – og tryk “følg” hvis du også er til gamle klassikere i nemme versioner:

Rabarbergrød med jordbær (som mor laver den):
– 1 liter rabarbersaft
– 1 brev Tørsleffs Ideal Jævning til rabarbergrød
– 4 tsk flydende perfekt sød (eller 150 g sukker)
– 2 tsk vaniljesukker
– 400 g frosne jordbær

Sådan gør du:
	1.	Kog saften op med sødning/sukker og vaniljesukker.
	2.	Rør jævning ud i 2,5 dl koldt vand, og hæld det i den kogende saft – kog i 1 minut.
	3.	Kom frosne jordbær i en skål (læg evt. en varm, våd karklud under hvis det er glas).
	4.	Hæld grøden over jordbærrene lidt ad gangen.
	5.	Drys med sukker på toppen, så der ikke dannes skind.
	6.	Køl af – og server med fløde eller mælk 🥰

#rabarbergrød #rabarber #opskriftmedrabarber #sommermad
Open post by mariasilje with ID 18464835049076429
Græske kartofler - solskin i ovnen ☀️🥔🇬🇷

Hvis du kun skal lave én slags kartofler resten af dit liv… så skulle det nok være dem her.

De er sprøde, syrlige, friske og smager som ferie. Og det bedste? De passer sig selv i ovnen, mens du overvejer om du er mest til tzatziki eller bare direkte fra fadet 🥰

Gem opskriften, send den til din kartoffel-buddy – og følg med hvis du også er typen der synes, kartofler er et kærlighedssprog 🫶🏻

Du skal bruge:
• 1 kg kartofler
• Saft og skal fra 1 øko citron
• 2 spsk olivenolie
• 2 fed hvidløg (presset)
• 1 spsk tørret oregano
• Salt og peber

Til servering:
• 1 dl hakkede friske krydderurter (dild, basilikum, timian, persille)
• 2 spsk olivenolie
• Flagesalt

Sådan gør du:
	1.	Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
	2.	Vask og skær kartoflerne i både.
	3.	Vend dem med olie, citronsaft + -skal, hvidløg, oregano, salt og peber.
	4.	Bag dem ca. 30-35 min – vend dem undervejs.
	5.	Bland hakkede krydderurter med olivenolie og flagesalt.
	6.	Vend det hele sammen, og server straks.

PS: De er perfekte til grillmad, halloumi, fisk, kylling – eller bare som de er.

Følg med hvis du vil have flere nemme, lækre hverdagsretter med wow-effekt 🥰

#græskmad #kartofler #sommermad #ovnkartofler
Open post by mariasilje with ID 18055324829354674
Hvis du kun skal lave én wokret i år… så lav den her to gange. 😎🍜

Nemme hoisin-nudler med kylling, sprøde grøntsager og en sauce der smager så englene synger 🤩

Perfekt til travle tirsdage, tømmermænds-søndage eller når du prøver at imponere nogen med minimal indsats og maksimal smag 😄

Her får du opskriften:
– 250 g fuldkornsnudler
– 1 spsk sesamolie
– 450 g hakket kylling
– 1 rødløg, i skiver
– 3 fed hvidløg, i skiver
– 1 spsk revet ingefær (eller fra glas – no shame)
– 2 spsk sriracha
– 4 spsk soya
– 4 spsk hoisin sauce
– 2 snackpeber, i strimler
– 1 broccoli (og husk stokken – den er guld!)
– Evt. lidt frisk chili hvis du er spicy typen 

Sådan gør du:
	1.	Skyl og snit grøntsagerne.
	2.	Kog nudlerne som pakken siger.
	3.	Steg kyllingen gylden i sesamolie. Skub til siden, steg løg og hvidløg.
	4.	Tilsæt ingefær, sriracha og soya – rør godt.
	5.	Kom broccoli i, steg lidt, så peberfrugt og hoisin.
	6.	Vend nudlerne i og server – med det samme!

Tip: Smag til med ekstra hoisin, hvis du føler dig saucy.

#hoisinnudler #nemaftensmad #aftensmad #asiatiskmad #nudler #opskrift
Open post by mariasilje with ID 18048454130419664
🎀 Saftig mandelkage med hindbærskum 💖✨

Er du klar på en kage, der får gæsterne til at glemme alt om flødeboller og købe mandelessens i panik? 
Så prøv den her: saftig mandelkage toppet med cremet hindbærskum, glimmer og bær. En rigtig showstopper!

Perfekt til:
🎓 Studenterfester
👶 Babyshowers
🍼 Barnedåb
🌸 Sommerfester
🎁 Fødselsdage
💍 Bryllupper
🫖 Eller bare fordi du har en god hårdag og fortjener kage

🧈 Mandelkage:
• 180 g blødt smør
• 300 g sukker
• 5 små æg (eller 4 store)
• 260 g hvedemel
• 150 g mandler (blendet til fint mel)
• 0.5 tsk bagepulver
• 0.5 tsk natron
• 0.5 tsk salt
• 240 g creme fraiche 18%
• 60 g smagsneutral olie
• 2 tsk vaniljesukker
• 1 tsk mandelessens

Sådan gør du:
	1.	Tænd ovnen på 170° varmluft.
	2.	Blend mandler til fint mel – si det evt., så du slipper for store stykker.
	3.	Pisk smør og sukker godt sammen.
	4.	Tilsæt æg, ét ad gangen.
	5.	Rør mel, mandelmel, bagepulver, natron, vanilje og salt i.
	6.	Vend creme fraiche, olie og mandelessens i – rør til ensartet dej.
	7.	Kom dejen i en form (ca. 25×35 cm) og bag i 30-35 min.
	8.	Tjek med kødnål – der må ikke hænge dej på. Køl helt af.

🍓 Hindbærskum:
• 400 g frosne hindbær
• 130 g sukker
• 5 blade husblas
• 5 dl piskefløde
	1.	Læg husblas i blød i koldt vand i 10 min.
	2.	Kog hindbær og sukker op, blend og si massen.
	3.	Rør husblas ud i den varme hindbærmasse.
	4.	Køl hindbærmassen ned (evt. i køleskab).
	5.	Pisk fløden let og vend forsigtigt hindbærmassen i.
	6.	Kom hindbærskummet i en sprøjtepose og læg den på køl i 1 time.

🎉 Pynt:
Friske bær 🍓, chokolademandler 🍫, krymmel 🌈 og spiseligt glimmer ✨ – og alt det andet festlige du har i gemmerne!

#kage #kagetilmange #fest #barnedåb #babyshower #studentergilde #studenterfest #sommerfest #sommerkage
  • Pinterest
  • Facebook
  • Instagram
  • Email
Opskrifter
  • Alle opskrifter
  • Morgenmad og brunch
  • Kolde og varme drikke
  • Brød og boller
Sense Opskrifter
  • Alle Sense opskrifter
  • Sense morgenmad
  • Sense frokost
  • Sense aftensmad
Sæson
  • Forår
  • Sommer
  • Efterår
  • Vinter
Find rundt
  • Forside
  • Om Maria Silje
  • Artikler
Cookieindstillinger

Powered by Bloggerspace

© 2014 - 2025 Mariasilje.dk. All right reserved.