Hvilke vitaminer har kroppen brug for

Kroppen har brug for en række forskellige vitaminer og mineraler, som er nødvendige for at holde den sund og stærk. Da kroppen ikke selv kan danne vitaminer og mineraler, skal du have dem gennem kost eller ved hjælp af tilskud. De vigtigste vitaminer, din krop har brug for, kan inddeles i to grupper, som er vandopløselige vitaminer som B og C, og de fedtopløselige vitaminer som A, D E og K vitaminer. Udover disse vitaminer har kroppen også brug for et antal mineraler såsom calcium, jern og zink. Det kan både være vitaminer til håret eller kroppen, og der findes mange forskellige på markedet.

Hvilke vitaminer skal jeg tage?

Det er meget forskelligt, hvilke vitaminer man har brug for. Det afhænger af ens alder, køn og livsstil. Derfor anbefales det at tale med sin læge eller en anden sundhedsfaglig person om, hvilke vitaminer man skal tage. Det er bedst at få dine vitaminer og næringsstoffer gennem en afbalanceret kost, men du kan også tage kosttilskud til at få et sundt hår, hud og negle. Hos Hairlust kan du finde kosttilskud til dit hår. Selvom produkter kan gøre underværker for sundheden af håret, så kan de ikke erstatte den indre pleje af håret – den får du tilført gennem kost.

Er der forskel på de vitaminer, som kommer fra mad og dem, man får fra kosttilskud?

Ja, der er stor forskel på de vitaminer, som kommer fra mad og dem, man får fra kosttilskud. Vitaminer fra mad har en højere biologisk tilgængelighed end vitaminer fra kosttilskud. Det betyder, at når du spiser mad, der indholdet vitaminer, så optages disse lettere af din krop end de samme vitaminer fra et kosttilskud. Derfor er det vigtigst at få dine daglige mængder af vitaminer gennem sund og varieret kost. Kosttilskud kan dog være en godt supplement til kosten, hvis man ikke får alle de nødvendige næringsstoffer gennem sin madindtagelse.

Hvordan kan vitaminerne hjælpe med at styrke håret?

Vitaminer er vigtige for at holde håret sundt og stærkt. De fleste vitaminer har en direkte indvirkning på hårets tilstand. Vitamin A er et godt eksempel på et vitamin, der kan hjælpe med at styrke håret. Dette vitamin spiller en rolle i produktionen af sebum, som er den naturlige olie, der holder dit hår fugtet og glansfuldt. B-vitaminerne – især B7 (biotin) – har vist sig at være effektivt til at øge hårets tykkelse og volumen. Endelig kan zink bidrage til regenerering af cellerne i hovedbunden sammen med jern for at sikre god blodcirkulation til rødderne af dit hår. Dog er det vigtigt, at du finder det rigtige kosttilskud til dine behov.