Hyldeblomstsaft er en skøn aromatisk og læskende drik, der bringer sommerens duft og smag direkte ned i dit glas. At lave hjemmelavet hyldeblomstsaft er en tilfredsstillende proces og skøn måde at omfavne naturen og bringe en smule af sommeren ind i dit hjem året rundt.
Ingen bedømmelser endnu
Servings: 3.5liter
Forberedelse10 minuttermin
Trækketid1 dayd
I alt1 dayd10 minuttermin
Ingredienser
3litervand
900gsukker
40hyldeblomst skærme
4stkØko citron
evt.atamon
Tilberedelse
Rysk blomsterne så evt. insekter bliver rystet af. Udlad at skylle blomsterne, da du så skyller alt smagen væk.
Skyl citronerne og skær dem i skiver.
Kom vand og sukker i en stor gryde, bring det i kog.
Når sukkerlagen koger, tages den af varmen. Kom hyldeblomster og citroner i, rør rundt og lad det stå på køkkenbordet under låg 12-24 timer. Du kan også stille det på køl når det er kølet af. Her kan du lave det trække om til 3 dage.
Når saften har trukket færdig sigtes den igennem en si med et rent klæde.
Kom den færdig hyldeblomst saft på rene skoldede flasker, eller frys det ned i mindre portioner.
Nyd den færdige hyldeblomstsaft opblandet med vand eller danskvand ca. 1:4
Gem gerne den fra-siede hyldeblomst kvas, den kan du nemlig bruge til den lækreste hyldeblomstkage med hvid chokolade.