Tænd ovnen på 175 grader varmluft, og sæt en gryde med vand til at koge på komfuret.
Skyl blomkålen og del den i små buketter. Når vandet koger, kommes blomkålsbuketterne i det kogende vand. De skal have ca. 5 minutter, til de er let møre men stadig har bid. Hæld blomkålen op i en si, og lad det dryppe helt af.
Skyl forårsløgene, skær enderne af og smid ud. Skær resten af forårsløgene i skiver.
Pisk æggehviderne stive, til du kan vende bunden i vejret på skålen, uden de ryger ud.
Pisk æggeblommer, pikantost, mælk, salt, peber og timian let luftigt.
Vend forsigtigt de stift piskede æggehvider sammen med æggeblommemassen, til du har en ensartet og luftigt konsistens.
Smør et fad med en spsk olie, og fordel blomkål og forårsløg deri. Fordel derefter æggemassen over grøntsagerne.
Bag blomkålsgratinen i ovnen 30 minutter ved 175 grader varmluft.