Med sin forfriskende smag og utallige anvendelsesmuligheder er lemon curd en uundværlig ingrediens i ethvert køkken. Uanset om du smører den på brød, til kager eller bruger den som en topping til desserter, vil denne himmelske lemon curd helt sikkert bringe et smil frem på dine læber og glæde dine smagsløg.
5 fra 3 stemmer
Servings: 1glas
Forberedelse5 minuttermin
Tilberedelse15 minuttermin
Afkøling4 timert
I alt4 timert20 minuttermin
Ingredienser
2æggeblommer
2æg
1knspsalt
125gsukker
1øko citron(skallen herfra)
80gcitron saft(ca. 2 citroner)
60gsmør
Tilberedelse
Kom æggeblommer, hele æg, salt, sukker, citronskal og citronsaft i en lille gryde.
Tænd kogepladen på medium varme, og pisk eller rør konstant. Pas på varmen ikke er for høj da æggene ikke på stivne som røræg. En fingerregel er, at den absolut ikke må komme over 80 grader)
Når din lemon curd simre og tykner rører / pisker du videre i ca. 1 minut.
Når lemon curden er tyknet tages den af varmen og køres igennem en sigte. Jeg bruger en dejskraber for at få den igennem sigten.
Tilføj smøret til den varme lemon curd, lad det stå et minut og rør det sammen til du har en helt glat lemoncurd.
Læg et stykke husholdningsfilm helt ned på den lune lemon curd så der ikke er noget luft mellem curd og film. Stil deni køleskabet til den er helt kold og tyk.