Disse kartoffelboller med hvidløg er en sikker vinder - luftige, smagfulde og nemme at lave. Perfekte til suppe, som kuvertbrød, i madpakken og meget mere. God bagelyst! 😊
Ingen bedømmelser endnu
Servings: 20stk
Forberedelse18 minuttermin
Tilberedelse12 minuttermin
Hævetid i alt2 timert
I alt2 timert30 minuttermin
Ingredienser
2dlvand
15ggær
230gkartofler(kogte og kolde)
1æg
1spsksukker
35gsmør(kan erstattes af olie)
375hvedemel
175fuldkorns hvedemel
1tsksalt
Til pensling
40gsmør
2fedhvidløg
2spskbredbladet persille
Tilberedelse
Start med at mose kartoflerne. Der skal helst ikke være knogle klumper. Du kan også bruge en færdig kartoffelmos.
Kom lillefinger lunt vand i skålen til din røremaskine, opløs gæren heri.
Tilføj smør, æg, sukker, de mosede kartofler, salt, fuldkorns hvedemel og almindelig hvedemel.
Ælt dejen godt på din røremaskine - brug din dejkrog - til du har en jævn og ensartet dej. Ælt ca. 5-7 minutter, til dejen slipper skålens kanter.
Dæk skålen med et låg eller husholdningsfilm så fugten får lov at blive i skålen. Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 1/2 time til den er hævet til dobbelt størrelse
Når dejen er hævet, vendes den ud på et meldrysset bord , deles i 20 lige store stykker og formes til boller.
Læg bollerne i et fad beklædt med bagepapir hvor de vil hæve sammen, eller læg dem på en bageplade med bagepapir hvis du ønsker det.
Lad bollerne efterhæve 30 min. under et klæde
Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
Smelt smøren i en lille kasserolle eller på en lille stegepande. Pres hvidløg ned i smøren og lad det "stege" 2 min. i smøren. Tilføj finthakket persille og stil til side.
Pensl bollerne med hvidløgssmøren, er der mere tilbage når alle boller er penslet, hædes det blot ud over, da det trænger ind i bollerne og giver sindssygt god smag.
Bag kartoffelbollerne i en forvarmet ovn ved 225 grader varmluft, i ca. 12 min. til de er gyldne og gennembagte.
Når bollerne er færdige løftet hele bagepapiret med bollerne over på en rist så de kan komme af med varme og ikke danner kondens. Lad dem ligge her til de er kølet af. Opbevar dem i et lufttæt beholder eller post i op til et par dage, eller kom dem i fryseren.