Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Reklamelinks er markeret med*
Kartoffel mazarinkage
Ingen bedømmelser endnu
Servings:
8
personer
Forberedelse
25
minutter
min
Tilberedelse
35
minutter
min
I alt
1
time
t
Ingredienser
100
g
smør
(blødt)
170
g
sukker
3
æg
175
g
kartofler
(kogte, uden skræl)
2
tsk
mandelaroma
150
g
hvedemel
2
tsk
bagepulver
Chokolade glasur
100
g
mørk chokolade
40
g
smør
2
spsk
flormelis
Tilberedelse
Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker, og kog dem møre i usaltet vand.
Hæld vandet fra, og mos kartoflerne grundigt med en gaffel eller kartoffelmoser. Lad dem køle helt af.
Pisk blødt smør og sukker lyst og luftigt i en skål. Det tager 3-4 minutter med en håndmixer.
Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk godt sammen, før du tilføjer næste æg.
Rør den afkølede kartoffelmos i dejen. Tilføj mandelaroma.
Sigt hvedemel og bagepulver i dejen, og pisk forsigtigt, til det hele er blandet.
Hæld dejen i en smurt lille springform (ca. 20 cm i diameter).
Bag kagen ved 170 grader (almindelig ovn) i ca. 35 minutter, eller indtil en tandstik kommer ud ren.
Lad kagen køle helt af i formen, før du tager den ud.
Chokolade glasur
Kom smør, mørk chokolade og flormelis i en skål.
Smelt det over vandbad under omrøring, indtil det er ensartet og glat.
Smør chokoladeovertrækket ud over den afkølede kage og lad det sætte sig.
Udskriv opskrift
Gem på Pinterest
Fik du lavet opskriften?
Så ville jeg elske at høre hvordan det gik! Skriv en kommentar her på bloggen, eller tag
@mariasilje
på instagram.