Her får du opskriften på hjemmelavet hyldeblomst sukker, en opskrift der hjælper dig med at forlænge hyldeblomst-sæsonen, og som smager fuldstændigt fantastisk. Hyldeblomstsukker er en lækker måde at tilføje en naturlig, floral sødme til dine yndlingsretter og drikkevarer. Her er nogle tips og tricks til at få det bedste resultat.
Ingen bedømmelser endnu
Servings: 1glas
Forberedelse10 minuttermin
Tørretid2 daysd
I alt2 daysd10 minuttermin
Ingredienser
1dlrørsukker
4hyldeblomst skærme
Tilberedelse
Ryst hyldeblomst skærmene forsigtigt, så eventuelle insekter rystes af. Undlad at vaske dem, da smagen så bliver vasket af.
Pluk / nuldr forsigtigt blomsterne af skærmene, sukkeret bliver alle lækrest hvis der kun er blomster og ikke grønne stilke.
Kom sukker og hyldeblomster i en lille skål, og vend det sammen med en ske, til sukker og blomster er blandet og blevet let klumpet. Det er saften fra blomsterne der trækker ud i sukkeret.
Hæld hyldeblomstsukkeret ud i en flad beholder med bagepapir i bunden og lad det tørre 1-2 døgn. Vend det lidt rundt undervejs, så sukkeret kan tørre over det hele.
Når sukkeret er tørt kommes det et lufttæt glas eller beholder. Ønsker du en finere sukker, kan du mase den med bagsiden af en ske, så vil de små sukkerklumper blive knust.