Her vil jeg dele en fuldstændigt fantastisk opskrift på græske squashfrikadeller – kolokithokeftedes – som vil bringe smagen af Middelhavet direkte hjem i dit køkken. Disse vegetarfrikadeller er perfekte som en let forret, en del af en større mezze-anretning eller som hovedret med en frisk salat ved siden af.
Riv alle squash, kom dem i en si med en skål under og vend med en tsk. salt. Stil det til side 30 minutter og trække væske ud af squashen.
Hak dit rødløg fint, skær forårsløg i tynde skiver, og hak dild og persille.
Når squashen har stået og trukket væske ud, kommer du den i et rent viskestykker som du lukker omkring og klemmer så meget væske ud af som muligt. Jo mere væske du får klemt ud af squashen jo bedre.
Smuldr 'feta osten' med en gaffel.
Kom drænet squash, løg, forårsløg, dild, persille, æg, salt, peber og smuldret 'feta' i en skål, rør det sammen.
Tilføj melet lidt ad gangen og rør det sammen til 'fars'.
Varm en pande med olivenolie.
Når olien er varm bruger du en ske til at lægge squashdejen på den varme pande som klatter.
Steg dem 2-3 minutter til de er gyldne, før du vender dem første gang og steg dem herefter gyldne på den anden side.